Mitt vardagliga liv.

God kväll och hoppas att er dag har varit bra!
Jag tänkte bara skriva ett kort inlägg angående mina planer för podcasten. Som ni säkert märkt har det inte kommit ut avsnitt så ofta som jag hade tänkt från början. Planen var att det skulle komma ett avsnitt minst varannan vecka, tyvärr går inte det för tillfället och detta har såklart sina anledningar.

För det första har jag inte mått bra alls under de senaste månaderna på grund av olika anledningar. Dels gör min kropp mer ont under kyliga tider, då de blir högre spänningar i musklerna på grund av kylan. Sedan är det en del saker som händer i skolan och det tillsammans med den värk jag har nu är ingen bra kombination. När jag kommer hem från skolan har jag nästan ingen energi kvar och den lilla energin som är kvar vill jag helst använda till min fritid.

För det andra har jag även daglig panikångest och riktigt jobbiga panikattacker. Varför jag har dessa panikattacker kan jag tyvärr inte svara på riktigt tyvärr, men dem kan komma lite närsomhelst under dagen. På grund av detta sover jag inte bra på natten, jag sover ca 2-3 timmar per natt vilket inte alls är bra. Ni som har panikångest vet hur hemskt det är när man ligger där och tror att man ska dö på plats. Tro mig jag arbetar med detta dagligen och försöker komma på nya sätt att göra min vardag lite enklare. Det brukar till och med vara så att jag sitter med min mobil redo att ringa till min assistent och säga att jag inte orkar fortsätta i skolan. Men det finns något inom mig som säger stopp som tur är! Oftast brukar jag ringa upp honom och vid det tillfället har jag 100% klart för mig vad jag vill säga men när han väl svarar så vågar jag inte. Då brukar jag oftast komma på något nytt att säga istället exempelvis ”vad har du för dig?” eller fråga honom något jag egentligen inte undrar över.

Misstolka mig inte jag är glad att den där spärren finns där och sätter stopp för mig vid sånna tillfällen. Jag har kommit för långt för att ge upp nu och jag tänker inte snubbla på målsnöret. Jag vill ta studenten och övervinna allt detta mer än allt annat. Med stöd från min familj och mina vänner vet jag att det är möjligt!

Nu har ni fått en lite större inblick om vad jag slåss mot och det kommer komma fler podcast avsnitt det har ni mitt ord på. När jag mår bättre ska jag satsa helhjärtat på podcasten och även på denna blogg! Tills dess kommer ni kunna följa mig på bloggen och jag har stora planer för bloggen.

Ha det bra nu allihop och ta hand om varandra! <3

Likes

Comments

Mitt vardagliga liv.

Hej!

Vad kul att just Du tittade in och vill läsa på min nystartade blogg. Dem flesta av er som läser detta till en början kanske redan vet vem jag är, på grund av att ni har följt min podcast Road to success,
Mitt namn är Daniel Sjökvist, jag är tjugo år och bor i ett litet samhälle som heter Ockelbo. Jag går mitt tredje år på realgymnasiets Estet-mediaprogram och jag har även åtta helsyskon (5 bröder och två systrar). När jag födds hände dock något speciellt. Jag skulle egentligen födas någon gång i juni 1997 men blev född den tredje april istället. Detta ledde till att jag fick syrebrist vid födseln, som i sin tur blev någon form av hjärnblödning och detta orsakade min CP-skada ”spastisk dipligi”. Skadan Spastisk dipligi är ganska svår att förklara, då det är ett ganska brett ämne att skriva om. Skulle ni dock vilja veta mer om den kan ni lyssna på min podcast som kommer länkas i inlägget. Jag skulle kunna ge en kort sammanfattning om min skada och en liten inblick om vad det är.

Min skada heter som sagt ”Spastisk dipligi” och den innebär att jag har en förhöjd muskelspänning på både höger och vänster sida av min kropp. Spastisk kan man säga är latin för Förhöjd muskelspänning och dipligi är latin för att det på verkar båda sidorna av kroppen. I mitt fall är benen mer påverkade än mina armar och den påverkar även mitt balanssinne. Vilket betyder att jag lär använda mig av hjälpmedel i dagsläget för att kunna gå som exempelvis rullator, kryckor, rullstol osv. Jag vet att det är möjligt för mig att kunna gå på riktigt någon dag, då jag nästan lyckades med det vid tolv årsålder. Sedan kom det tyvärr en massa hinder på vägen som stoppade mig, det är en annan historia som jag kommer ta upp i nästa podcast avsnitt.

Det som kan vara bra och veta om en CP-skada ingen är den andra lik och påverkar alla olika. Det finns dem som har samma skada som mig men som dock kan få ännu värre än vad jag själv har. Deras tal kan exempelvis påverkas, dem kan ha ännu högre muskelspänning, ha svårare att röra på sig och ta sig fram mm.

Som jag nämnde tidigare har ganska nyligen startat en podcast som heter ”Road to success”. Där vill jag dela med mig av mina med -och motgångar som jag har haft och kommer fortsätta ha i livet. Samtidigt vill jag inspireras samt motivera andra till att kämpa för att nå sin personliga ”Road to success”. Jag tror att vi alla bär på drömmar vi vill uppnå någon dag i framtiden. För mig personligen är det att kunna gå på riktigt någon vacker dag!

Ska avsluta detta inlägg med att förklara tanken med bloggen. Tanken är att bloggen kommer finnas för det stunder som jag inte laddar upp något podcast avsnitt. Jag gör detta dels för att jag vill såklart, men också för att ni ska kunna följa mig och mitt vardagliga liv lite enklare än tidigare.

Länken till podcasten hittar ni här: https://soundcloud.com/djsroadtosuccess/sets/road-to-success-avsnitt

OBS´: bloggen är under uppbyggnad blir klar inom kort :)

Ha det bäst!

//Daniel Sjökvist

Likes

Comments