Hej, vabbade hela förra veckan. Barnen har bokstavligt talat varit dunder förkylda och febriga. Inte Julia, som åkte hem till sin pappa i helgen, medans killarna stannade kvar hemma då de var så orkeslösa så de knappt orkade titta.
Men nu är nog vi snart fit for fight igen. Förutom att jag, deras mamma.. åkt på en än så länge, lätt förkyldning. Tjoho!

Angelica kommer hit idag, bakar lite med oss. Själv kom jag precis ut ur duschen så jag ser någolunda normal ut när jag får besök. Ikväll ska det pluggas lite. Lämnade in hemtentan i etik i söndags. Kändes typ "å äntligen!

Nu kommer lite bilder på hemmet.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Gokväll. Ligger på hotell rummet på Gothia Tower, och myser tillsammans framför tvn. Barnfri jul, både jag & Daniel. Så vi passade på att boka hotell i Göteborg under julen. Tog tåget ned vid 12 idag, checkade in vid 3 tiden.
Nu har vi legat å myst ett tag, för en stund sedan var vi på Liseberg, som just nu är våran utsikt och ligger bara på andra sidan gatan. Otrolig utsikt från 26 våningen har vi. Så lycklig lottad som får spendera min jul här tillsammans med min andra halva.

Vi gick i några timmar inne på Liseberg, så mysigt med alla marknadsstånd och doften av godis & varm chocklad. Barnskratt och en julkör som dansade & sjöng. Man kände verkligen julstämning på riktigt.

Imorgon så ska vi utforska stan lite, äta inne i centrum och bara mysa av närheten av varandra.
Hoppas ni alla får en fantastisk jul och hoppas ni rår om era nära och kära.

Ps. Fick godkänt i psykologi hemtentan, så överlycklig! Tjoho.
God Jul!

Likes

Comments

Ja, låt rubriken tala. Dagen jag blev mamma, bara 15 år gammal.
Så rädd, så otroligt rädd om vad som egentligen skulle hända. Gravid var jag, och så mogen, trodde jag.
Man skulle kunna säga förvirrad.

Men när hon väl kom, när hon låg i mina armar, den vackraste flickan på jorden, 50cm lång & 3,5kg tung. Det var som jag visste precis, som något inom mig sa till mig, bara du gör rätt, så kommer du bli världens bästa mamma.

Jag har alltid följt min inre röst, alltid lyssnat på mig själv, alltid stöttat dig och varit dig kär, ända sen den dagen, vi åkte med ambulans in till förlossningen och du slutligen efter några tuffa timmar, låg på mitt bröst. När du greppade din hand i min, då visste jag. Att det här fixar jag. Jag ska fixa detta, vare sig jag är 15år eller om jag är 35år. Jag skulle göra allt för dig!

Nu min prinsessa är du snart 6 år gammal, du har sett hur denna värld är uppbyggd, hur människor beter sig, hur vi slåss för våra kära, hur vi tillsammans gör denna värld sådär underbar som vi vill att den ska bli, hur denna värld är tuff, hur lätt det är att fastna i dåliga mönster.
Men en sak vet vi, att vi står där tillsammans, precis som när du greppade min hand och jag din, för första gången.
De var då vi visste, att det skulle vara vi mot världen.

Likes

Comments

Gokväll. Söndag, betyder, Middagssöndag med Daniels pappa. Gjort cheddar fyllda hamburgare med klyftpotatis å bea. Asså ni hör ju munorgasmen! gaah,
Igår var hela barnens släkt på farmorns sida här och firade jul tillsammans med min pappa å bror. Å såklart jag å Daniel med alla barnen. Hade fruktansvärt trevligt, stojade och skrattade. Julbord och massvis med godis stod på agendan! Och sedan hade vi julklapps utdelning, med miljoner med julklappar åt allihopa! Så glad att ha dessa fantastiska människor i vårat liv!

Idag har inte mycket hänt, gjord i ordning i tvättstugan, varit på Maxi med Léon och handlat å pluggat psykologi. Barnen har varit ute en stund, och man börjar märka på dem, hur tröttare, rödare i ögonen och snorigare å hostigare de börjar bli. Troligen en förkyldning på igång, Aaron har haft feber i två dagar nu, av och till. Léon börjar kännas varm.
Gnälligare än vanligt också är dem.

På torsdag åker jag å Daniel till Göteborg och bor på Gothia tower över julen. Julbord i hotellets restaurang vid lunch på julafton. Den här julen kan inte bli mer än fantastisk!

Nu ska jag fortsätta i bland tvätthögen & sedan ska jag skicka in hemtentan i psykologi till min lärare.
Imorgon vankas jobb 7-16. Kram

Likes

Comments

Ni vet när man inte riktigt vet vad man ska köpa i julklapp åt sina barn, man går även och grämar sig över att överhuvudtaget vistas i ett stort shopping center, med 100 helgalna föräldrar, som är ute som vilddjur på jakt, efter att hitta de bästa julklapparna till sina barn. När dom nästan kastar sig fram, rycker tag i de andra föräldrarnas jackor, sucktar och på någotvis nästan blodtörstigt pressar sig fram till hyllan, med frost prylarna. Visst, jag kan känna, Elsa i frost är ju hur vacker som helst. Men frost konceptet kan inte hålla i evigheter. I år får Julia INGENTING med frost, jag är så trött på frost nu, så jag låter det "let it go".

Hur kan vi vara så hetsiga egentligen när det gäller julklappar, varför skämmer vi bort våra barn så otroligt? Jag är tro det eller, en förälder som skämmer bort mina barn när jag kan. Men jag ser även problemet. Jag ser föräldrar som istället pressar sig blodtörstigt fram till dessa "hyllor som de skriker, jag är populär om jag har dessa-hyllorna", de grinar blod. De vet inte alls vad de ska göra under jul, har jag råd, blir hon ledsen, vad kommer hända?, julmaten, fixar vi detta år?
De som står på bara knän och önskar julen tog slut.

Den tar slut, men julen slutar inte där. Den fortsätter i skolorna, där våra barn ska bli utsatta för mobbning för att dessa barn inte har råd med allt, eller rättare sagt, deras föräldrar som jobbar och sliter ut knän för sina barn. Föräldrar som krigar för att få mat på bordet.

Vi borde se problemet mer, visst.. köp hur mycket julklappar du vill till dina barn. Men tänk på,
att de faktiskt finns dom som inte får nånting. Hur mycket är då julklapparna värd när man vet att det finns ledsna föräldrar och barn i våran värld?

Hade jag varit miljonär hade jag givit allt jag har till barn som har det svårt. Det ända jag kan göra är att sponsra på något vis, jag sponsrar vit jul, en org. där de öppnar upp sina hjärtan för barn med föräldrar som nyttjar alkohol till den grad att barnen inte får möjlighet att få en värdig jul.

Man kan inte göra nått, men man kan göra lite. För att få någon lycklig.
Ps. Alla julklapparna ovan är inte bara till mina barn, utan även till övriga familjemedlemmar.

Likes

Comments

Godmorgon. Hela helgen har jag jobbat, känns idag.. när det är måndag morgon och man gjorde sig i ordning för att åka till skolan, barnen kläddes på. Sminket satt där det skulle & man bar iväg. Lämnar barnen på förskolan, sedan skulle mamman in på lektion, vilket då visar sig att lektionen är inställd. Tjoho.. iväg till stationen för att köpa en räkmacka och sen hem igen. Plugga lite psykologi innan jag faktiskt tänkte börja städa och göra fint här hemma.

Gick ut en sväng med Astrid och såg hjortspår i trädgården och 3 hjortar som stod lite längre ned på hörnet av tomten. Så mysigt det är att bo såhär.

Igår var jag så trött att jag nästan såg i kors när jag gick hem. Å så tacksam att jag har Daniel i mitt liv, så vi kan hjälpas åt. Idag blir jag hemma med alla barnen, Daniel ska på lucianatten på SF med sin bror. Men jag sover nog när de åker.

På torsdag är det lucia firande för barnen, åå så kul! Så mysigt att se sina små tomta omkring. Alla 3 barnen har valt att vara tomtar i år. Så söta så.

Nej nu ska jag plugga och göra någon nytta. Kram

Likes

Comments

Hej å hå!
Mitt i vardagskaoset så fick jag en mysig idé att baka lussekatter. Hmm. Helt ensam,
De som från början lät som en mysig och trevlig stund tillsammans med barnen, eskalerade ganska fort till ett moln,
av mjöl som bolmade omkring i hela köket.

Nu ska jag lägga mig ned i soffan, lite halvt utslagen och kika lite på tv.

Likes

Comments