View tracker

Nu har jag intagit soffläge med ett glas rödvin i handen efter en god oxfilé med rostad potatis. Det är livskvalité om något!

Den här dagen har varit fylld av redigeringsjobb. Har redigerar personalporträtt i ca 8 timmar så ögonen är just nu som "fyrkanter". Men men, bara knappt hälften kvar! Bilden ovan är tagen i min älskade studio.

Efter jobbet blev det stallet för att ta hand om
M och kvällsfodra. Det är så mysigt att höra hästarna mumsa på kraftfodret och natta dom!

Just de. M är inte min häst utan jag är endast medryttare på honom. Hans ägare är dock på semester nu så jag tar hand om M varje dag tills hans ägare är hemma igen. Är så glad över att få ta hand om M då jag saknat att ha egen häst sen jag var tvungen att ta bort min förra för ca 1,5 år sedan. Att få rida och mocka bajs igen är så härligt!

Nu ska jag fortsätta njuta av min lediga fredagskväll.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Något jag tänkte på nu när jag ska sova är att jag ALDRIG gör iordning mig själv för att ta fina bilder i t.ex. studion. Kanske det skulle bli ett löfte inför nästa år? Att egoboosta mig själv några gånger per år... Och varför inte börja innan det här årets slut?

Natti natti

Likes

Comments

View tracker

Något vi ofta gör hemma är denna soppan. Smidigt och väldigt gott! Den är också matig så man behöver inte äta ihjäl sig för att bli mätt, något man kan behöva för det mesta när det gäller soppor.

Ingredienser för 2-4 personer:

4 medelstora potatisar (mjuk sort)
1/2 stor purjolök
1 hel gullök
2st grönsaksbuljongtärningar
6 dl vatten
1 msk olivolja
1/2 tsk vitpeppar
Ett kryddmått salt
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 paket bacon

Gör såhär:

Skär potatisarna i små fyrkanter och lägg i en skål. Skär sedan purjolöken och lök i mindre bitar och fräs i en stor kastrull tillsammans med olivoljan.

När purjolök och lök blivit mjukt så lägger du i buljongtärningarna tillsammans med potatisen. Rör runt tills buljongtärningarna börjat smälta och häll sedan över vattnet. Vattnet ska precis täcka allt i kastrullen. Koka sen på medelvärme.

När potatisen är mjuk så häller du i grädden och låter koka upp igen. Så fort allt kokat upp tar du av kastrullen och mixar allt med en stavmixer tills soppan blivit slät. Häll i mjölken och smaka sedan av med salt och vitpeppar.

När soppan är klar låter du den vila och steker under tiden baconet i lite smör i stekpannan. När den fått en fin stekfärg så lägger du baconet på hushållspapper och låter överflödigt fett rinna av.

Servera nu soppan tillsammans med krispig bacon och, om du vill, ett nybakat bröd!

Smaskens!

Likes

Comments

(Ej bild från idag. Bilden är från ca två veckor sen)

Vilken härlig ridtur vi hade idag, jag och M!


Trots novembervindar
och regn i luften så bestämde jag mig för att vi skulle köra ett pass på utebanan. Gick ner innan jag skulle fixa ordning M för att se hur det såg ut efter allt regnande. Blött här och var men okej. Det var ändå galoppvänligt!

Undvek dock rent galopparbete eftersom jag inte ville rulla runt hela banan med risk för halka. Så istället blev det bomarbete med fokus på böjning samt ett litet kryss med galoppbom före och efter. M var jättefin och även om han inte är riktigt van att jobba under hoppsadeln så gör han det riktigt bra. Får jobba mycket med hans trav så han får en lite friskare än den han jobbar i under westernsadeln samtidigt som han inte får bli framtung. Han är duktig och kämpar på!

Efteråt blev det stretching och det vanliga innan han fick gå ut i hagen för att käka lunch. Så nöjd efter idag! Älskar den där hästen.

Likes

Comments

En smarrig räkröra att avnjutas tillsammans med potatis, kokt eller bakad. Eller varför inte i en god baguette?

Receptet är för två personer.

Ingredienser:

3 dl gräddfil
100 gram tinade och skalade räkor
4 msk fryst dill
1/2 hackad rödlök (mellanstor)
1/4 hackad purjolök
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk salt

Blanda allt i en skål, smaka av och tillsätt ev. mer kryddor om det behövs. Ställ in i kylen och låt stå tills potatisen är klar. Ska ni ha röran i baguette så låter ni röran stå i ca 30min innan den ska ätas.

Alternativ istället för räkor:
- Rökt skinka
- Crabfish sticks

Hoppas ni tycker om den!

Likes

Comments

Denna dag har gått otroligt fort. Har hunnit med mycket på kort tid!

Startade dagen tidigt klockan 7.15 (jag tycker det är tidigt iallafall) för att köra in bilen till Lkpg för service. Sen tillbaka till Mjölby igen för att sen fara till stallet. M skulle vila idag så jag mockade bara och pussade på honom. Han var glad och busade glatt med sina hagkompisar!

Efter stallet åkte jag direkt till studion. Storstädning, redigering och beställning av printar stod på schemat!

På eftermiddagen drog jag och min sambo in till Lkpg för att hämta bilen igen. Passade då på att fara till Ikea för att köpa en ny möbel till studion. Det kommer bli så fint där när jag fått upp nya bilder och nya möbler där!

Just de! Fick hem en så otroligt fin fotobok som beställts utav kund. Blev så kär i den att jag hade kunnat behållt den själv! Haha! Får beställa en till istället och använda som prov i studion. Och förutom fotoboken så fick jag en dragspelsbok, lika fin den! Men den är redan tänkt att användas som visningsexemplar. Ska bli jättekul att få lansera dragspelsboken.

Ikväll är det jobb som personlig assistent som gäller, ända till imorgon fm. Resten av morgondagen är jag helledig ifrån studion. Det behövs eftersom jag jobbar både fredag, lördag och söndag där den här veckan. Så morgondagen ska endast bestå av en promenad, ridning och vad jag nu får för mig att göra!

Natti!

Likes

Comments

Igår skrev jag om att jag skulle ha en nyföddfotografering samt en tjej, vi kallar henne J, i studion för att träna på ljussättning inför söndag. Kan säga att båda två gick super! Den lilla bebben var otroligt hungrig men efter ungefär 1 1/2 timme kunde vi börja fotografera. Det fick bli min snygga mocha-bakgrund till familjeporträtten och bebisporträtt samt min ljusa filt på nakenfisporträtten. Ska bli kul att ta tag i dom bilderna.

På eftermiddagen kom J och vi bestämde oss för att fotografera mot den svarta pappersbakgrunden då min vita bakgrund hade sagt upp sig när jag kom till studion på morgonen. Kan säga att jag fick bara "lite" panik när jag såg hur knölig den bruna var och när jag insåg att den vita trillat ner bakom. 5m pappersbakgrund, bara att slänga! MEN, det gjorde verkligen inget då den svarta blev jättesnygg och med den hårda ljussättningen så blev den perfekt för gårdagens fotografering! Idag har jag i alla fall hämtat ut en ny vit bakgrund så fredagens modell får rätt bakgrund för sitt önskemål.


Ridningen igår gick jättebra. Jobbade i ridhuset med fokus på att han skulle ha en frisk trav blandat med tempoväxlingar. Han är så himla duktig! Jag som gärna slarvar i galoppfattningar får verkligen lära mig att göra rätt annars fattar han inte galoppen. Gör jag rätt fattar han klockrent men annars blir det pannkaka. Väldigt bra lärarhäst!


Dagens jobb i studion var endast redigering, bl.a av personalporträtt jag fotograferade i förra veckan. Dessutom mitt första personalporträtt-jobb och mitt andra företagsjobb någonsin.

Efter studion idag så blev det en sväng till stallet för att pyssla med M och jobba lite i paddocken. Körde avsuttet idag och longerade honom samt sprang bredvid och tränade lite bommar. Inte helt lätt när M är lite otålig ibland och gärna ser vad alla andra hästar grejar med svansen i vädret och fina uppblåsta travsteg! Men det gick ändå hyffsat och imorgon blir det helvila för att sen förhoppningsvis köra lite galoppjobb på torsdag. Det längtar jag till! Så otroligt roligt och givande för både häst och ryttare. M tycker väldigt mycket om det också och frustar ut riktigt ordentligt efter ett par varv.


Nu ska jag ta mig i kragen och förbereda mig inför kvällen. Kanske värma lite glögg och avnjuta den tillsammans med min sambo, det är ju inte helt fel en kväll som denna.

Likes

Comments

Idag var det tufft att gå upp. Men så är det alltid tidiga mornar, särskilt när man inte är en morgonpigg lärka direkt. Så efter en natt med evigt vaknande, drömmande och lätt huvudvärk så var det bara att slå upp dom grönblå. 

Denna dag bjuder på en hel del roligheter, det mesta i jobbets tecken! Och då är det inte assistensjobbet jag pratar om (även om det också är kul) utan om min fotoverksamhet. 

Startar förmiddagen med en liten nykläckt människa och på eftermiddagen ska jag och en tjej träna ljussättning inför kommande helgs fotoprojekt. Så kul! Jag har fotograferat henne ett par gånger innan så jag vet att bilderna idag kommer bli hur bra som helst.

Senare på eftermiddagen blir det hästmys med lite jobb i westernsadeln och ikväll åker vi på familjestund med god mat. Så som ni säkert förstår så kommer jag ha svårt att kanske skriva något mer idag... Fast ioförsig, än gör de ju inget för troligtvis har ingen hittat hit iallafall!

Hejsvejs!

Likes

Comments

Första inlägget! Och vad ska jag skriva om? Det är sent och jag borde egentligen sova men konstigt nog är det precis nu som jag ALLTID blir sugen på att skriva. Fast frågan är varför jag ens skaffade en blogg? Det är ju inte som att jag behöver ha en egentligen. Eller? Jo, kanske är det så att alla behöver ha en blogg. Eller en dagbok. Ja, något som man kan skriva i för att sen, om några år, se tillbaka på och minnas. Precis som ett fotografi fast i text.

Hm, det här får bli inledningen till min blogg. Klockan är mycket och mitt internet är ursegt precis just nu. Att skriva texten och sen sitta och titta på mobilen medans texten skrivs i efterhand är rätt träligt. 

Kan bara berätta smått om vem jag är först innan jag stänger ner; Kvinna (eller tjej, flicka...), tjugotre, sambo, personlig assistent, fotograf (egenföretagare), hästnörd,  katttant, hobbykockerska, vinälskare och livsnjutare. Och just de, decemberbarn!

Ja, de var allt, för tillfället! Får se när nästa skrivsug slår till.

Natti!

Likes

Comments