Header

Jag vet liksom inte vad jag ska ta mig till längre. En gång i månaden ca en vecka blir det så här.
All livslust bara sugs ut mig. Som om jag är förföljd av en dementor.
Allt blir fel, jag slår mig på cykeln, snubblar på mattkanter, drar upp sömmar med en naglarna. Nätterna är långa då jag vaknar flera gånger dränkt med svett. Jag gråter av alla känslor som sköljer över mig. Ena sekunden lycklig och till freds, bam Anton sa något, jag tar det fel, tar det som kritik trotts att han bara frågar hur dagen varit. Jag vill ha hudkontakt, men vill i nästa stund bara rulla ihop mig till en boll och försvinna. Råkar se mig i spegeln, varför händer inget? Vill bara ge upp. Äter en kaka, dricker en cola. Gråter och hatar mig själv för att jag gör mig fetare.
Smetar på ett leende för att möta världen, kommer hem och allt rasar fyra våningar rakt ner i betongbotten.
Behöver skrika rakt ut men bär chansen kommer så kommer inget ljud. Alla känslorna fastnar i mig och gör ondare för varje andetag.
Pms. Underbart att vara kvinna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tänkte köra mina topp 3 just nu.

Topp tre låtar
Ed Sheeran - shape of you
Alan Walker - 135
imagine dragons - believer

Topp 3 band
Black Dhalia Murder
Die Antwoord
Royal Republic

Topp tre böcker
Björnstad - Fredrik Backman
En man som heter Ove - Fredrik Backman
Korpringarna - Siri Pettersen

Topp 3 filmer (all time favorit)
Her
Gladiator
Mad max

Topp 3 Serier
Taboo
Game of thrones
Westworld


Likes

Comments

Just det, en uppdatering angående Kuro.
Han är en vilde!
Klättrar på mycket (ville säga allt, men så illa är det inte), han äter som en häst o h sover som en gris. Han har ordnat att det är totalt kattförbud i sovrummet. Och bara för att jag skriver om honom så river han ner en kruka.
Han kommer tyvärr undan med mycket för att han är löjligt söt.

Likes

Comments

I skrivande stund sitter jag och väntar på Marchus. Vi har just kört ett pass på gymmet och jag är så galet trött.
I dag har jag också varit på kurs, jag ska nämligen bli handledare till elever som vill göra apl på mitt jobb. Det ska bli super kul! Jag har inte varit undersköterska så länge och det tänker jag använda mig av.
Igår klippte jag mig och jag blir bara mer och ner sugen på att raka av mig allt. jag har fantastiska lockar fram till, men underhåret (det som är kvar) är som svinto. Det finns inget jag kan göra år det heller.
Jag gav min frisör fria händer när det kom till min snaggade nacke det blev lite rutor och lite färg (som tvättas bort)

Igår fyllde min lilla syster 17 år och i dag när hon såg mig på sin skola (min utbildning var där) så springer hon fram och kramar om mig, för när jag var 17 så var alla över 20 ens värsta fiende.

Snart är det ledig helg och det blir kalas för familjemedlemmar och på lördag ska vi fira lillasyster.

Likes

Comments

Det är väl dags för ett inlägg.... vad händer?

Jag har varit ledig i dag, sovit större delen av dagen. försökte städa lite men tänkte jag skulle spara det till i morgon.
Jag är dunder förkyld på ett väldigt märkligt vis, jag har huvudverk och jag har nog fräst ut halva hjärnan. Första dagen var min hals super svullen också.
Jag har alltså inte tränat och jag saknar det så galet mycket. I övrigt så känner jag mig ganska loj, känner liksom ingen större lust till något men inte heller olust. Om jag hade fått bestämma så hade jag tränat och sovit.

Kuro är jobbig som fan men han och katten börjat komma överens och han är galet söt så han kommer undan med det mesta.

så nu var det slut på denna värdelösa uppdatering.

Likes

Comments

Nu är det dags för ett sådant inlägg som antagligen kommer innehålla en del stavfel.

I dag är det fredag, i onsdags tänkte jag "bara i morgon också, sen får jag tre hela dagar av ledighet och andrum". Det blev inte så. De senaste 6 veckorna har jag mer eller mindre bott på jobbet, trotts att jag bara jobbar 80%. Mina veckor såg ut som så att om jag jobbar helg var jag ledig 1 dag av 7. Om jag inte jobbar helg så var jag ledig tisdagen och sen helgen. Slår man ut det så blir det 4 lediga dagar av 14 och det låter lagom. Men som sagt jag jobbar 80% inte 100%. Och visst, jag har haft kortade dagar men det ändrar inte det faktum att mitt jobb just nu är väldigt krävande av olika andledningar. Jag är lika slut i kroppen och i huvudet ändå.
Sedan i December har ordet "inbeodring" hängt i luften till varje helg. Alltid är det någon som saknas, antingen är det en  långtidssjukskriven eller någon som är tillfälligt borta eller sjuk. Att ständigt vara på sin vakt, att aldrig egentligen veta eller kunna släppa jobbet även på ledig tid suger ut den sista energin, för visst oroar man sig för sina kollegor som sliter när man själv är hemma.
Jag skyller inte på min chef eller min chefs chef. Jag lägger all skuld på de personer som  satt en prislapp på vård. I min värld så finns inget pris på vård. Mina medmänniskor ska få en värdig vård, spelar ingen roll om det bara är just nu eller i livet slutskede.
Meningen "Jag hinner inte nu" borde inte få existera inom vården. Vårt förbannade jobb går ju ut på att ta hand om alla, inte att prioritera bort det oviktigaste.
Jag misstänker att de som satt prislappen har glömt bort att dom själva en dag kommer bli gamla. Uttrycket "i döden är vi alla lika" stämmer inte riktigt, för jämlikheten kommer tidigare. Den kommer när man blir gammal. Det spelar ingen roll om de har en förmögenhet för de kommer få lika mycket (kanske ska säga lika lite) hjälp som den som inte har något alls.
När den dagen kommer kommer de människorna få känna på hur det är, att en främmande människa springer in i sitt hem med andan i halsen, få svaret "jag hinner inte" när man ber om en extra smörgås. Och när dagen kommer då de känner att den situationen inte hållbar utan behöver en tryggare miljö så kommer de mötas av slitna lokaler med rum som fortfarande bär spår av den som dog i samma säng som de själva ligger i nu. De kommer bli uppdragna ur sängen tidigare eller senare än de vill för att personalen inte kan ta upp alla samtidigt. De kommer bli torkade i ändan med en lite för kall tvättlapp för att vänta på varmvattnet hinns inte med. Då kommer de också förstå att vården inte borde ha ett pris. Men då är det försent för dem att göra något.
Det är dags nu att något händer. I denna takten kommer ingen vilja jobba som undersköterska. Ingen kommer vilja offra sina kroppar för ett yrke som sliter ner en för fort. Jag är 27, jag ska antagligen jobba fram till jag är 70 år men som jag känner nu så finns det ingen möjlighet att jag kommer orka. För inte nog med att min fritid, energi och iver försvinner så vet jag att det inte kommer ge utdelning. För i dagens prognos så skulle jag få ut nästan lika mycket i pension som någon som inte jobbat alls, bara för att jag jobbat deltid i vården.

Sluta behandla mitt jobb som om det vore skit eller oviktigt för utan oss så skulle många delar av vår välfärd fallera.
jag ber om ursäkt för alla stavfel

Likes

Comments

Då var det fredag. I morgon börjar jobb helgen och måndag ska jag träna igen. Har inte tränat sen i onsdags och känner hur det riktigt pirrar i benen av lust att träna.

Nu ligger jag i soffan med en liten kurrande Kuro vid fötterna.
I dag flyttade han nämligen in här hos oss. En svart liten hårboll som kurrar som attan.
Katten har tagit det riktigt bra hittills. Bättre än vi hade trott faktiskt.

Likes

Comments

Borde väl skriva ett inlägg här med.
Visste ni att havregrynsgröt med banan är löjligt gott?
Det är onsdag, jag har kört mina tre pass på gymmet så ska låta kroppen vila till måndag. däremot känner jag redan nu ett litet sug efter mjölksyran så får väl se om jag kör lite hemma så där i smyg.

Nä vad annars, enligt clue (en app) ska min... menstruation (sorry) börja i dag. Läget är som så att mensverken har inte infunnit sig vilket betyder att varbergs blodbad kommer antagligen ske när som helst.
I värsta fall blir det i natt i bästa fall i morgon. Men pest lär det bli i alla fall.

Jag finner fortfarande hela grejen med att vara tjej är så jävla orättvis.
Tjejer får humörsvängningar, verk och bölder. Vi ska ta piller som rubbar hela hela kroppen och får biverkningar för att inte bli gravida. När vi blir gravida så spyr vi i tre månader och sen ska ett par axlar ut ur muffan. Upp till det får vi i genomsnitt lägre lön och sämre avtal.
Killar hamnar i målbrottet och har ansvaret över kondomen (vilket handen på hjärtat inte sköts så bra). Okej, pinsamt stånd i tonåren också. Och hela grejen med att måste hävda sig och måste vara manliga verkar rätt jobbigt också. Men där får ni skylla er själva är jag rädd.
Så slut på detta pms inlägg.

Likes

Comments

Jag är ledig nu! happy fucking days!
Denna veckan är min andra veckan med träning som ny vana. Jag måste säga att jag gillar det.
Men jag glömmer ofta av varför jag gör det. Det beror inte på att jag vill bli smal eller så, utan jag vill börja må bättre. Jag vill bli piggare, gladare och sova bättre.
Men ändå blir jag arg på mig själv för att jag inte någon märkbar skillnad. Jag hade velat känna mig starkare. Men jag känner mig tvärtom tröttare, både i kroppen och i huvudet. Ja jag vet att det bara är andra veckan! Men jag är, vad heter det..... fan jävla ord.... ehh.... skit samma motsatsen till tålmodig. Jag vill att allt ska ske nu!
ofta har jag gett upp för tidigt bara för att jag inte märkt skillnad.
Men denna gången så ska nog fan bara benbrott få stoppa mig!
Den som ger upp får inte se slutresultatet.

Likes

Comments

Ja, då var det där dagen som är så överflödig. Den ända dagen på året då man tycker det är en bra deal att köpa 10 halvvisna röda rosor för 99 kr.

Jag är lite emot den här dagen egentligen, just för att det blir så onödigt mycket press, antingen att hitta en partner eller att prestera för sin partner. Och att man ska ens behöva en dag för att visa kärlek. Nä, kyss mig i röven.

Meeeeeeen, man dras ju med lite. Så jag tänker tillägna detta inlägg till min man.
Vi träffades när jag var en osäker 16 åring. Trotts att vi hade andra partners just då så kan man säga att vi föll handlöst för varandra. Vi var de där bästa vännerna som man bara kan vara då. Vi spelade massor spel och han öppnade dörren till gamer världen. Nu så här 11 år senare så vet jag att vi har pratat med varandra varje dag sen dess. jag tror på fullaste alvar att det är mindre än 10 dygn som vi inte har haft kontakt på. ett dygn på år liksom.

Han är den som kan göra mig så arg och kan få mig att skratta så mycket. Det är han som fåndansar för att få mig att skratta. Det är han kan trolla bort att jobbigt bara genom att låsa gast mig i hans famn. Det är han som jag kan berätta allt, mina mörkaste tankar och mina fånigaste idéer. Det han som låter mig leva mitt liv precis som jag är.

Han fick mig att tro på kärlek.
jag älskar honom, nu och föralltid.
Han är min storfot och jag är hans lillefot.

Likes

Comments