Samba samba samba, en stil som får dig att le genom regn och solsken. I juli månad dansade Bellasitas (showgrupp) samba till live batucada musik med fantastiska slagverskgrupper på stadens gator. I Limhamn tillsammans med sambatuque och i landskrona med Kuru Mapu. Energin var sanslös och trots att det dansades i timmar med klackar på ett inte allt för dansvänligt underlag så var det full ös och leenden i mängder genom hela karnevalståget. Det är stunder som dessa som får en att känna sig riktigt riktigt levande!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag satt och ögnade igenom lite bilder när en superstark tacksamhet slog över mig. Tacksamhet, glädje och kärlek över hur bra vi på MDA har det och hur mycket vi jämt lär oss om varandra och andra. Tanken som slog mig när jag hittade bilderna ovan var "Det är det här stunderna jag lever för" och ju mer jag tittar på bilderna förstår jag att det faktiskt är så!

De härliga människorna som poserar ätandes vattenmelon är några av de elever/lärare som hjälpte till på vårens barnshow för inte så längesedan. Vi blev tillfrågade i sista minuten då det visade sig bli en mycket större show än väntat (så kul att det är så många små som väljer att ta sina första danssteg på dansakademin!!!) och trots det gick allting supersmidigt. Alla hade olika roller - ta fram fika, ställa i ordning, ta närvaro, ta hand om de små blivande stjärnorna, fotografera, filma osv. Alla hjälpte alla, alla hade kul och allt gick bättre än förväntat!

Det jag försöker få fram är att det finns en helt otrolig gemenskap och stark vilja att hjälpa till på dansskolan som bara växer sig större. Aldrig förr har jag sett så många människor från olika kulturer och länder, med olika bakgrund och framtidsplaner, i åldrar från 3-100 sammarbeta och ha kul tillsammans. Jag lever för att hjälpa och stärka andra och låta mig själv få samma sak tillbaka, därför vet jag att jag hamnat precis rätt. På MDA lyfter vi nämligen varandra både i danssalen och utanför. Vi siktar mot stjärnorna men eftersom håller ihop kommer vi mycket längre än så!

Likes

Comments

Team MarBella/Bellasitas i Italien!
MarBella, dominikanska republiken!
Team MarBella i Orlando!

Dansa, pausa, dansa pausa - lite så blir det när du dansar på vårterminen, väntar in sommarterminen, dansar sommarterminen, väntar in höstterminen och så vidare. Är du med i en showgrupp finns det dock inget pausa, då är det bara dansa som gäller och möjligheterna är oändliga. Se bara på showgrupperna i främst salsa: Bellasitas och Team MarBella som på nolltid hunnit befinna sig i Italien, Dominikanska republiken och Orlando. Hur häftigt är inte det? Tävlingar, intervjuer, tv-shower, uppträdande - MarBella har minsann inga gränser!

Inte är det heller bara en sak som händer i taget, nej nej. Medan Team MarBella var och kammade hem priser i Italien var Obsession (främst hiphop) med i This is talent där de gick vidare till final!!!

När jag ändå är igång tycker jag att vi tar en lite shotout till skolans sex showgrupper som ständigt utvecklas tack vare fantastiska lärare och engagerade elever. Heja heja!!!
Obsession crew (hiphop)
Goodas crew (dancehall)
Dominators (jazz)
Bellasitas student team (salsa)
Bellasitas semi pro (salsa)
Team MarBella (främst salsa)

Likes

Comments

Såhär grymt kan det se ut när Anton undervisar street dance på mellan/avancerad nivå. Låt det bara sjunka in att detta var på öppethus, det vill säga FÖRSTA tillfället på terminen och alla gav redan allt. Hur kommer det se ut om några veckor tro? WOW!

Likes

Comments

På midsommar i Sverige hör ju regnet till men istället för att dansa små grodorna runt midsommarstången dansade Mariano, Richelle och flertalet andra människor bort regnet med lite salsa. Basic, side step, Mambo och så vips slutade det att regna. Även när det faktiskt öste ner så dansade alla på som om det var strålande väder, ni vet med Malmö dansakademi skiner ju alltid solen... hehe! 

Tidigare under dagen var det några bollywood-elever från skolan som stod för dansunderhållningen och det blev både show och workshop även då. Indisk bollywood-dans och salsa är kanske nya traditionen på midsommar i vårt mångkulturella Malmö från och med nu?

Glad midsommar från Malmö Danskademi!

Likes

Comments

VOUGE * HOUSE * WAACKING

Ännu en lyckad workshop på Malmö dansakademi, denna gång med härliga Mike Gamble i stilarna vouge, house och waacking. Det är något med Mike alltså, så fort han kliver in i salen förändras atmosfären och allt känns bara WOW. Han är skicklig lärare, han är en grym samt otroligt mångsidig dansare och han är oerhört rolig. Inte en endaste tråkig sekund kommer någonsin att uppstå i Mikes omgivning, det är jag övertygad om. Jag är ganska säker på att alla på bilderna ovan håller med mig?

Video från workshopen kommer inom kort men medan ni väntar tycker jag att ni kan börja tagga Nicklas Milling's workshop som är nästa på tur och äger rum redan den 14:e maj - vi ses då!

Likes

Comments

Chest up, shoulders down, chin up and smile!

Snabbt fotarbete, full koncentration och leenden i mängder - Samba är verkligen en riktigt rolig utmaning. Det gäller att vara vaken, fokusera på detaljer och samtidigt slappna av och ha kul. Det roligaste, enligt min mening, är när man tragglat ett steg eller en kombination i vad som känns som evigheternas evigheter och så plötsligt en dag när man kommer till klassen så sitter det. Ja, det gäller ju i och för sig alla stilar och klasser.

Framsteg är alltid något att fira så jag vill bara påminna er alla om att inte glömma att ge er själva en klapp på axeln när ni lyckas med det där som först kändes omöjligt. Du, oavsett vem du är och vart du vill nå, måste ge dig själv beröm när du gör bra ifrån dig för att få kraft och motivation till att fortsätta kämpa. Det spelar ingen roll om det "bara" är ett steg av hundra som sitter; du bör ändå säga "Bra jobbat!" till dig själv, fundera över hur du lyckades med det steget och sedan göra likadant (om inte ännu bättre) för att klara ett till... och ett till... och ett till. Sluta aldrig kämpa men var inte allt för hård mot dig själv. Glöm inte att skratta och ha kul!

Likes

Comments

Emporia fashion weekend, lördag 25 mars 2017. En dag fylld av positiv energi, bra teamwork, dans och flertalet spännande outfits. 36 dansare från Malmö dansakademi fick nämligen äran att dansa samt agera modeller på Emporia fashion weekend och dagen blev minst sagt lyckad. Styling av hår och smink, mat och annat viktigt samt fantastisk service fick vi hela dagen från morgon till kväll. Vi fick möjligheten att som modeller stå på olika podium och agera levande/dansande skyltdockor, vi gick två parader och hade hela 7 flashmobs. Tiden där emellan stod vi minsann inte still utan även då höll vi igång med det ena och det andra.

Att dansa genom ett helt köpcentrum tillsammans med människor som gör en ivrig av glädje var ett utmärkt sätt att spendera sin lördag på om ni frågar mig, jag tror att de 35 andra dansarna håller med mig på den fronten. Att dessutom testa och visa upp kläder i spännande stilar som man kanske kommit för sig att testa i vanliga fall var även det väldigt kul. Jag själv fastnade för en hel del kläder som jag troligen inte tagit på mig om jag gick i affärer på egen hand. Bäst av allt var dock just den sammanhållning, gemenskap och sköna stämning som vi bar med oss hela dagen. Stort tack för denna möjlighet Bella och tack Emporia och alla som så fint tog hand om oss. Även ett megatack till Richelle för ett grymt jobb med flashmoben som verkade väldigt uppskattad av alla!

Likes

Comments

Lite om mig eftersom det är ny termin, några är nya här och bloggen behöver en fräsch vårstart. Jag som fått äran att driva denna blogg heter Molly och är en trogen vip-elev på dansskolan. Jag blir 20 år till hösten men än är det långt dit och vi har mycket spännande som händer innan dess. Shower, videoinspelningar, klasser med energi som räcker året ut - alltid är det något spännande på gång. Men mer om det sen, nu skulle jag ju faktiskt försöka presentera mig själv.

Vem är du? Jag är en, för det mesta, väldigt positiv, fnittrig och social tjej som pratar även när det inte finns någonting att säga. Jag älskar att lära mig nya saker och även om jag lite för lätt kan bli frustrerad när det inte går som jag önskar så tror jag starkt på att aldrig ge upp. "Winners don't quit cause quitters don't win" är ett citat som tilltalar mig starkt. Ett annat favoritcitat jag har lyder "As you grow older you will discover that you have two hands; one for helping yourself, the other for helping others" och med de orden kanske ni förstår att jag brinner starkt för att hjälpa andra människor. Jag är en person som alltid tar hand om alla i min närhet, nu försöker jag även lära mig att ta hand om mig själv.

Hur kommer det sig att du dansar på Malmö dansakademi? Jag började på Malmö dansakademi när jag var runt 15 år och sedan dess har jag varit fast. Jag letade då efter en träningsform som passade mig och fick höra om dansakademin av några vänner som börjat där terminen innan. Efter en termin med zumba, som var klassen jag startade med, utökade jag till två timmar per vecka, nästa termin blev det tre. Nu dansar jag runt 24-25 timmar i veckan och kan inte tänka mig en bättre plats att spendera mina kvällar på. Dansskolan är mitt andra hem och alla stilar, skickliga lärare och showgrupper ger en möjlighet att utvecklas oavsett vad man är intresserad. Vill man endast ha roligt och skaka loss går det minst lika bra, det är det som är så skönt.

Vad gör du utanför danssalen? Det undrar jag med ibland och snabbar mig tillbaka, haha. Nej men familj och vänner skulle troligen svara att jag aldrig befinner mig utanför danssalen men visst gör jag det. Just nu jobbar jag på en förskola i Malmö och trivs väldigt bra. Tidigare var jag dansintruktör för barn på helger men slutade på grund av att tiden inte räckte till. Jag tar därför chansen att dansa med barnen på förskolan så fort tillfälle ges. Musik och dans brukar gå hem hos alla! Jag tycker uppenbarligen mycket om barn, deras vilda fantasi, överflöd av energi och ofta väldigt härliga sätt att se världen på. Framförallt så separerar och skiljer de ofta inte på människor oavsett kön, ålder och etnicitet på samma sätt som vuxna gör. De märker av skillnader, de är nyfikna men inte rädda. För barnen är vi alla bara ett gäng kompisar och visst kan konflikter uppstå men då beror dessa inte på om vi är killar eller tjejer eller vad vi har för hudfärg. Jag gillar att se världen så och jag förmodar att det är därför jag dras till sådana miljöer. Jag får nämligen den här alla-är-vänner och ursprung-spelar-ingen-roll känslan på dansskolan också. Det är det som får mig att må så bra där!

Samtidigt som jag jobbar fulltid och dansar varje kväll så tar jag varje ledig sekund, även om jag för tillfället inte har många sådana, till att hålla på med foto och film. Jag har älskat att föreviga ögonblick i bild sedan barnsben och jag tycker mer och mer om att experimentera med videor av olika slag. Att skriva är också något jag brinner för så för tillfället letar jag utbildningar som kan kombinera allt det här.

Hur kommer det sig att du börja blogga för dansskolan? Jag tror att det var mitt stora engagemang och intresse för dans och dansskolan i allmänhet som var början till det. Jag älskar som sagt bild och skrivande och har länge bloggat privat. Efter den första showen jag deltog i på Malmö dansakademi, då jag inte ens kunde hälften av det jag kan idag, blev jag så inspirerad att dans blev ett ständigt återkommande tema på min privata blogg. Bella fick syn på något inlägg, gillade det hon läste och så blev jag tillfrågad om att faktiskt blogga för skolan. En väldigt stor ära måste jag säga och denna termin ska jag göra det bättre än någonsin, med hjälp av er. Följ med så får ni se!

Likes

Comments