Header

Snart börjar ett nytt kapitel i min bok. Det vill sig inte bättre än att det bara är en termin kvar innan jag slutar skolan. Förvisso kommer jag ställs inför utbildningens största utmaning, att fixa c-uppsatsen. Jag ska skriva den tillsammans med en annan brud. Hon är toppen!

Mitt nya kapitel innebär att jag ska kastas ut i arbete. Det känns helmärkligt att jag kommer få ta 100% ansvar som förskollärare.

Viktigt att nämna är att Anton aktivt söker sig närmare Gävle nu. Det var våran deal att han skulle komma hit efter mina studier.

Känner mig undermedvetet stressad då jag inte har en vildaste aning om hur framtiden blir 🤓

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 2 readers

Likes

Comments

Jag kan inte förstå människor som inte har ett intresse för djur?! Jag kan ännu mindre förstå människor som skaffar djur bara för att?! Jag infaller inte i någon av kategorierna. För mig är djur den mest trogna livspartner man kan ha och ett liv utan djur är otänkbart.

Min katt gillar att vara nära men inte närgången. Hon kan sitta i knät på hennes villor. Hur oskönt jag än sitter gör jag allt för att hon ska vilja ligga kvar.

Jag tror hon börjar ana att något är på gång i hushållet för idag har hon varit oerhört mammakär. Det är jag som är mamman 😻 Har varit på zoo och klippt hennes naglar och ikväll ska hon få bada. En spadag mot hennes vilja. Trots det är hon världens snällaste katt!

  • 5 readers

Likes

Comments

Well tjoho, nu har jag gymmat skiten ur mig. Har tagit lite avstånd från gymmet denna sommar då jag har farit och flängt mellan resor och aktiviteter. När det är sommarsol är det inte särskilt motiverande att gymma heller.

  • 6 readers

Likes

Comments

Varje ledig stund slår jag igång ett P3 dokumentär avsnitt i poddappen. Samtidigt som jag blir helt förtvivlad kan jag inte sluta lyssna. Man slutar aldrig förvånas över människors överdåd och vansinne. Just nu lyssnar jag på Hedersmordet på Abbas som handlar om en ung muslimsk kvinna som blir kär i en kille. Hennes familj har redan planerat att gifta bort henne till hennes kusin mot hennes vilja.

Den mest ifrågasatta tron är väl ändå den muslimska? Det här poddavsnittet styrker flera av de fördomar man har om tron. Jag som är uppvuxen i ett kristet samhälle har alldeles för lite insikt och förståelse för den muslimska tron. Därav brist på förståelse. Däremot förstår jag att det inte kan vara helt lätt för en muslimsk kvinna i ett kristet land eftersom seder skiljer sig. Jag kan tänka mig att man i ungdomens år, framförallt, har det särskilt tufft att smälta in bland övriga barn. Det är lite de denna dokumentär lyfter. Väldigt intressant!

  • 9 readers

Likes

Comments

I helskotta vilken bra sommar jag har! Jag har sommarlov, ska på intervju, Anton kommer hit jättesnart, har fantastiska vänner, solen skiner och jag har en katt. Något mer begär jag inte.

Mina dagar har fram tills nu inneburit jobb på förskola och kvalitetstid med mina närmaste vänner. Anton har blivit sjukskriven och kommer därför hit i ca en veckas tid. Hur bra är inte det då? Perfekt tajmat med min sista arbetsdag 😍

  • 58 readers

Likes

Comments

Nu har jag gått in på min sista arbetsvecka innan jag officiellt går på semester. Jag kommer vara ledig i två fantastiska månader. Fram tills nu har jag endast varit ledig på helgerna och då har jag försökt göra allt. Målet är att det ska hända mycket i sommar.

I söndags följde jag med Tindra och Pelle på fotbollsmatch här i Gävle. Har aldrig varit och sett fotboll tidigare då det inte är något jag intresseras av. Följer med för sällskaps skull kan man säga. Bilden är snodd från Tindras snapchat 😁

  • 67 readers

Likes

Comments

För cirka ett år sedan träffade jag Pelle för första gången. Varje år samlar han och övriga "styrelsen" ihop en massa människor och styr upp massvis med lekar etc. Samtalet mellan mig och Pelle för ett år sedan var att jag skulle anlitas som myggskrämma under eventet detta år. Då jag fick inbjudan valde jag att dyka upp i en hatt som jag sytt fast 12 vitlökar på. Festens tema var "huvudbonad med fri tolkning".Likes

Comments

Är det någonting jag inte är särskilt bra på så är det att komma ihåg åldrar (inklusive min egen ålder). För den delen är jag ganska dålig på att komma ihåg vad folk heter också och om människorna inte har ett speciellt utseende som gör att jag kan markera människan utifrån ett specifikt kännetecken så är jag ganska dålig på att registrera ansikten också...

Jag har en hård tid på förskolan som under hela junimånad ska komma ihåg 68 barns namn och dessutom veta vad pedagogerna heter. Det värsta är att det inte finns något barn som heter lika som någon annat. Hur är det möjligt? Av 68 kapabla? Jag är än så länge missnöjd med min insats att lära mig samtliga namn...

Hur som helst, det jag skulle skriva om är om min katt. Katten Svea som är 7 eller 8 år gammal (?!) Under hela hennes livstid har vi behövt åka till zoo för att klippa hennes naglar. Det har nämligen inte fungerat att göra det hemma. Tusentals kronor har lagts på denna lyx-spa-behandling och det är jag inte stolt över. Därför har jag gett mig den på att tvinga henne till denna vård hemma utförd av mig. Det går bara bättre och bättre. I början av denna process har min katt agerat som om jag misshandlat henne. Jag har fått genomgått en och annan catfight... Men ack den som ger sig. Nu går det faktiskt riktigt bra och hon accepterar mitt handlande. Jag attackerar henne när hon är trött och mutar henne med godis. Ja ja, vi är på god väg åtminstone! Idag fick jag lov att klippa hennes 20 naglar i ett svep, när hände det senast? Aldrig, det har aldrig hänt.

  • 97 readers

Likes

Comments

Igår var jag på sminkundervisning på Make up store. Så klart lyckades jag få herpes en dag innan. Tur jag hade kvar ett munsårsplåster för att undvika smitta. Hon som sminkade mig var riktigt trevlig. Hon visade knep om hur jag ska förhålla mig till mina ansiktslinjer för att framhäva det fina.

Jag frågade även om tips för hur man sminkar ögonbrynen snyggt. Jag har sedan flera år tillbaka pigmenterat mina ögonbryn hos någon som inte gjorde sitt jobb bra. Jag har i flera år väntat på att färgen ska försvinna så jag kan gå och göra om dom på en klinik som vet vad dom sysslar med. Just nu är formen något olika på mina tatuerade bryn. Dessutom har hon som gjorde dessa på mig tatuerat utanför min egen naturliga form. Skandal. Därför lägger jag mest fokus på ögonbrynen när jag fixar mig... för att rätta till hennes misstag.

Hur som helst fick jag bra vägledning och jag bestämde mig efteråt att köpa en del av produkterna hon använt. 630 kr gick kalaset lös på men å andra sidan så har jag högkvalitativt smink son håller. Jag sminkar mig oftast väldigt lite så att unna sig lite på de få produkter jag gillar är jag värd. En kvinnas kropp är dyr i drift^^

  • 97 readers

Likes

Comments

Hur kan man älska någon så som jag älskar dig? I fyra år har jag och Anton vandrat i med- och motvind, genom kalla stormar och klippiga berg. Trots en färd som till och från lett oss in på krigsstigen har vi ändå fått det bekräftat att gräset är grönare på andra sidan. Med det sagt menar jag att vår långa vandring fört oss till bättre och lättsammare tider. Vår tid tillsammans har gjort mig rik på massa nya erfarenheter. Jag har växt som person mycket tack vare Antons tålamod och envishet. Två sidor med Anton jag lärt mig uppskatta.

Det är skrämmande att Anton kan genomsyra mig inifrån och ut. Han är så pass uppmärksam att ingenting går att osynliggöra. Jag har tidigare i många situationer bitit samman och försökt dölja delar av mig själv för andra. Vad jag förstått har det lyckats... bortsett från med Anton. Han har verkligen ett hjärta av guld. Ibland frågar jag mig själv varför han valde mig av alla miljontals ladys där ute? Varför mig? Varför?

Anton och jag var väldigt olika när vi träffades. Nästan varandras motsatser. Idag, fyra år senare, har vi mötts någonstans på mitten. Vi har sammanflätats ihop lite slarvigt. Övning ger färdighet, inom en tid är jag övertygad om att vi har skapat den vackraste sammanflätning någonsin.

Jag har kommit underfund med att hur jag än vrider och vänder på mina tankar och önskningar så är det hos Anton jag landar. Han är perfekt för mig. Ibland kan jag vara förbaskat spontan gällande vissa saker. I sådana tillfällen är det bra att jag har Anton att rådfråga. Han känner mig bättre än vad jag känner mig själv (booh, skrämmande). Anton är den där pusselbiten som skapade klarhet för mig.

Min underbara älskling har i flera år fått brottats med mina egoistiska tankar. Jag har tagit ett rejält steg ifrån egoismen. Jag satt och kollade igenom gamla bilder varav minnen väcktes till liv. Jag fick mig ett gott skratt och förundras över hur Anton har hanterat mig. Haha.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst för att visa min tacksamhet för Anton men väljer att avrunda här... The man in my life. 


Likes

Comments