På torsdag tar jag tåget till Örebro och byter därmed boende och livsstil. Nu ska jag gå från lärarvikarie på jullov till upprymd och nervös (något skräckslagen) läkarstudent. Iiiiiihhhh. Spännande. Jag är skräckslaget förtjust i hela grejen. De kommande dagarna ska jag packa, träna yoga (to calm my nerves) och varva ner så att jag är redo för kommande utmaningar. Jag är beredd på att det kommer bli svintufft i början, alla säger att det kommer bli det. Kidding, I'm not ready for this at all... but here we go!

Morgonen startade med 30 minuter yoga, vegansk frukost, ansiktsmask (love it), varmt vatten med citron (för att få igång matsmältningen och boosta immunförsvaret) och skönläsning i Radical Beauty. Jag har snart läst klart boken och jag har älskat varenda sida i den. Kapitlet idag handlade bland annat om att älska sig själv. Eftersom vår blogg ofta diskuterar the self-love ska ni idag få ta del av lite Radical Beauty-wisdom.

För mig är det här någonting som är otroligt viktigt. Man borde ha dessa uppsatta på väggen så att man alltid blir påmind om att välja kärlek framför hat. Om det så handlar om kärlek till honom, henne, dig, mig, oss, er, livet, världen, till de som inte har samma förutsättningar eller till någonting helt annat. Om det så handlar om hat till honom, henne, dig, mig, oss, er, livet, världen, till de vi anser har det så mycket bättre eller till någonting helt annat. Kärlek är kärlek, oavsett varifrån den härstammar och riktas. Hat är hat, oavsett varifrån den härstammar och riktas. Olika nyanser av kärlek och olika nyanser av hat. Du väljer själv var du står och vad du sänder ut, men kom ihåg att det du sänder ut, det kommer tillbaka. Det gäller både kärlek och hat. Frågan är, vad vill du ha tillbaka?

Be the beautiful being you are destined to be // Ebba

Likes

Comments

Mitt 2016 var fyllt av drömmar, skratt, tårar, jobb, upplevelser och otaliga tankar om livet. Några månader var upp och några månader var ner, men oavsett vad hängde jag med i svängarna, tog skiten när den behövde tas men på samma gång älskade jag och skrattade när livet gav mig det underbara. 2016 var ett fantastiskt år och precis som Olivia var 2016 även mitt bästa år hittills. Here's my recap!!

Året firades in i Miami och Fort Lauderdale i Florida. Här besökte vi bland annat Key West, USAs sydligaste punkt, and that was marvellous!!

Life truly is good in a bikini

Coca-cola-trucks and yoga in parks with ma sis

Kristihimmelsfärds-helgen bjöd på sol med temperaturer varmare än vad maj normalt brukar bjuda på. De här dagarna var några av de bästa på hela året och ett par dagar som jag alltid kommer minnas. Farfar skrattade så mycket varje dag och det slutade alltid med att han skrattade så att han grät,. Då började jag också gråta av skratt, vilket ledde till att han skrattade ännu mer. Så höll vi på varenda dag och varje gång jag tänker på det ler jag med hela mitt hjärta. Som jag älskar dig farfar. Som jag saknar dig.

2016 var fullt av yoga och meditation. I alla fall den första halvan av året. Under den andra halvan föll yogan bort lite från livet tyvärr. Genom yogan har jag lärt känna mig själv mycket bättre och jag har lärt mig att älska mig själv på ett sätt som jag tidigare aldrig trodde var möjligt. 2016 var ett år av självutvecklande och det var inte bara yogan som hjälpte med det utan även dessa underbara böcker...

Om du vill förbättra ditt självförtroende, lära dig att älska dig själv och andra människor och lära dig att se världen som något kreativt och magiskt så är dessa böcker som skrivna för dig. Livskunskap, världskunskap och kärlekskunskap är vad jag kallar det.

Till vänster: Jag & Olive
Till höger: Jag & Clara

And this, people, är den omtalade studentbalen! Som vi dansade, drack vin och skrattade. Dessutom var det riktigt kul att få klä upp sig så här fint. Jag var väldigt tveksam till hela balgrejen i början men den överträffade alla förväntningar. Helt klart.

På SUMMERBURST såg vi Kygo live, vilket var väldigt roligt eftersom både jag och Olivia i princip hade spelat sönder hans album "Cloud Nine" under våren. Icona pop var grymma att se live. Sådan power, sådan glädje, sådan magi.

Olivia, jag & Clara under festivalens junisol. Put them hands in the air.

Studenten som ska vara så magisk, så frigörande och underbar uppfyllde alla dessa kriterier men den var även en av mina värsta upplevelser det här året. Jag blev sjuk samma dag men hann inte in till sjukhuset förrän 27 timmar senare. Och ja, 27 timmar med urinvägsinfektion KÄNNS. Ni som vet, ni vet. Men gud vilken underbar känsla att få ta studenten och springa ut från tre år på natur. Tre underbara år men som gärna för min del fick ta slut där i juni.

Ett stort TACK till alla de som stöttade mig under dagen, visade empati, till de som kom till min mottagning och till de som gjorde den här dagen minnesvärd på ett positivt sätt.

Sommaren firades in med midsommar uppe i farmor och farfars sommarstuga. Än en gång sken solen när vi var här och vi hade några riktigt underbara dagar här uppe. Att ta med Olive var också en väldigt bra idé, så att vi båda fick en välförtjänt paus från städ. Städ... ja herregud vilket sommarjobb. Tur att vi hade varandra i alla fall. Så att vi kunde vara badass ihop.

Sommaren bjöd också på fina kvällar med god mat och härliga människor, både familj som vänner. En tur på Liseberg och några svängar vid havet hanns också med. 

Sommaren avslutades med ett litet äventyr med wifey - GREKLAND!!

Ett mycket vackert kort på oss med go pro som verkligen får fram våra bästa sidor och vinklar. Nöjda båda två.

Sen kom hösten och jag påbörjade det roligaste jobbet jag någonsin haft. Jag har älskat nästan varenda sekund. Att lösa slagsmål, klättra upp i träd för att hämta barn som fastnat och fått frågan "Har du fått mens än?" av en åttaåring har väl inte tillhört de mest älskvärda sekunderna men alla kramar, teckningar, skratt och roliga lektioner har definitivt varit minnesvärda. Eleverna har en sån förmåga att sprida kärlek.

Den 23 september dog farfar. Det var tufft och tårarna ville inte sluta rinna men jag insåg rätt snart att han alltid finns med mig ändå. Jag känner det. Jag vet det.

Detta var sista gången som jag träffade farfar medan han fortfarande levde. Det där busiga leendet går rakt in i mitt hjärta varenda gång. Lövet han håller i sin hand hade jag med mig från parken utifrån. Jag älskar lönnlöv på hösten.

November var en fantastiskt bra månad. Jag kände mig så levande och fri och december visade sig bli full av positiva överraskningar den med. I december blev jag antagen till läkarprogrammet i Örebro (jag flyttar nästa torsdag!!) och familjen lämnade 20 år på landet för ett lägenhetsliv i Borås (se vänstra bilden). Julafton, mellandagarna och nyårsafton var riktigt bra på många sätt och dessa dagar var ett perfekt avslut på ett mer eller mindre perfekt år.

Saker som jag lärt mig i år:

  • Att älska mig själv för den jag är
  • Att inse att jag redan har allt jag behöver ha för att vara lycklig
  • Att lycka inte är någonting man får utan någonting man skapar
  • Att det är bättre att vara en hoppfull romantiker än en hopplös romantiker. Kärlek räcker till så många
  • Att det inte är farligt att släppa taget om det som var

Det ska bli spännande att se vad jag kan skapa av 2017. Mina förhoppningar och intentioner är goda. The future is bright just because the now is. Now is the future. The future is now. Sluta aldrig dröm, sluta aldrig skapa men sluta begränsa dig.

Live now, joyously and lovingly //Ebba

Likes

Comments

Vaknade vid 8 imorse och gick upp från min provisoriska säng (soffan) och gjorde i ordning en acaibowl med min kära syster. Efter den och en kopp med varmt te drog vi på oss träningskläderna och gav oss ut för att springa i de fem minusgraderna. 4,6 km blev det som avslutades med ett 30 minuter yogapass hemma i lägenheten. Nu är jag nyduschad och precis ätit second breakfast - havregrynsgröt med jordnötssmör. Idag ska jag mest ta det lugnt, läsa, dricka te och kanske dra mig ut på stan en sväng när håret torkat.

Försök ni med att få till den där extra tiden för er själva. En stund där lugnet bara får infinna sig, en stund av avkoppling och harmoni. Jag tror starkt på egentid. Om vi får egentid till att ta hand om oss själva och göra saker vi själva tycker om så tror jag att man till slut lär sig att älska sig själv. Genom att lära känna sig själv kan man lära sig att älska sig själv. För på samma sätt älskar du ju aldrig en annan person innan du lärt känna den. En liten sak att tänka på. En liten tanke som sen blir så viktig. Underskatta aldrig tid med dig själv - det leder till någonting fantastiskt.

Have a good one // Ebba

Likes

Comments

• Move with ease and good space
• Never give into fear
• Life without love is like a ship without sails

"2017 är året då varje chans ska tas, där rädslan får finnas men inte ta över och bestämma. Där 'projekt hälsa' är det viktigaste, radical beauty, att älska mig själv, att vara tacksam för det jag redan har, uppskatta min familj och vänner ännu djupare och helt enkelt bara göra det jag vill och behöver. Att ta hand om mig själv på ett helt nytt plan. Tacksamhet, lycka och kärlek ska inte väntas på, det skapar du själv.
PS. underskatta inte förmågan av ett telefonsamtal med best-is, te och en bok, ett härligt yogapass eller en enkel promenad vid havet DS. " - Olivia

"2017 är året då min kropps yttre och inre hälsa kommer stå i fokus. 'My body is my temple'. Inga ursäkter eller undanflykter. Det är jag nu. Det handlar om mig. Det är inte egoistiskt. Det är kärleksfullt egoistiskt. 2017 är året då kärlek blommar; inom mig, runt mig och långt bortom mig. Jag ska älska som aldrig förr. Möta människor och situationer med kärlek. Möta mig själv med kärlek. 2017 är året då jag inte låter rädslan för att misslyckas ta över. Universum är allid på min sida och i år litar jag på det. Jag är här av en anledning. Min existens är av betydelse. 2017 är mitt år". - Ebba

Det här är våra intentions för 2017 och högst upp är de mantran vi kommer fokusera livet kring.

Namaste// Ebba & Olivia

Likes

Comments

Hej hej, jag tänkte att det var dags såhär näst sista dagen på året att sammanfatta lite vad jag gjort (så jag själv ska komma ihåg haha) så här kommer en liten recap på vad som skett;

London med mamma. Det innebar massa shopping, te och fika, promenerande och musikal! Riktigt mysigt.

Sestriere med pappa och våra familjevänner, 18 stycken superhärliga människor fick vi vara med och åka skidor en hel vecka. Så sjukt underbart.

New York med familjen och träffade Fredrik. Det blev första gången för mig på en ny kontinent, otroligt spännande! Det blev många fikastopp, shopping, sevärdheter, promenerande, båttur, fotografering, museum, ofantligt god mat och massor med härlig familjetid.

18 år!! Spenderades i New York i form av brunch, båttur och familjemys

Körkort!!! Det är så sjukt. Jag. Har. Körkort. Jag har också världens fulaste körkort, för bilden togs och teoriprovet skrevs dagen efter vi kom hem från USA, så var jetlaggad, osminkad, glömde ta av mig jackan och halsduken och spänner inte en enda muskel i ansiktet. Nice:P

Summerburst - var ju lite krasslig och det var läskigt mycket folk, men roligt att ha varit där

Bal på Posthotellet. Alla var så fina och hade något så fruktansvärt roligt på dansgolvet

STUDENTEEEEEN!!!! Det har alltid känts så långt bort, men helt plötsligt var den dagen också förbi, men oj så jag njöt. Snacka om att jag lev i nuet hela den dagen under alla 24 vakna timmar

Håkan. Åh Håkan… har aldrig riktigt varit ett stort fan, men efter att ha sett honom live är han en av de absolut bästa artister jag vet

Jobba hela sommaren med Ebba (jobba, äta godis, titta på psych, sova, repeat...). Att få jobba med sin bästa vän kan ha varit det roligaste. Och vi busade mycket, åt en hel del godis och startade pinsamt många larm haha

Way out west!!! Bästa bästa bästa bästa. Jag vill aldrig missa ett år till av detta! Kommer för all framtid vara ledig dessa tre dagar. Världens roligaste och härligaste festival. Johanna och Ebba var definitivt det gladaste, roligaste och mest positiva sällskap någonsin. Love<3

Korfu med Ebba. Vår första resa sjäva, vår första resa tillsammans och så välförtjänt den var. Så härligt att få mängder med sol efter en så regnig sommar instängd i kommunens lokaler haha. Solen, vädret, personalen, miljön, rummet, våra outfits, maten och efterrätterna, vinet, vår hike och bara grejen att få resa tillsammans var helt underbart fantastiskt.

Städa på äldreboende - underbara kollegor!!! Det bästa med att jobba på städ är att man går runt och träffar och pratar med alla på hela boendet. Har skaffat mig många fina vänner och njuter av att få spendera tid med dem. Många guldkorn!

Har inga direkta bilder härifrån, men det gör det inte mindre betydelsefullt. Ska vara kvar till slutet på januari, sedan inväntas en ny karriär vilket ska bli otroligt spännande!

Jag har nog också genomgått den största förändringen min hjärna någonsin gjort - a new earth. Efter sommaren tog jag tag i min psykiska hälsa och började ännu en gång gå till en kurator. Fick en ny och han var den bästa. Blandat med det började jag läsa boken a new earth som förändrade min världsbild och mentalitet på en sekund. Här snackar vi ett tvättäkta uppvaknande. Vad ni än gör, snälla snälla snälla läs den.

Sett Cowspiracy och flera andra dokumentärer kring miljö- och hälsofrågor. Det är så otroligt intressant. Inom en snar framtid har jag med all säkerhet övergått till en 100 procent vegetarisk kost. Det är det jag tror på.

Starta blogg med Ebba. Vårt mål var aldrig att alltid ha nya, fräscha inlägg, att vi måste ha tusentals läsare eller att tjäna stora pengar. Det end vi vill är att sprida lite inspiration, skriva om vad vi tycker, känner, gör och vill, visa våra bilder och bara ha den för att vi tycker det är roligt. Att det sedan har gått upp och ner med frekvensen på inläggen lägger vi ingen större vikt vid. När vi har något att skriva, då skriver vi.

Sen såklart en hel drös med saker som ej bör nämnas i vår blogg haha

Sådär! Det var lite av vad jag hittat på i år. Har säkert glömt oändligt med saker för stunden. Sen har jag självklart också njutit av de små sakerna, såsom drinkar med vänner, djupa samtal, långpromenader vid havet, yoga, släktträffar, alla nya människor jag träffat, allt te jag druckit och alla böcker jag läst. Ny kunskap, nya erfarenheter, tacos till frukost, framkalla bilder, all ny musik jag upptäckt, att måla och att skriva, cykelturer och nakenbad i sjön, roadtrips osv osv osv… Det här har varit ett riktigt bra år. Mitt bästa år hittills. Precis som att jag litar på att 2017 senare kommer vara mitt bästa år hittills. Framtiden är ljus mina vänner, men glöm inte att nutiden också är det.

Pussar och kramar och ett riktigt gott nytt år till er! Vi hörs igen nästa år :)
//Olivia

Likes

Comments

Eftersom jag var utomlands i Florida förra julen kändes julafton särskilt speciell i år. Vi firade ihop med delar av släkten och gårdagen blev underbart härlig och julig. Skratt klingade bland julmustfyllda glas, paket öppnades med tindrande ögon, rim lästes upp och glädjen spreds över rummet i takt med att våra magar blev mer mätta och mätta. Till slut såg jag gravid ut och höll på att sprängas, så jag och mamma gick ut på en promenad under stjärnhimlen.

En liten preview på hur jag kommer se ut som gravid i framtiden...

Och här kommer lite bilder på de julklappar jag fick igår.

Mugg från indiska (min favoritbutik!) och en gulaktig bh från Ella M.

En ny anteckningsbok för mina tankar och "Vägen till din första miljon" av Olivias föräldrar som lär mig allt de kan om ekonomi så att jag ska överleva här i världen.

"Daring greatly" är en bok jag länge velat läsa och ställa in min bokhylla och nu är den min! En vegansk kokbok passar också utmärkt nu när jag ska flytta hemifrån.

Hårolja är ett måste till mina trassliga lockar och boken fick jag av Olivia. Hon fick en likadan av mig för vi ska nu inleda ett litet projekt där denna bok ska vara grundpelare...Mer om detta framöver..

Slutligen lite teer, ansiktsmasker, vegansk lakrits och schampo och balsam. Jag måste varit snäll i år eftersom jag fick så många fina julklappar.

Hoppas att ni med hade en underbar jul och att ni fortsätter att ha det. Använd den lediga tiden åt att reflektera. Är jag där jag vill vara? Kan jag ändra något till det bättre? Kan jag älska mer nästa år för att sprida ytterligare kärlek i världen? Älskar jag mig själv på det sätt som jag borde?

Låt 2017 bli året tillägnat självutveckling och kärlek. Let the love flow freely. Let the love.

Merry Christmas y'all //Ebba

Likes

Comments

Idag är det dagen före julafton och den här hösten har gått så snabbt. De senaste veckorna har varit ett enda virrvarr av upprymdhet och glädje. Jag har blivit antagen till läkarprogrammet vid Örebro universitet, jag har fått boende i Örebro, familjen har flyttat till Borås, jag har blivit kär, jag har jobbat mina sista dagar på skolan och jag har älskat att leva.

Idag har jag nyss tillagat en vegetarisk "julskinka" och den blev mycket god faktiskt! Mina veganska pepparkaksbrownies blev också rätt bra. Julklapparna inslagna och rimmade.

Nu en dusch och sen julmys hos farmor.

God jul underbaringar❤ //Ebba

Fick även en söt julklapp av mina kollegor på mellanstadiet. Jag kommer sakna att arbeta ihop med dem och eleverna.

Likes

Comments

Längesen jag skrev någonting här. Mycket har pågått i livet och nästan allt som hänt har varit bra. Till och med riktigt bra. Just nu behöver jag bara slappna av och vad passar inte bättre än den norska serien skam? Underbara lördag.

Ikväll blir det julkonsert med släkten i kyrkan. Det blir säkert mysigt🎄

//Ebba

Likes

Comments

Det här är egentligen en smyckesreklam, men jag tyckte den hade ett så bra innehåll när jag såg den. Heja starka människor, heja starka kvinnor och heja alla er som inte anpassar er. Kör bara kör.

Bloggen har fått lida det senaste, dels för brist på inspiration och dels på grund av att så mycket annat händer just nu. Jag har varit sjuk och hemma i två veckor och Ebba har fullt upp med jobb och flytt. Men vi hörs när vi hörs helt enkelt, för vi vill verkligen dela bra innehåll som vi själva tycker om - inte bara skriva för att skriva. Så ni tappra följare som fortfarande går in och läser, vi kommer komma tillbaka med bra innehåll senare, när vi får tid och inspiration nog att driva det här. Tack för tålamodet <3

Ha en härlig helg och en härlig julvecka.

På återseende!

Likes

Comments

​Tyskalärarvikarie, lussekattsätande och dunderförkylning. Så har min vecka sett ut hittills. Skulle egentligen haft pizzadejt med tjejerna ikväll men fem minuter innan jag skulle åka tog jag tempen och insåg att jag hade 38-graders feber som jag nu försökt bota med en mysig julfilm vilken jag redan glömt namnet på. Relativt lugn dag på jobbet men det var nog 5 kilometers-promenaden efteråt som utlöste det hela. Jag är alldeles för dålig på att ta det lugnt när jag börjar bli sjuk. Imorgon ställs NTC-passet in och byts ut mot vila och tedrickande.

Relax, because I need it. 

Ta hand om er själva // Ebba


Likes

Comments