Trots att bitterheten tog över igår så får ju ingen gå och tro att jag är en bitter människa, för det är jag nämligen inte. Bara ibland och då får man väl gnälla lite tycker jag. Redan denna morgon var allt mycket bättre. Vaknade före alarmet och fick gjort en del till en uppgift, sedan när jag cyklade till skolan visade solen sig och en tent som jag trodde skulle vara helt klart underkänd verkade gå bättre än förväntat. Livet bestämde sig för att ge mig lite mera lajbans idag alltså.


Se bara hur fint det var. Klockan var ju inte morgon, men förmiddagssol har ju sin charm den med. Nu väntar städning av lägenheten och tentläsning inför årets sista tent. Städningen lockar faktiskt mera för tillfället och eftersom vi ska ha glögg- och myskväll med flickorna här imorgon så är ett varv med dammsugaren och skurborsten ingen dum ide´.

Likes

Comments

Kommer ni ihåg hur mysigt det var strax före jullov när man gick i låg- och högstadiet? Kanske, kanske inte. Mitt svar är ja, men den typ av skolmysighet infinner sig nog inte på många år ännu har jag på känn. Visst har ÅA satsat lite genom att pynta i matsalen, i caféet kan man köpa glögg och idag under lunchrasten fick vi besök av Lucia med följetåg i matsalen. Men banne mig heller att det hjälper. När andra tjoar och dansar polonäs till handsvetten sprutar så stressar blivande lärare som aldrig förr. Inte nödvändigtvis över vilken partner man ska lyckas få utan mer över ifall normalfördelade värden ska analyseras i pearson eller vad-fan-det-nu-heter. Bitter? Nejdå! Eller ja kanske lite.

Nu när åren gått och jag verkligen inte går i grundskolan längre och inte i gymnasiet heller för den inser jag att man borde ha uppskattat det mera när man väl var in i det. Visst ibland sög det att alltid titta på film och ha vitsordsdiskussion strax före jullov. Ok, who am I kidding. Det var det bästa. Ju närmare jul det blev, desto mindre behövde vi göra. Dagen före jullov låg vi säkert på golvet i klassrummet och räknade dammpartiklar eller något liknande. Nu är det mera som att ju närmare jullov man kommer, desto mer har man som borde bli gjort. Som exempel: Jag har tre skoldagar kvar för i år, två tentamen, en presentation och fyra inlämningsarbeten. Inlämningarna kan vara flera men fyra kommer jag på så här på rak arm. Kan ju lugnt konstatera att livet kunde vara lite mera lajbans för tillfället.

Men inte är jag bitter inte. Om ca. tre år kan denna omtalade skolmyshet vara vardag för mig och för det är jag väl redo att jobba lite (läs: shyna mytschi). Det suger oftast inte att studera men för tillfället gör det faktiskt det och för att vara petnoga så får jag jullov om 65 timmar så tills dess e de väl bara att dra upp snoro antar jag!

Hälsningar från en trött människa som lever med hjälp av kaffe just nu.

Likes

Comments

Under sommaren, eller jaa, rättare sagt hela sommaren plus halva vårvintern bodde jag hemma och jobbade som ett svin. Körde till Vasa en eller två dagar i veckan och var enbart här för skolan. Med andra ord tillbringade jag väldigt lite tid i Vasa och ännu mindre tid med mina nära och kära här.

Nu när hösten dragit igång, jag har medelmycket skola och skolarbeten (än så länge, lär förändras inom en månad) så väljer jag att tillbringa mera tid i Vasa. Vilket även gör att mina Vasa-buddies inte längre är ett minne blott. Förra-förra veckan drog vi, flickorna som umgås i skolan, iväg till Soffis för att ha pizza- och chillkväll och det var minst sagt lyckat!

Det har blivit lite av en tradition att vi har någon form av middag någon gång i månaden. Då sticker någon iväg och handlar i förväg, vi gör maten tillsammans och sedan brukar det sluta med att hela kvällen går år till prat och mys.

Här är 3/6. Erika befann sig ännu här på FSLF-Zumba, jag är fotografen och Martina befinner ju sig i södra Finland. Trevligt hade vi det i alla fall och jag gör gärna om det inom en snar framtid.

Likes

Comments

Förbannade förkylning! Imorgon friskförklarar jag mig, hur jag än mår. Fast jag så ska springa med snor hängandes från näsan och måste stanna i varje gathörn och hosta, eller jaa, jag skulle ha lust att göra det i varje fall, men tur för min kropp att jag har lite mera vett än så. För jag har verkligen god lust att låtsas vara frisk och göra en massa roliga grejer som jag inte kan göra nu när jag är sjuk. Det är tvåveckors jubileum för mig och flunsan imorgon och det börjar minst sagt tära på mitt tålamod.

Hur härligt skulle det inte vara att få länka/gå/hoppa/whatever i dessa fina höstfärger. Ni hör kanske min bitterhet, tror att det ligger någonting i det att jag annars är en krutgumma som aldrig blir sjuk. När jag väl sedan blir det så blir jag bitter och sur och känner alltid att "varför jag?" och "varför nu?", det tycks aldrig riktigt passa in att vara sjuk.

Vad kan man mer göra än att vila så mycket att man har liggsår, dricka te i så stora mängder att vessan är ens bästa vän samt att proppa i sig mynthon och smörja in sig med krämer? Hit me med era bästa husmorstips. Nänä, ingen kommer svara. Håll istället tummarna för att jag blir frisk snart och blir en glad och pigg människa!

Likes

Comments

Jag lever i tron om att man inte kan ha för många par skor. Inte för många vita par iallafall. Gick in på Intersport idag med löparskor i sikte, men hittade dessa babes istället. Att de dessutom var på 50% gjorde inte saken sämre. Nu har jag ett par skor som är lite ergonomiska iallafall, kanske ganska bra det eftersom jag har hört att Converse inte är speciellt bra åt fötterna. (Läs: inte bra alls.) Fötterna, kvinnan och plånboken nöjda, alla nöjda!

Av märket Puma, men misstog dem för ett par Nike först, winwin-situation. 

Likes

Comments

Jag älskar hösten, sommaren vinner nog alla årstider men höst för min del betyder nystart. Både skolmässigt och lägenhetsmässigt. Jag har flyttat från Brändö till centrym och hittills känns det bara bra. Både nära till skola och centrum, även om min skolväg blev liite liite längre och långsammare med flytten, dock kan man ju se det positivt med tanke på att jag får pikulite mera vardagsmotion Dessutom har ju det nya skolåret dragit igång och under detta läsår väntar mycket nytt och spännande. Bland annat två praktiker och kandiskrivande, både spännande och roliga saker med andra ord. Utöver detta så studerar jag nu modersmål och textilslöjd som biämne så det blir väl lärare av mig så småningom iallafall, trots att det gick väääldigt tungt i våras.

Annars då? Jo, jag har sedan några veckor tillbaks varit ledig från jobbet, hunnit vara på solsemester och förutom det så har träning och lägenhetsfixande varit av högsta prioritering. Nu börjar det så småningom vara klart här i lägenheten och jag har så småningom tagit mig upp ur min lat-period som jag har haft under sommaren. Allt gott med andra ord. Allt känns verkligen bra just nu!

Nu hör jag att magen kurrar så nu är det dags för matlagning. Ha det bra så länge till vi ses nästa gång!


och ifall ni glömt, så ser jag ut så här ;)

Likes

Comments

Eller egentligen så är det nog en riktig perusonsdag, men det låter ju inte alls lika spännande. Bortsett från min försovning i morse då vill säga. Att vakna 06.26 och vara på jobbet 06.58 är en merit, värt att ta med i CV:n helt enkelt.

"Sjukt snabb vid försovning", "På jobb i tid även vid försovning", "Mycket alert under tidspress". Jaa, listan kan göras lång. Jag är stolt. Att jag åt yoghurt i bilen vid en hastighet på 90 km/h och min medpassagerare som jag trots försovningen hann plocka upp var rädd är kanske inte någonting att vara lika stolt över. Men nöden har ingen lag som man brukar säga. Äta bör man annars dör man. Behöver jag utöver detta nämna att jag såg ut som en zombie på jobbet? Knappast. Men ingen frågade ifall jag var trött eller sjuk trots avsaknaden av smink och hårstyling så jag antar att den lilla solbränna jag lyckats få hittills i sommar har gjort sitt.

Efter jobbet är det alltid mat och chill som gäller. Hur kan man inte vara hungrig och chillsugen efter en åttatimmars jobbdag liksom. Mammas mat passade alltså perfekt när jag väl kommit hem och chillsällskap fick jag i form av en Anna-Li. Bra dag med andra ord.

​Typ så här kände jag mig denna morgon. Kanske snäppet ofräschare och liiite liiite tröttare. 

Likes

Comments

Maj gick fort, juni rusade förbi och nu är vi inne i mitten på juli. Det är faktiskt sjukt hur fort tiden går när man har några fler år på nacken. Det låter kanske klyschigt, men det är så sant. Hur i hela helskotta kunde ett tioveckors sommarlov i lågstadiet kännas som en evighet, när ett sommarlov från universitetet på nästan fyra månader känns som en droppe i havet. Säg mig det någon som vet.

Dock har jag ju mina teorier, när man är liten lever man verkligen i nuet. Morgondagen är långt borta och igår känns som en evighet sedan. Medan man nu i tankarna redan är en månad framåt och dagen känns som en tidsperiod på cirka fyra timmar. (Jag säger man, istället för jag. I hopp om att inte vara ensam). Man hinner vakna, jobba lite och sedan är det dags att sova igen. Produktivitet är ett minne blott och jag längtar till dagar med "tidiga" morgnar i skolan när man börjar 8.30 och det känns som om det är vääärldens tidigaste. Det är ju för helskotta en sovmorgon som heter duga, speciellt om man börjar 07.00 fem dagar i veckan.

Missförstå mig inte nu. Jag är tacksam över mitt jobb och tacksam över att få bo nära alla hemma under sommaren, men hur bortskämd är man inte med tiderna skolan. Ja det är tungt ibland (läs ofta), men just nu känns en dag på Peffan från 9 till 14 med tre övningstillfällen som en dröm. Hur faasiken kan man klaga när man är inne i den bubblan?

Men jag är inte bitter, sommaren är en underbar årstid. Nästa vecka har jag ledigt, det är jeppisdagar aka en av sommaren höjdpunket och jag kanske tar i en aning. Jag gör ju nog faktiskt andra saker än jobbar, för tre veckor sedan träffade jag ju faktiskt mina vänner. Skämt åsido, nu får ni lite bilder istället för mina funderingar för att catcha upp lite liksom.

När jag letade igenom bilder insåg jag att jag nog kanske har hunnit med annat än jobb i sommar ändå.

Har besökt frisören och blivit mycket kortare och även mycket fräschare i håret. Dessutom också ljusare,.

Har varit på ett till underbart fint bröllop när en av mina fina vänner gifte sig. Detta blev lite av en kärleksvår/sommarkänner jag, inte för min del då men. Hehe

ABI-reunion party, samma kväll som bröllopet. Tillbringade några välbehövliga timmar med ABI-gänget och fick förstås samtidigt träffa saknade Erika.

Har umgåtts en hel del med denna prick, som gör mina jobbdagar så mycket lättare och roligare. Enbart med hjälp av hennes närvaro.

Umgåtts med mina älskade syskonbarn. Här en bild på det yngsta, världens bästa fyraåring.

Haft träff/picknick med denna tjej, så roligt och jag längtar så till hösten när vi ses nästan varje dag.

Firmafest har jag även hunnit med. En rolig sådan med lite regn, ett långt uppehåll och en massa glada och härliga människor.

Börjat hyra en annan lägenhet som för tillfället är under konstruktion med möbelinhandling och inflyttning, därav kaoset på bilden. Allt detta tillsammans med den andra Sandström i flickgänget som blir min sambo till hösten.

Sist men inte minst! Besökt Klacken i Lillby med dessa två och dessutom bokat en resa tillsammans med dem till varmare breddgrader precis till skolstarten, mer om det i ett annat inlägg. So long, ha det bra. 

Likes

Comments

Att två så fina människor har hittat varandra och vill dela livet tillsammans gör mig lycklig. Att en i förhållandet är en av mina närmaste vänner gör mig inte mindre lycklig. Att gårdagen bestod av glädjetårar och en massa skratt är därför inte konstigt. Att jag aldrig har mysflinat så mycket i en kyrkbänk kommer väl inte heller som någon stor chock?

Jag önskar dessa två all lycka i hela, stora världen. Mr and Mrs Häggman.

Det var så mäktigt i kyrkan. Jag flinade som ett fån mest hela tiden och tårarna var inte långt borta.

Bilden tog jag i all hast när det fixades med klänningen, men hur vacker får man vara egentligen?

Bröllopsfesten bestod av många gapskratt och man kan nästan säga att jag har lite skratt- och kärlekskrapula idag. Maten, bordssällskapet och programmet var det minsann inget fel på heller så eftermiddagen och kvällen blev något alldeles extra. Jag älskar bröllop, även om det var fem år sedan sist. Har ett till att gå på i sommar och jag längtar redan.

Tänk att denna tjej som har bott en bra bit från mig kommer att vara Bosundbo med mig hela sommaren när jag bor hemma. Tänk att kunna ringa och komma på en snabb kaffe, fara en sväng till kokkola eller bara ta en länk eller promenad i natursköna bosund tillsammans och bara ha fem minuter till varanda när man varit van med annat. Känns så lyxigt!

Likes

Comments

Så även denna morgon.

06.05 Vaknar med ett ryck av alarmet som ringt redan 10 gånger och hoppas på att jag drömmer. Måste stiga upp men vill mer än allt på jorden fortsätta sova. "Baara 5 minuter till"

06.10 Stiger upp, inser att jag har 50 minuter på mig att borsta tänderna, sminka mig, äta morgonmål, packa väskan och köra 22 km till jobbet.

06.12 Vaknar till, klär på mig. Deodoranterar mig osv.

06.16 Borstar tänderna i 100 km/h.

06.18 Sminkar mig ännu snabbare.

06.22 Inser att jag borde starta om 8 minuter,

06.23 Springer ner till köket, ingen mat. Äter en banan i farten och en yoghurt om vi har någon som faller mig i smaken.

06. 27 Fyller min take-away kaffemugg med en halv liter kaffe, klär på mig ytterkläderna för att inte frysa ihjäl i istids-opeln.

06.30 "Vitsi ja sku ju ha me me mat ida" "Vann e hidee nutå?"

06.35 Startar hemifrån och inser att jag kommer att få köra som en dåre för att hinna fram, parkera och byta om för att hinna börja jobba klockan 07.00

06.45 Hamnar bakom någon söndagskörare, stressar och roadragear.

06.52 Dricker upp det sista av min kaffe samtidigt som jag svänger av mot Alholmen i 60 km/h och hoppas på att bilen inte går av på mitten.

06.55 Parkerar, springer in, byter om och inser att jag hann än en gång. Med nöd och näppe.

När ska man riktigt lära sig. Tio minuter mindre sömn och jag hade hunnit utan att behöva stressa sönder. Likväl lär morgondagen se precis likadan ut.

Typ såhär - bara att 100 gånger tröttare, ögonbrynen är ännu mer osymmetriska och sällan är endast så få ögonfransar sammansatta. (Alla proffssminkare drar andan och har aldrig sett så få ögonfransar på ett öga tidigare). En riktig skönhet med andra ord, höhö. Tur att man jobbar inom städ/kök och inte på något jobb där man måste se representabel ut. Hittar jag kärleken på jobbet så är han väl en keeper antar jag.

Likes

Comments