Tiden den bara rinner iväg hinner inte med mycket längre känns det som.

Redan oktober och älskar när man känner av hösten :)

Jag älskar snö så nu kommer jag bara gå och vänta på de där första snöflingorna och hoppas att det kommer så mycket så man kan bara slänga sig i det.

Om mindre en månad åker jag och en väninna till Grekland och hälsar på min mamma, vi ska bara vara där i några dagar , jag har aldrig flugit , bara varit i Danmark, Tyskland och Finland som jag knappt mins för jag var så liten :(

Så detta är min längsta resa som jag gör och det pirrar i hela min kropp , vi ska låna en lägenhet där som ligger i Athen, jag hoppas att det ska bli så skoj och få uppleva en annan historia så spännande...........

Så himla tur och i oturen har legat ännu en gång i förkylning och magsjuka allt på en gång, så tråkigt men idag ska jag gå på min första wt tränings dag och köra så det ryker, nu finns det inget mer som hindrar en!

Imorgon fyller min minsta 4 år och han har önskat sig glass tårta med klubbor på , så vi får se hur användbar min fantasi blir , jag är ingen pyssel mamma det värsta jag vet är att sitta ner och pyssla med saker som krävs tålamod det finns inte så får la se :)

Men under tiden man ha vart sjuk så har man fått läst kapp lite böcker ...................................

Skottet av Mary Louise Kelly. En kvinna har problem med sin hand och gör en röntgen , där upptäcker de att hon har en kula som sitter bak i nacken och hon tar reda på hur den har hamnat där. Historien var spännande men ibland kunde den vara lite seg emellan mycket upprepningar men samtidigt gjorde den en nyfiken på hur den skulle sluta så den fick 4 av 5 :)

Nattsländan av Katerina Janouch ( del 6 barnmorskan Cecilia Lund ). Då va del 6 utläst, jag har 2 delar till i denna serien och del 9 har ju precis släpts :) Men det hände inte så mycket tyckte jag , han var otrogen igen och denna gång lämnade hon honom, äntligen. Hon börjar jobba och hennes chef försvinner mystisgt och hon är tvungen och ta reda på vad som har hänt. Historien känns ungefär det samma som i de andra böckerna och mycket upprepning men samtidigt en bok som man inte behöver tänka i :) 3 av 4 fick den.

När musiken tystnar av Peter Robinson ( Inspector Banks del 23 ). Denna serien har jag gillat men har inte läst alla, utan läst de jag har kommit över. Man behöver inte läsa denna i följd. Men denna del som är hans nyaste blev jag besviken på , så tråkig , kändes som han bara ha krafsat ner en historia och inte lik han alls i boken tyckte jag. Fanns ingen spänning :( Andra som hade läst den tyckte den var bra så lite synd att jag inte kunde hitta det. En kvinna träder fram och säger att hon blev våldtagen av en pop artist när hon var ung och flera träder fram men de har svårt att bevisa så många år och en 15 åring hittas våldtagen och mördad så 2 olika fall.  Tyvärr 2 av 5...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Startade inte så bra med WT träningen men vi har gått igenom kost och hur vi ska lägga upp det. Min rygg fick nog igår på jobbet , men börjar kännas lite bättre, vart vaken en hel del i natt , har värkt ända ut i benet så va tvungen gå upp och rör på mig då släppte det.

Sen på köpet så har jag legat konstigt för att avlasta att det inte skulle göra så ont har man åkt på nackspärr..... ja säger det då inte lätt , nu har man fått gnällt av sig lite.

Jag har en helt otrolig väninna, hon var på bokmässan med sina jobbarkompisar och hon överraskade mig men en signerad bok Färjan av Mats Strandberg, en skräckbok. Jag missade bokmässan för jag hade min jobbhelg, och så kommer hon med denna bok :)

Denna helgen blir mycket vila och läsning och bara vara för min del så att jag kan hänga på denna wt och lyckas !

Sen som vanligt har man fått läst lite böcker med :)

Eugen Kallmanns ögon av Håkan Nesser. En lärare förlorar sin familj och börjar jobba på en privat skola och tar över efter en populär lärare som hade dött plötsligt och mystiskt, händer en rad olika händelser efter han hittade denna lärares dagböcker. Den var väldigt seg och upprepade sig mycket tyckte jag och många karaktärer att hålla koll på som blev rörigt. Men ändå en historia som man ville veta mer om och ville veta hur det gick. så den fick 3 av 5.

Modershjärtat av Katerina Janouch ( del 5 Cecilia, barnmorskan ) denna va den bästa än så länge i denna serien. Hennes mormor hamnar på sjukhus och får på posten hennes dagbok , en hemlighet som förändrar verkligheten för hela familjen. Cecilias mamma försvinner. Jakten på att hitta vem som körde på mormon och varför gjorde de inbrott? Så denna får en klar 5 av 5.

Färjan av Mats Strandberg. Han har skrivit en serie och första hette cirkeln som jag läste för ett tag sen och inte gillade som har blivit film. Men denna är helt annorlunda en kryssning till Finland och bara festa och ha skoj i 24 timmar , men någon eller några har annat i sinnet. Trodde den skulle vara mera spännande men fick aldrig riktigt detta sug imagen som jag kan få av andra skräck böcker, men häftigt ändå att ha en signerad bok av honom har av andra författare med :) 3 av 5 i betyg :(

Likes

Comments

Äntligen så finns denna härliga frukt att köpa, Clementiner 😍
Sitter och funderar hur jag bäst ska motivera mig , för imorgon börjar wt igen och sist gång gick det bra och vill lyckas med träning och kost igen 💪
Det håller på i en månad och hård träning 2 gånger i veckan.
Visst det är dyrt men helt klart värt det 😁
Men jag har sån problem med mat jag är så kräsen och kan inte äta samma sak mer än 2 gånger för då tröttnar jag , måste testa nytt hela tiden , ja jag e jobbig men så funkar jag så jag får helt enkelt försöka variera mig och infinna att så är det och jag ska lyckas 👊👊💪
Nu kör vi !
Kvälls jobb ikväll, ska bli skoj 😍

Likes

Comments

Är ledig från jobbet idag och även imorgon bara jag och min lille hemma och myser , får ju passa på.

Den mellersta kommer med taxin sen från skolan om allt funkar som det ska, det strular till och från med denna taxin fast det va ett tag sen sist, men tur att det finns att få när man bor en bit ifrån bussen .

Åhh hoppas att det snart dimper ner lite paket i brevlådan beställt lite till mitt projekt och hoppas att det blir så fint som jag hade tänkt mig nu, med min kanna och fat som jag köpte i somras :)

Men sen måste man göra dessa tråkiga måsten som tvätt och städ när man är ledig, tur att man kan unna sig att läsa mellan varven ............. känns som tvätten aldrig tar slut man hittar alltid något, jaja sånt e livet med familj :)

Men nu är ju tre ytterliga böcker lästa och den sista hade vi i bokcirkeln och nu hoppas jag att vi väljer en bra bok ha varit lite sega böcker den sistone :(


Sekten på dimön av Mariette Lindstein. Jag har länge velat läsa denna , så va det en arbetskolega som köpte den och fick låna den av henne. Och vilken underbar bok. Författaren har varit med själv i en segt i england så detta är en roman hur det kan vara i en sekt och hur man dras in i det hela, även om denna inte va baserad på i den sekten hon va med i men så bra ändå. Hon har gjort en uppföljare på denna som jag vill läsa någon gång. Så 5 av 5.

Tigerkvinnan av Katerina Janouch ( del 4 i Cecilia Lund serien ). Ja så fortsätter jag med nästa del i denna barnmoske serien och nu väntar hon sitt 5 barn. Får en mystisk bok och brev även hennes mamma får konstiga brev. Någon vill Cecilia illa men vem? Och så händer det lite saker men denna delen tyckte jag inte alls va lika spännande som de andra delarna men så är det i en serie ibland alla kan inte vara lika bra. men värd att läsa ändå :) så 3 av 5.

Min fantastiska väninna av Elena Ferrante. Denna ska tydligen vara del 1 av Neapelkvartetten serien. Denna hade valts fram i bokcirkeln och ja va ska jag säga. Personerna i boken är elaka och så negativa hela tiden, alla går och är stort sett avundsjuka på varandra, men ändå så fanns det något som gjorde att jag vill veta va som händer men detta är en bok jag har läst men kommer senar inte ihåg så mycket av. Kommer nog inte vilja läsa resten av denna serie. Men denna får ändå en 3 av 5 varför vet jag inte riktigt :)


Likes

Comments

Va tiden flyger fram, hinner inte med så mycket skolorna har börjat , jobbet igång full fart.......

Men så kom febern som ett brev på posten , skulle ha jobbat helgen men blir till att vila.

Resten av familjen åkt och firat barnens kusin som fyller år, så det är så tyst och lugnt , och eftersom jag inte varit här på ett tag tänkte jag passa på :)

Brnen och mannen har redan avverkat denna förkylning som tur är men typiskt att man ska vara sist ut , kund lika gärna hoppat över mig tycker jag !

Har lite böcker som jag har läst , ohh va ovanligt ! Måste ju uppdatera det ju :P

Om en månad fyller min minsting 4 år och ja han går och pratar om en surfplatta, hoppas jag kan hitta en som är bra men inte allt för dyr efter som han bara är fyra år och kan vara lite slarvig med sina saker.

Egentligen skulle ett tränings program som heter waight trainer på allsports ha börjat förra veckan men det blev inget som tur var kanske nu när man blev dålig så nu hoppas jag att det kommer igång den 29 !!!!!!!!!!

Sist jag gjorde sånt va för ett år sen och gick ner en hel del på det så nu jädrar i min låda är jag taggad till den 29 :)

Nu blir det horisont läge och en bok :)

Alaskakust av Harry Macfie. Författaren bodde i lysekil, inte så långt ifrån mig och i hans böcker så är historier som han har varit med om fast skrivet på mer roman hållet och rolig skriven med , lite häftigt faktiskt och boken var ifrån år 1953 så otroligt att den hade kommit i mina ägor så skoj .... den fick 4 av 5 för va lite långdragen ibland...


Hittebarnet av Katerina Janouch ( Cecilia lund del 3 ). Jag fortsätter i denna serien som är på nio delar och ja det flyter på i livet hos en barnmorska som heter Cecilia Lund , och i denna delen så är det en mamma som lämnar sitt barn utanför bb och hon är den som hittar det och ja hon har svårt att släppa fallet , vill hitta mamman och se till så barnet mår bra plus hon blir gravid själv. Bäst än så länge. men får en 4 av 5 för lite upprepande då och då.


MemoRandom av Anders de la Motte. ( Del 1 ). Jag trodde att del 2 skulle vinna i bokcirkeln för den hade flest röster och i så fall skulle författaren själv varit med i diskussionerna, så jag tänkte bäst att läsa ett först , men den vann inte ,men fick läst denna iallafall. En polis tappar minnet och han vet vem mullvaden är som andra vill åt och folk försöker utnyttja honom och även skydda honom så händer det andra saker runt om. Denna fick 3 av 5 för jag vet inte jag fick ingen känsla för boken så platt eller om det va att folk har pratat så mycket om författaren att han skulle vara bra , tyvärr inget för mig.


Likes

Comments

Som sagt har ju min kropp inte mått så bra ett bra tag. September förra året bestämde jag mig för att ta tag i mitt liv började med träning och spinning. Då vägde jag 86 kg , otroligt mycket för mig !!!

Jag lyckades gå ner till 70 kg , alltså gå ner 16 kg........ men sen i maj , juni hände det något ..... läkarna har inte svar de tror jag har stressat kroppen med att äta för lite kalorier då jag gick ner i vikt men det stämmer inte riktigt helt och hållet ......... Så poff nu har jag lyckats gå upp 7 kg och får panik, men nu har jag tagit i med hårdhandskarna.

Varje dag för jag dagbok på vad jag äter , så jag ser var jag gör fel och hjälp får jag , plus börjat träna men ska inte gå så fullt ut som jag gjorde när jag började i September, och jag börjar må bättre , dricker frön för att dämpa hungern och ja det hjälper ....................... jag ska ner under 70 innan nästa år det är mitt mål.

Nu börjar man snart jobba och där bakar vi mycket gott och fikar mycket så det kommer att bli en prövning bara att stå på sig och inse att min kropp klara inte av det om jag tar den där bullen !!!!!!!!!

Tur att jag har såna fina vänner och familjer som stöttar mig och hjälper mig nu :)

NU BÖRJAR VI OM OCH LÄR OSS ATT ANDAS EMELLAN!

Jag har blivit utmanad med att göra armhävningar i 22 dagar , 22st per gång.

Det är för PTSD veteraner............ Jag kan säga så här att det är inte min starka sida och ja jag gör det på knäna går lika bra inne på dag 4 , ska göra dem i kväll och filmat varje gång ( men lägger bara upp när jag ser cool ut !!!! )

Sen är jag inte mer än en människa som älskar godsaker och det finns ett ställe i Eskilstuna som heter Slagsta glass och ja de gör sveriges godaste mjukglass ................... enligt mig! Jordgubb snäckan är bara mumms, lakrits snäckan bredvid inte så dum den heller!!!!!!!!!

Likes

Comments

Då var man inne på sin sista vecka på semestern !!!!

Men jag ser faktiskt emot att börja jobba igen ny krafter och nya mål :)

I en och en halv vecka har vi vart i stora staden Eskilstuna, jag älskar den staden .... men samtidigt är det skönt att få komma hem också.

Det finns en antik affär bara runt hörnet där vi bodde , har handlat av dem förut, jag har vart på jakt efter en kanna med fat länge nu så hittades den äntligen och fick den bara för 250 kr , inget stämpel och jag tror inte den har någon värde i sig men så fin ! Jag har planer för den så bara hitta resten nu :)

Sen har jag länge velat åka till ett ställe som heter Presentboden som ligger i Torshälla, där finns en tjej som gör så otroligt fina drömfångare och även gör efter önskemål, hon har en webb butik men jag ville se dem på riktigt först och även träffa henne , jag var helt salig där inne och hade svårt att bestämma mig men så hittade vi denna , så kär är jag så kommer nog köpa lite mera vill ha en liten också :)

Sen som vanligt gick vi ner på en shopping tur nere i stan och hittade dessa underbara skor på rean , ja då kan man inte låta bli :) Härliga att gå i med ....... blev lite kläder och annat till barnen.

Sen innan vi åkte till Eskilstuna var vi en hel dag på high caparall med barnen , man är helt färdig när man har gått där en hel dag sen sitta åka därifrån till Eskilstuna och sen dan efter gick vi en halv dag på Malmköpings marknad, så mycket folk har vart där förut och så mycket saker men hittade inget speciellt.

Nu ska jag bara njuta av min sista semester och få läst lite böcker har inte hunnit med det och fick ju ytterligare 40 böcker med mig hem från dem vi bodde hos :) Men jag har en liten mini resa att planera i november åker jag och en väninna till Grekland, athen :) Min mamma bor där nere sen ca 2,5 år tillbaka så vi har gratis boende. Hon hyr ut en 2 till de som vill komma till Grekland och inte dyrt alls att hyra den heller och fin lägenhet med , så vi behövde bara betala flygbiljett :)

Men självklart så har jag läst tre böcker nu !!!!

Skuggor ur det förflutna av Lucy Clark, en sån här som man kan kalla tant snusk men ibland behöver man bara läsa en sån för att flyta in i en historia utan att tänka och bara drömma. En kvinna börjar jobba på ett sjukhus så visar sig att chefen är hennes exmake som hon trodde ha varit död i flera år, så utvecklar sig historien kring detta, och ja jag tyckte den va bra så den fick 5 av 5.

Systerskap av Katerina Janouch del 2 i Cecilia lund serien. Den fortsätter samma still som i ettan och intriger och spänning och vardags liv för en barnmorska. Nu ska hon skiljas och försöka sälja deras hem och hennes syskon barn försvinner. Så 4 av 5 av mig

Disclaimer av Renee Knight. Den blev utvald i denna månades bokcirkel bok. Den lät väldigt bra så jag tänkte mm en bok att bara njuta av och folk skrev hur bra den var. Vilken besvikelse! Handlar om en kvinna som börjar läsa en bok som bara låg så där på hennes nattduksbord, och den handlar om hennes liv om en mörk hemlig het som hände flera år tillbaka och så blir det en massa liv om detta. Men tyvärr var detta ingen bok för mig . 2 av 5 :(


Likes

Comments

Tiden går fort har haft 1 veckas semester redan mm gött och vissa dagar har vart bra väder :)

Firat min äldsta son som blev 16 igår , så hade en lite tårt kalas hemma, fick ju använda min nya kakfat, han hade önskat sig en rit platta som man kan tydligen använda till dator spel oxså :)

På de regniga dagarna fick jag läst lite böcker med och en va riktig bra .......

Den hemliga ön av Stephanie Gertler. Underbar var den från början till slut. Handlade om 2 systrar och deras föräldrar dog , en av dem fick ärva ett litet hus på en ö som de har aldrig hört talas om förut så de åker dit för att se på det så händer massa mystiska saker på vägen. yepp vill hitta mer böcker från samma författare nu :) 5 av 5.

Bedragen av Katerina Janouch. Del 1 i en serie om barnmorskan Cecilia Lund. Många som har pratat om denna serien och förra sommaren fick jag 7 delar i den och 8 fick jag av en på jobbet sammanlagt finns det 9 stycken. Nu har jag att bita i . Handlar om den här barnmorskan och hennes liv , ja intriger och spänning. Första fick 4 av 5. Jag är lite sån att det ska ju helst hända saker men va bra.

Fixaren av Eugene Lizzi. Så tråkig för min smak mer en bok riktat för män. Hade säkert blivit en bra action rulle om den inte redan finns på film det vet jag inte. men jag gillade inte alls uppläget och seg var den. Ex fångar som planerar ett bankrån och så blir det krångel på vägen. 2 av 5.


Likes

Comments

Äntligen semester första dagen idag och firat med att göra en timme på gymmet 😍
Njuter nu när grillen är tänd ... luktar så gott.
Kommer att ha några dagar utan måsten.
Åhhh kommer förhoppningsvis läsa många bra böcker nu och även träffa go folk 😍
Fått fram min fina solstol 🤗
Nä nu njuta av en go middag sen blir det bara slappning resten av kvällen.

Likes

Comments

Har ledigt tre dagar och sen jobbar jag bara 3 dagar sen har jag SEMESTER!

Nu börjar det gå åt rätt håll med all sjukdomar , tur i oturen att det blev innan ens semester.

Nu bara vänta på att det ska komma lite värme tycker jag, blåst en hel del i ett par dagar nu, men tack vare den dåliga vädret har jag ju fått chansen att läsa ytterligare tre böcker ..........

Britt-Marie var här av Fredrik Backman, samma författare som har skrivit En man som heter Ove som jag läste för ett tag sen. Men Britt-Marie var bättre och roligare tyckte jag. Handlar om en tant som söker ett jobb och får ett i en lite stad som nästan är död, allt har nästan stängts. Hon är lite speciell och verkar vara tråkig men så händer det saker som gör så att hon får se livet på ett annat sätt, verkligen läsvärd tycker jag. Får 4 av 5 för att den kunde ibland bli lite tjatig tyckte jag men va inget att hänga sig på.

Krigets gudar av Conn Iggulden del 4 i kejsar serien. Det finns en 5 del som handlar om hur livet gick vidare efter det att Cesar dog som kom ut några år senare men den tänker jag inte införskaffa i första taget. Detta va en av de dåliga serie jag har läst, fast denna delen va av det bästa om Cesar så den fick 3 av 5 faktiskt. Men inget för mig äntligen slut .........

Brottsplats Bråviken av Stig O Blomberg. Har inte hört talas om honom förut , men tydligen finns det fler böcker om dessa karaktärerna. Men vilken bra bok , vill gärna läsa hans andra med. Den var lätt läst och spännande. Handlar om en fakta författare som får låna en stuga i en liten öde stad för att få material till sin nästa bok, så händer det saker och han blir insyltad i mord och mysterier, blir han tydligen ofta tydligen. Så denna hamnade på favorit hyllan så 5 av 5..... Då vet jag va jag ska leta efter på loppis :)

Likes

Comments

Instagram @darkizz