View tracker

Härligt att vakna denna lördag.
Första GP:n hade dimpt ner i brevlådan när man gick upp så nu blir det lusläsning medan frukosten intas.
Idag blir det jobb från 16
Hoppas alla har en fin dag!

Taste and smell are key ingredientes in fine cooking!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

God kväll!
Idag har man kört långpass på skolan och serverat 1900 personer och kokat ~300kg pasta. Arbetat som kock för Swedish Taste och började 8 imorse.
Mycket folk hela tiden men varit sköj som fan!
I morgon blir det pass från 15-21

Taste and smell are key ingredientes in fine cooking!

Likes

Comments

View tracker

Fredag ja, och snart helg,  men helg blir det inte förrän någon gång ikväll/inatt då jag ska jobba från 16 till sent.
Idag på restaurangen har vi Livemusik och hoppas på god stämning och goa gäster!

Våren är som sagt på ingång och det känns för nu börjar även pollensäsongen att ta fart. Gräs- och Björkpollen förutspås ha höga halter denna sommaren så lär allt få ta förebyggande allergitabletter!

Fick avnjuta en ordentlig frukost denna morgonen också så nu står man sig fram tills det blir lunch på jobbet, innan vi sparkar igång med mat och dryck.

Ha en fin fredag
Taste and smell are key ingredientes in fine cooking!

Likes

Comments

God kväll!
I afton fick det bli comfort food i form av pasta bolognese med parmeggiano reggiano!
Fick gå hem från skolan idag med huvudvärk och ont i msukler så har mest legat och sovit och kurerat mig!

Nu blir det film sen sova igen.
I morgon blir det planering på jobbet med chefen gällande semester!

Taste and smell are key ingredientes in fine cooking!

Likes

Comments

God kväll!
Idag firas sambons 30 års dag vilket blir en speciell middag:
Svarpepparfräst hel fläskfilé bakat i ugn med lök och timjansrostade rotfrukter med tsatziki!
Till efterrätt blir det en marängtårta med vit marsipan, pudrat med kakao och smörkräm!

Hoppas ni får en fin kväll

Taste and smell are key ingredientes in fine cooking!

Likes

Comments

God afton där ute!
Ikväll vankas det en köttfärs, bacon och broccolipaj med ett medelhavsinspererat pajskal med smak av oregano och olivolja!

Skolan går hur bra som helst och är väl cirka fyra till sex veckor kvar till första praktiken och det ska bli kul.

Efter maten blir det att fixa lite i lägenheten inför morgondagens catering!

Have a good night!

Taste and smell are key ingredientes in fine cooking!

Likes

Comments

God morgon på er!
Nu bär det iväg till skolan och idag står Kallkök på schemat och dags för tillverkning av crème brulée och crème caramel följt av kursen Livsmedels- och Näringskunskap!
I eftermiddag blir det att planera resterande inför morgondagen då sambon fyller 30 så kommer bli en stor fest!

Njut av solen om sen finns hos er!

Taste and smell are key ingredientes in fine cooking!

Likes

Comments

I helgen var man i Värnamo med sambons familj på födelsedagsfest!
Aldrig varit i Värnamo innan och det tog ett bra tag att resa.
Blev buss tidigt på lördagsmorgonen och första stoppet blev Jönköping och fika med med sambons kompisar som bor där som gifte sig förra året vilket blev många skratt!
Sedan bar det iväg med Krösatågen mot destination Värnamo där vi möttes upp av sambons syster med dotter! Väl där åkte vi och handlade för att sedan styra bilen mot huset och jag fick äran att stycka tre kycklingar som skulle användas till middagen. Det fick bli en frikassé och till efterrätt avnjöts en marängtårta med chokladganache toppat med färska bär och varenda människa tyckte om middagen 😊

Dagen efter blev det en promenad i Värnamo för att sedan ta tåget till Jönköping och möta upp sambons mamma för en lång fika sedan hem med bussen till Göteborg!

Detta inlägg får avslutas med ett god natt!

Taste and smell are key ingredientes in fine cooking!

Likes

Comments

Hej på er!
Var ett par dagar sen det blev ett inlägg här så nu kör vi en uppdatering!
Ikväll blir det paprikagratinerad fläskfilé med sauterad lök och vitlök toppat med ett pastatäcke på menyn!
Skolan går bra,  beröm efter beröm och har redan fått en liten fågel viskat i örat att det eventuellt blir praktik ute på underbara Gunnebo slott och trädgårdar i Mölndal men än är det inte klart med platserna!

Idag när jag kom hem från skolan hade sambon fixat upp lampor i taket och kan väl säga som så här att det är LYX i lägenheten :)

Har blivit klar med kursens instuderingsfrågor i ämnet Hygien och fick en extra uppgift av läraren vilket var att sätta ihop en helt ny Powerpointpresentation vilket också är klart,  men morgondagens lektion är inställd på grund av att läraren är sjuk så istället blir det lektion i Kallkök istället med vegetariska varma rätter :) Ser fram emot detta så ikväll efter tvätt och middag blir det att plugga in recept med mera!

Taste and smell are key ingredientes in fine cooking

Likes

Comments

Hej på er!
Lite senare inlägg än vanligt!
Tidigare ikväll blev det fotosession med sambon vilket resulterade i väldigt bra bilder enligt fotografen själv!
Igår var man i skolan och hade lektion i kök mellan 8°° och 13°° sedan åkte man till jobbet och jobbade från 15°° till 01°°. Var en hel del att göra men det var roligt!
Snart dags att sova här.
I morgon väntar renovering av lägenheten.

Ha en go helg alla!

Taste and smell are key ingredientes in fine cooking!

Likes

Comments