View tracker

Recept

100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

600 g rabarber
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 g

Smält smöret, blanda under tiden ihop alla torra ingredienser. Blanda i det smälta smöret.

Skala och skär rabarber i bitar. Blanda samman sockret med potatismjölet, strö över rabarbern.
När detta är klart så lägger du på smuldegen.

In i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Servera gärna med vaniljglass. Njut!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

När jag gick upp imorse önskade jag fint väder, detta uteblev. Så då blev det lite kakbak istället.

Idag blev det hallongrottor och kolakakor.
Jag och mannen testade att ändra lite i receptet på hallongrottorna, detta blev super bra.

Recept Hallongrottor 22 st 

3dl vetemjöl, 1/2 dl rågsikt, 1/2 dl grovt vetemjöl, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk ljus sirap, 200 g smör

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.
Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Kolakakor ca 40 st

100 gram smör, 1 dl socker, 1 msk ljus sirap, 2.5dl mjöl,1 msk vaniljsocker,1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 graderStäll fram smöret en stund innan så de blir mjukt
Blanda alla ingredienserna med händerna i en bunke
Dela degen i 3 delar & rulla ut i fingertjocka längder
Lägg längderna på en plåt på ett bakplåtspapper & platta till längderna lite
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min ( tills de e gyllene)
Skär längderna medans de fortfarande e varma...låt svalna under duk.

Likes

Comments

View tracker

Detta goda recept hittade jag på http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/kesobrod-utan-mjol/

Kan starkt rekommendera detta bröd, saftigt och otroligt gott.

Recept

500 g Keso
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
¾ tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga. Rör ner keson.

2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.

3. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax. Brödet går bra att frysa in.

Likes

Comments

Den här filmjölkslimpan tröttnar jag inte på, så god och variationerna på ingredienserna är oändliga.
Du kan byta ut mjölsorterna hur du vill, alltid kul att pröva sig fram. Detta recept kör jag på.

Recept
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågsikt
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
1 dl linfrön
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Jag brukar tillsätta 2-3 msk lingonsylt och 0.5 dl russin också, det gör limpan ännu saftigare. Men gillar man inte det så behöver du inte tillsätta det. Smaksak helt enkelt!

Häll i alla ingredienser i en skål och blanda.
Smörj en bildformat med lite olja och häll i smeten.
Ugnen skall vara på 200 g och formen skall vara på gallret längst ner i ugnen.

Lycka till!

Likes

Comments

Dessa chokladbollar är dom bästa jag ätit. Så god smak och så älskar jag den lite krispiga ytan som kommer ifrån chokladen den är doppad i.

Receptet finns på: http://sarabakar.se/blog/2015/12/21/mammas-chokladbollar/

Måste testas!

Likes

Comments

I morse testade jag att göra pannkakor, dessa blir ungefär som Amerikanska pannkakor, alltså lite tjockare än vanligt. Super goda, dessutom känner man ingen skillnad på dessa och vanliga.

Recept

3 dl rismjöl
2 dl potatismjöl
2msk strösocker
1msk psylliumfröskal
1msk vaniljsocker
2tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
4 dl mjölk
3 msk smör

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och mjölk och vispa noggrant ihop allt till en jämn smet.

Stekt pannkakorna i smör på medelvärme.

Likes

Comments

I går testade jag att göra glutenfri pizza.

Pizza är något av det godaste jag vet, jag fullkomligt älskar det. Men eftersom jag skall försöka undvika gluten ett tag pga magen så testade jag detta.

Resultatet blev faktist bättre än jag trodde, var skeptisk till en början. Bottnen blev ganska frasig och mitten blev mjuk. Sen gjorde ju tillbehören sitt också så klart.

Receptet på degen hittade jag på Finax sida:http://finaxglutenfritt.se/lyckas-med-glutenfri-pizza/

Tomatsås - 1 burk krossade tomater (av fin kvalitet) 2 vitlökar, salt, peppar och basilika efter smak.

Jag hade även på kvibille cheddar, ananas,tomater och lite rödlök. Super smarrigt!

Likes

Comments

Igår gjorde jag egen daim, blev uppskattat av vännerna. Det var väldigt enkelt att göra och super gott! Mycket roligare att göra egen än att köpa.

Recept

2 dl sirap
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde

200 g mjölkchoklad (Jag använde (Marabou)

Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull. Rör om och koka upp. Låt koka tills kolan mörknar och klarar kulprovet. Fyll ett lågt glas med iskallt vatten, droppa i lite het kolasmet. Kan du forma kolan till hårda bollar är kolan klar, annars får den koka en stund till.

Klä en liten form, cirka 20×15 cm med bakplåtspapper och bred ut den heta kolasmeten. Låt svalna. Smält chokladen och bred den över den stelnade kolasmeten.
När chokladen stelnat helt skär du godiset i lagom stora rutor.

Likes

Comments

Denna mintkola smakar precis som den vanliga fast att sockret är utbytt mot kokossocker och sirapen är utbytt mot agavesirap. Lite nyttigare, lite bättre.

Recept

Mintkola 30-40st
100 g smör
2 dl grädde
3 msk kakao
1 dl agavesirap
3 dl kokossocker
0,5 krm salt
15 droppar pepparmintolja

Gör såhär.
Blanda alla ingredienserna i en kastrull med tjock botten. Koka upp, sänk värmen och låt småputtra på svag värme. Rör i grytan hela tiden. Använd gärna en träslev.

Kolan ska koka minst i 40-45 minuter. Jag gjorde kulprovet. När du ser att smeten börjar bli riktigt tjock, häller du ner lite av den i ett glas med kallt vatten. Stelnar den och håller ihop då, är kolan klar.
Droppa i pepparmyntoljan och häll sedan upp smeten i en form med bakplåtspapper, låt svalna något och sätt in i kylen en halvtimme. När den har stelnat ordentligt, skär i bitar. Jag skar ut bitar som jag sedan vek in i bakplåtspapper.

Likes

Comments

Dessa är nog de godaste jag smakat. Naked smoothie har tre varianter som jag testat. Alla är lika goda. Det finns i smakerna äpple/kiwi/ananas, blåbär/björnbär och apelsin/mango. Väl värt att testa. Finns bl.a. på maxi.

Likes

Comments