Det är svårt att hålla igång motivationen under vinterhalvåret när allt är mörkt och trist tycker jag. Man vill hellre ligga hemma i soffan med tända ljus och slå på en bra rulle, inte sant?

Hur gör man då för att faktiskt underhålla motivationen och låta den driva en?
​Mitt svar är detsamma som alltid - projekt.

Att hålla i små projekt hjälper mig att hålla igång motivationen, det kan vara allt från att planera en resa till att måla en tavla eller planera inredning till hemmet. Ett projekt leder i regel alltid till något annat, vissa projekt skiter sig när det kommer till kritan medan andra projekt leder till någonting mer. Det är inte fel att lämna ett projekt bakom sig för att gå vidare till ett annat, det är självaste processen som är ledande. Jag brukar se det som småsteg mot det ultimata, förstår ni vad jag menar?

För att förklara mig så kan vi börja med mitt projekt: Tavlan.

Allting började med att jag bläddrade i inredningstidningar, jag fastnade såklart för alla de gröna växterna som kommer lyftas fram under 2017. Jag insåg då att jag vill ha en ljusare tavla över soffan, vilket ledde till en del surfing på nätet efter ett enkelt ljust konstverk. När jag väl hittade det perfekta konstverket för min vägg så visade det sig att den var lite för dyr, min kreativa sida började genast att snurra igång - "Så svårt kan det väl inte vara, låt oss göra en egen!" och så bestämde jag mig. Det viktiga här är att inte misstro sig själv, våga testa - våga göra fel.

Det gäller helt enkelt att pusha fram sin motivation och se till att låta det hända, istället för att ha inställningen "Det är för jobbigt eller omständigt". Ja, inställningen är precis vad det handlar om.

Likes

Comments

Hann ni få lite D-vitamin av solen idag? Vi tog en lunchpromenad i solen idag, kände direkt hur jag vaknade till!
Blir en lugn kväll idag. Lyckades ta död på mina inköpta tulpaner på en dag, så kanske tar en sväng förbi Plantagen och köper nya.... Fick lära mig läxan att dem behöver iskallt vatten.

Likes

Comments

Mötte upp Johanna igår efter jobbet, vi tog en fika och myste. Senare på kvällen hade vi spelkväll hemma. Det är så skönt att bara få hänga med varandra ibland och inte göra något speciellt, få ta igen och inspireras av varandra.

För att prata om någonting annat, jag håller just nu på med ett projekt (ni kommer få se slutresultatet senare) - nämligen en tavla. Jag älskar abstrakta tavlor, man fascineras lätt av dem. Det är ingen enkel match, jag är medveten om hur mycket jobb det faktiskt ligger bakom en sådan tavla men jag känner att jag vill ge det ett försök.

Jag har inspirerats av vita tavlor med en liten gnutta färg i, färgen vill jag ska vara naturgrön. Jag kommer även arbeta med Gold flakes.

Likes

Comments

Skönt det har varit med långhelg. Tre dagar är en perfekt helg, då hinner man varva ned ordentligt.

Startade helgen med en lång lunch & fina vänner // I fredags var det dags för Prision Island, denna gång med dessa sköningar

Likes

Comments

Något som jag kommer att behålla i hemmet även under 2017 är det gröna. Tidigare har jag älskat och inrett mitt hem i blått, men under 2016 slog det gröna mig. Jag älskar harmonin och lugnet det sprider i hemmet, det sprider något typ av lyckorus. Jag fokuserar mest på det gröna i form av växter, det gör hemmet lite mer levande.

Ytterligare en sak som jag kommer att fortsätta med är att se till att det alltid finns minst en bukett med snittblommor i hemmet, oftast hamnar buketten på vardagsrumsbordet och sprider en härlig doft!

Likes

Comments

Är någonting som jag är livrädd för att göra, men behöver bli bättre på. Det är ett av mina nyårslöften.

Självklart ska man inte tänka att man ska misslyckas i allting, men tanken av att misslyckas har många gånger hindrat mig från att göra det jag vill. Jag vill bli bättre på att tänka "Vad är det värsta som kan hända egentligen? Att jag får ett nej, eller: gör om, gör rätt", jag tror att det kan leda till mycket gott samt stora lärdomar och egentligen... Vilka är dem bästa historierna att lyssna på? Jo, när man gör fel.

Likes

Comments

Och så var det 2017... Vi har haft fullt upp fram till nyårsafton då vi var hemma hos Nadims familj för massor av mat och desserter, därav varför jag inte har hunnit uppdatera här.

Jag antar att jag får följa strömmen och sammanfatta mitt 2016? Helt ärligt så har 2016 inte direkt varit mitt bästa år, snarare tvärtom. Jag har upplevt 2016 som ett väldigt jobbigt och krävande år rent psykiskt. Mitt nyårslöfte 2015 var att börja fokusera mer på mig själv och inte tänka så mycket på vad som passar alla andra, och det har lett till stora val och förändringar kring vänner och familj som till en början har varit väldigt jobbiga för mig. Men jag är faktiskt glad att jag "genomfört" detta, det har som sagt varit krävande men gud så mycket ny energi och positiv energi det har givit mig.

Nu är det 2017 och det händer mycket runt omkring mig just nu, mycket av det hela kommer jag dela med mig av här på bloggen.

Summering:

Jag åkte till Barcelona med min "lilla egna familj". Helt fantastiskt att bara få hänga med dem i bästa staden!

Jag har verkligen tagit vara på sommardagarna genom att hänga med vänner och äta fantastiska middagar, möjligtvis ett glas rosé.

Sett till att faktiskt ta det lugnt och samla krafter vid vattnet, med familjen.

Det blev en del fest detta år faktiskt, jag är ju egentligen inte så jätte mycket för fest utan mer en person som alla dagar i veckan skulle välja en mysig spelkväll med härligt sällskap framför en utgång.

Vi köpte en ny bil som vi bilade med ner till Malmö och Danmark. Underbart!

Likes

Comments

Det har varit en mysig jul i år. ​Julafton firades hemma hos min familj på Ekerö, vi åt gott och öppnade julklappar tillsammans. Juldagen firades tillsammans med Nadims familj där vi åt ännu mer god mat! För att sammanfatta det hela så var det en lugn och mysig jul där vi fick chansen att umgås med nära och kära - vilket är det viktigaste med julen enligt mig själv.

Tomten kom såklart även på besök!

Likes

Comments

Vet ni vad jag gjorde igår? Köpte ett kök!

Det här är något som jag verkligen ser fram emot, det har varit en process och tagit tid. Det gäller att komma överens, det är verkligen en prövning på ens relation - men vi har lyckats! Det pirrade i hela magen på mig när jag kom hem igår kväll, väl hemma väntade det god mat och trevligt sällskap. Inredningen kommer att levereras hem till oss den 11/11, bygget sätts igång på måndagen och beräknas ta 1 vecka. Vi får väl se, personligen tror jag att det kommer dröja åtminstone två veckor?

Spännande!!

Likes

Comments

Vi har fullt upp på jobbet, efter dagens slut så lyxade jag och min kollega till det med pizza och vin.. Vilken kombo va? Jag vill nog inte säga att den är i världsklass.

Min kära sambo var ute på AW med sin restaurang och jag fick plötsligt lägenheten för mig själv. Man har ju blivit så pass ovan med att vara ensam hemma att jag först inte kunde lista ut vad jag skulle hitta på, men efter jag landat i att jag faktiskt är helt ensam hemma och kan ha lite egentid så spred sig en känsla av lycka i kroppen. Jag behöver ju den här egentiden för att må bra, när jag inte fått det på ett tag så känner jag hur stressen börjar krypa upp och irritationen på allt runt om kring mig växer. Oftast behöver jag endast en kväll eller dag för mig själv, men igår fick jag en hel natt för mig själv - han kom hem imorse dvs... Jag vaknade av att det bankades i badrummet, undra vad han höll på med där inne haha?

Det var i alla fall väldigt skönt att få vara själv, jag tände en massa ljus.. Tog ett långt bad och njöt av att jag kunde titta på precis vad jag vill. Vid läggdags kom saknaden av min kära, samtidigt som jag måste erkänna att det var ganska skönt att få bredda ut sig över HELA sängen.

Likes

Comments