Header

Aldrig mer kommer man behöva känna sig ensam. Inte ens när man är utan Linn och Felicia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

För att ägarbytet skulle fullföljas var vi tvungna att besiktiga bilen. Efter fem timmars väntan kom domen. Tre oljeläckor som skulle kosta 6000kr att hitta innan de börjat byta något. Planen att åka till mission beach innan kvällen sprack. Vi åkte tillbaka till vårt fina par som vi köpt den av och de köpte tillbaka bilen. Vi betalade besiktningen och ytterligare $200 för en skärm som blåst bort när vi körde. Men fortfarande en sjuk lättnad. Sen tog de oss till sitt favoritställe där vi käkade med dem och deras vänner innan vi checkade in för en ytterligare natt i Cairns. Imorgon blir det buss istället för bil.

Likes

Comments

Vi har köpt bil! Kan vara den längsta och fulaste bilen jag sett. Möt Rufus, lika lång som två limousiner. Rostfläckar här och där och lika gammal som oss. Kärleken är obeskrivlig!
Kvinnan vi köpte av var sjukt fin. Hämtade oss i stan, skjutsade hem oss till henne, bjöd på en sinnessjukt god mexikansk soppa och upprepade hela tiden att vi skulle höra av oss om det var det minsta vi undrade om vad som helst eller om det var några problem med bilen. Pappren skrevs och vår stress över att hitta bil blev ett minne blott

Likes

Comments

Provat forsränning med världsmästaren i rafting i samma båt. Något bättre än oss.
Och så har vi bytt upp oss gällande hostel. Gilligans. Fick rekommendationer om det redan i Brisbane. Helt klart värt! Med biljardturné och utgång

Likes

Comments

En liten dagsutflykt dagen till ära. Vi vill ju inte lämna norra Australien utan att se regnskogen. Första stoppet var vid något enormt träd och eftersom jag som vanligt var apan i gänget så var det jag som försökte klättra upp mot alla ormbon. Men åter igen, utan succé.


Nytt försök att simma med sköldpaddor! En gammal vulkan som fyllts med 65m regnvatten där någon senare planterat lite sköldpaddor, fiskar och en krokodil. Tyvärr var fiskar det enda vi såg, oavsett vilket håll vi tittade åt. Och en pelikan!


Nästa stopp vid vårt första vattenfall. Jag gjorde ett försök att få en bild jag också men det stannade vid att bli ett försök. När jag får långt hår får jag kanske ge det en ny chans. Eller bara acceptera att de andra blev bättre

Har inte de andra bilderna på telefonen. Laddar upp så fort de kommer in


Och ännu ett vattenfall! Letade trädkängurur och någon livsfarlig hjälmstruts på vägen som skulle finnas där men såg inget av det. Vet inte vad det är för aura runt mig som avskräcker alla levande ting på denna stora ö...
Kommer jag någonsin få slåss med krokodiler?


Likes

Comments

Dagarna är fullsprängda med saker som händer och är inte riktigt inne i bloggvärlden än gällande dagliga uppdateringar osv.
Var ute en sväng igår. Vill någon stans djupt inom mig erkänna att nattklubb kan vara bättre hemma i kalla Sverige där man kan kyla ner sig genom att gå ut efter att ha dansat allt vad man har i tolv sekunder. Här är det varmare ute än inne och är det fullt vid fläkten är det bara för svettdropparna att visa sig. Men kul hade vi.
Dagen idag har varit mer effektiv. Inte heller lika kul... Bankärenden, formulär som ska fyllas i för att så småningom få jobba och bilköparjakt. Tur att man får unna sig ost och vin när det är över

Likes

Comments

Barriärrevet...
Oh my!
GoPro:n hade lagt av så fick inga undervattensbilder. De är alla ärligt snodda från Google.
Åkte ut halv åtta i morse med båten som tog oss dit.
Snorklade ett tag innan vi gick djupare med tuber. Hur fett som helst! 10 timmar av ren magi.
Sett så många fiskar.
Allt från encentimeters sötisar till en och en halv meters monster. Helt orädda. Gula, blåa, regnbågsfärgade, svartvita, silvriga, prickiga, randiga och rutiga. Kunde simma precis bredvid utan att de flyttade sig.
Och reven! Bättre än på någon film som spelats in, inklusive hitta Nemo.
Tyvärr fick vi inte se någon sköldpadda men fick träffa på en haj. Drygt en meter lång. Försökte följa efter och fråga om dejt men den var snabbare än mig... Åter igen har man förlorat ett 60m lopp.

Likes

Comments

Ställde klocka tidigt för att käka frukost och gå till stranden, 50m från vårt hostel. Nice strand men ganska grått vatten. Inte det klarblåa som vi förväntat oss. Precis vid vattnet hade de en anlagd strand, likt den i Brisbane. Efter att träffat på norrmannen som vi delade taxi med från flygplatsen natten innan fick vi reda på att vattnet nedanför var fullt av krokodiler. Så vi höll oss till den andra delen. 33,6grader i skuggan och UV-strålning extreme krävde en halv flaska solskyddsfaktor50.
Ikväll går nog till havet igen och försöker leta upp en krokodil eller två men håller oss nog på land.
#vågalevafarligt

Likes

Comments

Det har varit någon dag utan internet och därför kommer det ett par inlägg i en klump. Denna dag som egentligen var igår var dagen vi checkade ut från vårt hostel som vi redan kände oss hemma på.
Planet gick till Cairns och inte så oväntat var även detta flyg försenat. Men ingen större fara skedd, kom till vårt hostel, även om lite senare än tänkt. Fick wi-fi så vi kunde uppdatera omvärlden om ett större rum där vi kunde gå in utan att klättra över all packning.

Likes

Comments

Upptäckte en badplats på vägen imorse. Springandes efter badkläder får vi äntligen ta vårt efterlängtade dopp. Närmast vintervak. Lät i alla fall fötterna få känna på härligheten.
Även denna kvällen avslutades magiskt på terassen med kortspel och biljard med alla härliga skönheter

Likes

Comments