Header

2017.01.16-17-18
Tre dagar. Ingen mat. Bara dryck.
Ja det tog ju inte många minuterar efter att jag vaknat innan magen kände sig redo för en stadig frukost. Den byttes snabbt ut till citronvatten följt av en juice med selleri, gurka och persilja. Seriöst? Är detta vad vi ska leva på de kommande tre dagarna? Visst. Nej jag är inte bitter.
Kurrande mage och noll energi.
Första dagen var jobbig, det erkänner jag. Andra dagen hade jag inte lika stora cravings för frukost som jag annars alltid har. Hungern blev mer en vän. Konstigt kanske men det var liksom bara att inse, normalt går man runt mätt, nu går man runt hungrig. Och det ska vara så. Punkt. Få in det i skallen. Energin var dock på noll.
Och Linn som fick jobbpass alla dagarna. Hon klarade första dagen helt enligt vårt detoxschema men vi insåg båda två att om hon ska kunna jobba måste hon trycka i sig en sallad på jobbet också. Hon hade ju inte ens tid att dricka sina juicer som var den enda källan till någon form av energi. Tredje dagen gick också helt okej. Jobbigt? Ja. Men mest av anledningen att man inte hade någon energi. Det blev plötsligt jobbigt att ta sig från sängen till köket, från köket till soffan och från soffan tillbaka till sängen. Ingen energi till att vara social. Ingen energi till något. (Har jag skrivit energi många gånger i detta inlägget?) Men med en tom tarm visade vågen för första gången i min livshistoria under 80. Ja, kanske föddes jag inte som en 80kilos pojke, det skulle ju vara en väldig klump att trycka ut för stackars mamma men jag har ju aldrig i modern(?) tid vägt under det. Med det säger jag inte att jag blivit smal precis, bara att jag har en väldigt tom tarm.
Hur som så gjorde vi det! Vi klarade det! Och efteråt känns det sjukt skönt. Imorgon blir det frukost vill jag lova. Och då menar jag inte citronvatten.

  • Australien

Likes

Comments

2017.01.15
Då var man vegetarian. En månad utan kött, fisk och fågel. Sen en runda till Woolworths för att införskaffa alla ingredienser till morgondagen. Morötter, äpplen ingefära, mynta, blåbär, rödbetor, spenat, citroner, apelsiner, gurkor, selleristjälkar, persilja, bananer och Gud vet allt? Vi är redo, detoxen kan börja.

  • Australien

Likes

Comments

2017.01.12-13-14
Kära dagbok... Long time no see.
Då ska man försöka minnas tillbaka. Det har inte varit några jättehändelserika dagar precis men minnet är ju kort ändå. Många timmar framför datorn i sökande efter de perfekta tapeterna och inredningsdetaljerna till det perfekta huset men något där emellan måste man ju gjort?
En dag fick jag iallafall tummen ur och stack till gymmet. Kändes faktiskt riktigt bra. Nästan... Varför tar det emot att säga(?!) ...kul! Jo men tyckte verkligen det. Körde på och känslan efter var riktigt skön.
En annan dag när Linn började tidigt tog jag väskan på ryggen som jag fyllt med solcréme, handduk, Ipad, vatten och ett par hörlurar. Redo för stranden. Men stranden ligger ju långt bort och det ska tydligen ligga en trevlig park desto närmre så det kändes som ett bättre alternativ för denna dag. En halvtimmes gång i cirklar senare hittar jag dit. Lägger väskan på gräset. Tar ut paddan och sen handduken. Vecklar ut den och tar upp paddan som på några sekunder blivit kokhet. Lägger tillbaka den i väskan på nedkylning, smörjer in mig, sätter på musik i telefonen och gömmer den under handduken för att inte samma sak ska hända med den. Ganska exakt en och en halv låt spelas innan musiken pausar. Tar upp och kollar vad som hänt och läser på skärmen att den är överhettad. Och snart är jag det också. Svetten rinner och jag blir inte långvarig innan jag går hem igen. 40grader, blå himmel och helt vindstilla. Kunde jag inte tittat på väderappen innan jag gick ut?
Handlat mat har jag också gjort, senast idag men mycket mer händelserikt liv har jag inte nu för tiden.
Vi gjorde en smoothie till kvällsmat idag eftersom vi båda känner oss lite runda av all kladdkaka som vi vräker i oss. Tittar youtubevloggar. Therese är en av alla vi följer. En vegansk vloggerska. Linn lägger en kommentar om att vi kanske också ska bli det. Det blir ett snabbt nej från mig men säger att jag ändå kunde tänka mig äta lite mer vegetariskt, dock inte veganskt. Linn ger snabb respons, bra, då testar vi i två (dagar tänker jag) månader. Men ja, jag tänker efter och vi äter ju inte överdrivet mycket kött så varför inte? Dagarna man bara ligger hemma skulle nog inte vara så jobbiga, vi måste bara sluta gå ut på krogar i så fall.
Sen spårar det hela. Detox är nästa steg som tydligen börjar i övermorgon. Hur man nu ska lyckas med det utan råsaftscentrifug? Men kan de ge Daniel en anledning till ett spontanköp så är jag med! Haha.
Vårt nya liv börjar nu.
Så vänner, gör er redo, när ni ser oss näst är vi fotomodeller båda två.

  • Australien

Likes

Comments

2017.01.11
Vaknar av telefonen som ringer vid örat.
I förrgår missade jag ett samtal från en Ian Gibbs. Någon jobbagent om jag fattade det rätt. Han skickade ett sms där han skrev att han hittat mig på någon jobbsökarsajt som jag tydligen gått med i och att han gärna ville komma i kontakt med mig. Igår försökte jag ringa honom utan svar men i morse är det han som hör av sig igen. Nyvaken försöker jag ändå verka pigg och vi pratar på i över en kvart. Han frågar ut mig om vart jag jobbat tidigare, vilken restaurang jag är intresserad av, vilken position och vilken lön. Allt från himmel till jord. Jag skickar mitt CV till honom och väntar på svar.
Men inte sitter vi ner på en stol och väntar hela dagen. Linn måste fixa sitt RSA-kort så vi åker till Chatswood. Tio minuter senare är det klart. Och är Daniel inne i ett shoppingcenter så vet vi alla vad som händer vid det här lagret... Linn hittar en flamingoskjorta som jag först är lite tveksam till men som ändå hänger med till kassan. Sen var man igång. I en annan butik hittar vi en av mina favoritjackor hemma i Sverige. Hade nästan glömt bort den men nu när jag ser den inser jag hur mycket jag måste saknat den. Hur kunde den stackaren bli lämnad i kalla Sverige? Resultatet av detta? Ja, men jo, visst, jag köper en exakt lika dan jacka som jag redan har. Två T-shirts och ett skärp får avsluta vår shoppingtur och vi tar oss ut. Chocken! Från ett svalt shoppingcenter till 42.5 grader. Med en luftfuktighet på 80%. På parkeringen luktade det bränt gummi från bildäcken och de få vindar som svepte förbi gav motsatt effekt av vad man hoppats skulle svalka ner en. Som i en bastu när man blåser på huden typ. Väl hemma byter jag om till en ny outfit. Kalsonger. Det räckte där tyckte jag.

  • Australien

Likes

Comments

2017.01.10
Hittade en bildström från första stoppet i Brisbane här om dagen när Internet låg nere. Tio bilder på någon exotisk fågel sittandes på en soptunna. Efter att ha varit i detta land ett tag skulle jag jämföra det hela med att en afrikan kommer till Sverige och tar tio bilder på en kråka. Men vilka fantastiska bilder va? Haha


Frukost följt av kladdkakebak dränkt i saltkaramell. Hur vi klarade det i värmen vet jag inte men en nap blev följden av vårt hårda arbete. När vi vaknar upp inser vi att det fortfarande är för varmt att gå till stranden. När ska teleportering uppfinnas och börja fungera?
Istället tog vi oss ett bad hemma med popcornsansiktsmasken jag fick av Linn i julklapp. Sen var vi redo för Woolworths. Hamburgare står på menyn idag. Mätta deluxe tar vi oss till sängen för att starta en film. En gul liten spindel sätter sig på min hand. Visar Linn innan jag snärtar iväg den. Någon minut går och Linn hittar den på hennes sida. Dödar den och vi fortsätter titta i en minut eller två. Innan hon upptäcker en till på datorn. Letar igenom sängen och tror där fanns åtta stycken. Vi tittar på varandra och sedan på taket. Vill uppskatta antalet spindlar till någonstans mellan fem- och tiotusen. Ska väl tillägga att min uppskattningsförmåga inte är den bästa i jämförelse med många andras men Linn var någonstans i samma siffror. Utrymde sovrummet som två tioåringar jagade av en mördare och ropade på Sarah. Först en spindeldödarspray som till synes tog död på de flesta. Sen en spindeldödarbomb som saniterade hela rummet och gjorde det omöjligt att vara i. Höll andan och dök in som brandmän för att hämta datorn så vi kunde se klart filmen innan vi lägger oss. På vardagsrumsgolvet. Spindelfritt.

  • Australien

Likes

Comments

2017.01.09
Inte ett moln så långt ögat kan nå. Perfekt för en dag på stranden. Börjar med en frukost på stan. Sen tar vi färjan till Manly beach. Min första gång, Linns andra. Hur härligt som helst. Köpte jordgubbar, chips och tre liter vatten. Sen var det färdigt för att lägga ut handduken, klä av sig och pressa.
Höga vågor och kraftiga strömmar gjorde dock att vi inte fick gå ut långt innan livvakterna blåste i sina visselpipor. Men ändå förståligt, redan när vattnet var vid knähöjd var trycktes man ut ett par meter längre än man gått kändes det som.
Dubbel omgång med solfaktor 50 hjälpte inte för någon av oss när vi när vi båda somnar till i solen. Men tack och lov blev det ingen värstingbränna.
En frozen yoghurt toppad med chokladkaka, jordgubbar och kokos slank lätt ner innan vi planerade vår hemresa. Precis vid hamnen där färjan avgår hittade vi dock en mysig liten krog där vi hittade varsin solstol riktad mot havet. En veteöl i ena handen och några cashewnötter i den andra. Ibland är livet inte så jobbigt trots allt.
Någon riktig mat har vi ännu inte lyckats få i oss ännu så när vi kommer hem värmer vi en vichyssoise som låg i frysen. Lite vitlöksbröd till den och sen våra obligatoriska pannkakor efteråt, toppade med ett berg av jordgubbar. Proppmätta tar vi oss till säng och ser klart på sista avsnittet på sista säsongen av Svensson Svensson. Lite sorgligt men ingen av oss lägger sig gråtande.

  • Australien

Likes

Comments

2017.01.08
Vår tvätthög har gått från en hög till ett berg och när Linn är på jobbet tar jag tag i den. Börjar med en vittvätt som toppas med tvättmedel, blekmedel och klorin. Startar och ser Sarah närma sig med en lila handduk som redan en gång tidigare färgat våra kläder. Säger till henne att lägga den bredvid och att jag tar den i nästa maskin. När jag tänker att den borde vara färdig går jag dit för att inse att den inte startat. Startar den och ny timer igång. Timern ringer som aldrig förr och jag springer dit. För att mötas av en maskin som inte alls är färdig. Ännu en timer och när jag kommer dit igen har tiden på maskinen ändrat sig ännu en gång. Man blir ju galen?! När timern går igång för tredje gången så är äntligen tvätten klar. När jag hänger upp den ser jag en svartvit klänning som är Sarahs följt av två lila plagg. Hur är det möjligt? Som tur väl var har inget blivit färgat men man blir ju ändå trött på att hon inte kan respektera att vi vill tvätta bara vitt och framförallt när man har sagt till. Adderat med att man dessutom säger att man ska tvätta en maskin till där vi kan tvätta hennes också. Nej, istället hon avbrutit tvätten två gånger och startat om. När det är dags för nästa maskin har hon lämnat huset och tvättmaskinen håller sin lovade tid. Endast den lilla detaljen som kvarstår att den inte tömt ut vattnet. Jättekonstigt men kör om den igen. Och äntligen! Dagens tvätt är klar! Under all väntan fick jag också ett ryck gällande kylskåpet. Tömde och städade rent. Det kan varit den äckligaste kyl jag varit med om. Det är alltså en lime på bilden till höger. Fyra sopsäckar med möglig och för gammal mat och en halv flaska rengöringsmedel senare blev det ändå vad man kan kalla en fräsch kyl.
Linn slutade vid fem och kom med den glada nyheten att hon är ledig i två dagar. Så möter henne i Gordon och vi köper hem riktig svennemat. Fläskfilé. I gorgonzolasås. Med klyftpotatis. Sjukt gott. En flaska champagne såklart följt av ost framför Fifty shades of grey senare på kvällen. Jag kan nog vänja mig vid Linns lediga dagar.

  • Australien

Likes

Comments

2017.01.07
Tårtan är i princip färdig inför kvällen. Chokladbrownie, hallonmousse, yoghurt- och citronmousse. Simpelt. Gott. Slänger ihop en maräng och ska göra det helt klar. Men... Först får jag inte ut den ut formen och väl ute dröjer det inte länge innan den tappar form. Flytande är kanske att ta i men den smälter ju bort. Måste slänga in den i frysen i ett försök att rädda den. Första frysen skulle man ha problem att ens få in en ärta i. Den andra frysen är inte mycket bättre den. Problemet kvarstår och där står man med en tårta som snart kan kallas drickyoghurt. Efter lite pusslande får jag in den iallafall. Men det är ingen vacker skapelse. Slänger på marängen som jag torkat i hopp om att dölja det som ligger under. Men fem minuter senare är även den mjuk. Luftfuktigheten i detta land är något högre än i Sverige vill jag lova. När tiden är kommen för att äta den/det som ligger på tallriken har marängen lagt sig som ett täcke över hallonen. Men det blev som jag trodde. Sarah kallade det en masterpiece och det finaste hon sett. Jag ville gömma mig under bordet och skriva en Post-It där jag skyller på att någon annan gjort tårtan. Men jag kan försäkra er, jag satt på stolen under hela middagen.
Sarahs, eller numera även våra indier är verkligen superhärliga! Inkluderat deras son! Sjukt god indisk mat, matkoma och många skratt sammanfattar en jättemysig kväll.
Mynta- och korianderchutneyn 5/5
Deras indian butterchicken 5/5
Och det bästa? De har redan planerat in vad de ska bjuda på nästa gång vi träffas. I just can't get enough!

  • Australien

Likes

Comments

2017.01.06
Sarah skjutsade mig till Terramurra. När hon väl släppt av mig går jag till restaurangen, kollar in läget, kollar så att hon har åkt och går där ifrån. Inser att hon kommer fråga tusen frågor om vad de sagt och dessutom känner hon ju tydligen de där gubbarna. Så vänder och går tillbaka. Berättar att jag ska på en arbetsintervju och allt det där. Första kommentaren är att jag inte ser ut som en pizzabagare. Och nej säger jag, pizzor har jag inte gjort många i mitt liv. Möjligt vis några små varianter gömda under ett berg av tryffel eller löjrom. Men säger ändå att jag gärna lär mig, som att jag vill ha jobbet? Visar mitt CV som känns något överkvalificerat och han lovar att återkomma. Känns som att han får något att tänka på. En kille som inte alls passar in på hans restaurang men med erfarenheter som de flesta skulle erbjuda en anställning på en gång. Håller dock tummarna för att han glömde spara telefonnumret.
Väl hemma bakar jag tårtan till morgondagen och designar badrum i timmar. Ett jobb nu hade varit bra i flera aspekter. Önskar bara att det var ett jobb jag ville ha.

  • Australien

Likes

Comments

2017.01.05
Vi kom aldrig till Darling Harbour för att boka in någon jobbintervju. Linn hittade en ny sida med fler yachtjobb och telefonen gick varm i hopp om att få ett napp. Tyvärr tror jag inte vi lyckades. Linn kommer med nästa lysande idé. Sarah. Ja, Shahin var ju på sin farbrors yacht över nyår och han lär ju känna en och annan viktig person med båt. Ringer Sarah med en gång som meddelar att hon är hemma om en timme. Linn åker till jobbet och när Sarah kommer hem pratar vi jobb. Tydligen kände hon inte honom särskilt bra men hon hade två andra duktiga kockar som hon kände. Kända i hela Sydney tydligen. Hon ringer båda två och bokar in mig på en intervju. Sjukt pinsamt för det första att det är hon som ringer. Det får ju mig att framstå som att jag inte vågar ringa själv. Det andra haken är ju att det inte är restauranger jag vill jobba på. Första jag går in på för att läsa menyer på är ett italienskt hak, och då menar jag hak snarare en restaurang, med en meny som aldrig tar slut. Den andra går jag inte ens in på för att kolla menyer. Namnet på restaurangen? Papa's pizza. Men vad är detta? Har hon bokat in mig på arbetetsintervju här? Och inte slutade det där. Kan det bli värre undrar ni? Och svaret är ja. Hon vill ju verkligen hjälpa mig och tittar upp en mängd restauranger åt mig. Visst, det är väl fint men jag läser gärna en meny innan jag ringer och söker jobb. Och att dessutom säga till vartenda person hon pratar med att hon tycker jag ser bra ut, vad skulle det spela för roll i valet om de vill ha mig eller inte? Pinsamt sammanfattar jag det, pinsamt. Och nu jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta. Jag vet ju att hon gör det med kärlek och bara vill hjälpa mig.
Tar en titt själv och hittar ett jobb jag ändå kan tänka mig. Skriver dit och hoppas på ett svar snabbt så jag kan smita undan allt detta på ett snyggt sätt. Den som lever får se.
Trots utmattningen av allt det här lyckas jag ta mig till gymmet idag. Med Sarah och Maylis. Och äntligen får jag känna mig bättre än någon. Maylis tittade mer förvånat än mig på maskinerna och när hon provade körde hon helt utan vikter. Sarah gick till löpbandet och stannade där men varje gång man tittade dit hände något nytt. Antingen lunsade hon fram lite sakta eller gick hon två snabba steg, väntade till bandet hade åkt bak och för att inte åka av gick hon två nya steg. Eller stod hon bredvid bandet, alternativt ett ben bredvid och gick med det andra. Baklänges gick hon ganska länge och i pausat läge framför TVn fungerade också ganska bra. Kan inte mer än säga att jag tycker det är underbart. Och att hon när hon är färdig säger att hon känner sig som en ny människa. Positivare person får man leta efter. Efter det stack vi till Woolworths för att köpa på oss alla ingredienser till lördagens tårta. Som jag antar jag kommer få stå för. Men det gör jag så gärna. Jag vet redan hur stolt och tacksam hon kommer bli. Oavsett resultatet.

  • Australien

Likes

Comments