Idag är sista dagen på vår 15 weeks of life changing challenge!! Under dessa 15 veckor har vi övat på att älska oss själva, titta på andra med loving eyes, att ta hand om våra kroppar och själar inifrån och ut, att säga farväl till det förflutna och att uppskatta och leva i nuet på ett sätt som vi kanske inte tidigare gjort. Men det viktigaste vi lärt oss med det här är att vi inte är själva. Det finns alltid någon vid vår sida som älskar och stöttar oss. Vi finns också här för varandra och för er - för att hålla er hand när livet känns hopplöst.

WE ARE PROUD OF YOU. Vi är stolta över er som valt möjligheten att kunna se världen och er sjävla med snällare ögon. Vi är stolta över er. Vi är stola över oss. Du är stolt över dig. Jag är stolt över mig. Från och med nu ser du världen som den förtjänar; vacker, fanastisk, sorgsen, färgsprakande underbar, majestätisk, och stolt. Precis så som du själv är. Det är för att du, just du, inte bara är en del av världen, du ÄR världen.

Du är världen // Ebba & Olivia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nummer 29 innebär att vår utmaning avslutas på torsdag, men det betyder inte att den är död. Varför inte gå igenom arkivet i den här kategorin när du känner att du behöver göra något som är bra för just dig? Alla våra snart 30 uppgifter kommer finnas kvar och vi hoppas verkligen att ni varit med på de flesta eller i alla fall några. För det här har varit för er.

Vi har i alla fall sparat det bästa till näst sist - EAT.
Att äta kan vara bland det bästa som finns, men idag vill vi dessutom att det ska vara något som ger energi, alltså något hälsosamt och något som lagats eller bakats med kärlek❤

Varför inte dra till Pinterest (en sådan guldgruva...), ta det första bästa som faller dig i smaken, laga/baka det och sen... ät.

Att äta är uppenbarligen livsviktigt, men vad man väljer att äta har så stor betydelse att det är värt att ägna ett gäng tankar åt. Vi vill absolut inte uppmuntra någon typ av mani åt något håll, vi vill bara att ni tillsammans med oss ska försöka hitta ett nyttigare och mer hållbart förhållningssätt kring kosten.

I dagens samhälle där skola och jobb och allt runtomkring kan ta väldigt mycket energi, så är det ofta kosten som får lida. Att äta något halvfabrikat tillagat i micron för att det går snabbt, att äta en stor påse godis istället för middag för att det är lätt eller att bara knapra på en påse chips istället för att man inte orkar laga någon mat. Även om några negativa effekter inte syns direkt, så kommer det slå tillbaka senare på ett eller annat vis, och därför vill vi idag ägna en extra tanke åt vad vi stoppar i oss.

Här är några favorit-pins om ni vill prova, annars är det bara att börja leta inspiration själv.

- Smoothie Bowls

- En superlätt, personlig favoritpasta

- 10 foods to eat once a week

- Healthy snacks

○ Your body is your temple ● //Ebba & Olivia

Likes

Comments

Utanför smattrar regnet mot orangea träd och leriga åkrar och i mitt fönster lyser levande ljus. Jag sitter i sängen, inlindad i ett orange täcke och tittar ut mot världen. Jag är ensam hemma och jag lyssnar på Song for Zula - Phosphorescent. Jag har sovit ensam hemma inatt men trots det känner jag mig inte ensam. Det har varit så många gånger i mitt liv som jag känt mig ensam, utelämnad och glömd - men inte nu. Inte längre. Det är någonting med att hitta sig själv som gör att man aldrig riktigt känner sig ensam. Jag är 19 år och jag tror att jag hittat mig själv. Within me there is peace.

Egentligen vet jag inte hur jag kom hit men under det här året har jag insett så mycket om livet. I mitt liv har jag lärt mig att älska ovillkorligt, le och skratta så ofta som jag kan, njuta av livet varje dag, gråta när det behövs och att släppa taget när det är det enda alternativet kvar. Jag har insett en sak - jag älskar alldeles för lätt. Kan man älska för lätt? Jag älskar saker, upplevelser och människor. Jag älskar att leva och när jag älskar, älskar jag av hela mitt hjärta. Jag tror att det skrämmer iväg människor ibland. Att jag älskar dem för mycket. Kan man bli skrämd av en sån sak? Jag vill kunna älska på ett sätt som människor är mottagliga för men det känns som att det finns en bottenlös kärlek inom mig som bara väntar på att få komma ut. Kommer någon någonsin vara beredd på att ta emot den och att ta emot mig?

Jag har också lärt mig att saker gör ont så länge du vill att det ska göra ont. Ibland är det lätt att få någonting att sluta gör ont men ibland är det det svåraste som finns. Farfar dog. En av de personer jag älskar mest i världen. Han finns inte kvar på ett sånt sätt att han kan hålla om mig och lära mig nya saker om livet men trots det gör det inte ont. Saknaden gör inte ont. Farfar har lärt mig så mycket om livet; att leva i nuet, att visa tacksamhet för allt man har (om det så är ett saftigt blåbär i min mun) och att älska och finnas där för andra. Farfars hjärta slår inte längre men jag ska låta mitt slå för honom. Jag har inte låtit saknaden göra ont så kvar finns bara kärlek. Om inte mer kärlek än tidigare.

Det är lördag och jag är ensam hemma men inom mig finns en värme och kärlek som intalar mig att jag aldrig är ensam, att det aldrig är mörkt om jag inte låter det, att det aldrig gör ont om jag inte låter det. Vi kan alla känna oss små och otillräckliga ibland, men det känner vi bara för att vi tror att vi är det.

"Stop acting so small,
you are the universe in ecstatic motion."
- Rumi

Be your own one true love //Ebba

Likes

Comments

KINDNESS MATTERS är ett av mina absoluta favorituttryck. Det beror på att jag själv blivit bemött på elaka sätt emellanåt under min uppväxt, dels att jag själv ibland varit den som inte förespråkat vänlighet och snällhet. Kindness matters just because kindness matters.

Utan medkänsla, vad är vi då? Bara varelser som alltid vill det bästa för oss själva utan att tänka på andra? Att bry sig om sig själv och älska sig själv är inte samma sak som att vara egocentrisk men att inte bry sig om andra är att vara självisk. Att visa vänlighet och medkänsla visar så mycket mer av oss själva. Det får både oss och andra att må bättre. Kindness is the new sexy. Så ofta som du kan, välj vänlighet.

Today we're spreading kindness to all corners of our lives. And be kind to all kind. Även djur, växter och böcker behöver vår kärlek.

"Do no harm, but take no shit"
- Rachel Brathen

With kindness and compassion // Ebba & Olivia

Likes

Comments

Det bästa jag vet när jag är lite nere är att dricka te, läsa en bra bok och umgås med mysiga djur. Så för dig som är nere - ta en titt på dessa underbaringar och låt ditt hjärta värmas och ditt hopp tändas.

​Smile, baby, just smile //Ebba 

Likes

Comments

Har du någon gång tänkt "Livet suger!!" och bara känt att hela ditt liv känns som ett enda stort skämt? Troligtvis. Life can be a brutal joke sometimes. Först och främst, livet suger inte utan det är en föreställning vår hjärna skapar om världen. Det här har vi gått igenom redan så idag ska vi göra precis tvärtom. Om livet suger idag så låt det suga just idag. Om något är jobbigt, brottas med det, utmana det, skrik åt det, gräla med det och hata lite på det.

Med handen på hjärtat kan jag säga att min söndag var en skitdag. Den sög. Jag kände svek, krossat hopp och ledsamhet tynga ner mig. Jag låste mig inte utan jag lät det komma. Come at me bro! Jag fightades, jag slog tillbaka och jag slog tillbaka så länge som det krävdes för att jag skulle kunna titta på det hela och le och intala mig själv "Sådär ja, nu är det överstökat."

Det är okej att bli bitter, arg och ledsen. Brottas med det nu, istället för att låta det ligga och pysa inom dig i fem år till. Ta tjuren vid hornen. Ibland är det faktiskt okej att slåss för sig själv. Man borde alltid få slåss för sig själv.

LIVET SUGER, MEN DET GÖR ABSOLUT INTE DU // Ebba & Olivia 

​Ps: Quote up above, this is your line when shit make you feel even worse than shit. Laugh it off. 

Likes

Comments

I somras tog jag mod till mig och gjorde något jag aldrig trodde jag skulle våga. Det var tjugo sekunder av galet och pinsamt mod och hjärtat bultade alltför många slag i minuten. Jag gjorde det. I used my bravery. Jag ångrar det inte. Det visade sig att mitt mod tog mig till ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv. Tänk efter, det är i ungefär bara 20 sekunder som det är pinsamt och vad spelar 20 sekunder för roll om hundra år?

​Vi spinner vidare från måndagens tema om att vara ärlig, men dagens challenge är istället att vara ​modig. ​Det finns så mycket man vill säga, göra och uttrycka men ibland kommer den där fegheten i vägen som hindrar oss från att vara modigt ärliga och ärligt modiga. Stå på dig, lita på dig själv och tro på det du vill göra eller säga. Modet för oss framåt i livet - den tar oss någonstans. Att vara modig innebär inte att allt kommer att falla på plats och bli exakt så som du önskar direkt. Trust that the universe has got your back in this. Så småningom kommer du att hamna på det ställe där du är menad till att hamna men för att hamna där måste du testa dina vägar dit. Det är här modet kommer in. 

Om du är kär i någon - säg det, om du vill förändra något på din arbetsplats - ta upp det, om du vill vandra i Himalaya men är rädd för hur det ska gå - vandra där och om du är rädd för att dansa bland människor - dansa så alla ser. Bravery can lead us to something unexpectedly good.

​"Sometimes, all you need is 20 seconds of insane courage.
20 seconds of embarrasing bravery"


​Be brave, my love, be brave // Ebba & Olivia 

Likes

Comments

Att vara ärlig verkar så lätt men kan vara så svårt. Vi ljuger för att skydda oss själva, för att skydda andra, för att undvika att skada andra och för att slippa undan svåra situationer. Vi ljuger för att ärligheten ibland verkar för svår. För att ärligheten kanske är pinsam, sårbar och elak. Som liten fick jag ofta höra "Ärlighet varar längst" men faktum är att det kanske inte är ett så dumt uttryck som man då tyckte? Och inte bara ett uttryck utan även någonting man ska försöka leva efter. Jag har insett att ärligheten varar längst och att vara ärlig är det som skadar minst i det långa loppet. När man väl börjat ljuga byggs lögnerna lätt på av tätt påföljande lögner och plötsligt har man hamnat i en ond spiral där man går vilse bland alla lögner.

Så dagens challenge blir att vara ärlig och att förespråka ärlighet i världen. Var ÄRLIG så ofta som du bara kan från och med nu. Om du inte håller med om någonting - säg det, om du älskar någon men inte vet om personen älskar dig tillbaka - säg "jag älskar dig", om du inte vill/orkar träffa din kompis eller partner - säg det istället för att hitta på en lögn. Choose honesty instead of lies. När du väljer ärlighet väljer du också kärlek och kärlek är precis vad vi människor behöver.

I ärligehetens namn // Ebba & Olivia

Likes

Comments

IT'S TIME PEEPS!! Den grekiska solbrännan har nu lagt sig, tarminfektionen jag fick där har långsamt blivit bättre men minnena därifrån är lika färska som om de inträffade igår och bilderna - här kommer dem.

ENTERING PELAKAS VILLAGE.

UTSIKT FRÅN KORFUS HÖGSTA PUNKT. HÄRIFRÅN SÅG VI ÖVER TILL ALBANIEN.

FRIHETSGUDINNAN OLIVIA.

FUCK DONALD TRUMP!!

THIS PIC WE CALL "DANCE OFF".

​ADVENTURES TOGETHER WAS THE BEST THING.

//Ebba & Olivia 

Likes

Comments

Den här hösten har än så länge varit den bästa tiden i mitt liv. Det har hänt mycket. Mycket har varit spännande, saker har varit sorgliga, kärlek har spirat från många håll, saker har varit jobbiga, livets frågor har varit obegripliga och begripliga på samma gång och i vissa hörn har det varit kaos. Men mitt i allt det här har jag på något vis funnit mig själv. In this mess I have found peace. Peace and love. Fred och kärlek. And myself.

Den där lyckan, det där lugnet, det där som alla eftersträvar och som de flesta tror att man får genom materiella ting, har jag uppnått. Just nu känner jag att jag har och är allt jag behöver. Just nu behöver jag ingenting mer.

Farfar somnade in fredagen för två veckor sedan och tårarna rann på ett sätt som sa att de aldrig tänkte sluta rinna. Familjen grät men tillsammans skrattade vi åt allt roligt farfar har sagt och gjort, samt all kärlek han alltid gett oss. Han låg där på sängen omringad av levande ljus med ett busigt leende på läpparna. Äntligen frid, inte längre ont. Det var en saknad fylld av lättnad. Farfar har inte längre ont. Jag kramade honom hejdå och viskade till honom hur mycket han betytt för mig och vad han fått mig att inse om livet. Jag är övertygad om att han hörde mig. Han fortsatte le. 

Jag är kär och tacksam. Kär i livet på ett sätt jag inte kan förklara. I'm in love and I'm in love with ​you. 

Love and light // Ebba 

Likes

Comments