Header

Idag har jag och mamma varit i Valbo så gott som hela dagen. Jag har TYP petat på varenda möbel och pryl i alla heminredningsbutiker. Det finns mycket som jag vill ha till vårt blivande hem. Ikea är helt uteslutet. Varken jag eller Anton vill ha ett Ikea-hem. Skulle vi mot förmodan köpa något från Ikea får det absolut inte gå att anta att det där ifrån. Vi vill ha allt från Mio. Det fick jag bekräftat idag. Mio it is. Lagerhaus har också en del fint. Klart Ikea har fina saker. Dock känns det inte lyxigt.

Det enda jag köper från Ikea är korv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 8 Readers

Likes

Comments

För exakt tre år sedan stod en herre från en blombudsfirma utanför min dörr. Det var alldeles i början av mitt och Antons distansförhållande och jag var oerhört nedstämd. Anton hade skickat efter en stor rosa bukett blommor och en strut choklad till mig. Vill tillägga att det var en engångsföreteelse för jag kan inte minnas att jag fått blommor efter det här 🤷🏻‍♀️ Just den här dagen för tre år sedan blev jag oerhört lycklig.

Idag har den sista pusselbiten lagts innan det är dags att byta kapitel. Anton kom med ett fantastiskt besked. Han har fått jobb i den svårflörtade staden Gävle. På riktigt!!! Han har fått ett heltidsjobb. Mitt hjärta står ut från bröstkorgen. Han börjar arbeta samtidigt som mig. Hur bra tajmat? Det här är ju jävlar i mig en dröm som gått i uppfyllelse. Blombuketten kan ju slänga sig i väggen i jämförelse med den lycka som lever inom mig nu.

  • 26 Readers

Likes

Comments

Idag har jag för skojs skull sett över hur många jackor och skor jag äger för att få ett perspektiv på hur jag ska fördela allt i den nya lägenheten. Jag kom fram till att jag har:

🗣54 par skor

&

🗣26 jackor

Det värsta är att jag använder allt. Kan inte tänka mig att sälja något. Absolut NEJ... jag har en relation med allt detta. Framförallt till mina skor. Skorna säger allt om en person... och jag har ALLT i skoväg. Haaaah!

  • 30 Readers

Likes

Comments

Man kan säga att jag gått all in med den kommande flytten. Jag har letat mig hårlös efter möbler samt ritat en 3D-planlösning för att få en klarhet i hur vi kan tänkas möblera. Som jag skrivit tidigare tänker jag och Anon väldigt lika när det kommer till heminredning. Skillnaden är att Anton gärna väntar och låter var sak ta sin tid varav jag vill ha allt NU NU NU. Vi flyttar till en trea på 67 kvadrat, dvs att det är en ganska liten trea. Det innebär att vi fått tänka om hur många gånger som helst och inte kommer kunna köpa de möbler vi helst vill ha. Det tar helt enkelt för stor plats... Min dröm är ju att ha ett stort runt köksbord, i vårt kommande kök får vi inte ens plats med ett litet runt köksbord. Med ve och fasa har jag nu insett att vi måste ha ett kvadratiskt bord (aaaaa what the fuck NOOO). Jag hatar kanter. Det spelar ingen roll vart kanterna sitter, Jag hittar åt varenda en. Alla kanter har något ont i sig och syftar till att göra illa mig hur smidig jag än försöker vara. Eftersom vi nu tvingas köpa "tillfälliga" möbler har vi inte särskilt stor lust att spendera hela vår sparkassa.

Nu till saken. Har jag nämnt tidigare att jag är väldigt lyckligt lottad som till råga på allt har en väldigt generös svärmamma? Hon har erbjudit sig att köpa soffan till hemmet. Jag kan inte glädjas helt och hållet åt det här då jag helt enkelt känner att det är för mycket att ge. Jag tror de flesta av oss vet att soffor inte är gratis. Den soffa vi sett ut kostar i runda svängar 13 tusen. Det är förstås inte mycket pengar för en sprillans ny soffa men samtidigt så ÄR det mycket pengar. När Anton berättade om detta log jag lite småbusigt. När hon ändå erbjuder sig vore det ju dumt att tacka nej? Så vi tog glatt emot det erbjudandet.

Enligt mina uträkningar så får jag och Anton ett komplett hem för ca 6 tusen kronor var. Det som inte är med i mina uträkningar är belysning, dekorationer, mattor och grönska. Ursäkta mig, gardiner. Vi måste ha gardiner. Min mamma bad mig för några dagar sedan att vi skulle sätta oss ner för att gå igenom viktiga grejer i en lägenhet. I det stora hela bad hon mig kolla om gardinstänger ingick,  mäta avstånd mellan golv och gardinstång och detta skulle alltså göras i samtliga rum. Gardinfästen ingick i samtalet. Så ja, jag har skrivit en kom-ihåg-lista som utifrån en noggrann analys handlar om gardiner.

Likes

Comments

Det kan ju hända att jag visat dessa skor förr men här kommer dom igen. Köpte dom på Manhattan i somras. Märket Bobs skänker pengar till hemlösa katter och hundar så man kan säga att jag gjorde en god gärning som köpte dom.

  • 33 Readers

Likes

Comments

Idag, sittandes på bussen, på väg till gymmet snöande jag in mig på tankar om balans i världen. Jag halkade tillbaka till tider då jag mer eller mindre var den utstötta ankungen. Tankar på hur mycket jag vuxit som person på grund av att försöka stå stabilt i kraftiga motvindar. Förr eller senare får alla mobbare ett bakslag. Något som gör att de får smaka på sin egen medicin. Skillnaden är att jag lärt mig att stå stabilt medan alla mobbare far rund som löv i vinden. Jag kan för glatta livet stå kvar och se föreställningen. Åter igen, balans. I all godhet föds ondska etc. Man väljer själv vilken spiral att följa.

Hur som helst. När jag stod inne i omklädningsrummet och snörade mina skor kände jag en pick på axeln. Eftersom jag var lämnad någonstans bland ganska djupa tankar vände jag mig om något dominant. Jag lyfte på hörluren och tittade på en dam som stod och log åt mig. Hon sa att jag troligtvis inte hörde henne första gången och valde därför att upprepa sig. Med ett ihärdigt leende fortsatte hon meningen. Allt hon ville säga var att jag var fin och att jag matchat mina gymkläder bra. Att kläderna var riktigt snygga. Jag slets tillbaka till verkligheten och blev genast glad. Jag tackade och skulle just se till att säga desamma. Då gick det upp för mig att damen stod spritt språngande naken och droppade gammalt duschvatten på golvet. Här lämpade det dig alltså inte att säga ”tack desamma”. Jag valde att harkla mig efter att jag sagt tack. Hahaha. Jag upprepade mig och sa tack igen.

Vilken godhet. Jag fullkomligt älskar människor som sprider glädje även till främlingar. Jag log något obekvämt då jag själv ALDRIG skulle tagit ton och inlett en konversation när jag varit helt mänskligt naken. Jag drömmer liksom mardrömmar om sånt.

  • 41 Readers

Likes

Comments

Idag är det fars dag. Ska hem till pappa om några timmar och äta middag och gå igenom lite inför min och Antons kommande flytt. Vad ska man ha för hemförsäkring, elbolag och internet? Det har gått upp för mig att det inte bara är att flytta.

På fredag ska jag skriva kontrakt på lägenheten. Vi har möjlighet att tapetsera om alla rum vilket är något jag inte har tidigare erfarenhet av att göra. Däremot har pappa erbjudit sig att hjälpa till. Med lite tur kan han övertala min faster att också hjälpa till. Det låter ju lovande.

  • 42 Readers

Likes

Comments

Igår upptäckte jag flera nya ”eksem” eller vad det nu kan vara på mitt ben. Idag har ännu ett till märke kommit. Blir förtvivlad när jag inte vet vad det kan vara. Smittas det? Är det farligt? Är jag allergisk mot något? Jag har någon intolerans? Det ser ut som små sugmärken. Något runda i formen med flera små prickar i. Det är någon slags hudförändring då det inte sticker upp från huden, kliar ej, flagnar ej. Märkena bara kommer.

Besvären började någon gång i maj då Anton upptäckte en handflatestor ring på min ena vad. Efter det så har det spridit sig. Märkena kommer och går. Jag har behandlats för ringorm med mycket starka tabletter. Därför kan jag nu utesluta att det inte är någon svampinfektion jag har.

Mamma har glidit in på spåret borelia. Det börjar oftast med ett 5 cm i diameter stort märke likande en ring. Borelia kommer och går, behöver inte klia eller fjälla.

När jag läst på om symptom som kan tyda på att man har borelia så stämmer väldigt mycket in. Tidigare har jag dragit paralleller till att jag fått tinnitus, försämrad syn, ont i leder, stickande fingertoppar, huvudvärk, håravfall och mer där till för att jag varit stressad. Det har praktiskt taget känts som om jag varit nära att gå in i väggen. Det här är symptom som även borelia kan ge. Vaden känns som ett lätt tillgängligt ställe för en fästing att fästas på.

Hur som haver fick jag nog och ringde till HC imorse. Ska testas om jag bär på smittan. Däremot har jag läst att Sverige inte har lika välutvecklad teknik för att ta fram om man har borelia som våra grannländer har. Många provsvar visar negativt trots att man har det. Tyskland och Norge har andra tekniker. Dock kostar en sån undersökning 100 000 svenska kronor... Jag har ett stort intresse av att veta vad jag har för märken som kommer och går. Min önskan är att de tar prover för vi ska kunna få ett slut på det här.

  • 49 Readers

Likes

Comments

Just nu känner jag mig så glad och tacksam över vart jag är i livet. Idag är en sån där dag då jag inte tar mig friheten till att klaga.

För det första så vill jag tillägna stor tacksamhet till min käraste Anton. Efter allt vi varit igenom kan jag för en gångs skull känna att vi börjar förstå varandra på samma plan. Vi resonerar mer moget, har lärt oss att vi är olika, tänker olika och går tillväga på olika vis. Det gör det lättare för oss att lyssna på varandra och förstå att båda sätten fungerar lika bra. Förr saknades den förstående pusselbiten vilket ledde till att vi hade en pågående maktkamp som i sin tur gjorde oss irriterade.

Den andra lyckan i livet är att jag just nu skriver en c-uppsats tillsammans med världens bästa kurskamrat. Vi båda två är väldigt drivande vilket gör att arbetet går fort fram. Hon och jag utgör det perfekta teamet. Ida my lady gör mig så stolt. Jag behöver aldrig känna stress över att hon inte gör det hon ska vilket leder till att jag kan slappna av och fokusera på det jag ska göra. Det här är en väldigt udda känsla för mig. Jag är egentligen inte någon som föredrar grupparbeten. Ida är ett sånt där udda exempel, man kan verkligen säga att jag är lycklig som hittade nålen i höstacken. Exakt den lyckan har jag som får skriva ihop med henne.

  • 58 Readers

Likes

Comments