Header

Det börjar ta sig i lägenheten. Allt är nu målat. Det som återstår är endast lite förbättring på vissa ställen. Förhoppningsvis kan vi redan idag börja städa undan all papp som just nu täcker alla golv, sopa undan allt damm och börja storstäda. Ja vad ska jag säga? Det har gått undan som fasen! Vi har slitit bort alla lister i vardagsrummet som vi tänkte köpa nya.

Igår hade jag en bra dag på jobb. Lagom till min kafferast fick jag mail från kursansvarig att jag och Ida blivit godkända på c-uppsatsen. Det innebär alltså att jag nu officiellt är förskollärare! Tack och bock för den!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 9 Readers

Likes

Comments

Gudarna bör veta att jag är något sliten. I fredags blev jag uppvaktad från morgon till natt. Ceremonin i Falun var uppskattad. Mamma hade roddat upp hela dagen. Vi började med att hämta ut lägenhetsnyckeln. Sedan lämnade jag dom till Anton som skulle till lägenheten och börja tejpa runt lister etc. Jag, mamma och pappa åkte till Hofors och fikade. Därefter vidare till Falun. När ceremonin var över stod Anton där med världens finaste leende. Det var väl en del av planen att inte meddela mig att han kunde följa med. Väl hemma igen efter Falun drog nästa överraskning igång. Vi åkte till någon vinrestaurang och åt en 5-rättig meny. Mamma hade förbeställt maten då jag ovetandes fått gå igenom menyn hemma och bockat i vad som såg gott ut. Hon ljög ganska bra som kunde lura mig till det, mamma alltså. Flera nära och kära var på plats och firade mig, det värmde så gott i hjärtat ❤️😍 Mamma gav mig bland annat ett fint och enkelt diamanthalsband och av Anton fick jag fina örhängen. Utöver det fick jag en fin ljushållare och presentkort på Cervera och Mio.

I fredags stod därför lägenheten fortfarande orörd. I helgen har vi med stor hjälp från pappa hunnit måla alla rum inklusive alla tak. Det ena sovrummet blev helt klart idag. De övriga fyra ska det målas en vända till i. Vi räknar med att bli klara med väggarna i mitten av nästa vecka. Sen är det bara att hyvla in möbler, få saker på plats och skruva fast hyllor, speglar, krokar och tavlor på väggarna.

  • 10 Readers

Likes

Comments

Idag har jag jobbat. Jag hade öppning vilket innebär att jag var på plats 06.30. Jag har ingenting emot det. Det är ju mysigt att ta emot alla småttingar. 07.30 gick jag in på min avdelning och öppnade upp även där.

Efter lunch har vi alltid något vi kallar för läsvila. Jag valde en bok med lejon som jag läste för min grupp. En liten tösaflicka satt och mös med min tröja och sa att jag luktade så himla gott. Efter ett tag sa hon något drömmande "åå, jag önskar min mamma hade en jättelång ficka som jag kunde ligga och fisa i". Hahahaha! Hur är det möjligt att INTE skratta? Jag fick upp så extrema och banala bilder i mitt huvud. En jättelång ficka? som hon kunde ligga och fisa i? Hahaha!

Nu är jag ledig från jobb i två dagar. Jag har ganska så maffiga skoluppgifter att gå igenom.

På torsdag jobbar jag igen. Då har jag stängning. Det innebär att jag kommer vara helt själv på förskolan. Det gillar jag inte. Det är personal som sett ett spöke på skolan. Skolan är ett gammalt hus vägg i vägg med en kyrka. Jag känner ju av sånt där. Kanske hittar min soulmate^^


Likes

Comments

Jahopp, idag var gymmet stängt, igen... Why? Det borde framgå tydligare inne på gymmet när de bestämmer sig för att ha stängt.

Igår kom mormor och morfar över. Mina kära gammelföräldrar. På kvällen skjutsade de hem mig till Nadja. Passade även på att visa dom vart jag och Anton flyttar eftersom Nadja bor gården bredvid min. Nadja hade bakat kladdkaka. Den mums-åt vi på till tre twilightfilmer. Me love Nadja. Så är det bara! Så jädrans trevligt sällskap ♥️

Nästa vecka blir hektisk. Imorgon börjar jag jobba på riktigt. Började egentligen förra veckan men då var det ihopslagning med flera olika förskolor. Imorgon kommer jag vara med ”mina” barn. Jag har öppning och lär alltså vara på förskolan 06.30. 🤢🤢🤷🏻‍♀️!!! Det går säkert bra.

Sedan ska jag be om att få vara ledig tisdag och onsdag då jag ska läsa igenom en annans uppsats samt opponera på den. På onsdag kommer även Anton. Alltså han flyttar till Gävle på onsdag 😍😍

På torsdag har jag stängning på jobbet vilket innebär att jag jobbar till 18.30.

Fredag är den stora dagen. På morgonen hämtar jag nyckel till lägenheten och åker därefter vidare till Falun för att ta min förskollärarexamen!!!

  • 47 Readers

Likes

Comments

Igår kom min lilla tens-maskin. Det är svårt efter en behandling att avgöra om det kommer bli någon skillnad. Jag provar och ser helt enkelt. Det lär ju knappast bli värre. Jag tror maskinen sänder ut stötar via plattorna för att få igång blodcirkulationen. Hur som helst har det i flera fall hjälp personer med ledbesvär. Jag hoppas på att kunna bli ett av dom fallen.

  • 56 Readers

Likes

Comments

Idag började jag jobba tidigt. Det är alltid lika spännande när klockan ringer 05.45. Som tur är får jag frukost på jobbet så jag slipper tänka på den biten den tiden på dagen. Min katt däremot, hon var sannerligen glad.

Efter jobbet gick jag till gymmet. Hade otroligt nog massa energi, kunde ta ut mig fullständigt. Från och med nästa vecka kommer jag för tid och evighet jobba långa dagar. Personalen har dock funderat på att göra om mitt schema då jag har stängning (18.30) fler gånger än övrig personal. Det gillar jag inte. Stängning alltså!

Just nu sitter jag på bussen med ett paket färska dadlar i fickan. Fräscht tänker ni? Haha. Mamma ska äta på restaurang idag så jag tänkte göra baconinlindade dadlar. Det är en magisk kombination av sött och salt. Dadlar är dessutom nyttigt 🤭 Har aldrig gjort detta förr men tänker samtidigt att det inte ska gå att misslyckas med.

  • 59 Readers

Likes

Comments

Idag har jag varit ledig från jobb och tillägnat dagen åt min hederliga uppsats. Jag vet inte hur många timmar vi suttit och pluggat ihop idag.

Eftersom jag är en distansare har jag även fått massa annat gjort. Har beställt tapeter och färg till alla rum i min och Antons lägenhet. Nu ska det bara vara att åka till Flügger färg och hämta ut allt. Har fixat autogiro på allt utom på hyran. SKÖNT! Även sett till så elen drar igång när vi flyttar. Internet får komma lite senare eftersom vi ändå bara ska rusta den första tiden.

Nu sitter jag på bussen och ska ner på stan. Lär in på apoteket och se om de har en TENS-maskin. Därefter gymma. Behöver träna upp ryggens alla stora och små muskler. Egentligen är jag trött. Åt fanders trött men det kan inte hjälpas.

Mina två skänkar från furniturebox har även kommit idag. När jag kommer hem igen får jag och mamma kolla så det är helt och fint. Det som fattas är soffan. That’s it! 😁

  • 63 Readers

Likes

Comments

Man kan säga att jag tack vare Anton börjat se charmen med att kunna sport, veta sport, att ha ett genuint intresse av sport. Det är långt ifrån mig jag beskriver, däremot är det Anton i ett nötskal. När jag insåg att man fort kan omvandla pengar till mer pengar blev det plötsligt mer intressant att följa matcher. När vi åkte till Arvidsjaur omvandlade han 300 kr till 2060 kr. Det var på håret att allt tippat skulle gå i kras. När det avgörande målet kom blev jag glad, så glad att jag skulle bett Anton att stanna bilen så jag fått gått ut, stoppat tröjan över huvudet för att sedan springa svävande med armarna hela vägen till Jauret. Ja okej, jag är medveten om att vi inte vann en stor summa pengar, det är inte det jag vill ruta in er läsare på. Fokus ska här ligga på att jag blev så här lycklig av sport?!? Av SPORT. Ja ni hör ju själva.

I och med denna totala omvandling (från hur jag var förr till hur jag är nu) har mindre charmiga egenskaper tagit allt större plats. Det är förbannat kul att vinna. Jahaa-a-rå! Jag blir en dramaqueen utan dess like som ser en universal lycka. Jag kan bli så förbannat jäkla glad att folk inte kan sluta le. I can see that. Jag blir å andra sidan ganska nedstämd om det inte går bra när jag spelar. Jag, hmm, liksom ler, lite spänt och falskt, mot mina motståndare, kan inte alls glädjas åt andras framgång gällande spel. Det har gått så in i helvetes jävla långt att jag till och med fuskar i spel mot förskoleungar. Att en 5-åring ska klå mig i ett jävla snigelspel är ju fullkomligt oacceptabelt. Vem gillar inte att vara herren på Täppan?


Likes

Comments

Idag är första riktiga dagen på mitt nya jobb. Än så länge är det något kaos då det är sammanslagning med flera olika förskolor. Nästa vecka kan man väl säga att jag börjar på riktigt. När all julledighet är slut osv. Då kommer jag förhoppningsvis, sakta men säkert, lära mig alla rutiner och namn. Det är nu det börjar, livet?

  • 70 Readers

Likes

Comments

Just nu sitter jag i Stockholm och väntar på bättre tider. Tåget jag ska åka med har ett signalfel, dvs det är försenat.

Jag förstår inte charmen med att vilja bo i Stockholm. Jag känner mig inte trygg och det känns som alla är ute efter mig 🙄 Det kan vara kul att åka hit någon gång ibland men jag skulle inte vilja bo här. Gävle är nog ändå det rätta stället. En stad som har mycket att erbjuda, det är lagom stort och det finns många fina ställen.

  • 72 Readers

Likes

Comments