​Wow, detta gäng från Malmö Dansakademi befinner sig nu i Shanghai där de ska uppträda hela 6 gånger under denna vecka. Det lilla jag sett från deras träning innan de lämnade landet såg fantastiskt bra ut och jag önskar så att jag var där för att se deras showande live. Håller alla tummar och tår för att det ska gå bra för hela gänget där borta och längtar så tills de är hemma igen så att vi kan höra allt om deras resa. LYCKA TILL!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Grattis Bella Baharak Malekian!

​Idag är det vår fina Bella's födelsedag och därmed tycker jag att vi alla önskar henne ett riktigt stort grattis! Tack vare denna starka, kloka och talangfulla kvinnas vilda idéer att starta en dansskola som 15-åring har vi ett andra hem och en andra familj att besöka varje dag. Jag tänker inte ta någonting för givet - ingenting vore vad det är om det inte var för vår kärleksfulla, härliga och hårt arbetande Bella!

Eftersom Bella inte befinner sig i Sverige idag, såg jag och Richelle till att hon blev firad i måndags. Kort, ballonger, presentkort på spa, en oerhört god och vacker tårta som Harriet gjort samt ett helt gäng lärare och elever väntade på henne vid sofforna efter måndagens sista klass. Vi sjöng och sedan visade vi min överraskning - nämligen en video där jag samlat gratulationer och roliga bella-steg (en superkul idé som Richelle kom på)! Bells reaktioner var underbara, hon både grät och skrattade. (Se här). Vi var mest glada att kunna ge vår kämparglöd något fint tillbaka, med tanke på allt hon gör för oss.

​Tack för grymt samarbete, alla ni som på något sätt bidrog till detta firande. Största möjliga tack till Richelle som var hjärnan bakom allt planerande och som tog hand om all organisation för att jag skulle hinna med att filma samt redigera ihop videon (som blev VÄLDIGT lyckad)! Vilken underbar MDA-familj vi utgör, allihop tillsammans!

Likes

Comments

Street dance, Malmö dansakademi!

Finner inga tillräckliga ord... Wow vilken dansare, lärare, STJÄRNA Mike är! Hans street dance klass har jag ännu inte hunnit ta men igår testade jag både beyoncé style och girly hiphop med honom och det var till och med över förväntan. Likaså hörde jag från de som även tog waacking & voguing under gårkvällen. Han är helt otrolig, punkt slut!

Jag personligen älskade verkligen upplägget på klasserna, jag älskade stämningen han skapade, jag älskade koreografierna han lärde ut. Jag som vanligtvis inte har girly hiphop som favoritstil, troligen för att jag brukar ha svårt att känna och förstå stilen, stod längst fram och njöt av varenda sekund i salen, jag märkte inte ens hur klockan tickade. Två timmar gick så fort, ändå hann vi med så mycket! Jag rekommenderar Mikes klasser med hela mitt hjärta, så bra tyckte jag att det var och jag är övertygad om att DU kommer att tycka likadant. Ni som har tagit hans klasser förstår vad jag menar, visst?

Likes

Comments

Någon gång måste vara den första

Efter jobbet igårkväll så testade jag kursen som heter salsa footwork on 2 för första gången. Vill ni veta en sak? Jag förstod absolut ingenting!!! Jag har knappt dansat salsa överhuvudtaget och det lilla jag har testat på har varit on 1. Jag var dock så otroligt dans-sugen och kände för att ta en klass trots att jag jobbade kväll så jag tänkte - "varför inte ge det ett försök?"

"Back to basic" hörde jag Bella & Mariano säga miljontals gånger. Basic on 1 förstår jag precis men on 2 kändes stegen helt främmande. Jag visste inte vilken fot som skulle flyttas eller var den skulle placeras. Jag förstod definitivt inte när. Räkningen visade sig verkligen vara helt annorlunda och det kändes i princip som att jag befann mig i rymden, eller åtminstone ett helt annat land där det talades ett okänt språk, under hela klassen.

Kul hade jag dock, jättekul. Jag älskar sättet som både Bella & Mariano undervisar på. Från det att du tar ett steg in i salen så skrattar du och njuter av klassen samtidigt som du lär dig, MASSOR. Jag påminde dessutom mig själv, innan jag gick in på klassen, att de flesta andra i salen faktiskt dansat on 2 tidigare och att det inte gjorde något om jag inte hängde med. Väl inne i salen slog det dock mig att det inte spelar någon roll. Jag är där för att JAG vill lära mig, så om de omkring mig är totalt nybörjare eller världstjärnor spelar mig egentligen ingen roll.

Till musik var jag helt vilse, helt helt helt vilse. Till räkning, när vi gick igenom rutinen lite långsammare, gick det helt okej. Jag valde att försöka fokusera på benen och strunta i resten av kroppen tills vidare, det var ju trots allt min första gång och hjärnan kunde inte hantera allt på samma gång märkte jag ganska snabbt. Jag hängde inte med alls bra, för att vara ärlig, men det gjorde ingenting. Det viktigaste för mig är att jag stannade klassen ut och att jag försökte. Jag tog in allt jag kunde och gjorde mitt bästa.

Jag tänker fortsätta att gå på denna klassen, fortsätta att försöka utmana mig själv. Kanske sätter jag några fler steg redan nästa gång? Kanske känns räkningen och grundstegen lite mer självklara om några veckors tid? Om jag så bara lär mig en liten sak för varje klass så är jag helnöjd. Igår lärde jag att jag har viljan och tålamodet att lära mig - vad blir det nästa vecka tro?

Likes

Comments

Måndagsmotivation, har ni någon sådan? Vad motiverar er att kliva upp ur sängen en måndagsmorgon? För mig är svaret simpelt - dans! Vetskapen om att jag på måndagskvällen får kliva in i danssalen igen och bara vara mig själv är gudomlig. En ny vecka med nya klasser väntar och jag vet att jag varje dag kommer att inspireras av något och/eller någon i salen, det känns fantastiskt.

Tänk vad dansen har förändrat mig, till det positiva. Att testa nya saker är numera kul, fortfarande lite läskigt, men kul. Att göra misstag är bara en del i processen att lyckas har jag nu förstått. Man lär sig av misstagen man gör och sedan tar man sig vidare i livet med större erfarenhet än tidigare. Tidigare trodde jag i princip att världen skulle gå under om jag gjorde fel men det slog mig senare att den enda som gick under av att hålla tillbaka och inte våga chansa, var jag! Min rädsla för att begå misstag gjorde så att jag inte utvecklades, jag stannade i min bubbla. I min trygghet mådde jag bra men jag kom absolut ingenstans, jag stod stilla. Nu vågar jag testa, chansa, utmana mig själv - oavsett om det handlar om dansen eller något helt annat - och tack vare det växer jag dagligen. Att gå utanför min "trygghetszon" är dessutom något jag gör med glädje. Jag tycker det är kul att lära och jag vill numera se, förstå och testa på allt möjligt. Tänk att jag själv har så mycket makt över min egen utveckling. Från den dag jag valde att se alla chanser och möjligheter som fanns omkring mig när jag väl vågade öppna ögonen har min värld blivit trippelt så stor. Om inte det är en tillräcklig motivation till att kliva ur sängen på morgonen så vet jag inte vad som är det!

Likes

Comments

Igår var det en riktig latin-dag här på Malmö dansakademi och stämningen var som vanligt på topp. Zumba, reggaeton, salsa, bachata... glädjen på klasserna var total. Nya lärare, som Mike Gamble & Mariano Neris, hade dessutom sina första klasser här på skolan med stilar som street dance och street jazz för Mike samt latin salsa jazz funk för Mariano - väldigt uppskattade klasser vill jag lova! Tycker personligen att det är helt underbart att det finns så otroligt många grymma stilar och lärare att man får svårt att välja vad man vill gå. Tur då att öppethus finns så att man kan känna sig fram lite, även om det fortfarande inte är en enkel match att bestämma sig. Fantastisk beslutsångest skulle jag vilja kalla det!

Är ni redo för ännu en dag på denna fantastiska öppethus-vecka? Dansfesten tar aldrig slut!

Likes

Comments

Öppethus dag 2, hösttermin 2016!

Visst blir du sugen på att dansa när du ser bilderna ovan? BRA! Samla all energi du har för ikväll är det dags igen. Låt oss göra denna onsdag till den bästa hittills på öppethus-veckan? Är ni redo? Let's go! 

Likes

Comments

"They call it dancing, we call it living"

Så mycket kärlek, glädje och energi som fyllde salarna igår, wow! Dansakademin fylldes snabbt med massvis av elever kom för att testa på balett, salsa, street dance, k-pop, poledance eller någon av alla andra kurser som måndagschemat hade att erbjuda. Dansare på olika nivåer förvandlade salarna till både dansgolv och stora scener där de sedan showade loss. Stämningen var på topp, hur skulle den kunna vara annat?

Ikväll är det dags igen så kom kom kom och dansa loss du med! Allt från samba till waacking & voguing erbjuds, schemat hittar ni här. Ingen föranmälan krävs så bara dyk upp, du kommer garanterat inte att ångra dig!!! Jag vill dessutom påminna om att jag uppdaterar live från dansskolan på instagram varje kväll veckan ut så häng gärna med även där. Ett enkelt klick på de små bilderna under headern tar er direkt dit. Vi ses ikväll bästa ni!

Likes

Comments

Bellasitas & MarBella
Lite dans på en parkering kan väl ingen neka?
Fina bellastias-tjejer i logen
På scen efter uppträdande

Lördagskvällen spenderade jag tillsammans med detta härliga gäng på Exposalsa 2016 i Lund. Jag agerade fotograf/filmare, hjälpte till med dräkterna och njöt mest bara av att kunna knyta ihop allt det jag älskar - dans, foto och att umgås underbara människor. Bäst av allt var så klart att få se deras uppträdande och skrika från publiken trots att rösten inte helt var på min sida. Heja heja Bellasitas - inte bara är de grymma dansare, de är även superhärliga individer varenda en av dem!

Först ut var MarBella som briljerade på scen och jag är inte ens förvånad längre. Vilket par, de är helt otroliga på alla sätt och vis. Imponerad som bara den kan jag säga er att jag är. Skulle kunna se numret om och om igen! När Bella & Mariano fått applåder i mängder var det Bellasitas, Malmö dansakademis enastående showgrupp (salsa), som tog scenen med storm. För vissa av tjejerna var det dessutom första uppträdandet med Bellasitas så extra stor applåd till dem och deras debut!

Psst...håll utkik här efter video här men sitt för guds skull inte framför skärmen och vänta. Ta er istället till öppethus hos oss på MDA och dansa loss, ha kul och välj bland 65 olika kurser att testa på helt kostnadsfritt och så ska ni se att video så småningom dyker upp. Vi ses på Malmö Dansakademi!

Likes

Comments

Bella Malekian & Mariano Neris

​Hur lyckligt lottade är vi inte att få ha Bella Malekian, och nu även Mariano Neris, här hos oss på Malmö Dansakademi? Två världsmästare under ett och samma tak och vi har möjligheten att se och lära av de båda. Fantastiskt tycker jag!

Jag har länge velat lära mig salsa, varit så himla sugen. Det finns så många olika stilar inom salsan och jag är fascinerad av varenda en... eller ja, åtminstone av de jag känner till. Jag letar upp videor på youtube, jag tittar på uppträdande, jag sitter bänkad på Bellasitas träningar. Men nu, nu vill jag också kunna. Jag vill också vara en salsera och dansa i klackar och vackra showdräkter. Jag känner mig lite som ett barn som drömmer om att bli prinsessa. En liten flicka som tittar storögt på sin disneyfavorit och tänker "Sådär vill jag också vara". Skillnaden är nu att det är Bella och alla andra bellasitas tjejer jag ser upp till och tänker "Det där vill jag också kunna". Så hur passande är det inte då för mig, och för er som känner likadant, att vi denna hösten tillsammans kan börja lära oss av stjärnorna? Jag har mycket att lära, mycket att förstå. Men vet ni vad? man måste börja någonstans och NU är det rätta tillfället!!! 

Likes

Comments