View tracker

Tja!
Danne här igen;
har ni någonsin känt att era framtidsval, speciellt yrkesmässigt,känns självklara eftersom det ni har valt på gymnasiet kommer till hundra procent att vara det du kommer att jobba med?
Det har jag gjort. Och jag känner att trots att jag går på Hotell och Turism så innebär det inte att man självklart kommer att jobba med det, och jag skulle beskriva mig själv som en person som sticker ut och tänker utanför boxen. Kanske långt utanför boxen, så långt ute så att min box är i min egna bubbla i min egna värld. Jag älskar att hitta på saker att göra, speciellt saker som underhåller andra och som jag personligen tycker är kul, och det är egentligen det enda man ska tänka på när man vill ut till jobbvärlden. Man kanske får slita och jobba upp sig genom att visa mycket engagemang och glädje när man gör allt. Jag är 16 år och har jobbat på massa olika ställe som till exempel Hotell, fast food restauranger, med små barn eller till och med tillsammans med asylsökande som svenska lärare. Jag tänker på ett sätt: Om du kan göra någonting som du tycker är kul, och som du tror att andra tycker är kul och kan tänka sig att betala för, varför inte börja med det för?  Jag älskar fotboll, och jag vet att många runt omkring mig gör också det, så det jag tänkte var att anordna en fotbollsturnering, ett skolmästerskap för att vara exakt, för elever från årskurs 7 till årskurs 3 på gymnasiet.Resultat? En fullsatt hall, med många ungdomar engagerade inom fotbollen, och varje förälder med en korv i handen och ungdomar med burkläsk. jadu, det blev lyckad, jag hade kul, de hade kul, och vi alla tjänade på det.Det jag vill komma med nu är att oavsett vad, älskar du något, har du en passion som kanske inte har med den linjen som du har valt att göra, så gör det iallafall, det är bara mer erfarenhet för dig,  och det kan hjälpa dig i framtiden. Jag har länge tänkt att jag ville bli hotellchef, samtidigt som jag vill öppna min egna restaurangskedja, eller nån mysig matvagn i stan som säljer god italiensk mat, eller arbeta inom integrationen av människor som behöver hjälp med språket eller inte har det så lätt. Be open minded, det är alltid bra och man kanske inte tjänar på det direkt men vi är alla små entreprenörer inombords. vi behöver bara låta fantasin flöda ut och berika vardagslivet och göra det annorlunda från de andra. En person som sticker ut är en person som är alltid ihågkommen. Så om du nu har en idé som låter helt sjuk och som folk kanske inte hört förut, så bara ta ut den. Folk kommer att komma ihåg vem du är. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hallå där, jag är tillbaka med ett blixt inlägg.
Har ni någonsin känt att ni klickar med en människa som ni inte ens känner? att det räcker med blicken i några sekunder för att förstå att det är den perfekta?Att ni är så jäkla nervösa så att ni inte kan få fram några ord när du är med människan, inte ens en "Hej hur mår du?", du står bara där som en idiot och kollar på människan och ler som ett barn åt exakt ingenting, och du är överhypad över tanken att ens få någonsin röra människan. Well allting kan hända,nu ska jag berätta hur det ligger till:
jag mötte henne, hon hälsade och sade mitt namn,vi snackade;det var en kort konversation.Jag ville bara släppa vatten muggen och bara " omg where have you been my whole life" men sedan så gick hon ifrån mig och jag började inte tänka på den förens jag märkte att shit nu har hon gått, jag var så dum som inte frågade vad hon hette. Paniken och känslan att inte få träffa henne igen växer fram inom mig och jag börjar då fråga runt om det finns någon som känner till den där tjejen,och beskriver henne samtidigt som man inte kan säga mycket för att man var bländad, man glömde hur hon såg ut samtidigt som man visste att hon finns där någonstans. Helt plötsligt, en kväll så hittar jag henne igen. På ett väldigt konstigt sätt, slump eller ödet vem vet, men vi pratade länge, och  jag märkte att saker blir bara bättre, hon är glad och jag är glad. Vi pratade med varandra till klockan 6 på morgonen och med ett leende på läpparna så gick jag och la mig.
Är det en ängel som har funnits vid min sida hela tiden? det känns som man har känt människan i hela livet, man kommer så lätt överens med varandra, känslor flödar och glädjen i ens ögon är helt otrolig.
Jag hoppas att var och en av er därute, hittar sin ängel som man inte har vetat något om.
En verklighets baserad kärleks historia, stay tunned för att läsa om fortsättningen

Likes

Comments

View tracker

Som ni redan vet så lever vi i en värld där de som kan verkligen vara något måste tydligen se bra ut,och med se bra ut så menar många att man ska vara smal men ha kurvor,vara perfekta utan smink och verkligen klä i allt möjligt.
Men vet ni vad?Det är inte sant.
varför valde jag den här bilden? 
För det kvittar verkligen om ens bröst är för stora eller för små,om ens midja är för bred eller för liten,om man har tigh gap eller ej,om man har smink för att dölja sig eller om man väljer själv att inte ha smink.
Det här med att modellerna måste se ut si och så är verkligen inte ok,för att folk sen ska må ännu sämre när man inte ser ut som vissa. Nyckeln sitter i de här orden; är du nöjd med dig själv så fuck it,de andra behöver inte bry sig ett dugg om hur du ser ut,vad du äter eller hur du klär dig, de har sig själva att tänka på och ingen annan. Och att folk ska verkligen hålla på mot varandra och trycka ner de pga man är över överviktig eller spinkig,har akne eller ens ögonbryn ser ut som de andra vill,är låångt ifrån vad jag kallar ok. Tandställning,glasögon? Det är sjukt snyggt. Man ska inte behöva må dåligt över två detaljer,som egentligen är bara bra.fräknar,belly fat,en annan hudfärg,ögonform och även att ha smala ben och små bröst,det är detaljer som egentligen ingen ska bry sig om och säga att det ska du ändra på,det är du,och är säker på att om folk sluta kritisera varandra för en gång skull och ha såna jäkla fördomar och den där "perfekta utseendes idealen" och ställa såna höga krav på varandra så skulle alla må så jävla mycket bättre. Vi är lika fina allihopa och även för att man väljer att se ut på ett viss sätt så ska man inte känna rädsla för att till ex. lägga ut en bild,gå ut i de kläder som man verkligen älskar,eller till och med skita i att bada för att de andras åsikter är vassa som knivar,och så fort man vänder sig om så blir man uttskrattad och chuff,så sitter knivarna i ens rygg. Och det får en att må så jäkla mycket sämre,och det kan verkligen skada för livet.
Så snälla
fräknar eller osminkad. det spelar ingen roll, vi är alla fina oavsett vad.

Likes

Comments

"Det var en gång...
En kille som hette Micki och en tjej som hette Liza.Micki älskade Liza men Liza visste inte vad hon skulle göra längre, Micki mådde dåligt, och försvann och trodde att ingen brydde sig om honom;men där fanns Liza som jagade Micki, letade efter honom och grät. Liza var mycket orolig. Liza får reda på att Micki är skadad,Micki mår inte bra, han säger att han är värdelös och kan inte ens avsluta det enklaste som finns. sitt liv.
Men Liza,hon hade ett stort hjärta,Liza älskade Micki, kanske inte på samma sätt som Micki älskade henne, men hon älskade Micki, hon brydde sig. Hon fällde tårar,och trodde att Micki inte fanns längre på jorden. Micki var så dum,han agerade impulsivt, sket i Liza och bara gjorde sin grej, Liza vet inte hur hennes liv utan Micki skulle sett ut, och när Micki blev friskare,så förstod han att han hade precis haft möjligheten av att förstöra en, kanske 10 eller 100 andra, människors liv om han hade lyckats ta sitt liv. Liza gråter,och ber Micki att aldrig lämna henne,aldrig mer någonsin,Micki inser att den som han trodde skulle inte bry sig om honom, var egentligen den som brydde sig mest. hans skyddsängel."

förlåt mig, för att jag har verkligen inte kunnat uppdatera. Jag har precis flyttat, och hade inget internet hemma, men idag, idag tänkte jag komma tillbaka.
Med ett "hardcore" inlägg, väldigt känslosamt, och eftersom det är allt fler och fler människor som lider av psykiska störningar, som mår riktigt dåligt, och inte klarar av att snacka med någon, för att "ingen förstår iallafall" , som känner sig ensamma, förföljda av det förflutna eller helt enkelt olyckligt kär, och i många fall, slutar det med döden. Folk som tar sitt liv, för att de har inte orkat mer, för att de som man trodde skulle hjälpa gjorde allt sämre, och att vara tvungen att göra allt ensam, är inte lika roligt som att göra det när man är 2.Att ibland försöka komma över saker och ting är absolut omöjligt och det värsta som finns,man vill bara drunkna i sina egna tårar.
Men tänk på detta, vad tjänar man på att begå självmord? tror ni att det funkar på något sätt? Det gäller att vara riktigt starka, och kämpa och kämpa. Det är aldrig något positivt, och jag hatar att få höra att varje dag som går är det 4 personer här i Sverige, som har begått självmord, och Sverige är tyvärr 3:a i världen när det gäller självmordsantal per år.
Jag kan inte säga att jag har direkt mått bra, men jag mår bättre, och darför började det hära med att blogga och intressen för att hjälpa människor. Du är dig själv, ingen annan. Och får någon människa dig att känna dig otillräcklig är det inte värt det.
 

Likes

Comments

detta ni ser är bruschette, stekt sparris med aubergine, prinsens crepes med räkor,champinjoner och purjolök och mozzarella sticks med en cupcake, väldigt gott och smakrikt!

Likes

Comments

Man får höra allt mer och mer att Sveriges ungdomar är allt latare och latare, och landet håller på tappa sin storhet inom sporterna och att ungdomarna sliter inte hårt länge,men idag ska jag bevisa att där ute så som de här fyra så finns det 10000 till som jobbar lika hårt, och att nå sina drömmar är inte omöjligt, tvärtom.Du är halvvägs om du bara tror på att du själv kan klara det. Vi har Ebba Nilsson, hon berättade för mig att hon har nu ridit i 11 långsiktigt mål är väl EM med ponny innan jag blir 18, förhoppningsvis kanske redan nästa år.år, varje dag + tävlingar under helgerna,och den där lågan som gör så att hon fortsätter är att hon får se framsteg med sina egna ögon varje dag som går,och när det går dåligt så har man något att träna på för att bli ännu bättre, men den hårda träningen gör så att Ebba, redan som 15 åring får offra sig och har inte tid för att träffa sina vänner utanför skolan. på frågan om vad hon hade för planer inom ridningen svarade hon så här:"långsiktigt mål är väl EM med ponny innan jag blir 18, förhoppningsvis kanske redan nästa år." och med detta menar hon att hon tänker ge järnet och slita hårt för sin dröm, dessutom så tänkte hon att det är definitivt något hon vill jobba med i framtiden.
 
Vi hoppar över till Emelie Kolbrand ,16  år,som har också höllt på med ridningen i 11 år, Emelie berättar att hon rider också så ofta hon kan och hon tävlar en gång i månaden och ridning är definitivt inget yrke för henne, bara en hobby, men viljan saknar inte hos henne heller:" det bästa är att kunna få se framsteg hela tiden" och oavsett om hon inte satsar lika hårt så vill hon bevisa att man kan fortfarande ha mycket vilja även om det är bara en hobby.

Liridon Hasani, mannen,myten,legenden, 14 år har redan mycket erfarenhet inom fotbollen och känd som en av smålands bästa i sin ålder, tränat i 10 år, spelat I Pukebergs Bk, Smålands Laget och tränar nu med Div 3 ledare, Nybro If sams han spelar för klubben Flygsfors/Gadderås If, där han är en extremt viktig pjäs i mittfältet.
Han berättar att det finns inget bättre än att få känna på bollen och lira med sina vänner, det är underbart. Liridon tränar 6 gånger i veckan plus matcher, och fotbollen är verkligen något han vill syssla med i framtiden:"För planer inom fotboll är att bli så bra som det bara går, drömmen är att bli proffs i AIK, annars vill man ju bli läkare eller forskare inom medicin" han är 14 år och han tror på sina drömmar, han är halvvägs!

Evelina Eklund,15 år har tränat friidrott i 8 år 4 gånger i veckan plus tävlingarna under helgen,Evelina åker dessutom till växjö många gånger under månaden, enbart för att träna, och det är något som de äldre underskattar, men som tar verkligen mycket tid ifrån en och hon är riktigt nöjd när hon går och tränar, "man vet att det ger resultater" och på frågan om det var något för henne i framtiden så svarade hon :"Jobba går nog inte,det går inte att försörja sig på yrket om man inte är yttersta elit.  men något jag kan tänkas träna  med i framtiden så länge det är motiverande" och motivationen saknas inte. så fortsätt så!
Ungdomarna är inte tappade, våga tro på de istället!

 
 

Likes

Comments

förlåt, jag har inte kunnat blogga pga jag flyttar och har inget internet ibland, men idag så tänkte jag att det va dags.
Har det hänt er, att man har haft den där "vännen" som av någon anledning är vän med samma person som har förstört ert liv och tryckt ner er? Har ni undrat varför människan som har förstört ert liv vet allting om dig, av någon jäkligt märklig anledning?och fått höra av din kära "vän" jag tänker inte säga något, lita på mig bara säg och ändå så får alla veta allt om dig? Ja, det har väl hänt alla någon gång, vissa har lättare för att lita på folk och vissar inte, vissa väljer vänner enligt speciella kriterier som populäritet eller snygghet, vissa efter insidan,och det jag vill att alla gör är, vara jäkligt noggranna när ni väljer era vänner, va inte vän med en människa som skämmer ut dig grovt framför folk, eller använder dig till speciella syfte och skiter i dig efter, var inte vän med en som inte ens bryr sig om hur många gånger du har ställt upp, det enda de bryr sig är de få gångerna DE har ställt upp för dig,du kommer alltid att vara i ett dåligt ljus inför de andra. Våga gå din egen väg än att ha falska vänner, utmana era vänner, ifrågesätt deras trovärdighet, se hur långt de skulle komma för att få vara med dig. Gör de allt, och ger allt, så tro mig,det är såna du behöver i ditt liv.Trogna livskamrater!

Likes

Comments

människor är rädda för vad de inte känner och inte är vana vid, och det ser man när det gäller matlagning. detta ni ser, är stekta potatisar, arabiska köttbullar,lök,paprika,tomater, morötter och det viktigaste. det som i Arabien motsvarar våra bestick, alltså Hubaz, vilket betyder bröd. Jag har hört massor av kommentarer om att araber är ohygieniska eftersom de rör maten med händerna, och ingen vet vad de har gjort.
Och det är fullständigt inte sant, för de tvättar händerna noggrant, ber och när de rör brödet så rör de endast brödet, eftersom att nudda maten med händerna när man äter är Haram, alltså förbjudet. Vissa människor borde gå ut i världen och upptäcka istället för att känna allt mer och mer rädsla, det gjorde jag idag, åt hos en arabisk familj och jag lever, så det kan väl vem som helst. Stoppa fördomarna.

Likes

Comments