Då har dom aldrig köpt en katt!

Vill poängtera att jag inte ser djur som något materiellt ting, men tror nog ni förstår vad jag menar.

Det bästa jag någonsin gjort är att skaffa denna underbara katt! Hon är verkligen lycka på fyra ben. Det spelar ingen roll vilket humör man är på när man stiger innanför dörren när man kommit hem för när man får syn på henne komma springandes mot dörren för att möta en så blir man så jävla lycklig och allt negativt man tänkt eller känt bara försvinner! Och när jag låg sjuk, det var bara så mysigt att ligga och gosa med henne.

Kan inte förklara hur lycklig jag är över att jag valde just henne. Alla katter är ju olika. Vissa katter tycker ju knappt om att mysa alls, men jag har lyckats få en så otroligt gosig liten flicka. Min älskade Isabella..

Jag har alltid trott att jag var en hundmänniska, men ojojoj vad jag hade fel! Misstolka inte, jag är en djurmänniska och jag tycker om alla djur, men fram tills Bella kom så har jag trott att jag föredrog hundar faktiskt. Jag vet inte ifall vi bara haft tur och fått en så otroligt kelig, hängiven och kärleksfull katt som älskar att sitta i knäet, kommer springandes och möter en vid dörren, kommer direkt när man kallar osv. Hon är även jätte duktig när man lämnar henne ensam hemma. Då kryper hon in i mitt klädskåp, där längst ner är ett "hyllplan", alltså hon kan gå in, hon behöver inte hoppa upp, och där ligger hon, längst in och sover på mina kläder. Denna platsen har hon såklart hittat och valt ut själv. Den dörren är aldrig helt stängd utan den står alltid på glänt, just för att hon ska kunna gå till sin lilla plats exakt när hon vill. Det händer att hon går dit och lägger sig även när vi är hemma, fast det är verkligen sällan. För det mesta sitter hon som sagt i knäet eller bredvid en.

Hon är så jävla söt, hon gör liksom det vi gör. Hon sitter och kollar på datorn om jag gör det, när jag till exempel scrollar på instagram på mobilen så vill hon också trycka på mobilen. Hon sitter ofta och kollar på tv. Alltså det ser så extremt gulligt ut.

Jag har haft en bild i huvudet att katter uppskattar egentid, att dom oftast vill vara för sig själva och bara kommer fram och stryker sig vid benen ibland och kanske enstaka gånger hoppar upp och myser. Detta kan vara för att under min uppväxt har vi haft katter hos min pappa, men dom katterna var både ute och inne katter, dom var ute största delen av tiden och kom i princip bara hem för att äta, kanske gosa en liten stund för att sen gå ut igen. Även notera att katten köptes på en gård och dom bodde i ett stall. Isabella köpte vi av en familj som gosat mycket med henne, hon var ju även rumsren när hon kom, vilket jag var chockad över. Jag trodde det skulle krävas mycket jobb med att få henne rumsren men även där hade jag fel!

Jag hade älskat henne precis lika mycket även om hon varit skygg när hon kom eller bara rent av inte tyckte om att mysa så mycket. Fast jag känner mig så otroligt lyckligt lottad att det blev just Bella. Jag vet inte ifall det är som när man får barn man tycker ju att sitt egna barn är sötast, bäst osv.

Min älskade Isabella. Här hemma kallas hon alltid Bella. Isabella är ett jättefint namn men man orkar ju i princip aldrig säga hela namnet, eftersom man säger hennes namn rätt ofta. Så det blir oftast "Bella" men även "Bellisen", "Belle-belle", "Bella-bus", och så klart, "Bebisen". För hon är verkligen min bebis! Det kommer hon vara även när hon inte är lika liten som nu. Jag menar verkligen inte att ha katt är som att ha en bebis, haha jag vet att det är två heeeeeelt olika saker. Men hon gör gulliga saker som får mig att tänka att hon är min bebis. Härom dagen hittade hon till exempel sin svans och fångade den när hon låg i mitt knä. Det var så sött. Självklart fottar man dessa stunder. Och då när jag tog den bilden tänkte jag på det, att jag känner det verkligen som att detta är min bebis. Jag har verkligen mamma-känslor för henne.

Jag tror att katter trivs bäst med att bo med andra katter. Jag har inte tänkt skaffa massor med katter, men planerar att köpa en till om cirka ett halvår. Så att Bella kan få en kompis att leka med. Fast just nu är det Bellas tid, jag vill att hon ska få all uppmärksamhet och känna sig älskad osv. Det kommer hon ju göra även om vi skaffar en till, såklart, men då måste hon dela uppmärksamheten. Och jag tror inte min prinsessa vill dela med sig av sin uppmärksamhet, än.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tusen år till julafton

Jag känner för att jag också vill uttala mig om årets julkalender, faktiskt. Visst, jag har inga barn, och det är främst föräldrar som skriver och tycker till om julkalendern. Men jag tycker inte min åsikt angående Julkalender är mindre värd än deras. Det är inte som att jag helt ovan vid barn, har systerdöttrar som ligger nära hjärtat.
Men till saken nu då.
Jag har mest hört negativa kommentarer angående årets julkalender. Bland annat "Julkalendern ska vara rolig, inte fakta" och "julkalender ska va något kul, inte faktaprogram". Nej, jag fattar att detta inte är barnens favorit julkalender, det är verkligen inte min heller. Jag saknar ju Mysteriet på greveholm, Pelle svanslös etc jävligt mycket jag med.

Men, jag tycker
ändå detta var en bra idé till kalender detta året. Att vi och barnen får lära sig om vår svenska historia, och det är ju ett roligare sätt att lära sig på än att sitta i skolbänken. Jag tycker även det är ett perfekt tillfälle för ett sånt här program nu. Det är så mycket skit som händer, mycket tråkigt händer i världen och i vårt Sverige, vad är då bättre än att se tillbaka på hur allt en gång varit. Få en vision att allt kan bli bättre, allt ändras med tiden. Jag är faktiskt glad över att dom valt detta. Jag älskar mitt hemland, jag är stolt över att vara svensk och kollar faktiskt gärna på vår historia och tycker det borde vara flera som tycker det är intressant att kolla

Är inte det ett bra budskap för barnen? Att det må vara hemsk tid just nu men tiderna förändras något dom skildrar i årets julkalender också. Dessutom är det historian i det landet vi lever i, både svenskar som invandrare. Så nej, jag tycker inte detta var en dålig julkalender. Inte den bästa heller. Men den är helt okej! Säg så här, hur många av era barn hade då suttit VARJE dag och kollat på

ett program om svensk historia? Inte så många skulle jag tro, finns i alla fall garanterat något dom hellre velat se, obs! jag är medveten om att det finns undantag men slänger man in ordet "Julkalender" tar det uppmärksamhet från barnen för julkalendern ser man helt enkelt. Eller jag gjorde när jag var liten, och nu med, obviously men tradition är tradition.

Jag vet inte ifall ni andra kanske tycker att jag inte borde kommentera detta eftersom jag inte har barn,
men jag känner att jag har precis lika stor rätt som mammor att kommentera. Jag hade lika bra kunnat ha barn och vet att jag hade tänkt likadant angående detta då med. Menmen, alla är vi olika och som sagt det är okej -så länge jag får ha min åsikt fritt med! Kärlek/E

Dessa är några av mina favoriter, btw:

Likes

Comments

Vilken är den bästa jackan enligt mig?

Nu är det dags att ta på sig vinterjacka! Jag har en billigare variant ifrån h&m, den är hyfsat varm och lätt prisvärt! Dock kan man inte ha den i December/Januari när det är som kallast. Så nu kommer min favvis jacka ut ur garderoben! Och det är min älskade Hollies jacka!! Den är prisvärd, kostar mellan 3-4000 kr och håller verkligen värmen bra. Dom har flera fina jackor, olika modeller och färger.

Kolla in hemsida 👉HÄR

Dom har jättefina mössor och annat också! Till exempel denna mössan:

HOLLIES
K
licka direkt på länken för att beställa hem den! HÄR👈

Likes

Comments

Första advent

Igår var det ju första advent och jag som älskar allt som har med julen att göra myste såklart. Det traditionella med en tänt ljus och så hade vi köpt sån, mjuk pepparkaka etc. Hade familjemys med mannen. Jag vill verkligen förklara att man kan vara en familj på 2. Den dagen vi gifte oss blev vi familj. Så har jag alltid känt det. Att vi inte har ett barn, som ofta tillhör definitionen av "familj", tycker inte jag gör oss till mindre familj. Nu känns de verkligen som julen närmar sig och innan jul ska vi hinna julbaka, köpa julklappar osv. Det är verkligen supermysigt att känna att man har en "ny" eller ja, en till familj. OBS!! Jag älskar verkligen hela min familj, min man, mina älskade föräldrar och min fina syster och systerbarn.

Älskar vår familj på 2, och vi kommer göra massa familjemys ihop, med eller utan barn. Kärlek!!❤/E

Likes

Comments

Så, hur har det gått?

Tja tja bloggisen. En vecka har nu gått sedan operationen, och hur har det då gått för mig? Det går okej över lag tycker jag. Jag har ju värkar, så klart. På natten vaknar jag ibland utav smärtor och får svårt att somna om. Det är väl då jag känner av det som mest. Är ju också jobbigt att sova eftersom jag måste ligga på rygg och det är jag inte alls van vid, sover alltid på sidan, eller ibland på magen vilket är helt omöjligt nu. Jag fick Oxynorm och panodil utskrivet så det tar jag varje dag nu, hade inte utstått smärtorna annars..

Jag fick även Celebra utskrivet. Jag hade aldrig hört talas om det innan så jag läste bipackseldeln. Det är
anti-inflammatoriskt och även minskar smärtan. MEN(!!!), dessa tar jag inte. För, i bipacksedel så står det att Celebra kan göra det svårare att bli gravid. Och jag vet att jag redan har svårt att bli gravid. Inga tester är gjorda än eller så, men jag vet det bara. Så har tänkt i nästa år att kontakta läkare och göra tester. Om jag vågar.. Vet inte hur jag skulle reagera ifall jag får svar att jag inte kan få barn... Skrämmande tanke. Nej men så jag hoppas helt enkelt att jag bara har svårt att bli gravid men att det kommer komma vid rätt tillfälle. Det är ju inte som att jag känner mig stressad att skaffa barn just nu men jag vill ju ha barn någon gång i framtiden.

Även fast jag vill undvika piller som Oxynorm så är det ju tyvärr en ond nödvändighet som ibland krävs. Är ju sjukskriven i en månad, eller ja, tre veckor till nu. Så jag hoppas på att jag tills dess mår bättre och inte behöver ta Oxynorm längre.

Igår var jag även på sjukhuset och la om där dom hade sytt. Hädan efter ska jag själv lägga om det, så slipper ta mig ner till Malmö. Och nu kan jag äntligen duscha normalt också. Skönt! Och jag måste säga att jag är supernöjd med resultatet redan! Som hon sa igår på sjukhuset så är det ju inte färdigläkt och detta är alltså inte slutresultatet utan det kommer bli ännu bättre. 😊

Men jag är redan jäävligt nöjd!!
😍 Står och kollar på mina bröst i spegeln, sitter och klämmer på dom osv, haha. Men det är ju inte så konstigt. Jag har ju aldrig fått känna att jag verkligen kom i puberteten och att mina bröst blev stora. Men bättre sent än aldrig! Och dom är fasta och fina. Jag använder ju inte bh nu (ska ju inte göra det på ett tag, hade gjort för ont tror jag) men när jag har en tröja på mig så ser det ut som att jag har bh på mig, så fasta är dom. Och otroligt fin form. Älskar dom helt enkelt! Sen har man svårigheter med att röra armarna, kan liksom inte sträcka dom hur som helst etc. Men det är något man tränar på genom att sträcka dom lite högre för var dag 💪 Hade ju varit skönt om smärtan lagt sig tills julafton.


Åååh, julafton.. Jag älskar verkligen julen. Vintern är helt klart
min årstid favvis. Fast bara fram tills nyår. Första Januari längtar jag tills sommaren haha, men fram tills dess så njuter jag. Och det är superfint här uppe i vår lilla by i norra Skåne när det är snö. Snöade ju härom dagen och det var väldigt vackert. Inte slask som i Malmö. Nu ska jag sitta och vara med på lite tävlingar och undersökningar där man tjänar poäng och sen får trisslotter osv. Fick för mig för ett par dagar sedan att om jag bara är med på massa olika jävla tävlingar ska jag fan vinna något. Har inget bättre för mig ändå så. Vem vet, plötsligt händer det ! Haha, eller inte.. Vi hörs senare. Kanske idag, kanske imorgon. Who knows. Kärlek/ Rörelseförhindrade E

Likes

Comments