vad skolan har gett mig


Istället för att skriva en introduktion eller ett första inlägg som många brukar göra så tänkte jag gå rakt på sak. Jag kommer framförallt skriva och mina tankar och funderingar om saker och ting på denna bloggen.

Som ni kanske förstått när ni läste rubriken kommer detta inlägget handla om skolan. Jag går i årskurs 8 och är alltså 14 år gammal. Det finns så mycket jag har att skriva om skolan. Idag så tänkte jag skriva om vad skolan har gett mig.

Skolan har gett mig massa sjukt bra vänner och det tackar jag för. Skolan är ju inte heller en dans på rosor. Vänner är bara en liten del av skolan och det är just den där lilla delen som jag tycker om. Jag tror inte att jag är ensam om detta, men självklart är vissa lektioner roliga också. Sen kommer vi till den jobbiga biten. Skolan har gett mig stress och press. Inte riktigt det som jag söker efter i livet. Stressen med alla läxor och pressen med att få ett bra betyg tycker jag är extremt jobbigt.

Jag har frågat flera lärare varför jag bör kunna det som vi lär oss, men jag får bara tillbaka ett luddigt svar eller att vi har användning av det i livet. Okej vi säger att jag går på mataffären. Då kan jag ha användning av addition, subtraktion osv, MEN NÄR FAN SKA JAG ANVÄNDA ALGEBRA OCH ANDRA HELT KORKADE GREJER!? Jag fattar att det är bra att kunna varierade saker men varför kan jag inte lära mig grunderna och sen beroende på vilken linje jag väljer kan jag lära mig mer.

Sen av all denna stress och press har jag fått svårare och svårare att sova. Det är inte det att 8:an är för svår för mig eller nått utan det är att jag pressar mig själv att få bra betyg. I 7:an var det mycket värre och om jag inte fick A kunde jag inte uppskatta mig själv på samma sätt och om jag fick B såg jag mig själv som för jävlig. Under denna tiden hade jag inte sömnproblem eller liknande utan hade bara en väldigt hög prestationsångest. Nu ett år senare insåg jag att om jag har denna prestationsångesten kommer det bara gå sämre och har nu inte samma krav på mig själv, men jag har fått sömnproblem. Jag försöker träna bor det men det är inte så lätt. Oavsett om jag har lov nu tänker jag på skolan och all stress och jag fattar inte varför jag inte bara kan koppla av.

Med detta sagt och allt detta gnällandet från min sida får det vara nog för idag.

XOXO

Likes

Comments