Fastkedjad. Fastkedjad, sen jag vaknar tills jag går och lägger mig.

Har du någonsin känt att du är fastkedjad, trots att du har alla möjliga nycklar i världen eller trots att många säger "det finns hjälp du kan få"? Det kan många av oss relatera till. Du är inte ensam.

Man känner sig fastkedjad, och för många så kan det verkligen vara svårt att förstå vad det egentligen är även om du får hjälp, eller skulle ha massa människor som bryr sig om dig. Du känner dig fastkedjad, skoltrött, trött på allt. Även på livet.

Du känner behovet av att ständigt få höra att du är bra, känna dig hemma någonstans, känna dig accepterad, duglig. Och många undrar kanske varför man gör det, när man är fullt duglig egentligen. Jo, det är inget man tänker på.

Här om dagen, fick jag höra att "Även om du skulle tycka att jag är fin, så tycker jag inte att jag är det". Och det är egentligen vad det hela handlar om. Att man accepterar sig själv före alla andra accepterar dig. Det är ett steg som är mycket svårare än vad man tror, och trots att man får höra " Men du duger" så säger hjärnan emot, och istället får du höra "Du suger". Den känslan, är ingen känsla som går att bota direkt. Den följer med dig överallt, trots att du märker inte alltid av den. Det heter ÅNGEST.

Ångest är inte stress. Ångest är inte det du känner när du kommer hem och har massa läxor, eller när du är trött efter träningen. Ångest är inget av det. Ångest är din fiende, och din bästa vän. Den finns med dig i mörkret, och den kedjar dig i mörkret. Det finns ingen som helst grund i forskningar som pekar på vad exakt som är anledningen till att man får ångest. En fullt frisk människa, som har alltid mått bra kan också få ångest.

Men det verkar inte många tro på. Ångest, kan vara som cancer. Det börjar från en liten cell, och sprider sig över hela kroppen. Den känns obotlig, men ibland tror man att man har besegrat den. Såhär känns det, för oss som har ångest. Vi känner många behov, och man tror att det enda vi vill ha är uppmärksamhet. Och ja, en av våra behov är just uppmärksamhet. Vi vill känna oss uppskattade, älskade och fullt dugliga. Vi behöver få höra hela tiden att vi är fina, att allting kommer att vara bra. För att vi är låsta i ett rum, som vi själva har skapat, och som vi själva inte kan komma ifrån.

Man kan verkligen tro att ja men det går ju över om någon dag. Nej. Det kan fortsätta i flera år. Känner du någon som har ångest, så tveka inte på att prata med människan. Ibland är det extra skönt att veta, att även de som inte känner dig så väl, vill finnas.

Den tar över din kropp, och den är grunden till många dåliga beslut i livet. Forskningar visar att ångest är grunden till varför man börjar med narkotika, nikotin och alkohol. Vi känner behovet av att tillhöra någonstans, och ibland börjar det med en cigg bakom skolan, och det fortsätter, tills vi är ett helt gäng med rökare. Detta är alltså forskat. Man känner sig utanför, och man känner att ingen förstår sig på oss och våra val. Så kan det vara med alkohol. Man dämpar ångesten med alkohol, även om det är i en liten stund. Och samma med narkotika.

Döm oss inte för att vi inte orkar. Döm oss inte för att vi har eller mår dåligt över en längre period. Ge inte upp på oss. Våga se resurser hos oss.

Jag vill avsluta med en mening. För oss alla, som lider pga ångest eller annat, snälla ge aldrig upp på dig själv. Du äger. Och låt ingen få dig att känna dig sämre. Uppskatta de som uppskattar dig. De kommer först av alla.


Likes

Comments

Jadu. Jävla Feminist. Man får höra den meningen väldigt ofta, och oftast, så förstår jag inte varför. Varför är man en idiot om man är feminist, och varför är man så annorlunda om väljer att vara det, enligt så många? Jag vet ärligt talat inte. Men det är dags att informera om vad feminism innebär, innan man får höra "Jo jag håller med dig, men jag är inte feminist, jag är sosse" .

Att vara feminist, är inte ett politisk parti. Och att vara feminist, är inte en sjukdom heller. Feminismen har funnits i ett bra tag ska jag säga. Redan på 1800 talet så snackade man om att låta kvinnor studera på offentliga skolor. Efter första världskriget snackade man mer och mer om att låta kvinnor rösta, och än idag, trots hur jämställt vi har det, så behövs "Feministjävlar" som oss. Varför? Jo, Sverige är fan inte enda landet i världen ska jag säga. Kvinnor blir könstympade, dödas om de är otrogna, slagna, och i en av fem indiska hushåll, våldtagna. Men de vågar inte anmäla det.

Feminister anses vara tråkiga, för att de tycker oftast inte att skämt på andras bekostnad är roliga, feminister anses vara jobbiga att deala med för att de måste alltid tjabba så fort man läser om någon som har blivit ofredad, feminister är så onödiga enligt många. Men jag kan nog säga, att jag är feminist, och är det priset för jämställdhet, så tar jag gärna emot all möjlig skit. "Haha han är feminist".

Jadu, hade du varit enda pojken i din familj, uppväxt med bara systrar och en mamma, en mamma som har kämpat och jobbat ihjäl sig för att försörja 4 barn ensam, så hade du förstått hur det är. Men vi har kommit hyfsat långt i utvecklingen för att utgå ifrån mitt exempel.

Kvinnor är de mest utsatta i samhället, det finns hur mycket statistik som pekar på att kvinnor är de som lider mest av krig, våldtäkter, och dåliga arbetsvillkor. Och man tänker, jo men detta händer ju inte i Sverige. Wrong, jag uppmanar er att kollla statistiken från Polisens hemsida angående våldtäkter mot kvinnor. Sverige ligger tyvärr etta i världen när det gäller våldtäkter per 100 tusen invånare. Sverige må vara världens mest jämställda landet när det gäller löner, men enligt rapporten ifrån medlingsinstitutet, så är resultatet ifrån det gångna året, fortfarande för stor. 12,5% i snitt. Alltså, din mamma, som har samma jobb, och jobbar lika mycket som hennes manliga kollega, tjänar fortfarande mer än en tiondel mindre än honom. Skillnaden är liten, men onödig. Man brukar säga att kvinnor inte kan jobba på samma sätt pga hur deras kropp är uppbyggt, men jag kan lova dig att min mamma, jobbar hårdare än hennes manliga arbetskollegor, och har du någon fakta på att kvinnor är klena, så please skicka den till mig.

En till anledning till att vara feminist kan vara, att det gäller inte om kvinnor bara. När man är feminist, så strävar man efter jämnlikhet mellan kön. Inte som många tror, att kvinnor är bättre än män, kvinnor hatar män, eller kvinnor tror att de kan ta över världen. Glöm det där. En feminist, vill bara ta upp så många "jobbiga" frågor, just för att du ska få det bättre i framtiden, så jag förstår inte riktigt problemet med det.

Varför väljer jag att visa upp Pride färgerna? Har du en fin klänning, eller en fin klocka som du vill visa upp? Ja gör det, ingen hindrar dig. Så som ingen har rätten att hindra mig för att jag ber stolt fridfärgerna, som symboliserar att vi alla ska ha det lika oavsett färg, sexualitet, religion eller kön.

Dags att tänka om folket, det är ingen lätt kamp, men inget i livet kommer lätt.

Likes

Comments

Ett år ja. Ett år sen vad? Jag har inte bloggat på över ett år. Anledningar? Motivationen fanns inte. Jag bloggade mest för att hjälpa andra, men kände att mitt jobb kanske räckte inte. Inte alls. Men är det en sak som jag har lärt mig, så är det att ingen, INGEN ska behöva känna sig otillräcklig i livet. Vad har ni missat, ni som inte känner mig så väl, eller kanske inte läst min blogg på länge?

Well let's start. Jag har skaffat nya vänner, har funnit mitt riktiga jag, och hittat fred med mina gamla minne. Jag har haft ett års lång förhållande som har förvandlat mitt liv helt, på ett bra sätt. Har lärt känna en helt annan människa från den jag är. Trots att vi var raka motsatsen, så är jag glad att det hände. Varför? För att man utvecklas ständigt i livet som människa, och förhållande är en utveckling, trots att det kan göra ont i slutet. Men tja, nu går vi vidare. Jag har haft ett fantastiskt bra 2016. Jag har fått jobb som journalist på 24 Kalmar, jag har fått jobb på Fryshuset, och dessutom så föreläser jag om mobbning, psykisk ohälsa, rasism och en del tråkiga saker, som kanske politik ;)

Anledningen till varför jag kände för att engagera mig extra mycket i denna kampen som tar aldrig slut, är för att det behövs. Jag förnekar inte att jag har aldrig varit en mobbare, och jag förnekar inte att jag har varit anledningen till många ledsna människor. Karma payed back. Jag har fått allting tillbaka, och har insett att det är inte ok. Jag ber öppet om ursäkt till alla som har lidit pågrund av mig.

Vi har kommit till ett år där mycket tråkiga saker har hänt, där homosexuella skjuts ihjäl pga deras sexualitet, där människor blir nekade att åka kollektivt pga bakgrund, och där tjejer, sitter i en tajtare sits när det gäller "slutshaming". Jadu, ordet HORA har kanske inte någon betydelse för dig. Men hur vet du att hon tycker att det är ok? För att, ja du tar ju åt dig om hon säger att du är en fuckboy? Så vad är skillnaden? Eller är du arg, för att du fick aldrig henne, och inte får som du vill? För att du önskar en tjej som inte har gått igenom rykten, psykisk ohälsa, eller som har haft sex, för att tydligen så är hon ingen bra tjej? Jadu, jag kan nog säga, att anledningen till att många tjejer faller i depression, är såna som du, såna som jag, såna som din polare. Att du kategoriserar en tjej efter "flickvänsmaterial" och "sexmaterial". Att du skulle ljuga och dra hit månen för att få henne, men krossa hennes hjärta, och skita fullständigt i henne när hon mår dåligt. Att inte stå ut med att din flickvän kanske ringer dig så ofta för att hon mår dåligt, och sen helt plötsligt är hon förstörd. Borta. Kaput.

En grej som är också allt vanligare, är just att döma någon pga vad man har gjort innan, för att ja vadfan jag är ju perfekt. Vad gör det om jag sprider rykte om vad hon gjorde med den killen, det är ändå inte mig det angår. WELL, hoppas att du går rakt in stolpe och inser att där har du fel. FEL, FEL, FEL. Man blir förföljd, och du kan vara anledningen till att ett liv försvinner, men när du inser det, så är det försent. Så jag hoppas att jag har några manliga läsare därute, kalla mig vad du vill, men, tänk på mina ord. Detta är viktigt.

Minst lika viktigt som att inte mobba, döma, stänga ut människor pga sexualitet, och säga " Det är inte naturligt, Gud skapade inte oss för att älska med samma kön". Vännen, dra inte religionkortet. Gud skapade oss för att älska, oavsett kön, etnicitet, utseende, eller religion. DU är inte mer värd än vad de är.

Och för att avsluta, så vill jag påminna er om att ni är inte ensamma i kampen mot kroppskomplex. Vi har kommit till en punkt där du får höra att du är fet eller helt enkelt ser ut som en potatis, av till och med främlingar. Jo, jag vet hur det känns. Har svält mig själv. Har kräkts för att få bort magfettet, har gråtit med hoppet att jag skulle få sixpack från himmelen. Men problemet var inte hos mig, eller dig. Problemet sitter i de människorna, som inte uppskattar dig för den du är. Problemet sitter i deras trångsynta hjärna, som inte ser hur dåligt du mår, för att passa in i en helt orimlig ideal. KOM IHÅG.

DEN IDEALEN SER DU VARJE MORGON NÄR DU VAKNAR OCH SER DIG SJÄLV FRAMFÖR SPEGELN. U rock <3

Likes

Comments

Tja!
Danne här igen;
har ni någonsin känt att era framtidsval, speciellt yrkesmässigt,känns självklara eftersom det ni har valt på gymnasiet kommer till hundra procent att vara det du kommer att jobba med?
Det har jag gjort. Och jag känner att trots att jag går på Hotell och Turism så innebär det inte att man självklart kommer att jobba med det, och jag skulle beskriva mig själv som en person som sticker ut och tänker utanför boxen. Kanske långt utanför boxen, så långt ute så att min box är i min egna bubbla i min egna värld. Jag älskar att hitta på saker att göra, speciellt saker som underhåller andra och som jag personligen tycker är kul, och det är egentligen det enda man ska tänka på när man vill ut till jobbvärlden. Man kanske får slita och jobba upp sig genom att visa mycket engagemang och glädje när man gör allt. Jag är 16 år och har jobbat på massa olika ställe som till exempel Hotell, fast food restauranger, med små barn eller till och med tillsammans med asylsökande som svenska lärare. Jag tänker på ett sätt: Om du kan göra någonting som du tycker är kul, och som du tror att andra tycker är kul och kan tänka sig att betala för, varför inte börja med det för?  Jag älskar fotboll, och jag vet att många runt omkring mig gör också det, så det jag tänkte var att anordna en fotbollsturnering, ett skolmästerskap för att vara exakt, för elever från årskurs 7 till årskurs 3 på gymnasiet.Resultat? En fullsatt hall, med många ungdomar engagerade inom fotbollen, och varje förälder med en korv i handen och ungdomar med burkläsk. jadu, det blev lyckad, jag hade kul, de hade kul, och vi alla tjänade på det.Det jag vill komma med nu är att oavsett vad, älskar du något, har du en passion som kanske inte har med den linjen som du har valt att göra, så gör det iallafall, det är bara mer erfarenhet för dig,  och det kan hjälpa dig i framtiden. Jag har länge tänkt att jag ville bli hotellchef, samtidigt som jag vill öppna min egna restaurangskedja, eller nån mysig matvagn i stan som säljer god italiensk mat, eller arbeta inom integrationen av människor som behöver hjälp med språket eller inte har det så lätt. Be open minded, det är alltid bra och man kanske inte tjänar på det direkt men vi är alla små entreprenörer inombords. vi behöver bara låta fantasin flöda ut och berika vardagslivet och göra det annorlunda från de andra. En person som sticker ut är en person som är alltid ihågkommen. Så om du nu har en idé som låter helt sjuk och som folk kanske inte hört förut, så bara ta ut den. Folk kommer att komma ihåg vem du är. 

Likes

Comments

Hallå där, jag är tillbaka med ett blixt inlägg.
Har ni någonsin känt att ni klickar med en människa som ni inte ens känner? att det räcker med blicken i några sekunder för att förstå att det är den perfekta?Att ni är så jäkla nervösa så att ni inte kan få fram några ord när du är med människan, inte ens en "Hej hur mår du?", du står bara där som en idiot och kollar på människan och ler som ett barn åt exakt ingenting, och du är överhypad över tanken att ens få någonsin röra människan. Well allting kan hända,nu ska jag berätta hur det ligger till:
jag mötte henne, hon hälsade och sade mitt namn,vi snackade;det var en kort konversation.Jag ville bara släppa vatten muggen och bara " omg where have you been my whole life" men sedan så gick hon ifrån mig och jag började inte tänka på den förens jag märkte att shit nu har hon gått, jag var så dum som inte frågade vad hon hette. Paniken och känslan att inte få träffa henne igen växer fram inom mig och jag börjar då fråga runt om det finns någon som känner till den där tjejen,och beskriver henne samtidigt som man inte kan säga mycket för att man var bländad, man glömde hur hon såg ut samtidigt som man visste att hon finns där någonstans. Helt plötsligt, en kväll så hittar jag henne igen. På ett väldigt konstigt sätt, slump eller ödet vem vet, men vi pratade länge, och  jag märkte att saker blir bara bättre, hon är glad och jag är glad. Vi pratade med varandra till klockan 6 på morgonen och med ett leende på läpparna så gick jag och la mig.
Är det en ängel som har funnits vid min sida hela tiden? det känns som man har känt människan i hela livet, man kommer så lätt överens med varandra, känslor flödar och glädjen i ens ögon är helt otrolig.
Jag hoppas att var och en av er därute, hittar sin ängel som man inte har vetat något om.
En verklighets baserad kärleks historia, stay tunned för att läsa om fortsättningen

Likes

Comments

Som ni redan vet så lever vi i en värld där de som kan verkligen vara något måste tydligen se bra ut,och med se bra ut så menar många att man ska vara smal men ha kurvor,vara perfekta utan smink och verkligen klä i allt möjligt.
Men vet ni vad?Det är inte sant.
varför valde jag den här bilden? 
För det kvittar verkligen om ens bröst är för stora eller för små,om ens midja är för bred eller för liten,om man har tigh gap eller ej,om man har smink för att dölja sig eller om man väljer själv att inte ha smink.
Det här med att modellerna måste se ut si och så är verkligen inte ok,för att folk sen ska må ännu sämre när man inte ser ut som vissa. Nyckeln sitter i de här orden; är du nöjd med dig själv så fuck it,de andra behöver inte bry sig ett dugg om hur du ser ut,vad du äter eller hur du klär dig, de har sig själva att tänka på och ingen annan. Och att folk ska verkligen hålla på mot varandra och trycka ner de pga man är över överviktig eller spinkig,har akne eller ens ögonbryn ser ut som de andra vill,är låångt ifrån vad jag kallar ok. Tandställning,glasögon? Det är sjukt snyggt. Man ska inte behöva må dåligt över två detaljer,som egentligen är bara bra.fräknar,belly fat,en annan hudfärg,ögonform och även att ha smala ben och små bröst,det är detaljer som egentligen ingen ska bry sig om och säga att det ska du ändra på,det är du,och är säker på att om folk sluta kritisera varandra för en gång skull och ha såna jäkla fördomar och den där "perfekta utseendes idealen" och ställa såna höga krav på varandra så skulle alla må så jävla mycket bättre. Vi är lika fina allihopa och även för att man väljer att se ut på ett viss sätt så ska man inte känna rädsla för att till ex. lägga ut en bild,gå ut i de kläder som man verkligen älskar,eller till och med skita i att bada för att de andras åsikter är vassa som knivar,och så fort man vänder sig om så blir man uttskrattad och chuff,så sitter knivarna i ens rygg. Och det får en att må så jäkla mycket sämre,och det kan verkligen skada för livet.
Så snälla
fräknar eller osminkad. det spelar ingen roll, vi är alla fina oavsett vad.

Likes

Comments

"Det var en gång...
En kille som hette Micki och en tjej som hette Liza.Micki älskade Liza men Liza visste inte vad hon skulle göra längre, Micki mådde dåligt, och försvann och trodde att ingen brydde sig om honom;men där fanns Liza som jagade Micki, letade efter honom och grät. Liza var mycket orolig. Liza får reda på att Micki är skadad,Micki mår inte bra, han säger att han är värdelös och kan inte ens avsluta det enklaste som finns. sitt liv.
Men Liza,hon hade ett stort hjärta,Liza älskade Micki, kanske inte på samma sätt som Micki älskade henne, men hon älskade Micki, hon brydde sig. Hon fällde tårar,och trodde att Micki inte fanns längre på jorden. Micki var så dum,han agerade impulsivt, sket i Liza och bara gjorde sin grej, Liza vet inte hur hennes liv utan Micki skulle sett ut, och när Micki blev friskare,så förstod han att han hade precis haft möjligheten av att förstöra en, kanske 10 eller 100 andra, människors liv om han hade lyckats ta sitt liv. Liza gråter,och ber Micki att aldrig lämna henne,aldrig mer någonsin,Micki inser att den som han trodde skulle inte bry sig om honom, var egentligen den som brydde sig mest. hans skyddsängel."

förlåt mig, för att jag har verkligen inte kunnat uppdatera. Jag har precis flyttat, och hade inget internet hemma, men idag, idag tänkte jag komma tillbaka.
Med ett "hardcore" inlägg, väldigt känslosamt, och eftersom det är allt fler och fler människor som lider av psykiska störningar, som mår riktigt dåligt, och inte klarar av att snacka med någon, för att "ingen förstår iallafall" , som känner sig ensamma, förföljda av det förflutna eller helt enkelt olyckligt kär, och i många fall, slutar det med döden. Folk som tar sitt liv, för att de har inte orkat mer, för att de som man trodde skulle hjälpa gjorde allt sämre, och att vara tvungen att göra allt ensam, är inte lika roligt som att göra det när man är 2.Att ibland försöka komma över saker och ting är absolut omöjligt och det värsta som finns,man vill bara drunkna i sina egna tårar.
Men tänk på detta, vad tjänar man på att begå självmord? tror ni att det funkar på något sätt? Det gäller att vara riktigt starka, och kämpa och kämpa. Det är aldrig något positivt, och jag hatar att få höra att varje dag som går är det 4 personer här i Sverige, som har begått självmord, och Sverige är tyvärr 3:a i världen när det gäller självmordsantal per år.
Jag kan inte säga att jag har direkt mått bra, men jag mår bättre, och darför började det hära med att blogga och intressen för att hjälpa människor. Du är dig själv, ingen annan. Och får någon människa dig att känna dig otillräcklig är det inte värt det.
 

Likes

Comments

detta ni ser är bruschette, stekt sparris med aubergine, prinsens crepes med räkor,champinjoner och purjolök och mozzarella sticks med en cupcake, väldigt gott och smakrikt!

Likes

Comments

Man får höra allt mer och mer att Sveriges ungdomar är allt latare och latare, och landet håller på tappa sin storhet inom sporterna och att ungdomarna sliter inte hårt länge,men idag ska jag bevisa att där ute så som de här fyra så finns det 10000 till som jobbar lika hårt, och att nå sina drömmar är inte omöjligt, tvärtom.Du är halvvägs om du bara tror på att du själv kan klara det. Vi har Ebba Nilsson, hon berättade för mig att hon har nu ridit i 11 långsiktigt mål är väl EM med ponny innan jag blir 18, förhoppningsvis kanske redan nästa år.år, varje dag + tävlingar under helgerna,och den där lågan som gör så att hon fortsätter är att hon får se framsteg med sina egna ögon varje dag som går,och när det går dåligt så har man något att träna på för att bli ännu bättre, men den hårda träningen gör så att Ebba, redan som 15 åring får offra sig och har inte tid för att träffa sina vänner utanför skolan. på frågan om vad hon hade för planer inom ridningen svarade hon så här:"långsiktigt mål är väl EM med ponny innan jag blir 18, förhoppningsvis kanske redan nästa år." och med detta menar hon att hon tänker ge järnet och slita hårt för sin dröm, dessutom så tänkte hon att det är definitivt något hon vill jobba med i framtiden.
 
Vi hoppar över till Emelie Kolbrand ,16  år,som har också höllt på med ridningen i 11 år, Emelie berättar att hon rider också så ofta hon kan och hon tävlar en gång i månaden och ridning är definitivt inget yrke för henne, bara en hobby, men viljan saknar inte hos henne heller:" det bästa är att kunna få se framsteg hela tiden" och oavsett om hon inte satsar lika hårt så vill hon bevisa att man kan fortfarande ha mycket vilja även om det är bara en hobby.

Liridon Hasani, mannen,myten,legenden, 14 år har redan mycket erfarenhet inom fotbollen och känd som en av smålands bästa i sin ålder, tränat i 10 år, spelat I Pukebergs Bk, Smålands Laget och tränar nu med Div 3 ledare, Nybro If sams han spelar för klubben Flygsfors/Gadderås If, där han är en extremt viktig pjäs i mittfältet.
Han berättar att det finns inget bättre än att få känna på bollen och lira med sina vänner, det är underbart. Liridon tränar 6 gånger i veckan plus matcher, och fotbollen är verkligen något han vill syssla med i framtiden:"För planer inom fotboll är att bli så bra som det bara går, drömmen är att bli proffs i AIK, annars vill man ju bli läkare eller forskare inom medicin" han är 14 år och han tror på sina drömmar, han är halvvägs!

Evelina Eklund,15 år har tränat friidrott i 8 år 4 gånger i veckan plus tävlingarna under helgen,Evelina åker dessutom till växjö många gånger under månaden, enbart för att träna, och det är något som de äldre underskattar, men som tar verkligen mycket tid ifrån en och hon är riktigt nöjd när hon går och tränar, "man vet att det ger resultater" och på frågan om det var något för henne i framtiden så svarade hon :"Jobba går nog inte,det går inte att försörja sig på yrket om man inte är yttersta elit.  men något jag kan tänkas träna  med i framtiden så länge det är motiverande" och motivationen saknas inte. så fortsätt så!
Ungdomarna är inte tappade, våga tro på de istället!

 
 

Likes

Comments

förlåt, jag har inte kunnat blogga pga jag flyttar och har inget internet ibland, men idag så tänkte jag att det va dags.
Har det hänt er, att man har haft den där "vännen" som av någon anledning är vän med samma person som har förstört ert liv och tryckt ner er? Har ni undrat varför människan som har förstört ert liv vet allting om dig, av någon jäkligt märklig anledning?och fått höra av din kära "vän" jag tänker inte säga något, lita på mig bara säg och ändå så får alla veta allt om dig? Ja, det har väl hänt alla någon gång, vissa har lättare för att lita på folk och vissar inte, vissa väljer vänner enligt speciella kriterier som populäritet eller snygghet, vissa efter insidan,och det jag vill att alla gör är, vara jäkligt noggranna när ni väljer era vänner, va inte vän med en människa som skämmer ut dig grovt framför folk, eller använder dig till speciella syfte och skiter i dig efter, var inte vän med en som inte ens bryr sig om hur många gånger du har ställt upp, det enda de bryr sig är de få gångerna DE har ställt upp för dig,du kommer alltid att vara i ett dåligt ljus inför de andra. Våga gå din egen väg än att ha falska vänner, utmana era vänner, ifrågesätt deras trovärdighet, se hur långt de skulle komma för att få vara med dig. Gör de allt, och ger allt, så tro mig,det är såna du behöver i ditt liv.Trogna livskamrater!

Likes

Comments