Vilket underbart väder vi har idag. Har suttit ute på trappan och njutit medans lilleman sovit i vagnen. Han blir även två veckor idag och det firade vi med ett rådgivningsbesök och en viktuppgång på 240g. Så nu har han äntligen passerat födelsevikten och väger 3395g.

Annars så var vi till huset igår och gud vad fint det kommer bli. Så himla kul att se Leah springa runt och leka på tomten. Jag längtar så tills vi flyttar. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu är han här, våran fina Liam. Lite tidigare än vad vi hade tänkt oss men hur glad jag än är över att han är här är jag även ledsen. Ledsen över den förlossning jag inte fick och den graviditet som slutade på det sätt ingen önskar. Bara den lilla saken att få upp bebisen på ens bröst när den kommer fick jag inte uppleva. Än en gång tog havandeskapsförgiftningen över och bebis måsta ut akut.

Allt började som en vanlig onsdag. Jag förde Leah till dagis, åkte till sjukhuset för labbprover och skulle sedan gå upp till gyn för att dom skulle kolla mina reflexer. Det slutade med att flera läkare och sjukskötare rusade in och började prata på deras doktor språk samtidigt dom tittade på mig och inom några sekunder fick jag höra de där orden jag inte ville. Att det är brottom, det blir akutsnitt nu.Att jag är väldigt sjuk. Jesper hann bara komma till sjukhuset så rullades jag in på operation.

Ut kom han, våran prins. 10 maj, kl 11.55, 3250g och 50cm lång. Och tur var det att han kom, för även han mådde inte bra. Men tänk vilken grym sjukvård vi egentligen har som kunde hjälpa han här så han inte behövde flygas iväg. Och hur de fick ordning på mig trots diverse komplikationer.

Det lär ta tid att bearbeta allt som hänt. Han blev aldrig inskriven på BB så vi fick inte bo med varandra förrän han var en vecka gammal. Tänk er att ligga på BB, utan sitt barn. Det är så mycket vi inte fick uppleva, som jag alltid kommer att sakna. Men det är bara att försöka tänka positiv och försöka ta igen den förlorade tid nu när vi båda har blivit utskrivna.

Oavsett allt vi fick vara med om finns det inte ord som kan beskriva lyckan över att ha två underbara barn. Tänk att jag är två barns mamma.

Likes

Comments

Ny vecka och nya tag är det som gäller efter dagens telefonsamtal med den andra läkaren. Samtalet gick åt skogen som allt annat också verkar göra men det är bara att försöka hålla huvudet högt som verkligen inte är det lättaste att försöka när ens värden är dåliga.

Igår var jag dock fri från huvudvärk i någon timme och passade då på att laga en smörgåstårta för att överraska Jesper som jobbat i huset hela helgen. Är rätt tyst om huset men det är för att det bara är tråkiga saker som sker där för tillfället men snart börjar förhoppningsvis det roliga.

Likes

Comments

Här har det varit tyst men det är mest för att jag hade hoppats på att vid det här tillfället veta mera om min förlossning som nu verkar bli kejsarsnitt pga för smalt bäcken? Något dom aldrig påpekat förut inte ens med Leah. Även mina värden är kassa och har alla tecken på havandeskap så när detta kommer ske är ännu en gåta då jag och dagens läkare är väldigt oense. Han tycker jag ska gå hemma och komma tillbaka v40+3 för en ny bedömning medan jag inte ser något logiskt i det. Han struntade fullständigt i värdena och mitt mående. Men jag har som tur är en telefontid till en annan läkare på måndag som räddade mig när Leah föddes.

Försöker tänka positiv att allt kommer ordna sig på måndag så håller tummarna!

Likes

Comments

Godmorgon!

Här är det snart dags att åka till dagis med Leah och jag ska åka till sjukhuset och ta prover då jag tycker att jag är mer svullen idag. Hade även huvudvärk hela dagen igår så det är bäst att titta upp det. Har stående toxprover insatta. Ska även ta något blodprov tills förlossningen för att kolla mitt blod ifall jag kommer behöva påfyllning.

På tal om annat, detta väder. Maj kan ju inte ha börjat på ett bättre sätt, så härligt med sol. Och titta här vad jag har beställt till bebisen i magen. Beställde det av en tjej som sydde ihop det efter mina önskemål och i måndags var det klart för hämtning.

Likes

Comments

Äntligen är maj månad här. Vaknade hur tidigt som helst och kände mig lättad och lycklig över att det är maj. Lustigt men det är så skönt att vi närmat oss slutet på denna graviditet. Igår trodde vi dock att vi skulle få ett april barn men efter ett besök på BB och lite undersökningar senare så visade det sig att kroppen förbereder sig och att det nu bara är att vänta.. Känns konstigt att vänta, som att man går runt som en tickande bomb. Har mycket sammandragningar och förvärkar men varje gång dom blir mer intensiva så slutar dom.. På fredag är det iallafall dags att träffa läkaren och prata om förlossningen och förhoppningsvis sätta ett datum för eventuellt snitt om inte det startar av sig själv med tanke på att jag inte får gå över tiden. Men min magkänsla säger att det kommer att starta av sig själv denna gång, hoppas på det iallafall.

Idag besökte vi även Bolstaholm för första gången tillsammans med syrran och Lova. Deras burgare är verkligen gudomliga!

Likes

Comments

Är så stolt över Leah, min modiga tjej! Igår var det ridning som gällde och nu börjar det verkligen släppa för henne. Igår vågade hon t.om släppa tyglarna och sätta ut armarna i luften och bara lita på hästen. Man märker att så fort hon lär sig något nytt på hästryggen så strålar hon utav självförtroende.

För min del började dagen på skit, provade kanske 10 jackor här hemma, även Jespers men nu är det bara att inse att magen är för stor. Ingen jacka gick fast och där stod man och bara ville gråta samtidigt Jesper står och hånskrattar...

Likes

Comments

Älskar när ens barnmorska försöker vara snäll och säger "Du är helt enkelt en av dem som blir lite större under graviditeten, det finns dom också". Har nog insett för länge sedan att jag inte ingår i den där kategorin där man går upp något kilo och ser fantastisk ut i 9 månader. Med Leah gick jag upp 32 kilo och det lär nog vågen sluta på denna gång också. Mycket att skylla på med Leah var ju vätskan jag samlade på mig pga havandeskapsförgiftningen men den verkar ju bli orsaken även denna gång. I veckan har jag börjat märka av vätskan och mina prover är fortfarande inte bra så jag går till labben ungefär 3 gånger i veckan där man kollar upp mina värden. Nu senast hade det stigit så fortsätter det i den takten så är det sedan upp till läkaren att bestämma vad som ska hända.

Även magen har växt riktigt ordentligt dom senaste veckorna och ligger där uppe i övre kurvan men inget extra tillväxtultraljud har ännu behövts. Kan ännu inte förstå att Leah var 4160g och är född v.38 och att denna bebis verkar följa samma väg. Idag är det även två veckor kvar tills jag får vräkningsdatumet eftersom dom inte vill att jag ska gå över tiden men sen beror ju allt på hur jag mår då så får vi se hur detta slutar.

Annars så i onsdags fyllde min ena bror år så jag la ihop en vanlig gräddtårta som jag fyllde med citronkräm, hallonmoussé och garnerade med jordgubbar.

Likes

Comments

Då var påsken över för denna gång och gud vad skönt det har varit att ha haft Jesper hemma dock blev han olyckligtvis sjuk men han var hemma iallafall.

Mat i stora lass har vi ätit denna helg. I lördags lagade jag marinerad rostbiff här hemma tillsammans med potatisgratäng och sparris, i söndags blev det Eckerö linjens påskbuffé och igår var vi så lata att det blev burgare på Park. Inte konstigt att jag bebisen växer så det knakar i magen.

Likes

Comments

Här har det varit lite dåligt med uppdatering men kan berätta lite om vad vi pysslat med i veckan. I söndags så var jag och Jesper till uppsala och ritade samt beställde vårat kök som beräknas komma första veckan i maj. Var orolig före att det inte skulle bli bra för köket är ju verkligen något jag vill trivas i men nu efteråt så är jag så himla nöjd. Köket blev perfekt. Även tack till mamma och pappa som hade Leah där över natten samt dagen då vi var borta. Händer inte ofta att vi sover utan henne så saknade henne direkt efter vi lämnat henne. Annars så har det varit en rätt lugn vecka, Leah börjar bli förkyld så det passar bra med lite påskledighet. T.om pappan i huset har gått på 4 dagar ledigt.

Annars så har jag fått en låsning mellan skulderbladen som håller på tar livet av mig. Nätterna blir drabbade för det värker konstant. Var på gravid massage igår men det hjälpte inte alls så ringde till kiropraktor idag och fick tid direkt så nu har jag varit och försökt låst upp den. Var orolig att man inte fick "knäckas" som gravid men det var inget problem sa han. Nu hoppas jag det ska bli bättre så jag kan sova ordentligt.

Likes

Comments