View tracker

Är du ute efter en evig dansfest så är det bland annat till Bellas nybörjarklass i dancehall du ska gå. Det spelar ingen roll hur trött man känner sig innan man kommer in i salen, när musiken sätts igång börjar varenda elev ta del av Bellas sprudlande energi och sedan sprida den vidare till de som står intill. Plötsligt är trötthet något som inte längre existerar och festen är i full gång. Att sluta ta den här klassen finns inte på kartan och det beror helt och hållet på den energi, sköna stämning och enorma glädje som alltid utspelar sig under denna timme. Jag är övertygad om att alla ni som spenderar torsdagar mellan 20-21 i sal 1 på Malmö Dansakademi förstår precis vad jag menar!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hittade några gamla videor, troligen bland de första jag har på Bella & Mariano tillsammans, och kunde inte låta bli att sätta mig och redigera lite. De är så himla fina ihop att hela jag strålar bara av att titta på detta klipp, håller ni inte med?

MarBella - ett starkare, finare och mer inspirerande par är svårt, nästintill omöjligt, att hitta. Deras underbara personligheter kombinerat med talang och hårt arbetande resulterar verkligen i två fantastiska människor. Jag är så imponerad av de båda, hur skulle jag kunna vara annat? De jobbar dag som natt, till största del för vår skull, och trots att de ibland måste känna sig slutkörda på en nivå vi aldrig skulle kunna förstå så bemöter de alltid sin omvärld med ett stort leende. De koreograferar, undervisar, har privatträningar, showgrupper, tränar själva, reser världen runt samtidigt som hela vårt älskade Malmö Dansakademi ska drivas och tas till nya höjder. Att kalla det ett heltidsjobb vore världens underdrift men visst uppskattar vi varje sekunds energi de lägger på att erbjuda möjligheter och chanser vi tidigare aldrig trodde skulle dyka upp!? Bella & Mariano, ni är helt fantastiska!

Likes

Comments

View tracker

WOW, poledance är verkligen så imponerande. All den skicklighet, styrka, flexibilitet och teknik som krävs på en och samma gång... det är verkligen så fascinerande. Att Nathasja och Nina här dessutom får det att se så enkelt och smidigt ut här framkallar ännu ett "WOW" från min sida, så himla grymt.

Malmö Dansakademi erbjuder flera klasser i alla olika nivår så om du också är sugen att testa på poledance, den perfekta kombinationen av styrka och dans, så är du mer än välkommen!

Likes

Comments

Jag älskar dans, jag brinner för dans, jag andas dans. Att titta på dans, att dansa själv, att lära sig och att lära vidare. Att utvecklas, att bli inspirerad, att inspirera. Jag tycker så himla mycket om det, varenda liten del av dansen. Därför är det extra jobbigt de dagar då det känns som att kroppen inte samarbetar - som igår!

Jag hade sett fram emot samban jättemycket, speciellt eftersom jag var utomlands förra veckan, men väl på klass hängde min kropp inte med. Jag var för slapp och kände mig helt orkeslös, klankade därför ner på mig själv. Kände inte att jag hade någon anledning till att vara trött. När jag försökte spänna mig, bland annat för hållningens skull, så knakade mina höfter något kopiöst mycket och om jag lät bli så ömmade knäna. Hitta inget mellanläge och blev bara så frustrerad.

Jag brukar bara fortsätta, är inte den som ger upp, men när tårarna började falla ner för kinderna så kände jag att inte ens den lilla energi jag hade från början fanns kvar. Vet inte om det berodde på en kombination av frustration över att kroppen inte riktigt var med på noterna samt att huvudet var allt för fullt av saker som stressar mig som fick mig att reagera som jag gjorde men jag orkade helt enkelt inte stanna och ta fler klasser - trots att jag inte ville något hellre. Jag samlade ihop mina saker, tog mig hem i den första snön och väl hemma stretchade jag ut ordentligt innan jag kröp ner i sängen.

Idag är jag taggad och redo för fem timmar i danssalen, utan smärta och frustration. Efter att ha pratat med en lärare på skolan har jag dessutom fått råd om vad jag bör tänka på samt kolla upp gällande min kropp, vilket känns bra trots att jag har rätt svårt att vilja erkänna för mig själv att något kanske inte står helt rätt till. Det är det som är så himla skönt här; att man blir stöttad, får råd och pepp de dagar man behöver det som mest. Jag som själv alltid försöker pusha andra så mycket jag bara kan känner att jag får minst lika mycket tillbaka de dagar då jag inte ens orkar peppa mig själv.

Kom ihåg! Det är okej att bryta ihop över småsaker ibland, att ha sämre dagar - det viktiga är att lyssna på sin kropp och ta hand om sig själv så att man sedan kan resa sig upp och till och med göra bättre ifrån sig än man gjorde gången innan man hade sin "dåliga dag".

Likes

Comments

"Afro in my blood..."
"...Dancehall in my heart."

I lördags hade vi helgrymma Blaakow hos oss på Malmö dansakademi. (Stort tack till Bella och Alva som gjorde detta möjligt!!! Och till Blaakow själv såklart, vilken talang.) Jag som kom direkt från Schweiz la på ett extra kol, snabbade mig hem om för att käka samt ladda kameran och åkte därefter till dansskolan i raketfart - jag visste att detta var något som inte fick missas!

Blaakow från Frankrike kom och bjöd på två feta workshops, en i dancehall och en i afro. Stämningen var toppad, något nervös och pirrig. Alla var förväntansfulla och Blaakow levde minst sagt upp till elevernas förväntningar. De grymma koreografierna, känslan i varenda rörelse och framförallt den inspirerande och varma stämningen Blaakow skapade är tydliga tecken på att detta är en dag vi sent kommer att glömma.

Likes

Comments

Visst är det en speciell känsla med att vara hemma? Även om det är jätteroligt, givande och spännande att hitta på saker så fylls man av ett speciellt lugn och någon slags trygghet när man sedan kommer hem. Det är precis den känslan jag upplever när jag kommer till dansen, betyder det då att mitt andra hem håller på att bli mitt första?

Igår var jag på ett möte och kunde därför inte ta några klasser. Aja, det är bara en kväll tänkte jag men alltså herregud nej... det var en kväll för mycket! Det känns skumt om jag inte vistas på Malmö dansakademi åtminstone en stund varje dag, bortsett från lördagar som är den enda dag jag inte befinner mig där. Till och med min födelsedag ville jag spendera i danssalen och precis så blev det också. Så tro mig när jag säger att det ska bli skönt att öppna dörren till MDA ikväll. En dags uppehåll och det känns som en evighet. Ikväll ska jag ge allt och jag hoppas på att se er där så att vi kan kötta tillsammans. Det är nämligen inget hem, utan en familj. Ses om några timmar!

Likes

Comments

​Wow, detta gäng från Malmö Dansakademi befinner sig nu i Shanghai där de ska uppträda hela 6 gånger under denna vecka. Det lilla jag sett från deras träning innan de lämnade landet såg fantastiskt bra ut och jag önskar så att jag var där för att se deras showande live. Håller alla tummar och tår för att det ska gå bra för hela gänget där borta och längtar så tills de är hemma igen så att vi kan höra allt om deras resa. LYCKA TILL!

Likes

Comments

Grattis Bella Baharak Malekian!

​Idag är det vår fina Bella's födelsedag och därmed tycker jag att vi alla önskar henne ett riktigt stort grattis! Tack vare denna starka, kloka och talangfulla kvinnas vilda idéer att starta en dansskola som 15-åring har vi ett andra hem och en andra familj att besöka varje dag. Jag tänker inte ta någonting för givet - ingenting vore vad det är om det inte var för vår kärleksfulla, härliga och hårt arbetande Bella!

Eftersom Bella inte befinner sig i Sverige idag, såg jag och Richelle till att hon blev firad i måndags. Kort, ballonger, presentkort på spa, en oerhört god och vacker tårta som Harriet gjort samt ett helt gäng lärare och elever väntade på henne vid sofforna efter måndagens sista klass. Vi sjöng och sedan visade vi min överraskning - nämligen en video där jag samlat gratulationer och roliga bella-steg (en superkul idé som Richelle kom på)! Bells reaktioner var underbara, hon både grät och skrattade. (Se här). Vi var mest glada att kunna ge vår kämparglöd något fint tillbaka, med tanke på allt hon gör för oss.

​Tack för grymt samarbete, alla ni som på något sätt bidrog till detta firande. Största möjliga tack till Richelle som var hjärnan bakom allt planerande och som tog hand om all organisation för att jag skulle hinna med att filma samt redigera ihop videon (som blev VÄLDIGT lyckad)! Vilken underbar MDA-familj vi utgör, allihop tillsammans!

Likes

Comments