Om en vecka är det dags, om en vecka kör vi! Jag är ivrig, förväntansfull och ofattbart glad över att öppethusveckan snart är kommen. Om exakt en vecka kliver jag in genom dörren till mitt andra hem, snubblar över tusentals skor och möts av människor som ger mig energi jag kunnat leva på i veckor. Jag möts av den bästa receptionisten med ett leende som genast får en att le tillbaka, jag möts av strålande Bella som med sitt fluffiga hår och sköna personlighet är svår (läs: omöjlig) att missa. Lärare och elever kommer att röra sig mellan de tre färgglada salarna och stämningen kommer att vara på topp, det vet jag av tidigare erfarenhet redan nu.

Under alla terminer jag har gått på öppethus har det bara blivit bättre för varje år och då vill jag tillägga att det redan var på topp första gången. Om du inte tror mig så dyk upp så får du se precis vad jag menar. Jag lovar att jag ska försöka att undvika att säga "vad var det jag sa!" när du efter sista klassen går därifrån med ett megastort leende på läpparna. Kom kom kom så ska vi äntligen få kramas, fotas och framförallt DANSA och HA KUL igen!

Likes

Comments

Du har väl inte missat videon som obsession crew spelade in tillsammans med Zoe Huizing (dansare från holland) för ett tag sedan? Om så är fallet så tycker jag att du ska ta dig en titt nu på direkten!? 😉

Likes

Comments

Torsdag idag så vi kör en liten throwback till när Rihannas dansare, Asiel Hardison och Ashley Seldon, höll i workshops hos oss på Malmö Dansakademi! Tänk vad många möjligheter och chanser vi faktiskt får på MDA. Utöver de klasser och grymma lärare som undervisar fasta kurser här, ser skolan alltså till att erbjuda workshops för kända dansare från hela världen i alla dess olika stilar. Sri Lanka, Yanis Marshall, Blaakow är några av de dansare som undervisat hos oss. Hur häftigt är inte det? För att inte tala om lärorikt och väldigt roligt. Jag personligen ser verkligen fram emot fler workshops och annat spännande på världen bästa dansakademi, gör ni?

Likes

Comments

Malmö näringslivsgala!

Impossible is an opinon, not a fact - citatet som beskriver den show vi fick äran att göra på Malmö näringslivsgala från början till slut. För omöjligt, det var nog så vi alla kände från början. Det började med träningstider som skulle anpassas till 23 personers scheman, om ni tror att det var lätt så får ni tänka om. Efter många om och men fick skolans stjärnor Bella och Maddie dock ihop det och träningarna sattes igång. Problemen tog dock inte slut där. Att fixa dräkter, musik och nya formationer när folk blir sjuka är inte heller det lättaste en dag innan show. Vissa fick till och med hoppa in i en ny koreografi samma dag som genrepet.

Största utmaningen för oss alla var dock ombytena. Eftersom ena showen, black or white, syftade att representera kultur och mångfald skulle vi få med flera olika stilar och dräkter i ett och samma nummer. Som ni kanske förstår blir det då en del ombyten om man är med i flera av dessa stilar och den tid man hade att byta från en dräkt till en annan handlade alltså om sekunder eftersom att det ingick i en och samma låt. Vi kämpade om och om igen för att dansa, hinna av scen, ta av och på ny dräkt och rusa upp igen utan att se allt för panikslagna ut. Det var svårt. Det kändes näst intill omöjligt till en början. Första genrepet såg det horribelt ut, andra med. Folk, jag var en av dem, kom på "scen" med två olika dräkter; en upptill och en nertill. Vissa kom inte upp alls. Var det ens dans som pågick där mellan alla klädbyten? Det såg ut som... stress. Det var stress. Så sent som genrepet på den faktiska scenen några timmar innan show var det alldeles kaos.

När det var dags på kvällen stod vi på samma scen igen, då framför en fullsatt publik. Vi representerade vår dansskola, vi fixade ombytena, vi satte dansen. Kan ju tillägga att vi hade det otroligt roligt också, både bakom och på scen. Med den glädjen och med pepp & motivation från framförallt Anton, Maddie och så klart Bella gjorde vi det omöjliga möjligt. Vi ville lyckas, främst som tack till vår Bella som gjort allt det här möjligt för oss - inte minst genom att vara den första att vinna två priser på näringslivsgalan förra året. Vi hjälptes därför åt, vi pushade, vi motiverade. Vi hittade lösningar till varandra, vi övade och vi vågade tro på att det faktiskt skulle gå... och det gjorde det!

Om inte det här bevisar att allt är möjligt om man bara är positivt inställd och om alla jobbar tillsammans för att uppnå samma mål så vet jag inte vad som gör det. Heja oss, heja Malmö Dansakademi som gång på gång gör succé och skapar en familj som tillsammans gör det omöjliga möjligt.

Likes

Comments

World salsa summit, Miami USA!
17 trophies and medals (Miami & Pittsburgh)
World samba champions (Bellasitas)
What would mda be without Mariano, Bella & Maddie?
MarBella; our lovely world class dance coaches!

Ok, so I'll take this in english since everyone in Team MarBella doesn't speak swedish - It's the most fair thing to do!

20 days has past since we all met up in Miami, since the first Team MarBella adventure this year took place. I was only supposed to be there to cheer for everyone but all of a sudden I was signed up for pro-am heats as a newcomer after only a few privates with Mariano. No matter how that went, I'm so happy and proud that I went for it. With support from all the lovely people in the team and with Bella & Marianos coaching I did it and now I'm back in Sweden with more motivation and inspiration than I ever had. Watching all the crazy competitors do amazing things made me so excited and willing to learn, but most of the inspiration I actually got from my team mates. They are stars all of them, everyone in their own way, and I've seen how hard they have been working and how much they've developed in such short amount of time. With training and coachning by MarBella, the most amazing, humble and talented coaches you could possibly wish for, they brought home 17 trophies and medals in total. For me, each and everyone is a winner - with or without a trophy. I can't describe with words how happy and grateful I am that I got to share and experience this trip with them all.

Since it's almost impossible to put my feelings about world salsa summit in words, my plan is to make a little video with snippets from the trip for you to see. But before I end this post I just want to thank our stars and directors Bella & Mariano again. Without your sacrifices there would be no Team MarBella and this would never have happened. You are heroes and I'm sure everyone who is, or will ever be, in the team agrees. We are honored to learn from you and very grateful for everything you do daily for us. We are ready for new adventures and the next time we want to see MarBella shine and kill it on stage too, It's our turn to scream and cheer for you as well! 2017, here we go!

Likes

Comments

En härlig tillbakablick på när Blaakow höll workshop i stilarna afro fusion och dancehall på Malmö Dansakademi. Hur mycket energi, glädje och attityd som salen fylldes av under dessa timmar är omöjligt att beskriva. Det blev helt klart en lyckad och uppskattad workshop från allas sida! Ja, titta på videorna ovan och se för er själva!

Likes

Comments

Vårtermin 2017

Låt oss bara ta en minut eller två för att uppskatta hur bra vårterminen 2017 kommer att bli. Redan vid första anblick ser man att schemat är helt fenomenalt, vill dansa så mycket att jag önskar att jag kunde klona mig vissa dagar för att hinna med allt. Saknade lärare kommer tillbaka, favoriter stannar kvar. Nya spännande klasser och även nyheter bland showgrupperna. I år blir det dessutom stor show, något av det bästa som finns. Själv har jag bara varit med på en av Malmö dansakademins stora uppsättningar och jag kan leva på minnena från den helgen än idag. Ser därför fram emot denna terminen extra mycket och hoppas att ni gör likaså.

Det enda problemet, och ja här snackar vi verkligen i-landsproblem, är att det är så galet svårt att välja vilka kurser man ska anmäla sig. Vill ju gå allt! Det som är fantastiskt, speciellt för oss med beslutsångest, är att man kan anmäla sig till kurser för att säkra sin plats och sedan efter öppethus när man väl testat på klassen kan man avgöra om det var något som passar eller om man vill byta. På så vis behöver vi inte få all världens panik om vi velar mellan kurser som krockar. Det är bara att anmäla sig, testa och sen avgöra vilket som faller en bäst i smaken. Perfekt. Heja MDA!

Likes

Comments

Results from Pittsburgh salsa roundtable: 
1st place: Richelle Eriksson (cha cha pro-am female showcase with Mariano)
1st place: Christian Roselin Jäger (salsa pro-am Male showcase with Bella)
1st place: Richelle Eriksson (salsa heats beginner pro-am with Mariano)
2nd place: Madeleine Boström (salsa pro-am female showcase with Mariano)
3rd place: Richelle Eriksson (salsa pro-am female showcase with Mariano)

Är bortom stolt här hemma i Sverige där jag sitter och glädjer mig över hur bra det går för de delar av Team MarBella som just nu befinner sig i Pittsburgh. Igår tävlade gänget och självklart blev det vinster, så hårt som de har tränat och med den motivation de har och får från sina coacher Mariano och Bella är jag inte förvånad. Nu är de, och resten av Team MarBella, redo att ta sig an världsmästerskapen i Miami. Nu kör vi!

I'm beyond happy and proud here in Sweden when I see parts of the Amazing team MarBella do more than well at the competition in Pittsburgh, USA. They were competing last night and thanks to their professional coaches Mariano and Bella, motivation and inspiration from their teammates and their own hard work, everyone did well and some of them actually won. Now they, and the rest of Team MarBella, are more than ready to take worlds in Miami with storm. Let's go!

Likes

Comments

Förberedelser på Malmö dansakademi innan show...
... på Moriskan i folkets park!
Bollywood-gänget!
Tre elever från dancehall/afro crewet - goodas!

Så häromdagen, mer exakt den 4:e januari 2017, var vi ett gäng som uppträdde på en stor företagsfest på moriskan. Förutom bollywood och dancehall/afro fusion som ni ser på bilderna ovan, var det även hiphop (obsession), jazz (dominators) och balett som visades upp på scen. Det gick kanon, publiken blev positivt överraskad och framförallt så hade vi det extremt roligt tillsammans, från det att vi sågs vid två-tiden tills vi gick skilda väger närmre elva. Sådana här heldagar blir verkligen till upplevelser man sent kommer att glömma. Dansen för människor samman; både oss dansare, publiken och arrangörerna. Av bland annat den anledningen ser jag jättemycket fram till alla uppträdande och shower som kommer att dyka upp detta året, inte minst Malmö Dansakademins egna stora show.

Likes

Comments

Team MarBella!
Bella with her Bellasitas!
The gentlemen in Team MarBella!
Last but not least; MarBella!

Igår hade Team MarBella, dansakademins stora latin-team med fantastiska Bella och Mariano som coacher, genrep/show inför världsmästerskapen i Miami som äger rum väldigt snart. De var så otroliga allihop som kämpade sig igenom nummer efter nummer på ett väldigt halt golv och med mycket nerver i kroppen eftersom världsmästerskapen i Miami nu närmar sig med stormsteg. Publiken var som tur var väldigt glad och peppande och jag som hängde bakom kameran skrek och hejade tills rösten nästan protesterade. Så himla värt, för wow vilket bra jobb de gör!

Mariano & Bella är helt fantastiska coacher och Team MarBella i sig består av ett helt gäng stöttande och pushande människor. Att få se hur det motiveras och inspireras sinsemellan inom gruppen trots att flera av medlemmarna kommer att tävla mot varandra i USA gör mig alldeles varm. MarBella har verkligen sett till att bilda ett toppen-team och jag är så glad att jag från och med detta år ska få vara en del av denna grupp. Jag har så mycket att lära men åh så villig jag är att göra det av dessa fina människor. Go Team MarBella och stort lycka till i Miami (och även i Pittsburgh för de som tävlar där som en liten "uppvärmning" inför worlds)! Hur häftigt är inte detta egentligen?

Likes

Comments