Idag gjordes nya prover och mina värden var mycket bättre idag. Måste minska på stressen och börja ta hand om mig själv.

Nytt besök på fredag först med läkaren sen barnmorska.
Känns skönt att dem har stenkoll!

Föräldrarkurs idag igen, jättemysiga par i gruppen och skönt att kunna ställa massa frågor o få svar. På fredag går vi in i vecka  33, hjälp! Snart är han 15..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Känner mig som en flodkossa.
Varit helt uppsvälld så förlovningsringen åker på och av, alla skor är för små och känns konstigt att se mig själv i spegeln när ansiktet inte är som de brukar.

Har fått åkt in o gjort extra tester utifall jag är på språng till att få havandeskapförgiftning. Vi hoppas allting är lugnt. Fler prover ska tas på måndag!

Veckan har vart fullspäckad..
familjerätten, beställa kök, Föräldrarkurser, försäkringskassan, yoga och profylax kurs. Hjälp, var enklare att skaffa barn än hålla koll på allting under tiden bebis bakas färdigt i magen.

Blev även nekad graviditetspenning igen.. Förstår faktiskt inte hur dem resonerar när jag vissa dagar inte ens är i bruk att ta mig ut från lägenheten. Får se vad proverna visar och vad läkaren bedömer i veckan.
I vilket fall är det min sista arbetsvecka!

8 veckor kvar. Sen är han här💙

Likes

Comments

Hur gamla är ni, du och din kille??
Jag är 24 och Marcus är 27.
Vi blir 25 och 28 bebisens första veckor/månader.

Hur fick du beskedet att du var gravid?
Vi tog 1,2,3 och 10 graviditetstest..

Vilken vecka var du i då?
Vecka 4 ungefär.

Hur reagerade ni när gravtestet var positivt?
Vi hade "planerat" länge inför en graviditet, det var mycket som skulle fallit på plats innan vi skulle försöka bli gravida. Vi ville ha fasta och bra inkomster, rest tillsammans, ha tillräckligt stort boende, ett sparande, vart tillsammans ett tag osv osv.

Hur berättade du för din pojkvän att du var gravid?
Vi tog testen tillsammans, jag fick ett tydligt streck 4 veckor efter vi slutade med preventivmedel. Fantastiskt häftigt hur det kunde gå så fort. Vi hade tur som slapp kämpa länge.

Var du orolig för missfall??
Ja, till och från. Jag fick konstiga tankar, tex att jag inbillat mig graviditeten pga jag så gärna ville ha en bebis. Att den lilla magen egentligen var godis och onyttigheter. Sen självklart med vad jag åt, stress och mående gjorde mig orolig för att något var fel. Första 12 veckorna sprang jag ofta på toa för att kolla att jag inte fått mens. Men efter vi gjorde Kub-ultraljudet så släppte dessa tankar på missfall.
Tror det var viktigt att tänka att jag väntar barn och inte missfall. Dock är det svårt första veckorna, något som bara en gravid kan förstå.

Vem i er närhet fick veta nyheten först?
Marcus syster och hennes man.

Hur gick ni ut med det officiellt??
Vi berättade för folk allt eftersom vi träffade dom, min mage började växa väldigt tidigt och sen gick ut offentligt på sociala medier efter rutin ultraljudet i v.19.

Känner du dig redo att bli mamma??
Jag trodde aldrig man skulle känna sig redo, att man växer in sig i rollen som mamma ju mer magen växer eller att det till o med blir verkligt när barnet kommit.. På ett sätt stämmer det och på annat sätt inte. Jag längtar bara mer och mer och älskar tanken på att jag kommer ha en mini mig som kommer att kalla mig för - mamma. Känns fantastisk att det är jag som ska uppfostra  och finnas där för ett barn.

Hur känns det att ha en bebis i magen?
Det är så mycket känslor. Vissa dagar är jag så trött på att vara gravid, att inte kunna äta vad jag vill, att alla mina kläder är försmå, att fötterna o vaderna är gigantiska av vätska, bristningar, klumpigheten, att jag är hungrig konstant o behöver tänka på blodsockret, humöret som pendlar osv osv.
Samtidigt som jag älskar tanken på att jag har en blandning av mig och Marcus som växer i min kropp, att jag har möjligheten att bära ett barn. När bebisen är ute kommer jag sakna magen, för det finns inget mysigare än att klappa och känna sparkar.

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?
I vecka 30 var det 11 kg!

Cravings?
Jag tror inte på cravings, får mycket frågor om det. Vad jag är sugen på och inte sugen på. För mig är det som att vara bakfull ibland. Man kan vara jättesugen på något samt riktigt äcklad av något. Har haft lätt att äta tex morötter under perioden jag inte fick upp blodsockret. Annars ingenting jag vart speciellt sugen på.
Annars har det mest varit anti-cravings, saker jag absolut inte kan äta. Tex... Hamburgare på restaurang är något jag aldrig skulle äta.

Gravidkrämpor?
Jag har och har haft foglossning från fan... Men med akupunktur en gång i veckan har det underlättat mycket. Rygg smärta, uppsvällda ben och fötter. Min kropp har inte samarbetat än så länge. Nu börjar det värsta i graviditeten bli sammandragningar.. Men jag är tacksam att jag inte fått halsbränna, grovt illamående och blivit inlagd på Drop osv.

Har ni planerat några namn?
Ja, flicknamn var helt spikade sen innan, men pojknamn har vi haft svårt för. Sista månaderna har vi ställt in oss på att bebis ska få heta Viggo.

Vad tror ni att det blir, en flicka eller en pojke??
Vi vet att det blir en pojke!

Hur länge ska du vara mammaledig??
Jag vill börja vara hemma ca 3 månader, sen om bebis är snäll vill jag försöka jobba en dag i veckan.

När är bebisen beräknad att komma?
8 februari 2018, om 67 dagar💙

Likes

Comments

Likes

Comments

Minns inte sist vi ensamma gick ut och åt på finare restaurang tillsammans. Där man planerar vad man ska ha på sig, tar en extra lång dusch och gör sig lite extra fin.

Inte bryr sig om vad maten kostar och bara äter för det är gott och för att njuta.

Efteråt träffades vi upp några och avslutade det på uteklubben.
Är blandade känslor, så mycket blickar, elaka kommentarer och viskningar.
Jag förstår dem på ett sätt, men. Jag är med mina bästa vänner, min pojkvän, hans vänner, vill lyssna på musik, se folk och ha en rolig kväll.
Gör det mig till en dålig blivande förälder för jag då går ut två timmar för första gången på 6 månader?
Jag dricker inte alkohol, jag röker inte. Jag gör ingenting som får mig bli en sämre människa.
Det var en rolig kväll, jag var med dem personer jag har som roligast med, och kommer inte ha ångest...
Enbart för att vi ska bli föräldrar betyder det  inte att  varje fredag, lördag består av att kolla på nyheterna, prova barnvagnar, äta vegetariskt och läsa böcker för nyblivna föräldrar.

Livet kommer få en helt ny mening, men det betyder inte att vårt förflutna försvinner från oss helt.

Likes

Comments