Bart & Nathan, Danielle

Det var ett tag sen sist jag var härinne. Många minnen och tankar har dykt upp men jag har bara inte orkat att skriva ner det. Det har gått 3,5 månader sedan ungarna gick bort, snart 2 månader sedan begravningen och snart 3 veckor sedan jag och J blev äkta makar.

Hur är livet som gift? Same same but different. Vi har ändå varit tillsammans och delat en och samma hushåll i så många år att det känns som vanligt. Skillnaden nu är att vi har varandra förevigt och det är jag tacksamt över. Jag kan bara inte föreställa mig ett liv utan honom.

Hur går sörjandet? Jag sörjer fortfarande. Det går inte en enda dag utan att jag saknar pojkarna. Ibland klarar jag mig fint, andra dagar mindre. Som idag. Jag har varit rätt så nere hela dagen idag. Trodde att det var vädret (jag blir påverkad av vädret) men tydligen inte. Saknaden är bara oumbärlig.

För fyra dagar sedan tutade det i min telefon. Notisen stod "beräknad bf". Jag vet inte hur jag kände. Tomt. Jag stirrade i skärmen och visste inte att jag skulle göra. Jag ville ha det kvar för det var ju något som skulle hända om pojkarna klarade sig. Så glömsk som jag är ville jag ha det kvar, för att minnas.

Det är ju NU jag och J skulle få lite sömn pga all bebisskrik och matning och blöjbytande och underhållning. Det är ju NU vi skulle ha turas om att sova och ta hand om ungarna. Det är ju NU vi skulle ha fått hålla om dem i våra famnar.

Men så blev det inte.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

D and J

Har inte riktigt kunnat sova inatt. Varför vet jag inte. Kanske är det för varmt? Kanske har jag något i bakhuvud men jag kommer inte på vad?

Det är 12 dagar kvar tills jag blir Fru Nguyen. Tiden går fort! Är faktiskt lite nervös.. Här bjuder jag på en bild som vi tog i lördags. Höll på att svimma av värmeslag :)

Foto: Andy Thien Photography

Likes

Comments

Danielle

Thank you for being in my life. Thank you for being there for me during this hard time. Thank you for not questioning my choices. Thank you for just simply being who you are.

THANK YOU!

Likes

Comments

Igår var det två månadersdagen. Jag och J stack till kyrkogården och tände två ljus till pojkarna. Jag vet inte varför men varje gång jag går dit vill jag inte gå därifrån. Det känns som om jag är hel när jag är där ..

Idag har jag tid hos läkaren som förlöste mig. Så är och fixar mig i ordning just nu innan jag kör till Lund och träffar henne. Är väldigt nervöst. Vet inte hur jag kommer att känna mig när jag kommer till sjukhuset igen. Samma byggnad som jag låg i tre veckor i.

Likes

Comments

D and J

Under de dagarna som jag och J grät som mest, har vi lärt oss vad vi prioriterar först i livet. Det är varandra. Jag har aldrig mått dåligt men samtidigt känt mig så älskad. Han gjorde allt för att jag ska må bättre igen. Han som försökte vara stark när han var mest sårbar. Han som var där för mig när jag behövde honom som mest. Min älskade, min sambo, min bästa vän.

Och med glädje vill jag informera er att om en månads tid, kommer jag att gå från titel Fröken till Fru!!! Jag ska bli Mrs Nguyen. Vi kommer att gifta oss den 24 september, som också är min 26 års dag!

Vi ska inte alls ha ett stort bröllop då vi alltid velat ha en mysig dag med våra familjer och vänner så vi ska bara ha en enkel ceremoni och sedan middag med de vi bryr oss om mest.

Så ni som undrar vad nedräkningen är till för, jo det är till mitt bröllop som också är min födelsedag 


Likes

Comments

D and J

Vem kunde ana att det var gott och spännande på en cake tasting? Gottegris som jag är älskade jag det!

Macarons i Lavendel och Kokossmaker

Fyllning med olika smaker; lime, pistage, mörk choklad, ljus choklad, skogsbär, mango & passion, caramel och vit choklad


Likes

Comments

Bart & Nathan, Danielle

​Det har gått nästan 8 veckor sedan förlossningen och exakt 5 veckor sedan vi hade begravning för barnen. Tiden går fort. Mycket fortare än vad jag förväntade mig. Nog för att jag går ut och socialiserar med folk och inte bara stannar hemma och sover dagarna om. Smärtan över händelsen är inte lika intensiv som början men ibland kan saknaden komma och gör att jag blir helt less. Men jag är väldigt tacksam över allting som folket min omgivning har gjort för mig. Stöttat mig till 100. 


Likes

Comments

Bart & Nathan

Måndagen den 27 juni valde J att åka tillbaks till jobbet då det var relativt "lugnt" på vår sida. Med lugnt menar jag att ingenting hade förändrats. Värden var detsamma, hjärtslagen var detsamma. Ingenting att oroa sig på nytt så att säga.

Tisdagen den 28 juni hade jag inga undersökningar inbokade iom man tyckte att det såg "normalt" ut. Och här igen, med normalt menar jag då att ingenting hade förändrats. Barnen sparkade som de skulle. J kom då in efter jobbet och umgicks med oss. Vi hade så mysigt vi alla 4. Vi kramades och pussades och barnen sparkade till när vi pratade med dem. Jag var gråtfärdig och rörd men jag ville inte gråta. Så jag höll igen mina tårar. En timme efter J hade åkt hem fick jag ett sms från honom, ett simpelt sms som fick mig till att gråta. Dessa tårar var inte glädjetårar utan "vi kommer aldrig att vara tillsammans-tårar". Jag var så ledsen.

Onsdagen den 29 juni vid 8 tiden kom en usk in som vanligt, och skulle sätta ctg utrustning på mig. Man börjar alltid med att leta rätt på Tv 1 först sedan Tv 2. Hon letade och letade men fick inte tag på hjärtat. Från att vara halvvaken blev jag klar i huvudet när jag märkte att det hade hållit på ett tag med letandet. Min röst darrade. Jag vågade inte fråga ifall han hade dött. Hon gick ut och kallade på BM som i sin tur kallade på den ansvariga överläkaren. De tog in UL maskin för att se ifall hjärtat hade slutat slagit eller om man bara missat hjärtat. Jo. Hjärtat slutade att slå. Det hade slutat att slå under natten. Varför kände jag inte det? "Bad" han mig om hjälp? Kunde han andas? Det var många frågor som dök upp i mitt huvud. Jag kunde inte prata. Tårarna forsade ner på mitt ansikte. En BM frågade mig ifall jag ville ringa till J eller om de skulle hjälpa mig med att ringa. Jag ville ringa själv sa jag.

När jag tänkte på vad jag skulle säga till J så "skrek" jag lungorna av mig. Men tydligen pratade jag väldigt lågt. Jag fick kippa efter andan. Inga ord kom fram. Han kunde inte höra mig så jag fick upprepa många gånger att vårt barn inte klarade sig. Det gjorde så ont varje gång jag sa det. Att vårt barn har dött. Att han inte klarade sig. Att han inte längre finns hos oss. Det var som om jag hade blivit knivhuggits i mitt hjärta tusen gånger om.

Jag blev lämnad i ca 20 minuter och efter samtalet låg jag jag skrev lite i min bebis dagbok, det var min dagbok om hur jag kände samt mina känslor till barnen. Varje gång jag skrev i den var det som om jag pratade med dem.

Efter de 20 minuterna hade gått kom de in igen. Då märkte läkarna att hjärtat på nr 2 hade svikt och tillsammans med barnläkaren så bestämdes det att han skulle ut för chansen att man skulle få rädda honom var större än om han hade legat kvar i min mage. Innan jag visste av ordet var det cirka 10 personer i mitt rum som skulle rengöra mig, sätta i katetern, få ut maskinen och ja, massor mer men jag minns inte vad. Jag var i chock. Där och då sades det massor men jag hörde ingenting. Det var som brus i mina ögon. Här frågade jag ifall jag skulle hinna med att ringa J. Jovisst kunde jag det. Medan de rullade min säng ner till operationssalen fick jag knappa telefonnr och prata med honom. Och där igen, jag var så upprörd och med gråt i halsen kunde jag inte prata. Jag fick aldrig fram några ord så en av BM fick ta över samtalet. Jag skakade, svettade och hade ont. Jag var orolig över att jag inte skulle få behålla tv 2.

Väl inne i salen fick jag dricka något som jag inte visste vad det var. Något mot infektion tror jag. De satte dropp i mig. Fick lokalbedövning och alla läkare och BM, usk och slla som var involvevade presenterade sig. Jag brydde mig inte. Jag hade för ont och skakade för mycket för att bry mig vem som var vem. Jag visste bara att de stod redo och var beredda på att göra sitt jobb, att ta hand om mig och rädda min son.

Då var det dags för förlossning. Jag fick något som hette urakut kejsarsnitt med lokalbedövning. Jag var vaken under förlossningen men de täckte för så jag såg ingenting. Lika bra. Jag är ju rädd för blod så jag skulle ha svimmat. Jag minns inte om det var en narkosssk eller narkosläkare vid mig men jag kände mig trygg med henne hos mig.

När de hade tagit ut tvåan informerade dem redan att han kunde ta sitt första andetag. Jag blev så glad. Lycklig. Jag började fantisera hur vår framtid skulle bli men fick snart en reality check. Cirka 15 minuter senare blev jag informerade om att han inte heller klarade sig. Då ville jag bara dö. Väck från denna värld. Jag ville bara ha mina pojkar hos mig nu nu nu. Vad hade jag gjort för att förtjäna detta? Varför klarade de sig inte? Var det mitt fel? Hade jag kunnat påverka något? Jag visste svar till dessa frågorna men som en människa, en mamma som bar på sina barn, kunde jag inte sluta tänka på de här frågorna.

En bm kom in och berättade att J hade kommit. Han var så ledsen. Jag var så trött och sårbar. Jag ville inte att han skulle få se mig så här. Jag grät och grät. Grät ännu mer när J stod vid min sida. Där var vi. En familj som bestod av mamma, pappa och barn där barnen tyvärr inte överlevde.

Det var också då jag gick med på att barnen skulle få heta Bartholomeus och Nathanial. Så som J alltid velat att de skulle heta.


Likes

Comments