Igår vart vi bjudna på julbord hos Scandic Sjöfartshotellet där de verkligen hade gått "all in". Vi möttes av julmusik och en varm cider med kanel och äppelbitar i för att komma in i känslan, och det gjorde vi verkligen! De hade dukat upp ett riktigt julbord med allt från julskinkan till janssons frestelse och självklart fanns det även julmust. Jag måste säga att det kändes riktigt konstigt att gå på julbord i september månad men samtidigt väldigt roligt, vi sa det att detta förmodligen är de julbord vi kommer komma ihåg som mest efter december månad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har på senare tid fått dille för dukningar. Just nu är jag inne på dukningar med inslag av det gröna, det känns så mycket mer levande samt lugnande.

Igår var vi på en lägenhetsvisning. Vi har äntligen kommit till stadiet där vi börjar reka olika områden som vi kan tänka oss att bo i samt kika på lägenheter i olika hus. Det är en bit bort innan köpet och flytten faktiskt kommer att ske, men det känns skönt att vara igång!

Likes

Comments

Vilken underbar helg jag haft! I veckan fyllde vår vän Emelie år, det firade vi genom en fet brunch hos mig i lördags med nära och kära. Det blev matkoma och häng i min soffa hela dagen tills vi senare vandrade vidare hem till Emelie för mer firande. Det har varit så härligt att få ha en heldag med tjejerna, det är inte allt för ofta vi lyckas få ihop det.

Likes

Comments

Hur ser er vana ut när det kommer till att skjuta upp saker?

För ett tag sedan var jag världsmästare i att skjuta upp saker som jag ansåg vara "tråkiga". Tråkiga saker bestod främst av saker som jag inte lär mig något nytt av, inte gynnar mig överhuvud taget eller tar för lång tid. Jag insåg att detta inte var ett hållbart beteende för mig då jag varje gång drabbades av en väldans stress och panik känsla, jag mådde helt enkelt inte bra av att veta att något "ligger och väntar på mig". Jag bestämde mig helt enkelt för att bryta vanan och det var inte helt enkelt, vi är ju trots allt vanemänniskor. Våra hjärnor strävar efter att spara så mycket energi som möjligt, därav varför vi enkelt faller in i alla möjliga rutiner även fast de kanske inte är det bästa för oss.

Idag har jag lyckats skapa rutiner för att inte skjuta upp saker och jag mår verkligen SÅ mycket bättre! Det har minskat min stress betydligt mycket mer och jag känslan av att aldrig riktigt komma ikapp har helt försvunnit.

Mina viktigaste punkter jag behövde arbeta in till en rutin var:

  • Börja fokusera mindre på nuets känsla och mer på framtidens "jag"; hur kommer detta gynna mig i framtiden?
  • Sluta känna efter! Min pappa har alltid sagt till mig "tänk inte, kör bara!".
  • Idag förstår jag vad han menar och tycker han har helt rätt.
  • Planera in belöningar för utfört "arbete" (kan vara olika saker).
    Ex. 40 min koncentration belönas med en kaffepaus eller om jag avslutar detta idag belönar jag mig själv med ett avsnitt av min favoritserie.
  • Släppa på perfektionisten i mig, livet behöver inte vara "allt eller inget".

Mitt nästa steg i detta är att bli bättre på motion och träning. Jag har läst mycket om att motion reglerar de känslor som uppstår i ex. arbete. Det ska helt enkelt hjälpa att stärka ens självkontroll. Vad tror ni om det?

Likes

Comments

Jag saknar verkligen att sitta på rooftop i Berlin med mina bästa vänner.

Så fantastiskt att få upptäcka olika städer med viktiga personer i sitt liv. Senaste trippen blev till Berlin, där vi njöt en helg präglad av god mat, promenader och häng på rooftop. Jag börjar verkligen bli sugen på en till resa, denna gång har jag snöat in på Palma!

Likes

Comments

Blev inga bra bilder från helgen, tyvärr.. Men det var en väldigt mysig helg med vänner och familj!

I lördags hoppade vi in i bilen och åkte till Norrtälje för en 40års fest i en lada, gud så fint dem hade gjort! Alla hade på sig fina aftonklänningar, vi åt god mat och självklart blev det tävlingar mellan borden (vårt bord vann såklart).

I söndags lämnade jag knappt lägenheten, jag och Amira myste hemma i soffan!

Likes

Comments

Jag är fortfarande fylld av kärlek och endorfiner från helgens kräftskiva som jag och Melina anordnade hemma hos mig i trädgården. Det var en sådan underbar känsla att umgås med nära och kära en hel kväll/natt och prata om allt mellan himmel och jord. Jag är verkligen tacksam!

Likes

Comments

Äntligen har jag vaknat till lite efter bröllopet, en vän till N gifte sig och det var SÅ fint! Jag fällde såklart några tårar, svårt att låta bli i ett sådant vackert ögonblick. Efter bröllopet begav vi oss till Rockelsta slott där det bjöds på god middag och härligt sällskap. Man hade möjlighet att sova kvar, men vi jobbade såklart dagen efter så vi begav oss hem runt tolv slaget. Men wow!

Likes

Comments

Vi är sugna på att ta en resa i början av oktober, men vart?

Vi har ännu inte riktigt bestämt oss ifall vi vill ha bad & sol semester eller city, men jag tror det lutar åt en sol semester. De senaste resorna har nämligen varit city resor, vilket är något jag verkligen älskar också. Kanske lyckas man övertala gänget att åka till Barcelona igen?

Men om det blir en sol semester, vart ska man åka? När jag har googlat runt verkar det som att Gran Canaria, Cypern och Malta är heta resmål... Hm.

Likes

Comments

Något jag spenderade min tid på i Visby var att njuta av alla fina solnedgångar

Då va semestern slut. Imorgon är det dags att ställa klockan för första gången på 3 veckor. Det känns faktiskt helt okej, vi har haft en fin semester. Skönt häng hemma i Stockholm bandat med tid på landet och Gotland, det bästa har nog ändå varit sällskapet. Att få spendera 3 veckor med fantastiska människor och massa skratt!

Likes

Comments