Som ett komplement till vårt mindre än normalt arrangemang av våra gröna vatten uppfinningar, har vi idag gjort ett försök med komposttoaletten. Med Glastonbury leder alternativet, detta vanliga, vattensparande toalettsystem blir allt vanligare.
Upp tills nu har spridningen av komposttoaletten varit en av miljö världens lugnare och mer inte helt självklara utveckling – så att säga. Det är helt oberoende av att vattentoaletter äter upp 3% Storbritanniens vattentillgångar.
Men nu är komposttoaletten på framfart, och vi hoppas på att detta ska va vändpunkten för att få det att bli lite badrums förändringar. I år, har Glastonbury celebration satt en referenspunkt genom att byta ut de hemska blå plast syntettoaletterna med flotta, utan stank vattenfria toaletter. ”Ett världsrekord…i världshistoriens sätt att bajsa”, enligt leverantören Hamish Skermer. Det är ett drag som har lämnat företagandet ” helt öppet för alla”, enligt Dave Wood från Thunderbox Collective, leverantören av smidig gödsel Inomhus torrtoalett. ” Vad som än återstår av högtidligheterna kommer det fortgå med samma mönster”.
Det är ett stort antal av inomhus kompostering av jord-toaletter som är antingen totalt självgjorda eller byggda genom att man använt några köpta toalettdelar. ”Sant, genom att jämföra med vattenspolande detaljer som finns överallt låter det inte lika solid som en vattenspolande minut. Hur som helst, som antytt av Waterwise, finns det ungefär 45 m toaletter i Storbritannien, vilket går jämt upp med 2 bilj liter av spolad, till ingen nytta vatten per dag.
Hur en komposterande toalett fungerar, på en basnivå, är inte nått speciellt. Mänskligt avfall tillsammans med syre fördelar det faktiskt i två delar utan patogen kompostering – ytterligare en motivering till att det är förvånansvärt varför man dumpar det i vatten. Kiss, som är sterilt när det kommer ut och fyllt med kväve, är ett briljant gödsel.
Inte mycket underhåll
Kanske det mest otroliga är sättet det kommer ut på andra sidan. En 25-liters behållare kan ta två personer upp till 10 veckor att fylla. Richard säger, ” när du öppnar upp behållaren för att ta ut den allt du kan se är smutsigt papper, och det är ett lock för behållaren. Du förvarar det bara ett par månader på din trädgårdskompost. Att rengöra kökskvarnen är ett mer otrevligt uppdrag. Personer tycker att de kommer att lukta, eller att tömma det, eller stressa över att de kanske kommer göra det. Men när personerna sen sätter in och inser att våra toaletter inte går att särskilja från en vanlig toalett och kan bli installerad på bara ett par timmar, inser de att vi inte ger dem allt ”de där extra” som de trodde.”
Fotogalleri.
Komposttoallett (VU) på väg till alperna.
Ingen kö om du har flera toaletter.
VU toalett och semesterhem under samma tak. Se det långa ventilationsröret.
Stuga och Ekolet VU-toalett till gästerna.
Ekolet VU i en arkitekts sommarstuga.
VS toilet in Japan VS toalett i Japan.
The Ekolet VS inside toilet in the enlargement Ekolet VS inomhustoalett i förstoring.
Gammal fiskarstuga i skärgården förstorad med Ekolet komposttoalett VS inne I huset.
Komposttoalett (YV) i ett familjehus.
Den organiska farmaren har en Ekolet YV-B komposttoalett I sitt hus.
Happy-Loo toalett för allmänheten.
Happy-Loo toaletter för allmänheten.
Happy-Loo toalett I Kina.
För mer info: -Biotoalett för huset

Likes

Comments

Om du är på väg att utsmycka eller renovera ditt hem, toaletter är något du inte kan ignorera. Du kan kompromissa eller offra något, men du kan inte ge upp toaletter i ditt hem. När det kommer till att välja toaletter, kan du ha många val att välja från. Men alla skulle vilja den eco- och miljövänliga toaletten. Eftersom, toaletten är något som får sjukdomar att orsaka baciller, bakterier och andra infekterade pester att växa. Så, genom att välja den toalett som håller dig skyddad från dessa saker är en bättre ide att välja. Om detta är valet, så måste du välja torrtoaletterna.
Varför en torr toalett?
Som ni alla vet, en normal toalett kväver mer vatten för att använd för att transportera avfallet via avloppet och för att eliminera otäcka lukter som kommer av mänskligt avfall. Och vatten via avloppet uppmanar tillväxt av baciller, virus, bakterier och andra sjukdomsorsakande microbiell tillväxt. Så du kan överväga att använda en torrtoalett hemma. Ja, bara från namnet sig självt, kan du komma att veta att, denna toalett behöver inte så mycket vatten som vanliga toaletter. Utan, denna toalett använder bara lite vatten eller inget vatten baserat på vilken typ av toalett du väljer. Använda en torrtoalett är den säkraste sättet och vad mera du kan skydda dig själv från att bli lidande av olika sjukdomar.
Vad är en komposttoalett?
Komposterande inomhus toaletter är inte en ny term då det har funnits en längre tid. Men saken är den, att människor är fortfarande inte redo att använda dem så ofta. Komposterande toaletter är inte en utomhustoalett eller latrin, utan istället en sak som processar mänskligt avfall via aerobisk process och gör sig av med effektivt utan att lämna otäcka lukter eller andra saker. Denna sak får till sig ordentlig och tillräckligt med ventilation och den kommer bryta ner avfallet inom några minuter. Användarna kommer aldrig att uppleva några äckliga eller otäcka lukter genom att ha en komposttoalett.
Fördelarna med en Torrtoalett
Den främsta fördelen med att använda torrtoalett på rastplatser är att, du kan leva i en icke miljöfientlig zon. Det mänskliga avfallet är källan för miljöförstöring, sjukdomsorsakande bakterier, vattenföroreningar och mer. På grund av sådana saker, kommer atmosfären och samhället att bli bortskämt och vad mer, den skräpiga omgivningen kommer att föra med sig dödliga sjukdomar till människorna som lever i samhället. Men en torrtoalett använder inget vatten och komposterar bara avfallet. Det kommer inte vara någon miljöförstöring.
Det nästa är, att en normal toalett behöver man spola vatten varje gång du använder toaletten. Vi kan inte säga att, en stad eller ett land kommer aldrig att känna av en vattenbrist. Utan, det kommer känna det antingen förr eller senare. Om du upplever en vattenbrist i din stad, kan du inte spola mer vatten för att använda toaletten. Men använda torrtoaletter på rastplatser kommer aldrig at kräva vatten. Så, du kan använda den oavsett om det finns vatten tillgängligt i din stad.
Vad väntar du på? Använd torrtoalett och njut av fördelarna!

För mer info: -torrtoalett för huset

Likes

Comments

I många nationer där färskvatten är begränsat, skulle tanken på en toalett som spolar färskt dricksvatten vara löjligt. Men i USA, spolar vi tusentals liter med säkert och rent vatten rakt ner i våra toaletter varje dag.Denna handbok till Biotekniska toalettsystem för hemmet är enkelt för dig om du är bland de antal eco-medvetna amerikaner som gör bytet till grönare alternativ.

Där finns många olika antal med Bio toaletter för parker på marknaden idag. För funktionen av denna artikel, kommer vi att titta på det snabbaste växande mönster av alternativ avfallshantering: den komposterande torrtoaletten. Komposterande toaletter är bara en sorts toalett som förvandlar mänskligt avfall till vanliga trädgårdskompost, en jordliknande substans som är ren, torr och helt ofarlig. Det mest otroliga sak med sådana Torrtoalett för hemmet är att de är helt luktfria, och tillverkade så med användning av speciella fläktar och ventileringssystem som håller enheten under ett partiellt vacuum hela tiden, därför undviks all lukt från att komma ut på toaletten.

Medans det är tillgängligt att köpa en torrtoalett för camping som använder lågspolande toaletter, den mer vanliga sorten är den vattenfria komposterande toaletten. Dessa torra system använder inget vatten eller spolande vätska överhuvudtaget. Oftast, mängden av vatten som sparas av torrtoaletten under ett par antal år kommer snabbt överstiga den preliminära finansiella investeringen att köpa ett komposterande system. Den andra stora utgiftsbesparingen återstår i sänkta septiska utgifter.

I många städer i USA, får många hem en vattenräkning för varje liter med vatten som används. Kostnaden för 1000 liters av vatten kan vara 5 €, men sen på toppen av det, kan du få betala en extra kostnad på 7 € per 1000 liter med vatten för avlopps kostnader. Orsaken till denna typ av räkningssystem är att om vattnet kommer in i ditt hem så behöver det komma ut någonstans, också, och utloppet är ofta genom stadens avloppssystem. I stället med en vattenfri toalett, för den orsaken, kan du inte bara spara pengar på din vattenkostnad, utan du sparar även på dina utgifter för avloppet.

För mer info: -torrtoalett system

Likes

Comments