Japp!! Precis vad rubriken säger, jag har fått chansen att vara smink modell!!

Nu tänkte jag berätta för er om denna upplevelsen som var väldigt konstig och väldigt roligt!

Jag blev frågad på gatan efter skolan en dag om jag ville vara sminkmodell och sa självklart ja till det!

På det här fotot så har jag precis kommit till lokalen som jag ska bli sminkad, jag vet faktiskt inte vad jag ska bli för något i detta stadiet, jag ser bara fram emot vad som ska hända!

När hon väl börjar sminka mig så blir jag lite förvånad... vad är detta?

Som min mamma sa när jag skickade fotot, "jag vet att du har ljus hud men det där är väl lite väl ljust?" Haha, precis så kände jag med! Och jag är fortfarande ovetande om vad jag ska vara för något! Sen börjar jag få lite färg i ansiktet!!

Som tur var så hade jag med mig min vän som kan japanska som fick reda på vad jag skulle förställa för något. det är alltid lika kul när ens vän börjar fnittra och säger att jag ska bli en manet.. japp.. en manet, man börjar ju undra vad jag har gett mig in på när man får höra det.. eller hur?

Vi har tydligen på en väldigt bra smink och mode skola och var typ på våning 50!!! :O det var ju jätte högt upp! :O här är en bild på utsikten!

Det tog ju ett tag att bli färdig sminkad och att få på mig peruken!

Hon som sminkade mig var jätte trevlig!! Jag fick massvis med godis att äta på under tiden som hon sminkade mig! Här är en bild på en nästan färdig Danni, manet!

Tada!!! vad tycker ni? Liknar jag en manet? kanske inte.. men efter detta så bar det av mot fotostudion!! För att ta bilder på mig!

Jag har tyvärr inte tillåtelse att visa de färdiga bilderna fören de har använt dom, vilket är i slutet av januari, men jag ska visa dom när jag får lov att göra det! Men jag kan visa en bild på när jag var i fotostudion!

Det var jätte kul!! Alla var jätte trevliga! Jag skulle gärna göra det igen om dom frågar mig! :D
Men nu är det bara att vänta tills i slutet av januari då jag får visa er de slutgiltiga bilderna!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Skolutflykt!!

Till Edo Wonderland i Tokyo, vid ett berg som heter Nikko.

Vi samlades utanför skolan kl 07.30 på morgonen vilket betydde att jag var tvungen att gå upp kl 5.. Det var nog det mest jobbiga med det hela.

Men när väl alla hade kommit, gick vi mot bussarna som vi skulle spendera tre timmar på för att komma dit, sen skulle vi vara där i 4 timmar för att sen åka tillbaka. Skolan betalde för inträde och lunch.

Efter 3 timmar på en buss med folk som sjunger högt och pratar konstant så var jag lite trött. När vi kom fram så var det en väldigt fin syn, allt hade en gammal stil, husen, gatorna, även människorna klädde sig som de var från edo perioden. Lunchen var väldigt god, det var mat som man själv tillagade vid bordet väldigt gott!

Efter lunchen så gick vi och kollade på en ninja show, som var väldigt spännande att titta på, det hände saker hela tiden, de fightades, lamporna blinkade och det lät som att det åskade! De bråkade om en skriftrulle som jag inte riktigt vet vad den innehöll, men något viktigt, här är en bild på den Ninjan som försökte stjäla rullen!

Efter Ninja showen så bar det av mot nästa show som var en vatten geisha show. Den var lite smått konstig, men ändå underhållande det var en geisha som styrde vatten och kunde få vattnet att spruta från lite var som, blommor, krukor, till och med pannan. Det som var kul var att jag faktiskt förstod lite av det som dom sa. Yey, jag kan lite japanska!

Vi hade ju väldigt begränsat med tid så hann inte med sy mycket men efter vatten geishan så hade vi lite tid över, innan nästa geisha show skulle börja, så vi gick in i ett väldigt litet spökhus!

Jag är en väldigt lätt skrämd person, men det var faktiskt inte så läskigt i detta lilla spökhus. Vi hade chansen att kasta ninja stjärnor efter spökhuset vilket vi gjorde, jag klarade inte ens av att träffa tavlan..

Nu var det dags för att gå till sen sista föreställningen! The Geisha Show!

De såg ut som dockor och hade väldigt fina kläder!

Det som var det roligaste med den här showen var att en av mina vänner blev uppkallade på scenen. Han fick byta kläder, läsa från skyltar vad han skulle säga som var på japanska. Det var väldigt kul att se!!! De till och med serverade honom sake ( Japanskt risvin)
Men hon som var den stora Geishan var väldigt fin, hon hade väldigt mycket kläder, förstår knappt hur hon klarade av att gå runt med allt, tyvärr så fick jag ingen bra bild, och man fick egentligen inte ta bilder där inne, schh, säg inget!

Killen i brunt är han jag känner!

Men efter detta så var tyvärr tiden slut det var allt som vi hann med på de fyra timmar som vi fick. Det var väldigt fint! speciellt att allt var så gammaldags och även löven på träden som har börjat ändra färg!

Sen bar det av tillbaka, tre timmars buss färd!

Just det, vi tog en bild innan vi gick in med alla som åkte med, vi var fem bussar!! Kan ni hitta mig?

Likes

Comments

Hej!!
Jag har åkt på en resa till Singapore under hela fem dagar!! :O
Med två vänner som jag har träffat här i Japan!

Men oturligt nog så var det något som kallas för "Haze" under tiden som jag var där.. vilket är när ett av grann länderna eldar för mycket av sina skogar så all aska åker med luften till Singapore och gör det jobbigt att vara ute..

Men trotts detta "dåliga" vädret (vilket är ungefär 30 grader och typ 100% luftfuktighet) så var vi ute och gjorde saker varje dag!

Den första dagen när vi kom dit blev jag förvånad över hur varmt det var, i Japan hade det redan börjat bli svalt!! Medans här var det fortfarande sommarväder. Så förstadagen till en början gjorde vi inte så mycket, tog det lugnt och försökte överleva varmen, så vi gick runt lite och försökte vara inomhus så mycket som vi kunde. Som tur är så i detta väldigt lilla landet har man många köpcentrum som man kan gå i, det fanns typ minst 2 köpcentrum på varje station!!! :O

Men när vi väl hade suttit på köpcentret i typ 2 timmar tyckte vi att det var dags att göra något så vi åkte till en kinesiskt trädgård, väldigt fint!

Nästa dag så åkte vi runt lite överallt, tror faktiskt att vi åkte från ena sidan av landet till den andra, det är tydligen inte så stort så åkturen tar en timme ungefär med tåg. Vi åkte till några köpcentrum och jag köpte två par skor (yey!) vi gick om kring på de olika köpcentrumen och bara ett tar en tid att gå igenom, de är så väldigt stora!

Vi åkte väldigt mycket tåg denna dag och tydligen så är det ingen som kör tågen!!! Blev lite förvånad när jag fick reda på det så ville ha fotobevis!

Sen på kvällen så träffade vi några av min väns vänner som har har där, vi åkte hem till vännen fick äta mat och träffa några människor, det var väldigt trevligt! :D

Dag tre så åkte vi till en park, som heter Gardens by the bay, där de hade massvis med olika växter inklusive konstgjorda träd. Det fanns även två växthus där, det ena hette "Cloud forest" där de har måna av de växter som finns över molnen och hur de lever, men de berättade även om vad som hotar deras existens! väldigt intressant! Det andra huset heter "Flower dome" där de hade många olika sorters blommor, från delar av värden!

Här är bilden på hur det såg ut i cloud forest!

Här är en bild på en liten del av Flower dome!

Efter allt detta gående, fick vi sitta ner lite när vi tittade på de konstgjorda träden gjorde en ljusshow. Det var väldigt fint, det var många färger!

Tydligen så gör dessa konstgjorda träd ett bättre jobb än normala träd på att omvandla koldioxid till syre!
Se upp träd här kommer era ersättare!! 😱

Dagen efter åkte vi för att träffa några andra av min väns vänner för att äta lunch, stället som vi skulle till låg på taket av ett hus, så vi tåg hissen hela vägen upp och sen gick vi även upp för trappor en våning för att komma till denna restaurangen.

Här är dörren!
Om jag inte hade kommit dit med någon så hade jag inte vetat att detta var en dörr!

Efter lunchen så gick vi till en park för de skulle finnas ett underjordiskt rum som man kunde få gå ner i som är från när den brittiska armen hade Singapore, tyvärr så var den stängd.. så vi kunde inte gå in där men vi fick se en fin park!

Efter denna fina parken så åkte vi iväg för att träffa vännerna igen för att äta middag i ett skumt område, där man tydligen inte ska gå omkring själv, men det var väldigt god mat! :D tur att vi var ett par stycken som gick tillsynsmans!
På vägen ifrån restaurangen så gick vi förbi några ställen som solde Durian, som är en frukt som luktar jätte äckligt och det är en 50/50 chans att du tycker om det.. jag tyckte inte om det alls..
Så här ser frukten ut..

Vi stannade ute rätt så sent denna kvällen eftersom det var våran sista kväll.. så vi såg staden på natten när det är mörkt och alla lampor är tända!

Det som ni ser i bakgrunden här nedanför är en båt som sammankopplar tre hotellbyggnader och tydligen så ska det finnas en pol i båten!

Här jag och det kända Singapore lejonet!
Tänkte att det kunde vara kul med en bild på mig iallafall!

Sista dagen!!!! :O
Som sista dag så måste man ju packa alla sina saker på morgonen och sen checka ut från hostelet och se till att man har med sig allt.
Vi gjorde inte så mycket den sista dagen, landet är inte så stort finns inte så mycket att göra. Vi gick till fler köpcenter för att äta, maten var jätte billig! :O Den var billigare än i Japan! Då är det billigt.
Vi åkte till ena sidan av landet bara för att köpa bubbel tea, det var sååå gott!!

Efter vi alla var nöjda med att vi hade fått bubbel tea åkte vi till en annan park den var väldigt fin!
Det fanns en trädgård med giftiga växter, en med helande växter och en med kryddor.

Oturligt nog så började det regna..
Så vi bestämde oss för att gå på bio, vi såg filmen The Martian, väldigt spännande film!
Sen bar det av tillbaka till hostelet för att hämta väskor och sen mot flygplatsen!

På flygplatsen hade det till och med en staty av denna "underbara" frukt, som är väldigt känd.. de hade till och med bilder på tågen att man kunde få böter om man hade med sig en sån frukt på tåget o.O Man fick även inte dricka eller äta på tågen, massa regler..

Det var allt som hände i Singapore! En trevlig resa och även den tredje resan som jag gör själv! Yey!

Likes

Comments

Hej!!
Wow! Jag är verkligen dålig på att uppdatera här..

Men nu tänka jag berätta vad som har hänt!

För det första så klarade jag av A-klassen!!! :D Jag hade 470/600 poäng!! :D jag hade bara två fel på läsförståelsen!! Kan ni tänka er jag! Fick 48/50 på läsförståelsen på japanska!! Så kanske jag förstår lite.
Jag fick 40/50 på hörförståelsen.
72/100 på pratprovet och sen så fick jag 57/100 på grammatiken.. Så det mesta gick bra förutom grammatiken.. Men jag klarade kursen så efter detta lovet börjar jag B-klassen får se hur det kommer gå! Spännande :D

Efter provet för att fira gick jag ut på kvällen på en restaurang där de hade allt du kan äta av en sorts japansk pannkaka, okonomiyaki, det är väldigt speciellt men även väldigt gott!! vi satt där i två timmar och bara åt och åt! Jag blev så mätt..

Nu under lovet så ska jag åka till Singapore!! :O ska bli kul att se vad som kommer hända! Ska vara där i 5 dagar med två vänner, tydligen så ska det vara varmt.. Får se hur jag överlever! Det var ju jobbigt för mig i den japanska värmen hoppas det inte är för jobbigt!

Utöver det så har det inte hänt så mycket.. Det händer saker på helgerna!
För några helger sedan så var jag på en japanska träff, träffade många människor både från Japan och andra ställen i världen! Väldigt trevligt! Får se om jag har tid att gå dit fler gånger!

Likes

Comments

I Yokohama så finns det ett museum om koppnudlar! Det man undrar är ju hur mycket finns det egentligen att berätta om nudlar?

Tydligen så är det en historia bakom nudlar som är intressant. Men troligt vis den största anledning till att man går dit är att man får göra sina egna koppnudlar, smaken och rita på koppen. (kanske anledning till att barnen sprang in)

Väggen med historia!

Det var ett helt rum full med dessa inglasade nudlar. Med årtal för att visa hur nudlar har förändrats under åren. vilka nya sorter som uppkom och hur förpackningen förändrades. Det fanns även en vägg där de visade vilka sorter som fanns i olika länder, tyvärr så fanns inte Sverige med.. undra vilka sorter vi har?

Huset där Momofuku Ando uppfann snabb nudlar!

Det var i detta huset som han uppfann snabbnudlar, innan man fick se hans hus så fick man se en film om hur han uppfann snabb nudlar, vilka svårigheter han hade och hur han kom på sorten Koppnudlar. Vilket var när han kom till USA, för där åt man inte nudlar i en skål och med pinnar. Då kom han på att man kunde äta det i en kopp med en gaffel. Fräckt eller hur?

Staty!

Om man har ett koppnudel museum så ska man väl ha en staty av nudlar i taket, det måste man ju bara! eller? lite annorlunda iallafall.

Nu tänkte jag visa vad som händer när man ska få göra sin egen personliga smak på nudlar!

Första steget nudlar!

Så här är det de gör i en fabrik för att få nudlarna att vara på rätt plats i förpackningen. Fin kyckling jag har ritat eller hur? Man började med att köpa koppen och rita på den hur man ville, så på denna bilden ser ni lite hur min såg ut!

Nästa steg smakerna!

Här fick man välja vilken smak man ville ha på buljongen och även 4 stycken tillbehör, som till exempel majs, ägg, kött och massa annat! Det kunde blir över 5400 olika kombinationer, så nästan alla blir lite olika! Jag kommer faktiskt inte ihåg vad för smaker jag hade.. blir spännande när jag sak äta den!

Här har vi den i den uppblåsbara väskan som man fick med! Kändes lite konstigt att gå omkring med den väskan hala dagen..

Efter museet så gick vi till ett utkikstorn som heter Marine Tower. Där var det en jätte fin utsikt över Yokohama, vi var på 30:e och 29:e våningen vilket jag tycker är ganska högt upp!

Utsikten!

På den förta bilden så är det Mt. Fuji i bakgrunden!

På den andra så är det Tokyo till höger, för man kunde se Tokyo Tower härifrån, men min kamera fick tyvärr inte med det.. :(

Det fanns även ett hål i golvet med glas som man kunde stå på! vilket jg gjorde!

Känner mig modig!

Men efter allt springande omkring så hittade vi ett Pariserhjul, som var jätte stort, så det var ju ett måste att åka när man väl är där!

Det var väldigt stort. det var väldigt längesedan jag åkte ett sådant, så det var en rolig upplevelse!

Detta var det som hände i Yokohama! Det var verkligen kul! speciellt koppnudlar museum! Det var något som jag inte trodde skulle finnas!

Likes

Comments

Jätte panda!!

Jag glömde skriva i det förra inlägget att mitt sommarlov på två veckor har börjat! så från den 1:a augusti till den 16:e augusti så har jag sommar lov! Yey!!

Så när man har sommar lov och det även är den varmaste perioden någonsin i Tokyo så åker man till ett Zoo, där nästan allt är utomhus!! Bara för att se hur mycket man klarar så trotts all varme så var det väldigt intressant att se alla de olika djuren!

Jag tog massvis av bilder på de olika djuren! här kommer bilder på några!

Elefanter!!!

Tyvärr så verkade även de lite påverkade av värmen så de stod och tog sydd i skuggan.

Isbjörn!

Det fanns två stycken isbjörnar men de var avskilda, då denna isbjörnen var ny. Han vandrade fram och tillbaka hela tiden såg faktiskt lite sorgligt ut..

Sälar!

När man knackade på glaset så kom dom simmandes för att visa upp sig kändes det som, de simmade framför glaset och tittade på en det fanns även en tunnel så de kunde simma över oss!

Tiger!!

Han vandrade mest fram och tillbaka med, det kom vatten där så han kunde svalka av sig lite!

Grillor!!

Först när vi gick förbi så var de inte där men när vi väl kom runt så var det två stycken ute!!

Uttrar!

De var såå söta!! de simmade till en tank där man kunde se dom under vattnet! Det fanns till och med en plattform där de kunde komma upp på!

Fladder mus, eller flygande räv som den heter!

Lite läskigt hur stora dom är, men de bara hängde där så inte så skrämmande direkt!

Lesser bushbaby!

De var bara så söta och de tittade på mig precis som jag tog bilden! ibland har man tur!

Flodhäst!

Det fanns varningsskyltar där det stod att man skulle akta sig för när de fes, för det kunde vara så att de sköt bajs samtidigt så man kunde få bajs på sig.. som tur så gjorde de inte det när jag var där!

Krokodil! Så stor!

Sköldpadda!

​Röd panda!

Jätte söt, men ville tydligen inte vara med på kort.. 

Detta var några av alla de djur som jag såg på zoo! Får se vad som mer händer på sommarlovet!

Likes

Comments

Heeej!

Tydligen så är det så att här i Japan så har man massa event där man skjuter raketer! Det är verkligen något speciellt att uppleva!

Tänkte berätta om min dag innan fyrverkerierna och under!

Jag mötte några vänner för att gå till ett svenskt kafé som finns i Takadanobaba! Hon som håller i det är japan men kan svenska och inne på detta lilla kafé så fanns det allt möjligt från Sverige! Hon hade olika kokböcker på svenska, Sveriges flagga och svenska te smaker, till och med Marabou choklad i andra smaker än vad som finns på Ikea! Det var som att gå in i ett litet svenskt paradis! Maten var jätte god! tog en bild på efterrätten!

Hon som äger kaféet som heter Kaffetanten, var jätte trevlig det var verkligen trevligt att gå dit! kommer nog att göra det flera gånger!!

Men när vi var klara där så åkte vi till Tokyo station, för att kolla på alla karaktär affärer som finns där, det fanns en mumin affär, en Hello Kitty affär, en totoro affär, massvis av olika affärer!

Mumin!!!

Totoro!!

Hello Kitty!!

Sen hade de även en pokémon affär med en Pikachu!

Efter allt tittande på de olika affärerna så åkte vi till stället där vi skulle träffa de andra vilket var min väns vän och hennes arbetskamrater! De hade även bokat sittplats som vi skulle få dela med dom!

Det var väldigt bra platser! Jag är så glad att jag hade chansen att få se fyrverkerierna från de platserna! Det skulle tydligen vara runt 200 000 personer som kollade på fyrverkerierna!!!!

Så mycket folk!!! Det satt till och med folk på andra sidan vattnet! :P

Allt det blå som ni ser på bilden här nedan är presenningar som folk kommer att sitta på! Här på gräset var det som fyrverkerierna sköts upp ifrån!

Här är en liten video från av av föreställningarna med fyrverkerierna! Vi satt och kolla på fyrverkerier i två och en halv timme!

Kan du se alla figurer som fyrverkerierna gör??

Det var verkligen en upplevelse och jag vill verkligen göra om det!! hoppas ni tyckte om video!

Likes

Comments

IKEA!!

Hehe eftersom att man är i Japan så måste man åka till Ikea när man väl är här för att se allt som är skrivet på svenska!

Allt har fortfarande de svsnska namnen vilket är väldigt kul att se när man väl har varit här ett tag och inte sätt sånt.

De hade den vanliga menyn, så självklart så tog man ju köttbullarna! De var väldigt torra så det var inte så gott.. man kunde heller inte byta ut moset mot pommes. Men man fick lingonsylt!!! Så det var okej.

Att var väldigt likt från hemma i Sverige, trodde inte att det skulle vara så likt!

Jag sprang om kring och lästa på alla små lappar med namnen på! Dom jag var med tyckte nog att jag var lite konstig :P

Man ska ju alltid känna sig välkommen!

Jag tog tyvärr inte så mycket bilder från insidan av Ikea.. det såg verkligen likadant ut! förutom att all information om sakerna stod på japanska.

De hade till och med "Småland" där man lämnar barnen under tiden man är där inne också!

Affären som finns precis efter man har betalat hade flera olika svenska småsaker, som Marabou choklad och knäckebröd!

Och det var allt som jag hade om min upplevelse på Ikea!! Det ser så jätte likt ut som i Sverige att det är nästan konstigt. Men när man längtar hem så är det väldigt bra att komma hit!

Likes

Comments

Plugg!!!!

Okej, nu medans man sitter här och kämpar med läxorna och behöver en liten paus så tänkte jag skiva lite om hur min språk-skola är här i Tokyo.

Okej, vi kan börja med de olika närvaro reglerna!! 😥
Japp, det är så här att jag går i A-klassen vilken är den för nybörjare. så börjar skolan 13:20 (Yey sovmorgon varje dag!!) men om man är sen mellan 13.20-13.35 så får man en liten försening, men om du kommer sent flera gånger (4ggr) under dessa första 15 minuterna så får du en hel dag bort skrivet från din närvaro! men om du kommer efter dessa 15 minuterna, till exempel 20 minuter sen, så får du en hel dag bort skrivet direkt!! 😱 Hårda regler asså..

Men om man inte kommer för sent så är det inga problem! Så jag satsar på att vara 15 minuter i tid istället, för att vara på den säkra sidan.

Nog om regler! Nu tar vi lite läxor istället xD för det är ju mycket roligare (inte).. Men jag har gått i skolan i två veckor, under denna lilla tid har vi gått igenom alla hiragana, ett av de tre alfabeten (runt 56 tecken) och haft både diktamen prov, där man ska stava orden rätt medan läraren säger det!
Vi har även gått igenom hela katakana och även där haft diktamen prov.

Yey, jag kan läsa! men fortfarande inte riktigt förstå vad jag läser..

Något som är riktigt kul med min skola är att det finns så många svenskar där, tyvärr så går det ingen svensk i min klass, men i min parallell klass går det en. Så två i A-klasserna och sen så är det tre stycken i B-klasserna, dom som är över dom klasserna har jag inte riktigt koll på.. Men på rasterna som är 5- 10 minuter långa, kan man prata svenska med de andra! Yey!!

Hmm.. lärarna på skolan är väldigt hjälpsamma och trevliga, man har olika lärare som man byter mellan i veckorna, så varje klass har ungefär 4 stycken lärare som man skiftar mellan. Alla lär ut på olika sätt så det gör lektionerna intressanta eller jobbiga, beroende på lärarna. 

Men nu måste jag fortsätta med detta eländiga pluggandet.. 
べんきょうします (plugga) 

Likes

Comments

Heej!

Wow! det har redan gått tre veckor sen jag flyttade till Japan!!! :O
det känns verkligen inte som att jag har varit här så länge. Okej.. nu ska vi se vad som har hänt sen flyget.. Ehm.. ja.. det har hänt så mycket vet inte riktigt vart jag ska börja..

Okej.. nu kör vi!

Jag har flyttat in på ett shared house, som är väldigt fint, mitt rum är hela 10.45 m2!! :O haha men iallafall!

Tokyo är väldigt stort, och jag har bara varit runt lite under mina tre veckor! Jag har varit i Shibuya och ätit på det omtalade genki sushi, där jag åt allt detta! För mindre än 1000 yen! :O

Haha det ser inte så mycket ut! Men man får mellan 2 till 6 bitar sushi på varje tallrik, och den sista tallriken är faktiskt en efterträtt!!! och den var jätte god! Det är en stor skillnad från sushi hemma i Sverige! (så jag har varit där tre gånger redan, hihi)

Den kända Hachiko statyn! Det är ju ett måste i Shibuya.

Shinjuku, Har jag varit en hel del i, för det är slutstationen på min tåglinje. Där finns det omtalade Godzilla hotellet och det är även en biosalong i samma hus! Såg den nya Avengers där med mina nyfunna vänner från USA och England. tyvärr så fick jag ingen jätte bra bild på Godzilla.. så en annan gång får ni en bild på det!

Utsikten från rulltrappan efter bion!

Trotts att himlen är svart så ser man på gatorna som om det vore sol ute! Jag kommer nog aldrig att vänja mig vid det..

För er som undrar, vad lagar Danni för mat i Japan! så är svaret enkelt! Jag gör inte det!! 😝 Jag har ätit ute nästan varenda dag sen jag kom hit, någon gång har jag köpt mikromat för omväxlings skull! Men man kan få en rejäl måltid för ungefär 700 yen, vilket är ungefär 50 svenska kronor! Här är ett exempel på vad man kan få för mat!

​Det är riktigt gott också!

Jag ska försöka att bli bättre på att skriva här så att jag kan visa vad som händer i mitt liv i Tokyo! 

Likes

Comments