View tracker

SEX OCH KÄRLEK

Igår ringde jag upp min partner för att höra vad han hade tänkt sig egentligen. Han hade inte hört av sig någonting. Ville han fortsätta ha det såhär lungt ifrån mig? Ville han att det skulle ta slut?
Han svarade när jag ringde, även om jag fick ringa dolt för att komma fram eftersom han hade blockat mitt nummer.
"Jag hade tänkt ringa dig idag" Sa han.
"Okej, men jag vill bara veta om du känner att du vill att detta ska ta slut."
"Nej, jag vill fortfarande ha kontakt och vara med dig. Men jag ringer dig sen för jag måste jobba och min rast är strax slut, puss!"

Tror du att han ringde upp? Nej! Inte ens ett meddelande. Precis så som han vill ha det. Han vill ha en halv kontakt. Med andra ord vill han att jag ska vara där vid sidan av. Och tro mig, han ska få det också. Jag kommer INTE jaga honom eller försöka ha en relation till honom. Om det dör ut så får det göra det. Jag tänker inte anstränga mig med någonting. Jag kommer att vara precis så som han är emot mig.

- Jag kommer inte höra av mig först mer än högst 1 gång i veckan.
- Jag kommer läsa hans meddelanden han skickat och inte svara, förens han ringer upp.
- Jag kommer inte anstränga mig för att umgås/ses
- Jag kommer inte bry mig om någonting. Allt ska vara lungt och bra från min sida och ingen speciell kontakt längre. Precis som han vill ha det. Jag kommer att behandla han så som han behandlar mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

SEX OCH KÄRLEK

ses Jag vet inte om det är hormonerna från spiralen som satt igång och gör mig knäpp/extra känslig eller om jag har grov pms innan mensen nu. Hur som helst har jag varit riktigt arg och ledsen ända sedan jag pratade med min partner om oss, framtiden och jobb, där jag fick ganska starka ord fram där det verkade som att jag inte var med i planerna för framtiden hos honom.
Jag har i några år försökt att hålla ihop oss. Men det är jävligt svårt när jag försöker fixa oss helt ensam. Han verkar faktist inte tycka att det är något problem.
Vi syns sällan. När vi väl haft regelbundna perioder där vi har träffats så har vi setts 1 gång i veckan och samtalar via telefon varje dag. Detta brukar vara i några veckor efter att jag startat ett bråk där jag imprincip talar om att jag känner mig oälskad, osedd, ensam och att vi kommer glida isär. Då anstränger han sig Och vi träffas 1 gång i veckan och samtalar varje dag. Men det kommer en dag då han blir bekväm igen. Under den perioden hör han inte av sig och han kan helt plötsligt inte träffas så mycket som 1 gång i veckan längre. Jag ringer honom, smsar, han ser att jag hört av mig men lägger telefonen åt sidan och gör andra saker. När jag väl hör av mig igen, konfronterar honom så säger han ärligt att han sätt men inte svarat eller ringt upp. Jag och han kommer att glida ifrån varandra och han bryr sig inte ens om det. Det är det jag inte förstår.... Det spelar ingen roll för honom. Ändå har vi vart med varandra i nästan 6,5 år.
Han skyddar sig med att förklara att han inte bara är dryg mot mig utan mot alla, han hörs inte av med någon annan mer heller. Visserligen är det sant. Men jag förstår inte hur han kan tycka att det är ett roligt liv. Bara jobba, få massa pengar, inga vänner, ingen tjej, ingenting. Är det verkligen ett sunt och roligt liv?
Han frågade mig för ca en halv vecka sedan om jag ville träffas på lördag eftersom han var ledig då och jag svarade ja till det. Men när lördagen väl var framme och ag tog upp att vi skulle ses sa han att han egentligen inte orkade och ville vara hemma, ifred, nu när han äntligen hade en ledig dag, men vi kunde ses på kvällen om jag ville för han orkade inte bråka med mig om att han inte orkade ses. Då svarade jag, ne men var hemma om du inte vill ses så träffar jag min väninna istället som frågade mig för en stund sen om vi kunde hitta på någonting.

Igår morse bad vi varandra om ursäkt för att vi bråkade igår kväll, och det var jag som ringde upp honom. Efter att vi bett om ursäkt via telefon säger han högt "MIN BROR RINGER, HEJDÅ." och lägger hastigt på. Jag ringder upp honom efter några timmar och fråga honom vad han gjorde och han svarade "jag är med min bror och hans fru, hon har lagat pankakor till oss... Min bror sa precis att när du brukade laga mat åt oss förr blev vi serverade torra grejer, inget vatten, ingen sylt ingenting bara tort, hahahaha".
"Ursäkta???"
"Ingenting, man jag hör dåligt här, jag ringer dig sen. Hejdå".
Det är nedvärdering på nedvärdering. Han är egentligen inte elak av sig, men han kan lägga smygande nedverderande kommentarer där han jämnför än med någon annan eller liknande där han lägger fram på ett eller annat sätt att jag är den som inte är lika bra.
Dagen gick och han ringde aldrig upp som han sa att han skulle göra. Jag ringde honom igen men fick inget svar. Efter en stund ringde han upp mig och sa "Så nu har jag ringt dit idag, jag kommer lägga på snart för jag är upptagen"
"Okej, men varför ringde du om du är så upptagen då?"
"Jag måste ju för annars blir du skit arg och säger att jag inte hört av mig".
"Okej, men du behöver inte ringa bara för att jag inte ska bli sur, vill hellre att du ringer mig för att du vill prata med mig"
"Ja men jag är upptagen förstår du inte det? Nu skrattar min bror åt dig med"
"Okej, men ni kan fortsätta skratta åt mig då" Klick*
Jag gick omkring hemma, tog en dusch och väntade på en väninna.
Efter kanske 1 timma efter att jag pratat med honom fick jag ett snap meddelande av en kompis och medans jag skulle öppna det såg jag att han hade blockerat och tagit bort mig ifrån snapchat. Jag kände en inre panik inombords. Jag brast ut i tårar. Vet inte riktigt vad jag kände, om jag var ledsen, arg, besviken etc. Jag ringde då upp honom för att fråga vad han höll på med, men han hade blockerat mitt nummer också. Senare på kvällen såg jag att han hade skrivit meddelande på instagram "Jag vill vara ifred ett tag, du fuckar upp mitt huvud. Jag känner mig inlåst när jag måste höra av mig till dig hela tiden. Jag behöver få andas."

Det är inte första gången han försvinner utan att säga någonting. Denna gången sa han att han behövde en paus. Men förr har han även gjort slut genom att bara ta bort mig och blockerat mig överallt. Han kommer aldrig se mig som en del av hans liv. Och han tycker jag är jobbig när jag vill träffas, ha kontakt hela tiden eller vill kämpa för en framtid.
Han kommer aldrig vilja ha mig, när ska jag fatta det?

Likes

Comments

View tracker

SEX OCH KÄRLEK

Min partner har väldigt höga krav och mål på sig själv och vill bli något stort i livet. Det är något jag beundrar hos honom. Men ibland kan jag tycka att det är lite för mycket. Vi har varit med varandra i några år nu, bor inte tillsammans och han tycker att jag ska satsa lika mycket på en karriär som han gör. Men skulle jag satsa på det jag gör så hade jag fått flytta upp till Stockholm som ligger 6 timmar ifrån honom. Han förstår inte varför jag inte gör det.
"Jag vill inte att du ska åka egentligen men eftersom det handlar om din karriär så måste man ibland offra vissa saker". Problemet är att jag är inte så materiell. Visst, alla älskar pengar och själva människan är makt galen och jag är lika mänsklig som resten. Men jag värdesätter människor väldigt högt och speciellt mina nära och kära allra mest och min partner som jag vill ha en framtid ihop med. Hans stora dröm att att få en stor karriär och vara en stor man med makt och pengar som folk ser upp till medans min stora dröm är att leva ihop med den jag älskar, gifta mig och bli mamma.
Det känns inte som att han vill ha en framtid ihop med mig ibland och det verkar som om det inte spela så stor roll om vi har varandra eller inte. Det viktigaste är våra olika karriärer och vi får leva efter vart karriärerna för oss även om det är åt skillda håll... Men när jag förklarar att det är så det känns för mig så säger han att det inte är så utan att han bara vill att jag ska lyckas med min karriär. Han förstår bara inte att det jag önskar mig allra mest är ett liv med massor av kärlek, relationer, en man, barn, ett jobb jag trivs att gå till och pengar så vi kan leva bra. Jag behöver inte vara rik eller ha en mäktig position för att vara lycklig, så länge jag har de personerna i mitt liv som är viktigast för mig och livet rullar på.
Min existens i världen var inte för en karriär. Mitt syfte har med kärlek och mänskligheten att göra. Jag vill ha min familj och nära och kära samtidigt som jag vill kunna hjälpa andra att uppleva den lyckan, genom att hjälpa andra som har det svårt.

Likes

Comments

JAG

Idag hade jag ett återbesök hos gynekologen efter min abort där jag skulle ta ett graviditets test för att kolla så aborten gått bra och sedan sätta in en hormon spiral.

Förr hade jag en kopparspiral och det är det som funkat bäst för mig hittils. P-piller o andra hormoner har jag aldrig tyckt om förut då jag fått mindre sex lust och blivit lätt irreterad. Jag har varit rökare sen många år tillbaka med och eftersom risken för blodproppar ökar ännu mer om man går på vissa hormoner/p-piller så kändes det lite väl för mig.
Jag pratade med min barnmorska igår om vilken jag skulle välja denna gången, hormonspiral eller kopparspiral och hon berättade att jag kommer att blöda mindre med hormonspiral samt att det är väldigt lite hormoner i just den spiralen jag funderade på. Jag har alltid tänk att det inte är bra att hoppa över sin mens med p-piller osv för att mens är något naturligt och det visar att kroppen funkar som den ska och renar/rensar. Men barnmorskan berätta att det kan vara bra att se till så man blöder mindre och kanske inte exakt varenda månad då kvinnor som blöder mer har större chans/risk till att bilda cellförändringar i livmodern.

HJÄLP!!!! Varför har ingen förklarat det för mig tidigare?? Här har jag gått omkring och imprincip förblödigt med kopparspiralen tidigare. Min mens såg ut såhär med kopparspiral:
Veckan innan mensen: Påbörjar förmensen, en brunröd färg och håller på i ca en vecka.
Efter en veckas förblödning kommer den riktiga mensen som varar i en vecka.
Veckan efter mensen: påbörjar eftermensen som har en brunröd färg och håller på i ca en vecka.

Så då kände jag faktist att det är på tiden att jag testar en hormon spiral istället, den med minst hormoner i sig som håller upp till tre år. Just nu är den ny insatt och jag känner mig lite små öm, men jag tänkte att jag skulle vila en stund, laga mat och sedan dra till gymmet.

Likes

Comments

JAG

Varför ska det ständigt vara så svårt att klara av att gå ner i vikt? Det känns som att ju mer man tänker på att träna och äta nyttigt, desto mer skit trycker man i sig.

Jag är en riktig gottegris. Jag älskar kakor, bakelser och mat. Jag har imprincip inget stopp när jag ser mat. Jag äter tills det gör ont i magen och jag får svårt att andas. Speciellt när man är på buffé. Jag fixar inte det, mentalt...

Jag försöker att gå på LCHF just nu, just för att jag tycker att det är sjukt gott och samtidigt får man olika tips om nyttigare maträtter man kan göra.
Det gick väldigt bra för mig ett tag. Jag hade kommit in i rutinen att träna minst 5-6 dagar i veckan och höll mig bra till LCHF. Jag hade gått ner nästan 5 kg.... Tills jag blev oväntat gravid för några veckor sedan och fick världens hungerkänslor samtidigt som jag inte visste vad fasen jag ville äta.
Det började med att jag gick hem ifrån gymmet tidigare för att magen skrek efter någonting att äta och tillslut började jag äta fruktansvärt dåligt igen och slutade gå och träna på grund av att jag mådde dåligt.
Men nu när min abort är genomförd och jag inte mår fysiskt dåligt över det längre tänker jag ta tag i träningen igen och få bättre matvanor igen. Jobbigast för mig att matvanorna. Jag brukar kunna hålla mig ordentlig fram tills kvällen då det suger i hela kroppen på mig då jag antingen äter någon stor bakelse eller frossar i mig mat.

Jag bara längtar tills jag fått ordning på det för när jag väl fixar det mår jag som bäst.


Jag tänkte laga en LCHF måltid idag som är super enkelt och överdrivet gott
Tills jag kommit igång igen får jag använda mig av mitt favorit motto, FET OCH LYCKLIG!

3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongstärning
1 dl finhackad dill
salt och vitpeppar
skalet av 1/2 citron + saft
4 kokta ägg
Koka ihop alla ingredienser och hacka ner små bitar av äggen som avslutning.
Stek torsken i smör och servera med en kall sallad.


Likes

Comments

VÄNNER

För ungefär 2 månader sedan berättade en väninna till mig att hon hade börjat skriva med en gammal killkompis till mig som jag inte haft någon kontakt med på flera år. Dom träffades kanske 3-4 gånger och redan då kände hon att dom klickade bra. Jag hade dock varnat henne för att jag trodde att hon skulle dumpa honom efter att tag med tanke på att jag vet exakt hur min väninna är (som jag känt sen barnsben) och jag vet hur denna kille varit med sina tidigare tjejer. Det har aldrig varit något fel på honom egentligen. Han är och var en väldigt fin och snäll kille. Det enda problemet var att han hade svårt att behålla sina relationer till sina flickvänner, och alltid på grund av samma sak, att han var för på!
Han var ett charmtroll, hade adhd som han aldrig behandlats för och han älskade att skämma bort sina tjejer. Han har sedan lång tid tillbaka fått väldigt bra lön då han lyckats bra som säljare och får hög provision. Med den lönen han fick köpte han dyra väskor, skor, kläder, smycken, rosor, stora nallebjörnar etc. till den tjejen han träffade, och skämde bort henne så mycket han bara kunde. I varje relation han hade på den tiden brukade han komma till mig, förklara situationen och be om hjälp och råd för att hans dåvarande tjej inte skulle lämna honom efter att hon bett honom att backa. Jag försökte förklara för honom att han ska försöka ge henne andrum och helt enkelt inte göra så mycket som han gör, men han ville inte lyssna på det.

Min väninna däremot HATAR folk som är för på. Många kanske skulle kalla henne för en bitter människa som stör sig på mycket men det är just det som är charmen med henne. Varje gång jag tänker på saker hon slängt ur sig eller när hon nämner något hon stör sig på blir jag aldelles full i skratt!
Hon tycker inte om att vara för närgången, hon tycker inte om att kramas för mycket. När jag säger att jag älskar henne tycker hon det blir för känslosamt och jätte jobbigt så hon svarar "mm" och stirrar in i det tomma intet och vi båa brister ut i skratt för att vi båda tänker på hur knäpp hon är hahaha.
Med andra ord, så varnade jag henne om att hon skulle störa sig så mycket på denna killen tillslut så hon hade kunnat döda honom med en enda blick. Men icke sa nicke, än har den inte skett och kanske hade jag fel nu.

För ca 3-4 veckor sedan gick jag igenom en abort som var väldigt psykist påfrestande för mig. Men ungefär en halv vecka efter min abort berättade min väninna för mig att hon misstänkte att hon var gravid men att det var för tidigt att se. Detta skulle isådana fall vara hennes tredje graviditet då hon gått igenom två aborter tidigare och just därför kände hon igen alla tecken och känslor hon hade.
När det väl hade gått tillräckligt lång tid för att se på ett graviditets test så testade hon sig och det visade sig positivt, precis som hon hade misstänkt.


TILLBAKA BLICK:
Hennes senaste abort gick väldigt långt på grund av att hon inte hade märkt av något föräns ganska sent. När hon väl kontaktade sjukhuset för abort bokade dom in en tid och när hon väl var där insåg dom hur långt gången hon var. Efter vecka 13 får man inte längre göra en abort och hon var i vecka 12 + några dagar. Dom pratade om att kanske inte låta henne göra en abort just för att hon redan var så långt gången men sa tillslut till henne att hon fortfarande har rätt till sina sista dagar innan vecka 13 att göra som hon ville och fick göra en operation för att få ut barnet. Efter denna händelsen nämnde dom för henne att om hon skulle genomgå fler aborter efter denna finns det risk för att hon kanske inte skulle kunna få barn i framtiden, och redan där beslutade hon sig för att detta skulle vara hennes sista abort, för den risken var hon inte villig att ta.

Nu är hon i vecka 5-6, pappan vet om att hon är gravid men än så länge vet han inte om att hon inte kommer göra en abort oavsätt om han är med i bilden eller inte.
Just nu försöker hon ge honom lite tid att smälta in att hon är gravid då han sagt ett antal gånger att han vill kunna ge mer till sina framtida barn än vad han kan nu (materiella saker). Hon försöker få honom att förstå att det enda som behövs är hans kärlek till sitt/sina framtida barn men än så länge verkar han inte ha förstått det.

Min väninna har vart på mig endel om att jag ska dubbelkolla nu så att aborten har blivit lyckad och att jag fortfarande inte är gravid. Men jag vet att hon innerst inne hoppas på att det misslyckades och att vi kan vara gravida tillsammans och tävla om vem som föder först hahah!
Jag önskar att det kunde vara så, men jag har mina anledningar till min abort (kommer gå in på det längre fram). Jag är fortfarande ledsen över det och önskar att jag levde ett annat mer rättvist liv så jag kunde leva som jag ville och ha barn ihop med vem jag än ville.
Just nu lever jag på min väninna och hennes ofödda barn och lägger all fokus och kärlek till dom två istället.

Jag vet att du kommer bli en skit bra mamma och jag längtar efter henne/honom redan!


Likes

Comments