Vårtermin 2017

Låt oss bara ta en minut eller två för att uppskatta hur bra vårterminen 2017 kommer att bli. Redan vid första anblick ser man att schemat är helt fenomenalt, vill dansa så mycket att jag önskar att jag kunde klona mig vissa dagar för att hinna med allt. Saknade lärare kommer tillbaka, favoriter stannar kvar. Nya spännande klasser och även nyheter bland showgrupperna. I år blir det dessutom stor show, något av det bästa som finns. Själv har jag bara varit med på en av Malmö dansakademins stora uppsättningar och jag kan leva på minnena från den helgen än idag. Ser därför fram emot denna terminen extra mycket och hoppas att ni gör likaså.

Det enda problemet, och ja här snackar vi verkligen i-landsproblem, är att det är så galet svårt att välja vilka kurser man ska anmäla sig. Vill ju gå allt! Det som är fantastiskt, speciellt för oss med beslutsångest, är att man kan anmäla sig till kurser för att säkra sin plats och sedan efter öppethus när man väl testat på klassen kan man avgöra om det var något som passar eller om man vill byta. På så vis behöver vi inte få all världens panik om vi velar mellan kurser som krockar. Det är bara att anmäla sig, testa och sen avgöra vilket som faller en bäst i smaken. Perfekt. Heja MDA!

Likes

Comments

Results from Pittsburgh salsa roundtable: 
1st place: Richelle Eriksson (cha cha pro-am female showcase with Mariano)
1st place: Christian Roselin Jäger (salsa pro-am Male showcase with Bella)
1st place: Richelle Eriksson (salsa heats beginner pro-am with Mariano)
2nd place: Madeleine Boström (salsa pro-am female showcase with Mariano)
3rd place: Richelle Eriksson (salsa pro-am female showcase with Mariano)

Är bortom stolt här hemma i Sverige där jag sitter och glädjer mig över hur bra det går för de delar av Team MarBella som just nu befinner sig i Pittsburgh. Igår tävlade gänget och självklart blev det vinster, så hårt som de har tränat och med den motivation de har och får från sina coacher Mariano och Bella är jag inte förvånad. Nu är de, och resten av Team MarBella, redo att ta sig an världsmästerskapen i Miami. Nu kör vi!

I'm beyond happy and proud here in Sweden when I see parts of the Amazing team MarBella do more than well at the competition in Pittsburgh, USA. They were competing last night and thanks to their professional coaches Mariano and Bella, motivation and inspiration from their teammates and their own hard work, everyone did well and some of them actually won. Now they, and the rest of Team MarBella, are more than ready to take worlds in Miami with storm. Let's go!

Likes

Comments

Förberedelser på Malmö dansakademi innan show...
... på Moriskan i folkets park!
Bollywood-gänget!
Tre elever från dancehall/afro crewet - goodas!

Så häromdagen, mer exakt den 4:e januari 2017, var vi ett gäng som uppträdde på en stor företagsfest på moriskan. Förutom bollywood och dancehall/afro fusion som ni ser på bilderna ovan, var det även hiphop (obsession), jazz (dominators) och balett som visades upp på scen. Det gick kanon, publiken blev positivt överraskad och framförallt så hade vi det extremt roligt tillsammans, från det att vi sågs vid två-tiden tills vi gick skilda väger närmre elva. Sådana här heldagar blir verkligen till upplevelser man sent kommer att glömma. Dansen för människor samman; både oss dansare, publiken och arrangörerna. Av bland annat den anledningen ser jag jättemycket fram till alla uppträdande och shower som kommer att dyka upp detta året, inte minst Malmö Dansakademins egna stora show.

Likes

Comments

Team MarBella!
Bella with her Bellasitas!
The gentlemen in Team MarBella!
Last but not least; MarBella!

Igår hade Team MarBella, dansakademins stora latin-team med fantastiska Bella och Mariano som coacher, genrep/show inför världsmästerskapen i Miami som äger rum väldigt snart. De var så otroliga allihop som kämpade sig igenom nummer efter nummer på ett väldigt halt golv och med mycket nerver i kroppen eftersom världsmästerskapen i Miami nu närmar sig med stormsteg. Publiken var som tur var väldigt glad och peppande och jag som hängde bakom kameran skrek och hejade tills rösten nästan protesterade. Så himla värt, för wow vilket bra jobb de gör!

Mariano & Bella är helt fantastiska coacher och Team MarBella i sig består av ett helt gäng stöttande och pushande människor. Att få se hur det motiveras och inspireras sinsemellan inom gruppen trots att flera av medlemmarna kommer att tävla mot varandra i USA gör mig alldeles varm. MarBella har verkligen sett till att bilda ett toppen-team och jag är så glad att jag från och med detta år ska få vara en del av denna grupp. Jag har så mycket att lära men åh så villig jag är att göra det av dessa fina människor. Go Team MarBella och stort lycka till i Miami (och även i Pittsburgh för de som tävlar där som en liten "uppvärmning" inför worlds)! Hur häftigt är inte detta egentligen?

Likes

Comments

Med magiska dräkter gör sig detta gänget redo för, bland annat, samba i Miami. Det är inte helt lätt att få alla bitar att falla på plats när det gäller dessa dräkter som är mer konstverk än klädesplagg, men resultatet blir fantastiskt. Tjejerna kommer rocka i Miami och jag är så glad att jag kommer att vara där och heja på!

Om ni är sugna så är det förresten genrep/show på Malmö dansakademi just ikväll. Då kommer ni få se allt från samba, till pardans i olika divisioner och stilar och även ett och annat solo. Ni får bara inte missa detta så dyk upp på sofielundsvägen 57 ikväll 19-00-21-15 så ska ni få se på magi!

Likes

Comments

Här kommer första videon från Blaakows workshop som tack vare Alva, Bella och Blaakow själv ägde rum på Malmö dansakademi för ett litet tag sedan. Lyckliga är vi som får dansa med internationella dansare här på vår skola och ta del av deras koreografier, grunder och tankesätt. Nu väntar ett 2017 med massa mer spännande inom dansvärlden. Är vi taggade eller är vi taggade?

Likes

Comments

Obsession crew och zoe!

Obsession crew, Malmö dansakademis showgrupp med hiphop-inriktning, blev på deras träning i söndags överraskade med en gästdansare från Holland. Zoe, som han heter, lärde ut en snabb koreografi med massvis av detaljer och man kunde riktigt känna hur crewet använde sina hjärnor till max. Avslutningsvis var det videoinspelning i garaget som gällde och jag hade turen att få agera kameraman (kvinna?). Det såg kanonbra ut med tanke på hur kort tid gänget hade att lära sig så pass mycket koreografi i en stil det är ovana vid och jag är spänd och förväntansfull på resultatet.

Tack vare Richelle som fick detta att ske tillsammans med Anton, Bella och så klart Zoe, fick obsession alltså en utmanande avslutning på terminen - både som belöning och som en push till ännu högre nivåer. På denna skola hjälper alla varandra, på ett givmilt, kärleksfullt och motiverande sätt, att utvecklas inom dansen. Vi stöttar, håller ihop och pushar och se bara på grymma obsession vad mycket bra det ger och leder till!

Likes

Comments

Vårschemat 2017 är äntligen ute och ni hittar det här! Låt oss nu tänka tills det knakar medan vi kämpar för att välja vilka kurser vi ska gå och ge en hint till familjemedlemmarna att det ännu inte är för sent att köpa ett presenkort, på skånes största dansskola, att ge bort nu i jul. Det vore ju helt klart den bästa tänkbara julklappen, det tycker i alla fall jag!

Ännu ett schema som får mig att bli galen, vi MDA:are har alltid problem med dessa kluriga valen. Vilka kurser ska man egentligen gå? Det enda jag vet är att det inte kommer att bli få. Varje kväll kommer spenderas på favoritstället mitt, kom och testa så kommer det även att bli ditt. Denna våren dansakademin dessutom show ska ha, av tidigare erfarenhet vet jag att det blir himla bra. Hur jag orkar dansa så mycket undrar i princip alla, jag tänker mest 'varför skulle jag inte palla?' Häng med under palmerna så kommer du att förstå, att från Malmö dansakademi kan du omöjligt gå!

Likes

Comments

Så många olika stilar, klasser och lärare det finns här på Malmö dansakademi. Ibland glömmer man nästan bort hur bortskämd man är som har allt serverat under ett och samma tak. Mängden klasser per vecka är dessutom helt galen vid närmare eftertanke. Inte är det särskilt konstigt att vi så gott som bor på dansskolan!

För någon vecka sedan berättade Thea, som är med i showgruppen obsession crew, för mig att hon och en till planerar att ha en vecka där de testar alla möjliga stilar som de vanligtvis inte dansar. De ska helt enkelt ta klasser som de aldrig tagit förut under en hel veckas tid och jag tycker att det lät som en grymt bra idé.

Jag själv har under terminens gång tagit klasser som jag tidigare aldrig trodde att jag skulle gå och det har givit mig så mycket. Vissa klasser lyckades jag dessutom fastna för, så som salsa pardans. Det är kul att testa nytt och ibland förvånas man själv över vad som kan falla en i smaken. Därför rekommenderar jag starkt att antingen bara ge sig på att anmäla sig till en kurs man tidigare aldrig prövat eller varför inte köra på en veckas dans-maraton där man testar så mycket man bara kan, hinner och vill under några dagar? Har man inte vip-kort är ju terminens öppethus en utmärkt vecka för det, så om så är fallet är det bara till att börja tagga ett nytt år med nya dansmöjligheter redan nu! Den som väntar på något gott... 😉

Likes

Comments

Reggaeton, en av mina absoluta favoriter nu sedan en tid tillbaka. Musiken kan helt enkelt inte få mig att stå still, jag vill bara ha mer. Även om jag tycker om väldigt många stilar och älskar att testa på nya saker så är detta verkligen en stil som har fastnat. Att dessutom ha en lärare som alltid uppmuntrar, pushar och inspirerar har fått mig att bli ännu mer motiverad att lära, förstå och kunna utföra allt som har med reggaeton att göra. Visst gör det skillnad att bli sedd? Både när man gör helt rätt och när man gör galet fel! Med en lärare som ser alla lär man sig att ta kritik och att jobba på sin egen utveckling på ett helt annat sätt, så är det i alla fall för mig.

All teknik och styrka som behövs för att utföra stilen får vi lära på ett kul sätt och jag kan tveklöst säga att det ger resultat. Förstå att videon ovan är filmad på en nybörjarklass för cirka tre veckor sedan och att de flesta rakt av är nybörjare, vissa för stilen och vissa när det gäller dans överhuvudtaget. Svårt att förstå va? Peppen och energin i denna grupp leder utan tvekan till både utveckling och glädje. Jag bara älskar sånt här!

Likes

Comments