Det å skaffe seg en leilighet når du kommer for å studere i USA, er ikke alltid så lett. I hvert fall om du velger å ikke dra med en organisasjon. Jeg har hørt at flere organisasjoner hjelper deg med bo muligheter, og setter deg opp med andre norske studenter. Det kan være greit for noen, men andre kanskje ikke. Selv ville jeg ikke bo med andre norske. Misforstå meg rett, det er fint og ha noen som går igjennom det samme som deg. Men målet mitt har vært og finne nye venner fra andre land, hvor jeg kan utvikle meg selv som person. Jeg har norske og svenske venninner her, men det er veldig lett og komme i en boble. Hva er egentlig vits og snakke norsk hele tiden når du er i Amerika?

• • •

Når du skal finne deg leilighet i USA må du huske på at det er tidskrevende, ikke minst mye papirer du må ha i orden. Du kan være heldig å slippe mye av det, men det er en del leilighets komplekser som forventer litt av hvert som Credit score og Social security number, noe vi ikke har.

• HERE IS MY BEST TIPS •

1. Lei et soverom hos noen studenter som går på samme skole som deg!

2. Craigslist! Dette er det samme som Finn.no. Ganske smart, men er lett og bli lurt. Så vær forsiktig. Her legger folk ut annonser til soverom og leiligheter de leier ut.

3. Roomster.com, dette er en nettside du må betale for og være medlem av. Men ikke mer enn rundt $5. Det er denne siden jeg fant en av mine tidligere roomies. Funker veldig bra.

4. Westsiderentals.com, denne siden er litt ”dyr” å være medlem av, men det gode er at det er kun seriøse mennesker.

5. Snakk med skolen din om de har noe tips og kan hjelpe deg.

6. zillow.com

7. Meld deg inn i Facebook grupper, som eksempel heter « Los Angeles Apartments For Rent» osv…


Good Luck ♥

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

• Questions •

Har du noen forslag til leiligheter i LA? litt billigere men bra. Hvorfor går du ikke på SMC lenger?

Leiligheter generelt i LA er ganske dyrt, spesielt om du vil bo i sentrum eller de mest populære stedene. Steder som; Santa Monica, Venice beach, Westwood, Beverly Hills, West Hollywood osv.. En grunn til at jeg ikke går på Santa Monica College lenger er på grunn av nesten hele studielånet gikk til leie. Det er nesten umulig å finne noe under 10 000 kr. Jeg byttet til Glendale College for det ligger litt utenfor, men samtidig så er det billigere. Det er litt roligere her, men samtidig så har jeg muligheten til å dra ned til Beverly Hills når jeg vil!

Om du ser etter leilighet så ville jeg meldt meg inn på noen facebook sider som heter «Los Angeles Apartments for Rent». Jeg har også skrevet opp noen linker i dette innlegget HER.

Tenker du å starte å poste videoblogger? Det hadde vært gøy!

Ja, ååå jeg vil!! Men jeg er seriøst helt elendig på redigering. Tror jeg må virkelig sette meg inn i det haha…

Er skolen i USA sånn som det ser ut på filmer?

Det kommer helt an på hvem skole man går på. Noen av skolene er veldig feste skoler, men den jeg går på er ikke det.. Skolen min har blant annet ikke fraternity og sorority.

Hei. Jeg skal søke på community college i USA og lurer på om du anbefaler Glendale? Evt. vet om andre skoler du har hørt noe bra om? 😊

Ja, jeg trives veldig godt på Glendale! Jeg kan anbefale SMC og Pasadena her i LA!

Hvordan møttes du og kjæresten egentlig?

Vi møttes på en UCLA fest helt tilfeldig!

• • •

Likes

Comments

Heisann!!

Plutselig er det onsdag, og jeg har heldigvis null skole i dag. Min dag blir til å priotere lekser, trening, rydding, og venninne tid. Ei venninne av meg som har bodd i Japan for å jobbe som modell i 6 måneder er endelig tilbake til California. Så det skal bli godt å se hun igjen før hun plutselig stikker til et annet land, haha.

• • •

Denne helgen var det Oscar utdelings helg, og da måtte vi selvfølgelig ta oss en tur ut! Det er jo da de fleste kjendisene viser ansiktet sitt ute på byen. På torsdag så endte vi plutselig hjemme hos Vin Diesel, med masse kjente. Om du følger meg på Snapchat/Instagram så kanskje du så vi var der. Det hele var ganske surrealistisk, og vi endte opp med å bli invitert tilbake 4 kvelder på rad. Blant annet i går på middag! Skal sies at jeg ikke orket det, haha. Men FY, for en gøy opplevelse. Jeg fikk faktisk også høre French Montana sitt nye album som kommer ut snart! Det var ganske streng mobil regel der, men jeg klarte faktisk å snike til meg noen bilder, haha. Jeg tror ikke jeg tør å poste de, ettersom jeg ikke vil komme i noen slags trøbbel..!

French Montana

Selveste Snoop Dog

• • •

De var alle faktisk super hyggelige, og jeg skal være ærlig å si jeg ble veldig overrasket over Vin Diesel og French Montana. Vin Diesel sluttet aldri å snakke om Kygo, og skulle fortelle alle hvor fan han er av han, og at neste ferie blir til Norge. Selvfølgelig ble sangen « It ain`t me» med Kygo og Selena Gomez/ ft Vin Diesel spilt! Han spilte blant annet også Astrid S sin sang «Hurt so good», sånn 5 ganger. Jeg ble faktisk ganske overrasket over det.

Likes

Comments

Jeg tenkte jeg skulle komme med et nytt tips for folk som kommer å besøker USA. Jeg husker godt min første gang i USA, hvor jeg dro med pappen min og vi begge ville veldig gjerne smake en skikkelig god amerikansk burger. Det er jo tross alt deres mest spiste rett, haha. Selv har jeg aldri vært sånn skikkelig burger person, men etter jeg flyttet til USA ble jeg bitt av basillen.

• • •

Første gang jeg kom til USA på ferie hadde jeg seriøst null aning på hvilke type mat kjeder som er verdt å besøke her. Noe som faktisk er grunnen til at jeg tipser dere! For eksempel, så er McDonalds noe av det siste stedet amerikanere vil spise en burger. McDonalds sliter faktisk stort med å få ungdommer til å spise der. Det er kanskje ikke så rart, ettersom burgerne deres kan ikke måles mot In n Out. Jeg har ikke spist ofte på Five Guys, men jeg vil si det er en god 2.plass. Om du ikke har lest bloggen min før, så elsker jeg In n Out. Les HER.

• • •

Noe som er litt morsomt/rart/annerledes her er at de gir kundene deres gratis peanøtter, og det er en greie å kaste skallet på nøttene på bakken. Haha, ikke vet jeg hvorfor, men jeg syntes det er litt rart. Så om du har meg på Snapchat og så at L dytta skallet på bakken, så er det altså derfor. Han gjorde det ikke for å være en liten drittunge! Hahah.

Noe som er litt morsomt/rart/annerledes her er at de gir kundene deres gratis peanøtter, og det er en greie å kaste skallet på nøttene på bakken. Haha, ikke vet jeg hvorfor, men jeg syntes det er litt rart. Så om du har meg på Snapchat og så at L dytta skallet på bakken, så er det altså derfor. Han gjorde det ikke for å være en liten drittunge! Hahah.

• • •

Så ja!! Five guys.. Er du i USA på en ferie, så anbefaler jeg å teste burgerne der. De har ganske gode fries også ;) Hilsen ei fries elsker. Nå skal jeg se den nye episoden av The Bachelor ♥

Likes

Comments

Hei!

Jeg ble visst litt lengre i Pismo enn det som var planlagt. Jeg skulle som sagt ta toget tilbake til Los Angeles i går på dagen… Men… Toget endte opp med å aldri komme, så jeg ringte de for å sjekke hvor toget var og hvor langt tid til det kom. Jeg fikk svar om at den var 1 time og 20 minutter forsinket, så jeg fikk dratt med meg L for å spise en god burger før en 5 timers lang togtur.

• • •

Toget endte selvfølgelig ikke opp med å være 1,5 time forsinket, men kom tydeligvis rett etter jeg gikk for å kjøpe meg mat… Hvor typisk, ikke minst; hvor irriterende?? Neste tog går ikke før klokken 0715, og da rekker jeg faktisk ikke skolen. Noe som er litt kjipt her i USA, er at det er veldig viktig å møte opp i alle klasser. Det er litt sånn som det nye fravær systemet til Norge angående fravær. Vi kan kun være borte opptil 4 ganger i løpet av et semester, og om vi er mer så blir vi kasta ut av klassen. Dette er noe som ødelegger «vitnemålet».. Jeg syntes det er litt teit at det er sånn, ettersom det er college, ikke high school. Vi er tross alt gamle nok til å ta studier og utdanning i egne hender. Men men, jeg får bare følge reglene haha.

• College Life •

Jeg har i hvert fall sendt mail til læreren min som jeg har i første time om at jeg ikke har mulighet til å komme, og om det går greit. Vi får håpe han ikke kaster meg ut av klassen, for sånn er det her dessverre.. Møter du ikke opp første klasse, så får noen andre som har lyst på det faget, plassen din..

• • •

Om du har noen spørsmål angående studier i USA så svarer jeg gjerne!♥

Likes

Comments

I går kveld tok Logan og jeg turen til Avila Beach, som ligger 15 minutter unna Pismo Beach. Jeg kan ikke tro jeg aldri har vært der, ettersom det ligger så nærme, ikke minst kjempe koselig. Vi satt ved vannet og spiste et par forretter som vi delte mellom oss. Hvem elsker ikke happy hour? Man får så mye mer for pengene! Bølgene var så vanvittig store i går, så det var gøy å kunne se surferne surfe på de. Men jeg skal være ærlig å si det var litt nervepirrende også, ettersom det pleier å være mye hai angrep der. For litt siden fikk jeg faktisk se en drone video som filmet surferne, og vi fikk se haier som svømte under de… Hjelp!!! SKUMMELT.. Skal sies jeg ikke fikk så veldig lyst til å ta meg en svømmetur i havet lenger…

• Surfers Paradise •

Akkurat nå er L på butikken for å handle inn egg og bacon. Så skal vi få lagd en god frokost! Jeg trodde skolen min startet i morgen, men ettersom det er President Day, så er det fri!! DIGG.. 😃

Likes

Comments

Jeg er alltid på utkikk etter nye sanger, spesielt slow rap. Jeg vet ikke om det er noe definisjon for det egentlig? Eneste jeg vet er at jeg elsker RNB sanger som er ganske sakte, haha. Ellers elsker jeg alle sangene til Chainsmokers… :) Gjerne kom med noe tips!

♥Paris- The Chainsmokers

♥Selfish- PnB Rock

♥Halfway Off The Balcony- Big Sean

♥Some Kind of Drug- G-Eazy

♥Tumblr Girls- G-Easy

♥Scared To Be Lonely- Martin Garrix

♥Wus Goos/Curious- PARTYNEXTDOOR

♥Goosebumps- Travis Scott

♥Both- Gucci Mane, Drake


Når du ikke aner hvordan du skal posere… Men, vil gjerne ha et instagram bilde, hehe

♥Kelly Price- Migos, Travis Scott

♥It Ain`t me- Kygo, Selena Gomez

♥Congratulations- Post Malone

♥Location- Khalid

♥Let Me Explain- Bryson Tiller


•••

Hvorfor finnes det ikke svarte buks sipper?? Hvorfor må det være gull…

Likes

Comments

Hei,

Jeg kjører på med en «Snapchat Lately» med noen bilder som ikke har vært på bloggen!

♥Fra en herlig jentekveld ute på byen i West Hollywood!

♥Min søteste lille hund!! Coco Puff

♥ Some selfies, hehe

♥ Lunch på favoritt stedet mitt som jeg har tipset om tidligere! Zinque.

Likes

Comments

For noen dager siden dro ei venninne og jeg til en kompis av oss for og spise lunsj og nyte solen. Det har vært mye dårlig vær i det siste (utrolig nok), og det er tilbake nå, noe som er skikkelig kjipt! Akkurat nå er det den verste stormen i California på 25 år… Så det blir en lørdag i sofaen med en god film!

Det var ihvertfall en kjempe fin dag med rundt 25 grader, masse pizza, og vin. Om du har meg på snapchat så fikk du kanskje sett «house touren» jeg ga? Det er nok en av de fineste husene jeg har vært i. Skikkelig gjennomført!

Beverly Hills

PS: Jeg heter @Julius95 på snapchat!

Likes

Comments

Hei bloggen!

Lenge siden. Herregud, som tiden flyr.. Som jeg skrev i tidligere innlegg, så valgte jeg å ta vinter semester, noe som vil si intensiv skole. Lite visste jeg at det kom til og bli utrolig hardt! Eller… Jeg hadde en liten aning, men ikke at jeg kom til å slite så mye. Så, hva har jeg gjort i det siste?

•••

Det har blitt mye timer på skole benken, men samtidig så har jeg klart og nyte fritiden min til det fulle. Det har vært en del helger i Pismo Beach med kjæresten, det har blitt testet nye restauranter, og lange gåturer igjennom gatene her. Akkurat sånn som jeg liker det !

Forrige helge var det Grammys som stod for tur! Da ble det en tur ut på 1 OAK med noen venner. Noen som vet hvem Travis Scott er? Han fremførte noen sanger, så det var utrolig gøy!! Var flere kjente kjendiser som var der blant annet, Scott Disick, G-Easy, Cameron Dallas, Aron Carpenter osv..

Vi var så heldig å bli invitert på etterfest med disse kjendisene, og da fikk vi se litt av vært. Trenger kanskje ikke å gå inn i detalj, men de er gærne haha.

•••

Denne helgen tilbringes i Pismo for å lade opp til et nytt semester med skole. Jeg kjenner jeg er veldig spent hvordan dette semestret skal gå, men satser på det blir bra!

Vi snakkes snart!

Likes

Comments