Header

2017.02.26
Linn är på jobbet och jag hänger med våra roomies till The Botanic Garden som ligger vid Operahuset. Går runt där ett tag, inte jätteinspirerad men spenderar iallafall ett par timmar av dagen. Jag som trodde det var kallt utrustade mig med stickad tröja och jacka. Vilket jag senare märkte var helt fel klädval. Så svettandes vankar jag framåt och pratar visa med Rafael som ska söka nu. Får en kontakt att vända mig till och massa info om olika visa vi kan söka för att stanna. Jag tackar och tar emot. Sen är det dags att möta upp Linn som slutar jobbet. Vi börjar med en drink i väntan på hennes andra kusin som hälsar på i Sydney. Får höra att en kvinna har hoppat ut från ett hotellrum utanför hennes jobb strax innan Linn började jobba. Tur att hon slapp se det men så hemskt.
När kusinen kommer släpper vi det och vi går till ett Italienskt hak för att få i oss något att äta. Redan lullig efter en mist sagt enorm margarita beställer vi in en flaska rosé och varsin pizza. När man kan välja mellan liten och stor tänker vi att liten låter kanon med tanke på hur sällan man lyckas trycka en hel pizza. In kommer en minipizza och vi beställer in en antipasto innan vi börjat äta. Ändå är man mätt innan pizzan är slut. Varför måste man vara så snabb? Men det är ju alltid gott med en charkplatta också. Vi säger hejdå och drar oss hemåt. Även denna kusin och hennes vän var så trevliga! På något sätt måste jag försöka bli ingift i Linns släkt. Imorgon får jag reda på om jag får mitt servisjobb och dessutom har jag en intervju på ett annat ställe som jag verkligen inte är kvalificerad för. Men det kan väl vara värt ett försök tänker jag?

  • Australien

Likes

Comments

2017.02.25
Slappdag No.2
Tvätt, lite städ, telefonsamtal hit och dit, storhandling, mat och mys. Kollade youtube där en av personerna vi följer kollade gamla barnprogram och vi började diskutera vad vi såg som små. Astrid Lindgren segrade och vi bestämde oss för att se Bröderna Lejonhjärta. Först nu förstår man ju hela filmen. Så fin. Bra beslut och bra avslut på dagen.

  • Australien

Likes

Comments

2017.02.24
Linn vaknar upp med knappt någon röst och en näsa men noll luftintag. Nog ser vi lite moln på himmelen och bestämmer oss för en dag i sängen. Lagar frukost. Kollar youtube. Poppar popcorn. Kollar skräckis. Lagar mat. Kollar youtube. Bakar kladdkaka med saltkola. Sätter på oss ansiktsmask. Tar selfies. Äter kvällsmacka. Ringer folk. Myser. Somnar.

  • Australien

Likes

Comments

2017.02.23
Solen skiner och vi åker till Manly. Börjar med en frukost som vi delar med Pierre som betyder att vi samtidigt får en bräda. Vågorna är massiva men inte så starka(?). Hurusom lyckades jag ta ett flertal och stå upp rätt många meter. Så sjukt kul!
Tillbringade hela dagen på stranden och när byggnaderna började skymma solen bestämde vi oss för en BBQkväll istället för att byta strand. Kan inte minnas när vi åt en riktig köttbit senast. Men vi köpte på oss entrecote och gjorde en potatissallad och bearnaise. Kan det bli mer Svennigt. Men gud vad trevligt det var. På Pierres takterass med utsikt över havet åt både höger och vänster.
Men alla kvällar har ju ett slut och vi tar en taxi tillbaka till vårt kära (eller inte så kära nu när vi har Manly) Pymble.

  • Australien

Likes

Comments

2017.02.22
Det är en lugn dag idag. Pratar i telefon med allt och alla, googlar fler jobb, googlar visa, funderar på visa, skriver för- och nackdelar med att stanna. Tyvärr(?) finns det ganska många fördelar och bara en nackdel jag kan komma på. Långt ifrån familjer och vänner. Vilket dock känns som en ganska stor nackdel. Positivt dock… Värme, sol, fina människor, blått hav, surfing, bättre lön och dessutom behåller man ju sitt visa i Sverige. Vilket betyder att man kan bo i Australien och ha semester i Sverige när sommaren kommer där och försvinner här. Sol året om. Men för att bli medborgare behöver man också en sponsring. Och en plånbok. Tänkarna går åt alla håll.

  • Australien

Likes

Comments

2017.02.21
Lite strandhäng hinner vi med innan jag åker till ”jobbet”. Kommer dit. De tycker jag är tidig och frågar vad klockan är. Jag som trott jag var sen säger att hon är kvart i fem och att jag skulle vara här vid fem. Tydligen var det dött fram till sex och det fanns ingen anledning att ha mig där innan. De bad mig komma tillbaka om en timme. Lämnade väskan och stack till shoppingcentret. Tänkte gå och köpa något att dricka när jag inser att plånboken ligger i väskan. Och sen blev det också sjukt mycket mer långtråkigt att gå runt i butiker.
Kommer lite tidigt ändå för jag vill inte komma in precis när service börjar. De visar mig det mesta och sen bar det iväg. Och det gick så bra! Trots att jag hade en liten bitch till tjej som skulle visa mig allt hon kunde. Med engelska bra mycket sämre en pappas. Alla gäster skulle erbjudas papper sa hon till mig och ger mig en tallrik som jag ska gå med till bord 25. Försöker tänka ut vart jag ska gå och hittar rätt. Går därifrån för att säga att jag inte förstod vad hon menade med pappret. Med samma min som biet som stuckit Ferdinand på julafton springer hon till pepparkvarnen och nästintill tvingar de stackars paret att få in mat pepprad.
Under hela kvällen är dock hon den enda som jag inte riktigt klickar med. Alla andra är helsköna och känner att det verkligen är ett ställe jag kunde jobba på. Känns som att jag verkligen gjorde ett sjukt bra jobb trots att det var länge sen jag jobbat servis.
När min trial är slut pratar jag med min maneger som säger att jag skött mig bra men att han ska ta in fem andra på trial innan han bestämmer sig för vem som får det. På måndag kommer domen. Men det är nästan en vecka dit… Och jag vill ha ett jobb nu.
På tåget hem märker jag att jag har en vinöppnare i fickan. Den är inte min kan jag lova. Första dagen och jag har redan snott från jobbet? Kleptoman? Om jag får jobbet lovar jag att returnera den! Tur att det är en Ikeavariant för 9kr om jag inte får det.

  • Australien

Likes

Comments

2017.02.20
Jag vaknar upp, tar följe till Linns jobb eftersom det ändå är på vägen. Stannar till i Circular Quay för en chai innan Linns arbetsdag börjar. En lång dag tyvärr. Jag sticker tillbaka till Manly. Får låna Perres bräda och försöker surfa hela dagen. När jag inte pressar i solen. Eller äter.
Jag sover i Manly i natt och tanken var att Linn också skulle komma och sova med oss. Men en redan lång dag blev ännu längre när hon fick jobba över och hon bestämde sig för att åka hem. Imorgon är det dags för min trial på mitt eventuella nya jobb. Håll alla tummar och tår för att jag inte tappar någon tallrik

  • Australien

Likes

Comments

2017.02.19
Vi väntar hela dagen på att få mer information om minstingens födelsedag som är idag. Sarah vill jättegärna att vi ska vara med även denna födelsedagen. Hon ska göra kladdkaka som tårta idag och frågar om recept men i slutändan står man ändå där själv av den anledning att man är för snäll för att säga nej.
Födelsedagen ska firas på minigolfplanen en bit bort. Det är grått på himmelen, ganska kallt och det ska både åska och regna. Det är ju regnperiod här nu. Så vi bestämmer oss för en lögn. Hur hemskt är inte det men sist vi var med fick vi inte ens ett tack för vare sig att vi kom eller vår present. Diana och Clint har lite relationsproblem och det spelade vi vidare på. Men i själva verket stack vi till Manly.
Det lovades åska och regn även där vilket levererades. Men vi är inte dem som är dem, vi plaskar runt ett bra tag och jag gör ett försök i att surfa. Om meningen är att man ska krama om brädan och ligga under ytan så går det bra för mig. Men ett par försök hinns med innan vi går in och värmer oss hos en kompis som gjort en quiche med lax för oss fiskätare och spaghetti bolognese till Linn. Vi spenderar några timmar med UNO och tjattrar på. Innan den tråkiga vägen tillbaka till vårt Pymble. När ska vi flytta till Manly egentligen?

  • Australien

Likes

Comments

2017.02.18
07.50 piper väckarklockan då våra vänner ska till jobbet. Vi drar till stranden som levererar blå himmel och sol. Går för att köpa frukost. Solar. Går för att köpa frozen yoghurt. Solar. Går för att köpa lunch. Solar. Och där hade vi spenderat sex timmar. Det börjar mulna på vi bestämmer oss för att åka hem. På färjan börjar det vräka ner. Men vi blir inte blöta. På tåget börjar det även att hagla men det slutar i lagom tid till att vi ska gå hem. Jag fattade inte att det var hagel som låg i kanterna men Linn tog upp ett par av de vita dekorationsstenarna som låg i rabatterna och konstaterade att dom var kalla och gjorda av is. De största jag någonsin sett. Tydligen var detta ändå inget värstinghagel, tennisbollsstorlek var inte ovanligt. Men vi kom in, fortfarande torra och lite solröda. Trötta efter att gått upp tidigt och pressat i solen. Igår gjorde jag en bolognese som vi åt följt av en kladdis som blev perfekt skräckfilmstilltugg. Innan filmen började hann vi också med en massage och jag insåg Linns sämre sida. Inte på att massera för det var grymt men på att smörja in min rygg med solcréme

  • Australien

Likes

Comments

2017.02.17
Det är dags för min jobbintervju. Stiger upp med Linn. Äter tillsammans. Hon lämnar, jag fixar mig lite. Hur ska detta gå? Jag har ju inte sökt servisjobb på evigheter?! Och så ska jag stå där framför en gäst och prata engelska?
Hurusom tar jag mig dit i tid och frågar efter Daniel som jag tidigare hade kontakt med. En högljudd, stimmig, helskön snubbe vinkar dit mig.
"Hej, vem är du?"
"Ja, jo? Daniel heter jag också, trevligt att träffas"
"Hade jag bokat in dig på ett möte idag?"
"Ja, så var det nog sagt, jag skulle ha en arbetsintervju med dig"
"Men vad kul! Kök eller servis?"
Kan inte fatta att killen är ansvarig över det hela men han är skön som bara den. Känns som att detta är en sjukt kul arbetsplats att jobba på. Han imponeras över att jag tagit med mig mitt CV och jag får till en trial på tisdag innan han hunnit läsa igenom det. Så intervjun blir kort, jag lämnar för att köpa en svart skjorta och byxor som jag skulle ha. Det fixar jag på TopMan och känner impulsivt att jag måste ha en klocka om jag nu ska jobba som servitör. Tänker inte lägga några miljonbelopp på den men vill ändå ha en som är okej. Hittar en Armani exchange som är Armanis lite mer budgeterade kollektion. Med den köpt sticker jag hem igen för att packa badkläder och sedan ta mig till stan för att möta Linn. Innan jag sätter mig på tåget dit tittar jag upp mot himmelen som börjat bli grå. Sedan på väderappen innan jag ringer henne i panik. Det ska regna och åska men Linn håller sig positiv och säger att vi borde gå ändå. Så jag hoppar på tåget och vi båda tar färjan över till Manly. Och där börjar det regna. Och åska. Vi möter upp en kompis och tar en fika. Efter det möter vi upp en till och tar ett bad i havet innan vi sticker in och värmer oss. Dricker champagne, beställer pizza, sänker en flaska Chardonnay, spelar Uno. Myser. Övernattar. Tacka Linn för hennes positivitet

  • Australien

Likes

Comments