VARNAR FÖR ETT VÄLDIGT NEGATIVT INLÄGG FÖR ER SOM INTE ORKAR LÄSA "GNÄLL"..


Konstant smärta i hela kroppen, hela tiden, varje dag. Helt jäkla utmattad pga det och alla andra saker såsom bl.a. järnbristen, astman och att jag knappt får i mig något. Alla säger bara "stå ut det är snart över" som att det är ingenting. Men varje dag just nu består av att försöka komma på HUR. MAN. SKA. ORKA. bara genom den dagen. Det tär på kroppen, psyket och hälsan. Det värsta av allt är att inte klara av att göra något, att man knappt orkar stå upp i lägenheten i 5 min utan att behöva sätta sig ner på golvet på en sekund för man håller på att svimma. Konstant "svimningskänsla", typ som blodtrycksfall, fast hela tiden, spelar ingen roll om jag ligger ned i sängen eller sitter eller står upp. Känslan bara är där.
Att man enbart spyr upp järntabletter, provat blutsaft men det hjälper inte och man blir nekad järninjektioner pga att man tydligen inte ligger "för lågt" fast man ligger en bra bit under det man ska ligga på. Allt känns hopplöst, jag vill kunna iallafall ta mig ur sängen om dagarna utan att hålla på att falla ihop på golvet..

VÄLDIGT NEGATIVT NU.. men jag känner att jag måste ventilera för jag har liksom gett upp hoppet om att jag någonsin kommer få må iallafall lite bra under denna graviditet. Det gör ont i hjärtat att detta kommer vara min första upplevelse av graviditet och dessutom kommer bidra till att jag nog aldrig vill uppleva en till graviditet.

Hur ska man orka..?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 8 readers

Likes

Comments

Pannkakslunch med killen!

Sängliggande med magsmärtor idag. Vaknat ca 10ggr och har haft en extremt jobbig natt inatt..

Usch.. hoppas verkligen på att det blir lite bättre snart iallafall.

  • 19 readers

Likes

Comments

Igår var det karneval (studentflak) som gällde för killen, kan knappt fatta att det är ett helt år sedan man själv upplevde detta, KAN MAN FÅ GÖRA OM DET IGEN ELLER? Vill!

Han rockade alltså Super Mario och han var väl ganska fräsch eller? Haha!
Dessutom bjöd Hudiksvall på ett sånt otroligt fint väder igår! Massvis med sol hela dagen☀️

Nu är det så kort tills han faktiskt tar studenten och går på bal.
Kommer nog gråta som en liten unge, inte nog pga att jag har så mycket hormoner just nu i samband med graviditeten.
Men också för att han kommer vara så stilig och jag kommer vara så stolt över honom🌸 

  • 148 readers

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag går jag och magen in i gravidvecka 27 (26+0) och det känns alltid så skönt med söndagar för det känns verkligen som ett steg närmre varje gång man byter vecka. Det ger en lite motivation efter en jobbig vecka som varit!

STATUS PÅ MÅENDET:

- Foglossning från helvetet

- Illamående varje dag, 24/7 (lever på lergigan som iallafall tar bort "piken" av det hela. Oftast....)

- Börjat dö pga värmen redan, kan knappt ha på mig något utan att svettas... och jag är en person som typ aldrig svettas i vanliga fall, knappt ens när jag tränar.
- Halsbränna på kvällar/nätter.

- YRSEL.. detta är det värsta. Har som en "blodtrycksfall-känsla" konstant i kroppen, står jag upp i mer än 5 minuter så känns det som att det bara ska svartna för ögonen vilken sekund somhelst och som att man ska spy liksom. Så otroligt obehagligt. Detta beror ju troligtvis på min järnbrist då.

- Andningssvårigheter. Tungt att andas mest hela tiden.


MEN! För att dra kontraster från allt det negativa så kan jag inflika med lite roliga saker också:

- DET ÄR SOMMAR!! Min favoritårstid och ja även fast det är lite jobbigt med värmen nu pga att jag är gravid, så gör denna värme ändå min själ 1000ggr gladare!

- Min fina kille tar snart studenten och har dessutom kommit in på 4e året genom tekniklinjen! Sjukt glad för hans skull och väldigt stolt över honom.

- Vi ska ju faktiskt få en liten flicka i augusti och även fast denna graviditet varit en riktig pain så är det såklart värt det alla dagar i veckan. Man får ju den finaste gåvan man kan få i slutändan. Längtar så otroligt.

- Jag har världens finaste familj, finaste killen och några otroligt fina vänner som betyder så mycket. Snart så har jag även världens finaste dotter i min famn.

  • 162 readers

Likes

Comments

Bild från när killen skulle på studentfotografering

Att det är din tur nu snart, att lämna gymnasietiderna och fortsätta framåt mot något ännu större och bättre.
Att det är din tur nu att börja leva livet och jag är så glad att jag får leva det med dig och dela mina dagar med dig.

Längtar efter nya tider och framtiden med dig. Älskade du

  • 209 readers

Likes

Comments

Nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen..

Anledningar till det är just för att jag helt enkelt inte ens orkat öppen appen och förmå mig att skriva.
Just nu känner jag mig helt värdelös. Jag känner mig helt slut, tom på ork och glädje, nära till tårar varje dag och bara vill ge upp litegrann..

Illamåendet går upp och ned, äter nu starka mediciner regelbundet om dagarna men dom hjälper bara till en viss del, dom gör också så jag blir som en zombie och inte fungerar som vanligt..

Smärtan har i princip tagit över helt och hållet. Jag började ju min graviditet med brutala smärtor från ca graviditetsvecka 5, alltså jag låg och grät varje kväll/natt/morgon, kunde inte sova och när smärtorna kom fick jag kippa efter luft för det gjorde så ont. Jag kravlade omkring i sängen och grät och fick knappt luft.

Så var det hela tiden, varje dag, varje natt, inte konstant 24/7 men det kom och gick 24/7.

Sökte hjälp så många gånger/var in på akuten så många gånger för detta men det enda jag fick höra hela tiden var att "det är bara bebisen som växer, det är inget fel" när jag låg där framför läkarna och grät av smärta(!).

Jag förstår väl också att bebisen växer därinne men så pass liten som den var då och så pass lite den växte hela tiden då så kunde jag inte förstå i min vildaste fantasi hur det kunde göra SÅ FRUKTANSVÄRT ONT.
Men somsagt "läkarna vet ju bäst" (verkligen inte i alla fall......) och man ska helt enkelt bara "lita på läkarna" (som inte ens kan ge en rätt svar på vad det är för fel......!).

Ingen läkare nämnde ens foglossning för mig, jag fick för första gången läsa om detta i en gravidgrupp jag är med i och själv ifrågasätta läkaren om det kunde vara det(?!) och ja jag blev inte chockad när läkaren vid ett senare tillfälle sa att det var foglossning och med tanke på de smärtor jag haft och HAR NU så har jag verkligen brutal foglossning.
Det enda jag får svar på som lösning är dessutom alvedon. Vill bara gråta då det verkligen inte hjälper mig för fem öre.

Blir självklart så arg att man inte får mer hjälp och knappt ens får rätt svar utan alltid blir hemskickad med "det är inget fel" för att vid senare tillfälle få rätt i att DET FAKTISKT VAR NÅGOT FEL! Som man själv förstår men försöker förtränga för man blir så fruktansvärt DUMFÖRKLARAD av vissa läkare!

Redan från start där så har jag konstant gått och varit rädd för missfall (pga smärtorna, för jag kände att något inte stämde, men fick ju inget svar på vad det faktiskt var...).
Samt så har jag från start känt mig som världens sämsta blivande mamma, eftersom det inte var något fel enligt läkarna men min kropp fungerade liksom inte.
Det kändes som att jag inte fixade det här och som att min kropp inte fixade det här och det fick mig att må så dåligt och känna att jag och min kropp var helt värdelös.


Nu vet jag ju varför jag har ont, jag vet att det självklart inte är mitt fel.
Men ändå, nu när jag ligger här i sängen och har varit sängliggande konstant i över ett dygn igen pga dessa vidriga smärtor så kan jag inte hjälpa att sjunka ner i det jobbiga och känna mig så dålig igen..

Jag är SÅ LEDSEN att jag knappt orkar finnas till. Att jag inte orkar fixa och dona en massa inför bebis som jag ser så många göra. Att jag inte ens orkar eller klarar av att gå på stan och köpa bebiskläder och längta med killen.
Att jag inte ens orkar fungera som människa i vardagen pga detta.

Det känns som någon stampat på mitt huvud flera gånger och som att jag blivit överkörd av en ångvält ungefär. Hela tiden.
Det känns som att min kropp ska gå sönder, det knakar och har sig så ofta i min kropp när jag bara rör mig någon cm i sängen t.ex. och jag är nära till gråt varje minut pga så ont jag har.
Även fast jag ligger helt still så är smärtan så brutal att jag känner mig spysjuk av den.

Sedan har vi denna vidriga JÄRNBRIST...
Jag har testat piller, det funkar inte då jag bara spyr av dom. Jag har testat blutsaft, jag har testat mer järn i kost, (men får ju knappt i mig något..) men inget hjälper.
Jag är dessutom inte tillräckligt långt ner i värdena för att få järninjektioner enligt min BM.
Hon sa att man skulle ligga mellan 20-60 (vet inte vad det är som mäts? Är så borta så har svårt att minnas dessa saker..) och jag låg på 14 på senaste kollen av det hon mätte där man då Somsagt skulle ligga mellan 20-60 (ju högre desto bättre).

Men det var tydligen inte tillräckligt för att få injektioner. Så jag får helt enkelt bara leva med att vara helt borta i någon slags dimma pga det? Man går liksom hemåt med en bottenlös frustration och ledsamhet när man får sagt till sig att det liksom bara får vara så då helt enkelt, man måste bara leva med det måendet.
Det känns så fruktansvärt mörkt och olidligt.

Andningen tar stryk, jag har ju sedan innan astma och jag vet att järnbristen även påverkar och varje dag får jag panikångest för det ibland känns så tungt och ansträngande att andas.
Jag får panik, det känns så obehagligt och vid minsta lilla ansträngning så får jag nästan kippa efter luft samt försöka att inte tuppa av.

Jag får gå så oerhört sakta om vi är någonstans, inte nog för smärtan utan också då för att det känns oftast som jag ska tuppa av vid varje kliv jag tar.

Jag känner inte ens igen mig själv, jag känner mig så ledsen över att må som jag gör och jag känner mig ännu mer ledsen över att det känns som jag också påverkar de runt om mig negativt av detta(!).

Jag vet att det inte är en dans på rosor för alla att vara gravid, för jag får själv uppleva motsatsen till den dansen.
Alla som inte förstår tjatar om att man ska "stå ut bara" för att detta är normalt, man är ej sjuk osv.

BARA STÅ UT..?

DÅ UNDRAR JU JAG, om du som inte gravid ligger och spyr varje dag, knappt får i dig någon mat/näring, har så ont att du knappt tar dig ur sängen för att bara gå på TOA, knappt kan gå utan att hålla på att TUPPA AV, knappt kan andas för det är så tungt, har hjärtklappning och oftast inte får så mycket sömn alls pga diverse av dessa saker, bl.a. Brutal halsbränna och sura uppstötningar samt MIGRÄN.

ANSER DU ATT DU EJ ÄR SJUK OM DU SKULLE HA NÅGON AV DESSA ÅKOMMOR?
NEJ. Självklart anses du vara sjuk då! För det är inte ett normalt/bra mående!

TÄNK DIG DÅ ATT HA ALLA DESSA ÅKOMMOR PÅ EN OCH SAMMA GÅNG!

Det spelar ingen roll att man är gravid och att det är vanliga symptom när man är gravid. Det gör det inte till ett "normalt" mående och det är SJUKSYMPTOM.

Så visst är man gravid, men man är inte frisk för att det är normalt att må såhär under graviditet.
Åkommor som är vanliga under graviditeten gör kroppen SJUK. Dvs så är man SJUK. Och orsaken till att man är sjuk är graviditet.

Är så trött på folk som KONSTANT säger "du är inte sjuk, du är gravid" som att det är en jävla dans på rosor att vara gravid....!
Och som tycker man är fånig som klagar?!
Snälla kan ni bara sluta förminska detta, det är brutalt och helt ärligt genomvidrigt för vissa att vara gravid.
MEDAN VISSA inte får några vidare symptom alls.

Ni som ej gått igenom en rent utsagt HELVETESGRAVIDITET borde inte uttala er för ni har verkligen INGEN ANING om hur det är.
Sedan att så många som ej gått igenom detta har så lite respekt för dom som gör det är så fruktansvärt tråkigt.

Tryck inte ned någon annan bara för att din graviditet var lätt som en plätt och du kunde jobba, träna, äta som vanligt etc.
Trevligt för dig! Absolut! Såklart man inte vill att någon annan ska behöva gå igenom det hemska man själv gått/går igenom.

MEN klanka inte ned på de personerna som får gå igenom det där helvetet och inte klarar av att jobba, leva som vanligt och göra vad somhelst.
Få dom inte att må kasst och känna sig helt värdelösa för du tjatar på om hur bra du mådde och hur du kunde leva livet som gravid och sedan förminskar deras mående och hur dom inte orkar allt det.
Du har ingen aning om vad denna person går igenom.

VISSA SPYR KONSTANT, DAG UT OCH DAG IN FRÅN ALLRA FÖRSTA BÖRJAN AV GRAVIDITETEN TILLS DEN DAGEN BEBISEN ÄR UTE(!).
De får ligga inne med dropp pga att de inte får behålla något alls och dom får offra 9 månader av sitt liv till detta mående och det är allt annat än roligt.

Och ni som kommer med "du är inte sjuk, du är gravid" hela tiden:
KOM TILLBAKS NÄR DU LEGAT OCH SPYTT KONSTANT I 9 MÅNADER, TILLS DU BLÖDER PGA SÅ SÅRIG HALS OCH SÄG TILL MIG DÅ ATT DU INTE ÄR SJUK.

Och DETTA är bara en åkomma (som skulle räcka gott och väl!) av SÅ MÅNGA åkommor vissa drabbas av!

Nej mer respekt till gravida kvinnor och det som vi får gå igenom! Vi är så starka som ens fixar detta. För det är inte normalt att behöva må såhär, så länge.
OCH DET ÄR OKEJ ATT INTE ORKA IBLAND!

  • 238 readers

Likes

Comments

Två vita klänningar och en mer "basic" i färgen nude från Nelly🌸

  • 629 readers

Likes

Comments

Igår gjorde killen sin hemmagjorda glass, ÄLSKAR DEN. Smakar som gammaldags vaniljglass och så har han i cookie dough som han också gör själv, samt bitar av mörk choklad (min favorit!)

Dör lite inombords då den är så fruktansvärt god
😍

  • 748 readers

Likes

Comments

Hämtat ut paket från Nelly.
Helt klart BÄSTA känslan att få hämta lite nya kläder man klickat hem


Innehållet dyker upp lite senare

  • 752 readers

Likes

Comments

Lördag.. planer för dagen..

Har inget direkt planerat idag, vi ska nog bara ta det lugnt.
Tänkte försöka ta mig ut på en promenad iallafall (trotsa dessa smärtor..) och killen ska iväg och jobba ett tag.

~
Önska man hade haft lite vänner som också är gravid/har väldigt små hemma, som man kunnat umgås med, känner väl att man är på ett annat ställe just nu som gravid än ens tidigare vänner är, så man skulle ju behöva någon/några som är på samma place som en själv just nu. Som delar samma vardag/intressen etc.
~

Men känns så tråkigt att som igår t.ex. när det var HUUUUR fint väder somhelst, att inte kunna gå och sätta sig på en uteservering och ta ett glas vin. Längtar efter det!
Tråkigt att alla uteserveringar förmodligen kommer vara borta då min graviditet är över.. känns så TUNGT att behöva vänta till NÄSTA SOMMAR.. *gråter inombords*

Får väl försöka njuta förfullt ändå denna sommar och av de fina sommarkvällar/nätterna fast med alkoholfritt i handen!

  • 756 readers

Likes

Comments