Dig som bloggare

 

Jag skulle tippa på att 95% av alla som slutat blogga, inte har tänkt igenom sitt bloggande från början. Okej, tanken var väl inte att tjäna pengar för de flesta, men om vi pratar om den kategorin som faktiskt gick in för att tjäna pengar, så skulle den siffran nog vara korrekt.

Mycket handlar om dig själv som person. Det finns 3 viktiga delar jag tar upp här.

 

Intresse

 

Du MÅSTE vara intresserad av det du skriver om!

Minns du i skolan när du skulle skriva ett arbete om ett ämne som du inte var ett dugg intresserad av? Visst, du gjorde det och klarade det förmodligen med, men tänk då att du ska skriva 200 sådana arbeten under ett år.

Har du inget intresse och inte lägger ner din tid och själ i det så håller det inte mer än några månader. Dina besökare kommer snabbt märka detta och fly till andras bloggar.

 

Drivkraft

 

Det du bör göra innan är att tänka om vad som egentligen driver dig framåt. Det kanske låter konstigt,  men jag ska förklara vad jag menar med det.

Det hela handlar om drivkraft, alltså vad som gör att du kommer fortsätta. Vad är det som får dig att känna att det är värt det?

Det skulle t.ex. kunna vara:

Du gillar när folk kommenterar din blogg – (Uppskattning)

Du ser att ju mer du skriver desto fler besökare (Resultat)

Du ser att pengar börja trilla in (Vinst)

Jag vill helst inte ta upp ämnet med pengar ännu, eftersom jag egentligen räknar det som en bonus i allt arbete du lagt ner. Det tar tid att få pengar och chansen är mer att du blir besviken än överlycklig i början. Så håll den tanken lite längre bak så länge. Du kommer nå dit efter ett tag, men låt dig inte drivas ännu av det. Låt det vara ditt frikort!

 

Tid

 

Det tar tid att blogga, tro mig! Om du inte har ett ämne som nästan uppdateras av sig själv (ex. ditt liv) så tar det tid, och det är just den tiden som du ska fundera på om du har?

Ta exempelvis ämnet kläder. Tänk på hur många gånger en butik byter ut sitt sortiment och köper in nya produkter. Skulle du orka sitta och skriva om varje klädesplagg? Har du ens tid med det?

Går du i skolan, så vet du hur lite tid du kommer ha vid sidan av dina läxor och dina vänner. Tränar eller utöver du någon sport så har du ännu mindre tid. Jobbar du ett heltidsarbete så går förmodligen mycket av tiden hemma åt att laga mat, städa, tvätta, ta hand om ungarna, rasta hunden etc?

 

Om du redan nu inser att du inte har tid, ork eller intresse, så kanske inte bloggandet är för dig?

Det kanske låter tröstlöst redan nu att börja blogga och tjäna pengar, men håll ut!

I nästa del kommer jag skriva om lösningarna eller hur du bör planera ditt bloggande!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjäna pengar på din blogg!

Guiden till att tjäna pengar på din blogg!

Har du funderat på att börja blogga och har målet att bli ”stor”, ”känd” som en del andra bloggare? Eller lockas du kanske av pengarna som alla pratar om?

Tanken här är att jag ska förklara för er som tänkt bli ”förmögen” på att blogga, om hur svårt det egentligen är, eller rättare sagt vad du måste vara beredd på för att INTE misslyckas som många andra, men också ge råd om vad du måste göra för att LYCKAS!Jag kommer inte lova guld och gröna skogar som många andra bloggar gör. Då kunde jag likaväl skrivit om hur lätt det är och att man bara ska göra så här med en länk till diverse banners. Nej, utan jag går igenom det mer från grunden.

Jag kommer dela in guiden i flera delar. Detta är nödvändigt för att du ska förstå hur saker och ting går hand i hand.

 

Bloggandet

Sedan bloggandet blivit populärt har det tillströmmat miljontals bloggar om i princip allt möjligt. Det stora problemet är att i takt med att fler bloggar tillströmmar, så är det svårt att hitta något unikt. Det är oftast det där unika som gör att man lyckas tjäna pengar på sin blogg.Har man inget unikt, blir det lätt att man börjar kopiera andra och det lönar sig inte i längden.  Med unikt menar jag inte att du måste uppfinna en sak eller hitta ett ämne ingen annan skrivit om, utan det kan t.ex. vara:

 

  • Du är först med ett tips (rea, klädesmärke,ny pryl, ny app etc)
  • Ditt ämne är mer grundligt beskrivet 

 

Man kan även göra en förbättring av en annans blogg, vilket i sin tur leder till att nya läsare hellre vill läsa din blogg. Jag kommer komma in på det senare hur man förbättrar en blogg.

 

Nästa del kommer handla om DIG

Likes

Comments