VOUGE * HOUSE * WAACKING

Ännu en lyckad workshop på Malmö dansakademi, denna gång med härliga Mike Gamble i stilarna vouge, house och waacking. Det är något med Mike alltså, så fort han kliver in i salen förändras atmosfären och allt känns bara WOW. Han är skicklig lärare, han är en grym samt otroligt mångsidig dansare och han är oerhört rolig. Inte en endaste tråkig sekund kommer någonsin att uppstå i Mikes omgivning, det är jag övertygad om. Jag är ganska säker på att alla på bilderna ovan håller med mig?

Video från workshopen kommer inom kort men medan ni väntar tycker jag att ni kan börja tagga Nicklas Milling's workshop som är nästa på tur och äger rum redan den 14:e maj - vi ses då!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Chest up, shoulders down, chin up and smile!

Snabbt fotarbete, full koncentration och leenden i mängder - Samba är verkligen en riktigt rolig utmaning. Det gäller att vara vaken, fokusera på detaljer och samtidigt slappna av och ha kul. Det roligaste, enligt min mening, är när man tragglat ett steg eller en kombination i vad som känns som evigheternas evigheter och så plötsligt en dag när man kommer till klassen så sitter det. Ja, det gäller ju i och för sig alla stilar och klasser.

Framsteg är alltid något att fira så jag vill bara påminna er alla om att inte glömma att ge er själva en klapp på axeln när ni lyckas med det där som först kändes omöjligt. Du, oavsett vem du är och vart du vill nå, måste ge dig själv beröm när du gör bra ifrån dig för att få kraft och motivation till att fortsätta kämpa. Det spelar ingen roll om det "bara" är ett steg av hundra som sitter; du bör ändå säga "Bra jobbat!" till dig själv, fundera över hur du lyckades med det steget och sedan göra likadant (om inte ännu bättre) för att klara ett till... och ett till... och ett till. Sluta aldrig kämpa men var inte allt för hård mot dig själv. Glöm inte att skratta och ha kul!

Likes

Comments

Emporia fashion weekend, lördag 25 mars 2017. En dag fylld av positiv energi, bra teamwork, dans och flertalet spännande outfits. 36 dansare från Malmö dansakademi fick nämligen äran att dansa samt agera modeller på Emporia fashion weekend och dagen blev minst sagt lyckad. Styling av hår och smink, mat och annat viktigt samt fantastisk service fick vi hela dagen från morgon till kväll. Vi fick möjligheten att som modeller stå på olika podium och agera levande/dansande skyltdockor, vi gick två parader och hade hela 7 flashmobs. Tiden där emellan stod vi minsann inte still utan även då höll vi igång med det ena och det andra.

Att dansa genom ett helt köpcentrum tillsammans med människor som gör en ivrig av glädje var ett utmärkt sätt att spendera sin lördag på om ni frågar mig, jag tror att de 35 andra dansarna håller med mig på den fronten. Att dessutom testa och visa upp kläder i spännande stilar som man kanske kommit för sig att testa i vanliga fall var även det väldigt kul. Jag själv fastnade för en hel del kläder som jag troligen inte tagit på mig om jag gick i affärer på egen hand. Bäst av allt var dock just den sammanhållning, gemenskap och sköna stämning som vi bar med oss hela dagen. Stort tack för denna möjlighet Bella och tack Emporia och alla som så fint tog hand om oss. Även ett megatack till Richelle för ett grymt jobb med flashmoben som verkade väldigt uppskattad av alla!

Likes

Comments

Lite om mig eftersom det är ny termin, några är nya här och bloggen behöver en fräsch vårstart. Jag som fått äran att driva denna blogg heter Molly och är en trogen vip-elev på dansskolan. Jag blir 20 år till hösten men än är det långt dit och vi har mycket spännande som händer innan dess. Shower, videoinspelningar, klasser med energi som räcker året ut - alltid är det något spännande på gång. Men mer om det sen, nu skulle jag ju faktiskt försöka presentera mig själv.

Vem är du? Jag är en, för det mesta, väldigt positiv, fnittrig och social tjej som pratar även när det inte finns någonting att säga. Jag älskar att lära mig nya saker och även om jag lite för lätt kan bli frustrerad när det inte går som jag önskar så tror jag starkt på att aldrig ge upp. "Winners don't quit cause quitters don't win" är ett citat som tilltalar mig starkt. Ett annat favoritcitat jag har lyder "As you grow older you will discover that you have two hands; one for helping yourself, the other for helping others" och med de orden kanske ni förstår att jag brinner starkt för att hjälpa andra människor. Jag är en person som alltid tar hand om alla i min närhet, nu försöker jag även lära mig att ta hand om mig själv.

Hur kommer det sig att du dansar på Malmö dansakademi? Jag började på Malmö dansakademi när jag var runt 15 år och sedan dess har jag varit fast. Jag letade då efter en träningsform som passade mig och fick höra om dansakademin av några vänner som börjat där terminen innan. Efter en termin med zumba, som var klassen jag startade med, utökade jag till två timmar per vecka, nästa termin blev det tre. Nu dansar jag runt 24-25 timmar i veckan och kan inte tänka mig en bättre plats att spendera mina kvällar på. Dansskolan är mitt andra hem och alla stilar, skickliga lärare och showgrupper ger en möjlighet att utvecklas oavsett vad man är intresserad. Vill man endast ha roligt och skaka loss går det minst lika bra, det är det som är så skönt.

Vad gör du utanför danssalen? Det undrar jag med ibland och snabbar mig tillbaka, haha. Nej men familj och vänner skulle troligen svara att jag aldrig befinner mig utanför danssalen men visst gör jag det. Just nu jobbar jag på en förskola i Malmö och trivs väldigt bra. Tidigare var jag dansintruktör för barn på helger men slutade på grund av att tiden inte räckte till. Jag tar därför chansen att dansa med barnen på förskolan så fort tillfälle ges. Musik och dans brukar gå hem hos alla! Jag tycker uppenbarligen mycket om barn, deras vilda fantasi, överflöd av energi och ofta väldigt härliga sätt att se världen på. Framförallt så separerar och skiljer de ofta inte på människor oavsett kön, ålder och etnicitet på samma sätt som vuxna gör. De märker av skillnader, de är nyfikna men inte rädda. För barnen är vi alla bara ett gäng kompisar och visst kan konflikter uppstå men då beror dessa inte på om vi är killar eller tjejer eller vad vi har för hudfärg. Jag gillar att se världen så och jag förmodar att det är därför jag dras till sådana miljöer. Jag får nämligen den här alla-är-vänner och ursprung-spelar-ingen-roll känslan på dansskolan också. Det är det som får mig att må så bra där!

Samtidigt som jag jobbar fulltid och dansar varje kväll så tar jag varje ledig sekund, även om jag för tillfället inte har många sådana, till att hålla på med foto och film. Jag har älskat att föreviga ögonblick i bild sedan barnsben och jag tycker mer och mer om att experimentera med videor av olika slag. Att skriva är också något jag brinner för så för tillfället letar jag utbildningar som kan kombinera allt det här.

Hur kommer det sig att du börja blogga för dansskolan? Jag tror att det var mitt stora engagemang och intresse för dans och dansskolan i allmänhet som var början till det. Jag älskar som sagt bild och skrivande och har länge bloggat privat. Efter den första showen jag deltog i på Malmö dansakademi, då jag inte ens kunde hälften av det jag kan idag, blev jag så inspirerad att dans blev ett ständigt återkommande tema på min privata blogg. Bella fick syn på något inlägg, gillade det hon läste och så blev jag tillfrågad om att faktiskt blogga för skolan. En väldigt stor ära måste jag säga och denna termin ska jag göra det bättre än någonsin, med hjälp av er. Följ med så får ni se!

Likes

Comments

Med en förändring kommer en annan och utan att vi ens hunnit förstå det har vi fått afro- och dancehallstjärnan Francis (känd som switch) som lärare hos oss på Malmö dansakademi. Som att det inte är tillräckligt att denna stjärna under vårterminen undervisar tre klasser per vecka ska han även vara huvudledare för skolans dancehall-crew GOODAS. Jag vet, det är helt galet och jag som älskar dancehall är glad, motiverad och inspirerad bortom ord.

I söndags hade GOODAS crew sin första träning för terminen men någon mjukstart blev det inte, tvärtom. Efter en kort men mycket viktig presentation av Francis samt av oss nuvarande medlemmar i crewet, lite regler och spännande mål satte vi igång direkt. Våra hjärnor jobbade som aldrig förr, våra kroppar svettades mängder och vi lärde oss mer än vi trodde var möjligt på bara två timmar. Francis jobbar snabbt, han är väldigt pushande och har flera spännande projekt och planer för oss. Om vi är villiga att ge allt, kämpar och tror på oss själva kommer vi att komma långt. Dessutom känner jag redan att Francis kommer att göra oss till en stark grupp och om vi håller ihop och pushar varandra är vi redan halvvägs!

Likes

Comments

Bild från barnbalett på öppethus, vårtermin 2017.

Idag är det en vecka sedan sista dagen på vårterminens öppethus ägde rum. Det betyder att jag denna veckan har haft mina första dansdagar för terminen eftersom jag har äran att hålla på med mitt andra stora intresse, det vill säga att filma och fotografera, under just öppethus. Jag har dansat som en galning varje kväll och njutit något enormt av att vara tillbaka i danssalen. Stilar som salsa, contemporary och dancehall har jag kört. Med klackar, sneakers och barfota. I sal ett, sal två och i sal tre. Faktiskt även i sal 4!

Jag har nu oturen att ha dragit på mig en ordentlig förkylning lagom till helgen men ändå kunde jag så klart inte hålla mig borta från dansen. Beslutade därför att ta klasser där jag kan ta det lite lugnare och klassisk balett på nybörjarnivå blev därmed en av klasserna jag valde att gå.

I skrivandets stund sitter jag nu på dansskolan med ett leende på läpparna. Varför? Jo för idag tog jag den där balettklassen med fullt fokus och uppskattade varenda minut. Det var väl ingenting? tänker ni väl säkert nu men för mig är det ett stort steg i rätt riktning. Jag har alltid velat lära mig grunder inom balett men aldrig haft tålamod då intresset inte funnits där, men nu känns det äntligen annorlunda.

Alla som känner mig vet att jag aldrig riktigt kommit igång med att ta balettklasser på grund av att jag tyvärr har varit för ointresserad av det. Samtidigt har jag alltid velat ha tekniken, för oj vad jag märkt att den behövs inom alla möjliga stilar. På grund av det har jag testat ett flertal gånger med olika lärare och även om jag inte tyckt att det varit alls roligt har jag gett det chans efter chans.

Idag, helt plötsligt, hade jag kul på en balettklass. JAG HADE KUL! Jag gick på Kajsas balett nybörjare, jag hängde med bra och jag tittade inte på klockan en enda gång. Kajsas sätt att undervisa på fångade mig och jag tappade inte fokus en enda sekund. Jag presterade och jag tyckte till och med att jag gjorde det skapligt. Jag var nöjd efter klassen, till och med lite stolt. Nu är jag dessutom förväntansfull på vad nästa klass har att ge mig. Tänk vad viktigt det är att aldrig någonsin ge upp, oavsett om det handlar om dans eller något annat här i livet.

Likes

Comments

Salsa latin jazz funk, onsdagar 17-18! Är du ute efter energi, glädje och sköna rörelser till populär musik är salsa latin jazz funk klasen för dig. Ett enkelt klick på videon ovan och du förstår precis vad jag menar. Jag är superduper taggad på denna klass och jag hoppas att vi alla ses där. Denna termin kommer att bli så grym!  

Likes

Comments

Vad är det som händer? Varje dag blir bara bättre och bättre och här sitter jag som ett stort frågetecken. Inte trodde jag att måndagen skulle gå att toppa med sedan kom både tisdag och onsdag och motbevisade mig. Det är svårt att välja höjdpunkter när allting är på topp men gårdagens sjukaste hype måste ändå ha varit dancehall-klassen som förvandlade en hel sal till danshungriga monster. Dansakademins nya dancehall-stjärna Francis Switch Brako tog eleverna med storm och jag har aldrig tidigare sett så många människor släppa loss på det viset.

Vill ni ha mer av Switch får ni inte missa kvällens dancehall mellan/avancerad och afro fusion som han kommer att hålla i. Utöver de klasserna finns det massvis med annat grymt som jag tycker att ni ska testa på. Gör er redo, ikväll dansar vi tills vi kollapsar!

Likes

Comments

Ännu en dag på öppethus har passerat, minst lika bra som den första. Kan vi göra dag tre till den bästa hittills tror ni? Det återstår att se. På med danskläder, sneakers eller klackar och ett glatt humör och gör dig redo för en kväll som kommer att bli succé. Grymma lärare i hip hop, latin salsa jazz funk, samba och flertalet andra stilar väntar på att DU ska komma och dansa loss. Har du, precis som jag, svårt att välja så är det ju bara till att testa på allt - det är det som är den stora fördelen med öppethus!

Likes

Comments

Öppethus dag ett, vårtermin 2017!

Igår kickades vårterminen igång med en härlig första öppethus-dag. Skratt, glädje och energi fyllde snabbt hela dansskolan och det dröjde inte mer än en timme innan högertrafik var tvungen att införas för att det överhuvudtaget skulle gå att ta sig fram mellan salarna. Det är magiskt att få träffa och dansa med så många människor som har samma intresse som en själv. På några sekunder har man skaffat sig nya vänner och byggt upp ett band med personer man aldrig tidigare mött. Det är så häftigt, det är så kul!

Om några timmar startar dag två på öppethus-veckan och jag hoppas innerligt att jag få se just DIG där. Kom och svettas, dansa och ha kul. Jag kan inte komma på något bättre sätt att spendera tisdagskvällen, kan du?

Likes

Comments