VÄNNER

Min älskade, allra finaste vän jag berättat om tidigare som blivit gravid och beslutit sig för att behålla barnet och bli mamma oavsett om pappan ville vara med i bilden eller inte, kontaktade mig idag.

För ca 2 veckor sen, kanske till och med mer berätta min väninna för mig att hon hade börjat blöda och hon misstänkte ett missfall på barnet. Det är ju sånt som kan hända ibland när de är så tidigt in i graviditeten. Men abort det var något hon absolut inte ville, det var redan bestämt för länge sedan, inte nog med att det fanns en risk för henne till att få svårt att få barn i framtiden med ännu en abort i bagaget.

När jag satt på jobbet idag som vanligt fick jag ett meddelande från min väninna. Jag kollade på det snabbt och fick mig en redig chock när jag läste meddelandet! "Jag ska göra abort på den sista tvillingen nästa vecka... Min läkare sa att om jag inte tar min chans nu för min nacke (som hon tar starka mediciner för och inte kan röra sig utan dom pga allvarlig smärta), då jag fårr massa tider och dom utreder mig nu, kommer jag aldrig att bli bra igen och jag måste sjukskriva mig.... Tänkte bara så du vet".

Det var som en kniv rakt in ihjärtat direkt. Jag vet hur mycket hon absolut inte ville göra abort egentligen och hon var inställd på att bli mamma nu. Det här är en av mina närmaste och finaste vänner, dessutom den vän som jag hållt ihop med längst, i ca 17-18 år har vi varit vänner. Hon är som en syster för mig, en familjemedlem. Jag fick så ont i magen när jag fick reda på detta nu. Hon behöver inte säga att hon mår dåligt, för jag känner hennes känslor utan att hon ens säger något, och det gör verkligen ont i mig!!!
Jag vet själv hur det känns att göra en abort när man på ett sätt funderat på att behålla men tillslut beslutit sig för att det bästa att göra är en abort. Det är fruktansvärt. Moderkänslorna man har/får.... Så jag kan bara tänka mig hur då detta känns nu... Denna smärtan du givit henne, inklusive mig och alla andra som bryr sig om henne o får se henne lida, det är inget annat än satans verk. Jag vet att det är du. Jag har bara en sak att säga till dig.. Snälla, dra till helvetet och stanna där och låt oss leva ifred! :(


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

SEX OCH KÄRLEK

Min partner har väldigt höga krav och mål på sig själv och vill bli något stort i livet. Det är något jag beundrar hos honom. Men ibland kan jag tycka att det är lite för mycket. Vi har varit med varandra i några år nu, bor inte tillsammans och han tycker att jag ska satsa lika mycket på en karriär som han gör. Men skulle jag satsa på det jag gör så hade jag fått flytta upp till Stockholm som ligger 6 timmar ifrån honom. Han förstår inte varför jag inte gör det.
"Jag vill inte att du ska åka egentligen men eftersom det handlar om din karriär så måste man ibland offra vissa saker". Problemet är att jag är inte så materiell. Visst, alla älskar pengar och själva människan är makt galen och jag är lika mänsklig som resten. Men jag värdesätter människor väldigt högt och speciellt mina nära och kära allra mest och min partner som jag vill ha en framtid ihop med. Hans stora dröm att att få en stor karriär och vara en stor man med makt och pengar som folk ser upp till medans min stora dröm är att leva ihop med den jag älskar, gifta mig och bli mamma.
Det känns inte som att han vill ha en framtid ihop med mig ibland och det verkar som om det inte spela så stor roll om vi har varandra eller inte. Det viktigaste är våra olika karriärer och vi får leva efter vart karriärerna för oss även om det är åt skillda håll... Men när jag förklarar att det är så det känns för mig så säger han att det inte är så utan att han bara vill att jag ska lyckas med min karriär. Han förstår bara inte att det jag önskar mig allra mest är ett liv med massor av kärlek, relationer, en man, barn, ett jobb jag trivs att gå till och pengar så vi kan leva bra. Jag behöver inte vara rik eller ha en mäktig position för att vara lycklig, så länge jag har de personerna i mitt liv som är viktigast för mig och livet rullar på.
Min existens i världen var inte för en karriär. Mitt syfte har med kärlek och mänskligheten att göra. Jag vill ha min familj och nära och kära samtidigt som jag vill kunna hjälpa andra att uppleva den lyckan, genom att hjälpa andra som har det svårt.

Likes

Comments

JAG

Idag hade jag ett återbesök hos gynekologen efter min abort där jag skulle ta ett graviditets test för att kolla så aborten gått bra och sedan sätta in en hormon spiral.

Förr hade jag en kopparspiral och det är det som funkat bäst för mig hittils. P-piller o andra hormoner har jag aldrig tyckt om förut då jag fått mindre sex lust och blivit lätt irreterad. Jag har varit rökare sen många år tillbaka med och eftersom risken för blodproppar ökar ännu mer om man går på vissa hormoner/p-piller så kändes det lite väl för mig.
Jag pratade med min barnmorska igår om vilken jag skulle välja denna gången, hormonspiral eller kopparspiral och hon berättade att jag kommer att blöda mindre med hormonspiral samt att det är väldigt lite hormoner i just den spiralen jag funderade på. Jag har alltid tänk att det inte är bra att hoppa över sin mens med p-piller osv för att mens är något naturligt och det visar att kroppen funkar som den ska och renar/rensar. Men barnmorskan berätta att det kan vara bra att se till så man blöder mindre och kanske inte exakt varenda månad då kvinnor som blöder mer har större chans/risk till att bilda cellförändringar i livmodern.

HJÄLP!!!! Varför har ingen förklarat det för mig tidigare?? Här har jag gått omkring och imprincip förblödigt med kopparspiralen tidigare. Min mens såg ut såhär med kopparspiral:
Veckan innan mensen: Påbörjar förmensen, en brunröd färg och håller på i ca en vecka.
Efter en veckas förblödning kommer den riktiga mensen som varar i en vecka.
Veckan efter mensen: påbörjar eftermensen som har en brunröd färg och håller på i ca en vecka.

Så då kände jag faktist att det är på tiden att jag testar en hormon spiral istället, den med minst hormoner i sig som håller upp till tre år. Just nu är den ny insatt och jag känner mig lite små öm, men jag tänkte att jag skulle vila en stund, laga mat och sedan dra till gymmet.

Likes

Comments

JAG

Varför ska det ständigt vara så svårt att klara av att gå ner i vikt? Det känns som att ju mer man tänker på att träna och äta nyttigt, desto mer skit trycker man i sig.

Jag är en riktig gottegris. Jag älskar kakor, bakelser och mat. Jag har imprincip inget stopp när jag ser mat. Jag äter tills det gör ont i magen och jag får svårt att andas. Speciellt när man är på buffé. Jag fixar inte det, mentalt...

Jag försöker att gå på LCHF just nu, just för att jag tycker att det är sjukt gott och samtidigt får man olika tips om nyttigare maträtter man kan göra.
Det gick väldigt bra för mig ett tag. Jag hade kommit in i rutinen att träna minst 5-6 dagar i veckan och höll mig bra till LCHF. Jag hade gått ner nästan 5 kg.... Tills jag blev oväntat gravid för några veckor sedan och fick världens hungerkänslor samtidigt som jag inte visste vad fasen jag ville äta.
Det började med att jag gick hem ifrån gymmet tidigare för att magen skrek efter någonting att äta och tillslut började jag äta fruktansvärt dåligt igen och slutade gå och träna på grund av att jag mådde dåligt.
Men nu när min abort är genomförd och jag inte mår fysiskt dåligt över det längre tänker jag ta tag i träningen igen och få bättre matvanor igen. Jobbigast för mig att matvanorna. Jag brukar kunna hålla mig ordentlig fram tills kvällen då det suger i hela kroppen på mig då jag antingen äter någon stor bakelse eller frossar i mig mat.

Jag bara längtar tills jag fått ordning på det för när jag väl fixar det mår jag som bäst.


Jag tänkte laga en LCHF måltid idag som är super enkelt och överdrivet gott
Tills jag kommit igång igen får jag använda mig av mitt favorit motto, FET OCH LYCKLIG!

3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongstärning
1 dl finhackad dill
salt och vitpeppar
skalet av 1/2 citron + saft
4 kokta ägg
Koka ihop alla ingredienser och hacka ner små bitar av äggen som avslutning.
Stek torsken i smör och servera med en kall sallad.


Likes

Comments

VÄNNER

För ungefär 2 månader sedan berättade en väninna till mig att hon hade börjat skriva med en gammal killkompis till mig som jag inte haft någon kontakt med på flera år. Dom träffades kanske 3-4 gånger och redan då kände hon att dom klickade bra. Jag hade dock varnat henne för att jag trodde att hon skulle dumpa honom efter att tag med tanke på att jag vet exakt hur min väninna är (som jag känt sen barnsben) och jag vet hur denna kille varit med sina tidigare tjejer. Det har aldrig varit något fel på honom egentligen. Han är och var en väldigt fin och snäll kille. Det enda problemet var att han hade svårt att behålla sina relationer till sina flickvänner, och alltid på grund av samma sak, att han var för på!
Han var ett charmtroll, hade adhd som han aldrig behandlats för och han älskade att skämma bort sina tjejer. Han har sedan lång tid tillbaka fått väldigt bra lön då han lyckats bra som säljare och får hög provision. Med den lönen han fick köpte han dyra väskor, skor, kläder, smycken, rosor, stora nallebjörnar etc. till den tjejen han träffade, och skämde bort henne så mycket han bara kunde. I varje relation han hade på den tiden brukade han komma till mig, förklara situationen och be om hjälp och råd för att hans dåvarande tjej inte skulle lämna honom efter att hon bett honom att backa. Jag försökte förklara för honom att han ska försöka ge henne andrum och helt enkelt inte göra så mycket som han gör, men han ville inte lyssna på det.

Min väninna däremot HATAR folk som är för på. Många kanske skulle kalla henne för en bitter människa som stör sig på mycket men det är just det som är charmen med henne. Varje gång jag tänker på saker hon slängt ur sig eller när hon nämner något hon stör sig på blir jag aldelles full i skratt!
Hon tycker inte om att vara för närgången, hon tycker inte om att kramas för mycket. När jag säger att jag älskar henne tycker hon det blir för känslosamt och jätte jobbigt så hon svarar "mm" och stirrar in i det tomma intet och vi båa brister ut i skratt för att vi båda tänker på hur knäpp hon är hahaha.
Med andra ord, så varnade jag henne om att hon skulle störa sig så mycket på denna killen tillslut så hon hade kunnat döda honom med en enda blick. Men icke sa nicke, än har den inte skett och kanske hade jag fel nu.

För ca 3-4 veckor sedan gick jag igenom en abort som var väldigt psykist påfrestande för mig. Men ungefär en halv vecka efter min abort berättade min väninna för mig att hon misstänkte att hon var gravid men att det var för tidigt att se. Detta skulle isådana fall vara hennes tredje graviditet då hon gått igenom två aborter tidigare och just därför kände hon igen alla tecken och känslor hon hade.
När det väl hade gått tillräckligt lång tid för att se på ett graviditets test så testade hon sig och det visade sig positivt, precis som hon hade misstänkt.


TILLBAKA BLICK:
Hennes senaste abort gick väldigt långt på grund av att hon inte hade märkt av något föräns ganska sent. När hon väl kontaktade sjukhuset för abort bokade dom in en tid och när hon väl var där insåg dom hur långt gången hon var. Efter vecka 13 får man inte längre göra en abort och hon var i vecka 12 + några dagar. Dom pratade om att kanske inte låta henne göra en abort just för att hon redan var så långt gången men sa tillslut till henne att hon fortfarande har rätt till sina sista dagar innan vecka 13 att göra som hon ville och fick göra en operation för att få ut barnet. Efter denna händelsen nämnde dom för henne att om hon skulle genomgå fler aborter efter denna finns det risk för att hon kanske inte skulle kunna få barn i framtiden, och redan där beslutade hon sig för att detta skulle vara hennes sista abort, för den risken var hon inte villig att ta.

Nu är hon i vecka 5-6, pappan vet om att hon är gravid men än så länge vet han inte om att hon inte kommer göra en abort oavsätt om han är med i bilden eller inte.
Just nu försöker hon ge honom lite tid att smälta in att hon är gravid då han sagt ett antal gånger att han vill kunna ge mer till sina framtida barn än vad han kan nu (materiella saker). Hon försöker få honom att förstå att det enda som behövs är hans kärlek till sitt/sina framtida barn men än så länge verkar han inte ha förstått det.

Min väninna har vart på mig endel om att jag ska dubbelkolla nu så att aborten har blivit lyckad och att jag fortfarande inte är gravid. Men jag vet att hon innerst inne hoppas på att det misslyckades och att vi kan vara gravida tillsammans och tävla om vem som föder först hahah!
Jag önskar att det kunde vara så, men jag har mina anledningar till min abort (kommer gå in på det längre fram). Jag är fortfarande ledsen över det och önskar att jag levde ett annat mer rättvist liv så jag kunde leva som jag ville och ha barn ihop med vem jag än ville.
Just nu lever jag på min väninna och hennes ofödda barn och lägger all fokus och kärlek till dom två istället.

Jag vet att du kommer bli en skit bra mamma och jag längtar efter henne/honom redan!


Likes

Comments