Header

Igår mötte jag upp min fina vän Nadja på stan. Vi gick till en uteservering, hon tog en öl och jag en kopp kaffe 🤓Vanligtvis brukar hon och jag ses så gott som varje helg, nu var det dryga månaden sedan pga mycket i skolan plus att jag varit i Arvidsjaur. Varför har jag en så otroligt knäpp kompis. Det är just en sådan jag behöver som kan stimulera mina galna behov. Hon föreslog att vi ska ta studenten i år. Jag tog studenten för sex år sedan men har så klart inga problem att ta studenten igen 😂Vi ska ha våra kläder vi hade när vi gick ut gymnasiet samt ha hattarna på.

Tror ni att vi får åka något studentflak? Tant Olle och miss Nadja ska ta studenten, hoho, tjollahopp 🎉

Diskussioner som kommit på tal den sista tiden är att vi börjar få lite åldersnoja. Vi måste passa på att göra allt vi kan innan vi blir för "gamla". Jag antar att den här studentgrejen faller inom ramen för detta diskussionsämne...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 4 readers

Likes

Comments

Imorse började jag arbeta klockan 7. Slutade vid 14. Än så länge är det här den bästa förskolan jag varit på hittills i Gävle. Trivdes väldigt bra!

Nu sitter jag på baksidan här hemma och solar sedan minuterar efter 14. Har fått massvis med färg på den korta tiden. Mums vad läckert. Enligt väderprognosen kommer det inte vara fullt lika strålande resterande dagar denna vecka så det vill till att man passar på att lata sig i solen nu.

Efter middag, en kopp kaffe och lite matsmältning ska jag jogga en runda. Sjukt men jag längtar efter att jogga!?

  • 13 readers

Likes

Comments

Ibland vet jag inte om jag ska skratta, gråta eller bete mig normalt när Anton ringer... Jag har råkat smitta Anton när vi var uppe i Arvidsjaur. Jag hostade hela nätter.

Hur som helst. Anton stod vid kassan idag och skulle betala sina varor. Han nös. Ut kom en slemmig snigel med vingar flygandes och markerade revir på kassörskans arm. Fy farao vilken panik jag skulle få om det var jag som fått kusen på mig. Skulle åka hem direkt och sanera hela kroppen. Anton skulle kanske behöva stoppa huvudet i en hov nästa gång en nys tar ton.

  • 14 readers

Likes

Comments

Idag har jag skrivit klart synopsisen (den första upplagan). Därefter åkte jag ner på stan och tränade. Avslutade min stadsvistelse med att sitta på designbänkarna på torget i solen. Nu är jag på väg hem igen. Tänkte fortsätta umgås med solen ett tag till innan jag ska börja med dagens middag.

  • 16 readers

Likes

Comments

Innan jag åkte till Arvidsjaur pluggade jag ikapp så jag låg en vecka före i tiden. Jag har fortsatt i samma spår utan att tänka på det ✌️

Idag har jag skrivit febrilt på en synopsis. Det är en form av rapport kan man säga. På onsdag ska den nämligen lämnas in för granskning från en annan kurskamrat. Jag har varvat om vartannat med kaffe och gotteri för att bibehålla fokus. Jag har slitit som ett djur framför datorn i nästan 12 timmars tid. Just nu är jag överarbetad, känner mig i samma psykiska tillstånd som Jack Nicholson i The Shining.

Som jag skrev tidigare lever jag ovetandes och kvarglömd en vecka i framtiden. Det jag skrivit idag, det jag imorgon kommer vara klar med, det är någonting som ska lämnas in om över en vecka. Hur häftigt?

Vad är det som luktar? Vänta jag vet! Säg inget. Känner du inte? Men va?... Det luktar sommarlov.

  • 16 readers

Likes

Comments

Jag har övat massvis på att göra utbakade flätor. Första gången tog det ca en timme per fläta och då vart jag inte speciellt nöjd över resultatet. Nu tar det ca en kvart att göra två flätor och resultatet blir betydligt bättre. Övning ger färdighet ✌️

  • 19 readers

Likes

Comments

För några dagar sedan följde jag med min svärmamma på Mary Key-party. Totalt var vi 8 damer i olika åldrar som lyssnade och testade utvalda produkter inom hudvård. Jag tänkte köpa ett läppbalsam som skulle ge 24 timmars fukt bara för att vara artig. När jag fick veta att hon skulle ha 500 kronor för den där lilla fukten valde jag att låtsas verka intresserad. Jag har inte problem med torra läppar, därsv köpte jag inget. Däremot lyckades jag med mitt intresserande påklistrade ansiktsuttryck och min säljande attityd få massa gratisprover skickade till mig. Woop woop I miss the sound of the police! ✌️Även om jag inte köpte något tyckte jag det hela var både intressant och lärorikt att få ta del av.

Eftersom jag hade en spritt språngande hudvårdskonsult framför mig frågade jag om tips på vad jag skulle kunna göra för att undvika torrhet i ansiktet. Jag blir alltid väldigt torr efter att ha utsatt ansiktet för vatten. Vi kom fram till att jag aldrig någonsin igen skulle tvätta ansiktet med tvål. Hehe opus... Istället för att köpa hennes rekommenderade produkter som bestod av en rengöringskräm, skrubb, ansiktsvatten och mjukgörande kräm (ca 2000 spenor) så köpte jag samtliga produkter på dollarstore för under 100-lappen.

Efter att ha tvättat ansiktet morgon och kväll med samtliga produkter har min hud i ansiktet blivit tvär-len! Jag känner mig renare än någonsin 🤗Innan har jag tvättat ansiktet med tvål eller schampo, dragit fingrarna genom håret, flinat in i spegeln och känt mig redo för att ta mig an dagen. Något bekväm livsstil...

Nu tvättar jag ansiktet med rengöringskräm som tillsätter massa fukt. Sedan skrubbar jag ren ansiktet. Därefter tar jag ansiktsvatten på bomullspadds och arbetar in vattnet ordentligt tills paddsen inte ser skitiga ut (trots alla noggranna steg i rengöringen fångar vattnet upp den sista skiten). Avslutningsvis smörjer jag ansiktet med mjukgörande.

Summan av kardemumman är att jag efter endast några dagar inte har problem med torr hud!

  • 17 readers

Likes

Comments

I fredags körde jag och Anton tillbaka till Gävle efter två fantastiska veckor i Arvidsjaur. Vi har säkerligen avverkat årets sista skotertur för nu börjar isen på sjöarna smälta. Vid två tillfällen åkte vi iväg och pimplade. Jag fann det mycket rogivande då det ändå var helt okej varmt i luften. Hade det varit minusgrader vet jag inte om min inställning hade varit lika positiv dock.

De finns många fördelar att studera på distans. Det bästa måste nog ändå vara att man kan åka iväg utan att studierna blir lidande. Nu börjar det dock dra ihop sig då jag snart avslutar mina studier. Om två veckor går jag på sommarlov, sedan börjar mina kommande kurser leda min in på den avslutande C-uppsatsen! Woop 😁

  • 23 readers

Likes

Comments

Sedan några dagar tillbaka har jag och Anton landat i Arvidsjaur. De första dagarna har jag fokuserat på plugg medan Anton legat hemma med feber. Jag har även hunnit med hundpromenader, shoppat i Piteå och hälsat på några av Antons vänner. På väg till Piteå fick jag se mina första renar. Disa berättade även om en känd tall som står ut med vägen. Man ska tuta när man åker förbi den då den bringar tur. Några har till och med gift och förlovat sig vid tallen då den sägs ge evig lycka.

  • 51 readers

Likes

Comments