Morgonen började hur mysigt som helst hos några grymt goda vänner, så roligt att jag börjat träffa lite mer nytt folk!
(Flikade in det som ett litet extra nyårslöfte att inte alltid vara negativ och ta tag i den ångest jag på senare tider börjat få i samband med sociala tillfällen)

Och det har börjat såå bra, har träffat så mycket underbart folk som jag stormtrivs med!!

•••

Men om vi ska gå till träningsfronten lite mer så fick jag skjuts till stallet för att rida båda pållarna!
Har slarvat på tidfronten och inte satt min fot i stallet på två dagar?!?
(Med en lite mer social mig blir det lite mindre tid till annat.... Hmmm? Var inte stallet första prio??)

Aja sånt fixar sig alltid med lite motivation och rutiner (skyller på lovet;))
Sedan har jag ju min älskade mamma som också gärna hjälper till!

•••

Jag började med Litla för att man hamnar gärna i konflikt med den damen så gillar att avsluta med ett bättre pass=Atli haha..

Litla: började med mycket skritt och jobbade på balansen mycket då den är något hon tappat en del som halv-pensionär, sedan när hon mjukat upp sig så började vi jobba med ungefär samma saker som i skritten fast i trav, samt formen!! Jag tycker att hon har svårt att hålla kvar formen i nersaktningen, så det jobbade vi på också!
Efter det tyckte jag det var dags för tölten som inte brukar vara något annat problem mer än att konditionen ej är på topp, men idag så grisepassade hon nästan bara?!?
Förstod ej, speciellt när vi jobbat mycket med balansen i början! Konstigt!
Men lyckades på volten där hon inte riktigt hade något annat val. Sedan till galoppen gick det väll inte mycket bättre då den lilla ärtan mest ville springa och inte alls hålla dig till fyrkanten (blir tokig!!)
Sedan tillbaka till lite övningar i trav och skritt för att avsluta på ett bra sätt!

Som sagt är hon bland det finaste jag vet och har, men även den jag nog kan ha de värsta fajterna med...Atli: ja och hur gick det för mig och Atli idag då?
Det gick riktigt bra faktiskt, men han är ju barfota bak och nu när det fryser på (-10') så blir padocken som sandpapper, så ett något lugnare pass med endast liiite galopp i båda varv blev det.
Men om vi ska börja från början så startade vi lite på samma vis som med Litla, balansen mest genom att öppna på volt och långsidan, samt mycket volter och serpentiner för att mjuka upp båda sidorna.
Efter det en ganska lång tölt med både kort och något ökat tempo och även där lite serpentiner (testade även på att släppa tyglarna lite, yippie)

Även här var han superfin! Traven var något sparsam med tanke på bakhovarna men inget som störde så mycket, denna på volt och fyrkanten, även lite ökningar.
Galoppen som sagt jobbade vi inte på utan snarare lite på fattningarna, här var han jätteduktig men som sagt sparsam och lite försiktig. Avsluta på samma vis som vi börja och med en längre skritt från marken.Som sagt har det äntligen blivit kallt! Jag föredrar väll sommaren och värme men tar det som det kommer & nu känns det faktiskt riktigt roligt med kyla!!

Vad tycker ni om kylan, eller föredrar ni värme?

Kraaamisar!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min älskade prins var så fin idag!
Han längde steget så fint i tölten och han hade så underbart sväv i traven, samt en 15av10 i ökad galopp!
Fort gick de ;)

Och vet ni? Jag har faktiskt sett den första snön falla för min del denna vintern, tydligen föll det lite på nyår(men det var inget jag notera hehe) så blev så lycklig, ÄLSKAR snö!!
Speciellt den här snön som kommer på den torra frusna marken då allt detta leriga försvinner! Perfekt för långa tölter/galopper ;)

Sedan var det även tänkt att jag skulle rida lilla ärtan Litla idag också, men när jag kom hem var jag så kall att man nog kunnat bryta av mitt hår om man så velat(?!?!)
Så beslutade mig för att longera henne!

Hon var också väldigt fin, och mjuk!
Sedan ömmade hon lite på den hårda marken i padocken nu när hon är barfota så det blev inget längre pass!

Och juste, på tal om pass så la mamma Litla i pass igår! (För första gången på en 22åring!)
det var väll inte den vackraste men det var mäktigt!
Älskar pass, så roligt (nästa häst vi ska ha ska bannemej vara en femgångare!)

•••

Sedan har vi kvällsfodringen ikväll så tänkte åka hem till Lina efteråt eftersom hon var lite sliten efter gårdagen, vi behöver prata lite :) så mysigt ska vi ha det!

Känns skönt att träffa henne igen efter nyår! Vi har en del att diskutera som sagt haha!

Hur ska ni spendera kvällen?

En liten TB från nyår!
Hur hade ni det?
Jag hade det toppen!

Kraamisar

Likes

Comments

Som ett under så mår jag äntligen lite bättre, men sedan kan man ju pendla mellan tanken att åka iväg ikväll när man hade feber igår? Eller att stanna hemma när jag egentligen verkligen vill åka och mår så mycket bättre idag?
Något i mig säger att jag ska åka!
Jag har dessutom väldigt nära hem, så skulle det krisa ska det vara möjligt att fara hem!

Jo så blir det!

Hur ska ni spendera eran nyårsafton?

•••

Jag har även märkt att många tycker att det är fånigt med saker som "nytt år, nya möjligheter"
men själv tycker jag att det är vettigt, ett nytt år är en chans för förbättring.
Eller som en liten morot, du tror att det nya året kan komma med förbättring, men egentligen är det din instinkt som vinner.

Är du posetiv när du utför något, blir även resultatet av din handling posetiv. Tror jag!

Gott nytt år alla!! Kraaam

Likes

Comments

Som den lilla sjukling jag är så blir det sängen relativt tidigt, hoppas ju med lite förtvivlan att jag ska hinna tillfriskna innan imorgon?!?

Men innan det nalkas lite kvällsfika, älskar verkligen vintern när man kan burra ner sig framför kaminen med en apelsin och lite pepparkakor (hur juligt?)

Kramar på er!

Likes

Comments

Som de flesta vet så är det ju nyår imorgon..
MEN GISSA VAD?!?!
Lilla jag lyckas åka på en rejäl förkylning som idag resulterade i feber...

Som många andra skulle jag på ett litet "party" med några goda vänner samt några jag såg fram emot att lära känna bättre, men som sagt så lär ju de skita sig rent ut sagt..

Men man får ju hoppas på det bästa att lite C-vitamin, en Ipren eller två samt lite vila kan resultera i att jag kanske kan gå ändå, eftersom resten av familjen också ska bort så blir det alltså så fall en nyår i ensamhet och sjukhet..
Låter det frestande?
Inviga det nya året med en Ipren och en värmekudde kanske? Nä det hoppas vi inte på!Hur ska ni fira eran nyår?
Har ni några nyårslöften i år?

Mina ska nog vara att försöka fortsätta leva det friska livet (säger den febersjuka jag?) och försöka tänka mer på vad som är bäst för mig i framtiden! Det är något jag slarvat med lite i år!

Kramisar!!

Likes

Comments

Måste bara säga en sak.. Det är sinnessjukt hur mycket Atli har utvecklats! Jag kunde inte låte bli att tro att vilan endast förstört då jag kände att han blivit mycket mer sparsam och mer "försiktig" i traven och galoppen, men har idag insett att han inte annat än inte fått plats att visa det han kan.. När han nu får in bakbenen under sig resulterar det i att han får större rörelser, som ej får plats i våran lilla paddock.. Alltså kommer det märkas (posetivt) på poängen jag kommer få på tävlingsbanan som är mycket större :)

•••

Ja som ni kanske förstod gick det otroligt bra idag!
Första passet körde vi lite trail, och även där gick det fruktansvärt bra! Han har ju tidigare haft svårt att gå
på/över saker (pressening, trä bro mm) men det problemet var som bortblåst! Helt underbart!

Sedan till det andra så blir det inte sämre direkt, denna gången på ovalen. Jag körde lite T5 (som vi aldrig testat ens förut) och V4 (special, som även innebär igångsättning och nersaktning tölt, och att man visar en långsida galopp i försig) sjukt kul, tävlade även den i somras på lag-SM där poängen var bra, men helt klart något man kan höja i år ;)
Traven var riktigt fin och han fick in bra sväv, tölten var taktren och helt okej lyft, galoppen kanske inte inte helt perfekt i formen men helt ok dessutom ganska rund och fin!


Men som både jag och Atli kan komma överens om är att det är borta bra, men hemma bäst!

Kramisar!!

Likes

Comments

Ännu en gång ligger man nerbäddad i soffan med täcket upp till halsen och värmen stiger något mer i en, även detta är något skönare efter en bra dag!

•••

Dagen började alltså oerhört tidigt med en rejäl frukost och sedan direkt till stallet, som jag tidigare nämnt så skulle jag på ridkurs idag-imorgon och första dagen är nu avklarad ✔️

Med en lektion för Linnea Vas startade dagen, tränade på ledarskap och balans. Han var fruktansvärt fin, dock märker man ju hur mycket man faktiskt har att lära sig, finns så mycket mer att lära än det man redan kan!

Jobbade mycket med att han skulle öppna sig, något vi ej jobbat på tidigare.. Detta är något som solklart kommer ingå i min träningsplan framöver!

Sedan blev det lite fika och en supergod lunch med lite teori och efter det var det på igen och fortsatte lite i samma spår men med lite högre tempo och ett litet skutt för att öva lite mer på ledarskap, det gick också superbra även fast vi ej är några kunniga hopp-intresserade.. Men det är väll också intressant att testa något nytt ibland ;)

Lär bli sängen relativt tidigt då det som sagt är på imorgon också, dock är det lite slappare schema då och jag har väll mest tänkt att jobba på trailen samt lite på banan kanske (!?!?) det lär återse!Samt om ni har några önskemål eller något liknande om bloggen får ni gärna ta det privat eller ställa i kommentarerna!

Sc@klara_davidsson
Instagram@Davidssonklara

Kram på er alla!

Likes

Comments

GISSA VAD SOM JUST HÄNDE?!?!

Jo efter en fruktansvärt dålig dag med allmänt dålig stämning så åker jag och mamma till stallet för att jag ska rida Atli och saga, börjar med Atli och allt går som det ska tölten satt perfekt (nästan) och traven som strulat lite efter vilan var problemen nästan som bortblåsta osv osv.. Men när jag kommer in för att switcha häst och fixa i ordning saga så märker vi att medina (min hund, bebis,älskling, mitt allt) är borta, vi sätter igång och letar i varje vrå.. Men ingen medina. Som den lätt panikslagna människa jag redan är stiger paniknivån några snäpp och både min bror och pappa & grannar sticker ut för att leta. Nu när jag helt är ensam i stallet medans tårarna sprutar så dör telefonen, alltså kan jag inte kontakta någon om jag hittar henne samt kan inte någon annan kontakta mig..

Men gissa vad som händer?! Hon kommer lufsande från ett helt annat håll där vi aldrig håller till (detta väldigt mycket senare), jag som nästan gett upp och bara stod och grät blir ju så överlycklig att hela kroppen nästan spricker, men hon förstår ingen ting och fortsätter gå att lufsa runt... Panik.

•••

Jaa detta var då min lätt stressade dag.. I kortare slag, för mig har den känts oändlig. Sånt här är verkligen något jag fruktar, vet inte vad jag hade gjort utan min lilla bäbis...

Dock ligger vi nu nerbäddade i täcken och filtar och väntar på att få serverat pannkakor (=mmmm)

Hur har eran dag varit? Kramisar

Likes

Comments

Jag känner att det är så mycket tankar och så mycket jag behöver skriva ut, inte för någon annans skull utan bara min egentligen..
Jag har på sista tiden bara haft så svårt att sova för de bara går tankar om varann hit och dit hela tiden, inte bara dåliga, men inte häller bara bra..
Har tänkt ett tag på att jag ofta behöver skriva av mig nån stans, men känner även att det håller häller inte i längden med en blogg som uppdateras sådär en gång var tionde år ://
Men nu ända fram till sommaren har jag inte något som jag känner står för min väg, jag har tänkt vara med kompisar, rida, samt försöka ägna mig åt skolan något mer men thats it.. Känner att inget av det hindrar mig från att skriva lite då och då, kanske egentligen bara hjälper mig på traven..
Eller ja man kan ju i alla fall hoppas på lyx, eller det är egentligen fel.. "Hoppas på lyx"?! Om det är något jag lärt mig de senaste åren är nog att vill man ha något får man kämpa för det och jag tror aldrig i mitt liv att jag bara fått något serverat på silverfat, har jag haft något har jag även kämpat mig fram till det..
Sedan hade väll det varit skönt någon gång att få något, eller ja det är klart jag får kärlek, mat, husrum mm.mm.mm. Egentligen allt en människa behöver, men det är så svårt att inte hemföra sig med andra, dem som får, utan att kämpa..

Ja som sagt alla dessa tankar som egentligen inte ens finns ett svar på?

•••

Sedan nu när julen snart är över kan man ju i alla fall hoppas på att det blir lite kallare och torrare så att hästarna blir roligare att fara till, det stället där jag faktiskt känner att jag vill spendera min mestadels tid (för sånna här saker kan man väll hoppas på?!?)
Speciellt nu när jag har chansen att rida båda mina hästar och Ninas fina saga! Lär mig så mycket då, så mycket jag kan dela med mig av till er!

Kramisar på er alla!

Likes

Comments

Som ni antagligen vet så håller jag ju på att konfirmera mig.. Och asså ska jag vara ärlig så är det de bästa jag någonsin gjort, även fast den tar typ 100%s tid av mitt sommarlov så känns det helt ärligt skitbra! Dock så känns det som jag blivit en annan människa (inte dåligt) och förändrats till något så mycket bättre! Dock var min tro ganska stark innan så den har som inte förändrats så mycket. Men som sagt tar den mycket tid och eftersom stallet går först just nu så har jag som inte hunnit med något annat som att blogga & vara med kompisar. Men det är det snart slut på när jag konfirmerar mig på lördag/söndag så då börjar som de sena kvällarna/mornarna & ännu mer träning inför SM! Men såklart kommer jag fortsätta att träffa de underbara människor jag träffat i kyrkan mm. Men det känns som ledsamt att det är slut också, hade gärna gått kvar & har även bestämt mig för att antagligen vara fadder nästa år ifall allt gått som det ska!
Så om någon funderar på att konfrimera sig, så är mitt tips att göra det! Sedan måste jag göra en shoutout till Fjärås/förlanda där det är de grymmaste människorna & som man inte kan något annat än gilla & ha roligt med :)

Puss

(Bild från sommarlägret)

Likes

Comments