Header

2017, VARDAG

Efter att ha bloggat utan header ända sedan starten här på nouw så kände jag att det var dags att uppdatera sig lite. Fotar sällan ordentliga bilder. Förra tisdagen stack jag och Louise iväg till Replot för att fota lite bilder och vi bestämde oss för att försöka oss på en headerbild samtidigt. Flera bilder blev helt ok och efter att ha publicerat den på Instagram så fick jag kommentarer om att jag kunde ställa upp med den i kommunalvalet, så kanske lite formell för min del. Men en ordentlig bild är det i varje fall så mer än nöjd får jag väl vara. Annars tar jag bara snapchat-selfies typ och de brukar ju inte vara av kvalité direkt.

Jag tackar för fotograferandet och ångrar inte att jag blev medtvingad. Nu behöver jag ju inte uppdatera mig på minst två år. Hehe. Skämt åsido, men en god stund lär det nog vara tills jag byter i varje fall.

Here it is, en av de få ordentliga bilderna av mig som finns och som jag inte helt avskyr.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

2017, VARDAG, VASALIVET

Jag befinner mig i Vasa i helg, vilket är väldigt skönt. Hade en riktig chillkväll igår med Erika och Elin, vilket betydde att jag vaknade upp utvilad klockan tio denna morgon. Huhhu ingen aning när jag sist sov så länge, är inne i en period för tillfället när jag är sjukt morgonpigg. Har hur som helst haft en underbar dag. Bestämde mig redan igår för att lördagen skulle vara en pluggfri dag och hittills har det gått bra. Har börjat se på serien Prison Break och förstår inte hur jag inte har upptäckt den och Wentworth Miller tidigare?

Förutom min stora upptäckt så har jag hunnit fixa lunch, varit på en långpromenad, virkat, duschat och nu sitter jag här och ska mumsa i mig mitt fruktfat och titta vidare på PB innan mitt sällskap för kvällen kommer till Vasa. Sounds great to me! Vad kvällen har att erbjuda har jag ingen aning om men det får visa sig. Ha en skön lördag!

Så vackert fast det är väärldens tråkigaste väder när solen inte lyser.

Disktrasan som är på g, har varit på g sedan typ november men har inte orkat göra den färdig. Inte så jämn men övning ger väl färdighet antar jag.

Passionsfrukt är typ det godaste jag vet!! *hjärtaögon*

Likes

Comments

2017, VARDAG

Min äldsta systerdotter som fyllde tolv i januari fick ett presentkort av mig på sin födelsedag. Presentkortet innebar att hon och jag själva skulle tillbringa en eftermiddag på stan, där skulle vi besöka ett café och hon skulle själv få välja sin present. Detta eftersom hon är min absoluta motsats och bara vill ha sådant hon verkligen behöver och som sitter helt hundra. Also known as, en person som det är sjukt svårt att köpa en present åt.

I måndags när jag var ledig-ish så bestämde vi att det skulle bli av, halv tre hämtade jag upp henne och vi tillbringade några timmar tillsammans på stan. Present hittade vi slutligen efter att ha varvat varje ställe som har barnkläder i jeppis. Sedan väntade glass och limsa för henne på Robert's Coffee och kaffe för min del. Första besöket där och det var faktiskt riktigt mysigt och caramel-latten var det heller inget fel på.

Så roligt att vi kan umgås och ha det roligt fast hon i mina ögon bara är en liten skrutt ännu. "Dehär presenten va no bästa ja fick, du e så rooli att va me Deela." Eftermiddagen var med andra ord uppskattad från bådas håll. Att ha syskonbarn är nog det bästa som finns. Fri tillgång när man får abstinens, sen att man kan lämna tillbaka dem när de blir jobbiga är ju också väldigt behändigt.

Älskade unge!

Likes

Comments

2017, PERSONLIGT

Att få en egoboost måste ju vara något av det mest fantastiska som kan ske i ens vardag. Nu pratar jag inte om egoboost som kommer utifrån i form av komplimanger och snälla kommentarer. Utan istället pratar jag om egoboosten som helt enkelt bara är upp till en själv att uppfylla och uppnå.

De som känner mig vet att mitt självförtroende kunde vara snäppet högre, att jag dessutom är väldigt bekväm av mig gör det inte hela mycket bättre. Jag tar alltid det säkra före det osäkra och drar mig för att göra saker jag aldrig testat på eller saker jag inte känner att jag behärskar.

Fast egentligen borde man ju utmana sig själv ofta. För oftast är det bara den egna osäkerheten som sätter stopp för ens gärningar. Att vara feg är sjukt bekvämt, men att vara feg gör också att man aldrig utvecklas. I alla fall inte i mitt fall. För jag är förbannat feg, egentligen. Jag markerar sällan fast jag kan svaret på en fråga, om det nu mot förmodan skulle vara fel. Jag skulle aldrig ställa en fråga på en storföreläsning i Akademisalen. Även om jag kanske har världens bästa fundering. Jag skulle aldrig ställa upp som frivillig i någonting som jag inte kan förbereda och hujedamej när vi var tvungna att improvisera i en kurs som innehöll drama under första studieåret på peffan. Sjukt bekväm helt enkelt. Även så kallat kontrollfreak.

Dessutom skjuter jag upp saker och tror att de ska vara såå mycket enklare en annan gång och så är ju aldrig fallet. Musiktentamen jag hade i maj 2016, spela och sjung två låtar, sjukt nervöst. Gick jag? Nej. Istället för att gå på den tid jag anmält mig till, var jag istället tvungen att ta den nu. I februari 2017. Utan att ha spelat piano på väldigt länge. Men hör och häpna, jag blev godkänd. Det gick ju långt ifrån perfekt kan jag meddela, men egoboosten jag hade när jag gick därifrån klockan 10.15 i fredags var helt amazing. Jag kände mig typ som världens bästa människa, som kan klara vad som helst.

Liknande känsla hade jag efter min systers bröllop. Stod framför 80 pers och höll ett tal jag själv skrivit. Wtf känner jag nu sådär i efterhand. Har absolut inga svårigheter med att stå framför publik och prata. Jag ska ju trots allt bli lärare. Men att stå framför 80 pers och blotta sina känslor är aningen obekvämare. Att jag dessutom har världens kanske torraste humor och drog till med egna skämt mellan varven gjorde ju inte det hela mindre nervöst precis. Talet visade sig dock vara uppskattat och jag fick många skratt under talet och efteråt fick jag en massa snälla kommentarer. Årets första och definitivt bästa egoboost hittills. Kände mig så sjukt modig att jag faktiskt hade gjort det och med ett helt okej slutresultat dessutom. Efter det kände jag att bättre att ta chansen, man kan misslyckas men sällan är fallet så om man går in för någonting helhjärtat.

Nu menar jag ju förstås inte att man ska var dumb-driisto som vi skulle uttrycka det på bosunddialekt. Kloka val pratar jag om. Jag hoppar inte med huvudet före utför ett stup bara för att motbevisa min feghet, men jag kanske borde bli bättre på att höras och synas när jag känner att jag har någonting vettigt att framföra. För att liksom få lite mindre egoboosts, men som fortfarande räknas. Istället för att alltid gå på de passen på gymmet som jag vet vad går ut på och vet att jag orkar med i kanske jag borde gå på body attack som jag tänkt i ett halvt år och hoppas på att jag kommer ut levande.

Sanningen är att det känns som att jag faktiskt vill börja utmana mig själv mera. För jag kan ibland känna en sug efter den där egoboostkänslan. Att få känna sig världens modigaste, att rycka på axlar och tänka "va sko nu hedee va naa".

Likes

Comments

VARDAG, 2017, MÅNADEN SOM GÅTT

Det bästa med att blogga, även om jag inte är så aktiv, är att kunna titta tillbaka i arkivet och se vad man hållit på med. Därför tänker jag att jag efter varje månad ska göra en sammanfattning av vad som hänt. Jag tycker om att läsa såna saker på andras bloggar plus att jag vill kunna gå tillbaka själv och ta reda på. En win-win situation helt enkelt.

Det bästa med januari var nog alla happenings. Möhippa för finaste syster och senare också hennes och Franks bröllop, förlovningskalas för min bror och hans Liza, dop för den minsta i familjen. Dessutom var jag på BTS, alltså back to studielivet, besökte frisören, jobbade en hel del och dessutom hann jag trots detta umgås en hel del med mina nära och kära.

Det sämsta med januari var absolut vädret, snöslask och för varmt för att vara vinter. Trots att jag inte är något stort fan av snö och kyla så vill jag ändå ha snö om det nu ska vara vinter överhuvudtaget. Man kan ju dock konstatera att ifall vädret är det enda jag har att klaga på så var det nog en relativt bra månad.

Möhippan firades först med brunch på skorpan, sedan shakeade vi röven tills vi svettades på Sh'bam och till slut åkte vi iväg för att tillbringa resten av kvällen vid Glasbruket i Vexala. Några, inklusive jag övernattade och bilderna är av lyxfrullen vi unnade oss. Har tydligen bara matbilder därifrån, men det var en så rolig dag att jag tydligen glömde bort att fota någonting annat.

Besökte som sagt frissan i början på januari och även om det inte blev någon stor förändring så trivs jag ändå bättre i lite mörkare hår än i den urblekta orange-bruna färgen som jag alltid får när det går alltför länge mellan besöken.

Bilden av Vanillalatten (?) som jag drack på Fazers Café har jag med för att jag måste komma ihåg att beställa den nästa gång jag är där, helt gudomligt god.

28.1 var det dags för bröllop och det blev också en helt super dag. Skrattade och nästan-grät om vartannat hela dagen så att det var en lyckad bröllopsfest behöver jag kanske inte ens nämna.

När jag tittat i fotogalleriet märker jag att mycket annat roligt också hände i januari. En del av familjen var till Vasa på shopping en dag, vi var på Escaperoom i Vasa en fredagskväll. Escaperoom rekommenderar jag verkligen om ni vill göra någonting roligt en fredagskväll och även känner att gåtor och problemlösning under tidspress är någonting för er. Vi tävlade mot varandra i lag och i en familj med en bunt dåliga förlorare finns det inte någonting roligare än att vinna, hehe.

Summa sumarum, januari var en helt superb månad, februari har inte en chans att bli lika bra men det kan jag definitivt leva med.

Likes

Comments

För tillfället befinner jag mig i världens duktighets-fas, inte så mycket träningsmässigt, städmässigt eller socialt men desto mer skolmässigt. Jag chockar mig själv gång på gång med att ta tag i saker och göra dem färdiga. Uppgift efter uppgift plöjs igenom och de känns knappt jobbiga. Älskar dessa faser, trots att det ibland tär på andra delar av livet så behövs de ibland för att jag ska komma igenom denna utbildning. Med en hel del extra kurser plus väldigt krävande kurser på sidan om gör att pluggfasen just nu känns som ett måste. Måste ta vara på den så länge den håller i sig. Sedan blir det jobbigare.

Februari annars, nästan min favoritmånad när det kommer till vintermånaderna. Just nu är det lagom med snö, ganska lagom kallt och livet rullar på. Inte för mycket happening men inte för lite heller. Dagarna, eller ja veckorna före sportlovet tar sig framåt i sakta mak och även om jag väntar på att sportlovet ska börja så jag får jobba lite så känns det faktiskt riktigt bra med skola, plugg och lite annat på sidan om. Dessutom är det exakt tre månader kvar tills jag får sommarlov, eller ledigt från skolan iallafall. Sommarlov har jag nog inte haft på många år.

Jag trivs med tillvaron helt enkelt, de e nice! Hoppas ni har det minst lika bra.


Likes

Comments

Trots att bitterheten tog över igår så får ju ingen gå och tro att jag är en bitter människa, för det är jag nämligen inte. Bara ibland och då får man väl gnälla lite tycker jag. Redan denna morgon var allt mycket bättre. Vaknade före alarmet och fick gjort en del till en uppgift, sedan när jag cyklade till skolan visade solen sig och en tent som jag trodde skulle vara helt klart underkänd verkade gå bättre än förväntat. Livet bestämde sig för att ge mig lite mera lajbans idag alltså.


Se bara hur fint det var. Klockan var ju inte morgon, men förmiddagssol har ju sin charm den med. Nu väntar städning av lägenheten och tentläsning inför årets sista tent. Städningen lockar faktiskt mera för tillfället och eftersom vi ska ha glögg- och myskväll med flickorna här imorgon så är ett varv med dammsugaren och skurborsten ingen dum ide´.

Likes

Comments

Kommer ni ihåg hur mysigt det var strax före jullov när man gick i låg- och högstadiet? Kanske, kanske inte. Mitt svar är ja, men den typ av skolmysighet infinner sig nog inte på många år ännu har jag på känn. Visst har ÅA satsat lite genom att pynta i matsalen, i caféet kan man köpa glögg och idag under lunchrasten fick vi besök av Lucia med följetåg i matsalen. Men banne mig heller att det hjälper. När andra tjoar och dansar polonäs till handsvetten sprutar så stressar blivande lärare som aldrig förr. Inte nödvändigtvis över vilken partner man ska lyckas få utan mer över ifall normalfördelade värden ska analyseras i pearson eller vad-fan-det-nu-heter. Bitter? Nejdå! Eller ja kanske lite.

Nu när åren gått och jag verkligen inte går i grundskolan längre och inte i gymnasiet heller för den inser jag att man borde ha uppskattat det mera när man väl var in i det. Visst ibland sög det att alltid titta på film och ha vitsordsdiskussion strax före jullov. Ok, who am I kidding. Det var det bästa. Ju närmare jul det blev, desto mindre behövde vi göra. Dagen före jullov låg vi säkert på golvet i klassrummet och räknade dammpartiklar eller något liknande. Nu är det mera som att ju närmare jullov man kommer, desto mer har man som borde bli gjort. Som exempel: Jag har tre skoldagar kvar för i år, två tentamen, en presentation och fyra inlämningsarbeten. Inlämningarna kan vara flera men fyra kommer jag på så här på rak arm. Kan ju lugnt konstatera att livet kunde vara lite mera lajbans för tillfället.

Men inte är jag bitter inte. Om ca. tre år kan denna omtalade skolmyshet vara vardag för mig och för det är jag väl redo att jobba lite (läs: shyna mytschi). Det suger oftast inte att studera men för tillfället gör det faktiskt det och för att vara petnoga så får jag jullov om 65 timmar så tills dess e de väl bara att dra upp snoro antar jag!

Hälsningar från en trött människa som lever med hjälp av kaffe just nu.

Likes

Comments

Under sommaren, eller jaa, rättare sagt hela sommaren plus halva vårvintern bodde jag hemma och jobbade som ett svin. Körde till Vasa en eller två dagar i veckan och var enbart här för skolan. Med andra ord tillbringade jag väldigt lite tid i Vasa och ännu mindre tid med mina nära och kära här.

Nu när hösten dragit igång, jag har medelmycket skola och skolarbeten (än så länge, lär förändras inom en månad) så väljer jag att tillbringa mera tid i Vasa. Vilket även gör att mina Vasa-buddies inte längre är ett minne blott. Förra-förra veckan drog vi, flickorna som umgås i skolan, iväg till Soffis för att ha pizza- och chillkväll och det var minst sagt lyckat!

Det har blivit lite av en tradition att vi har någon form av middag någon gång i månaden. Då sticker någon iväg och handlar i förväg, vi gör maten tillsammans och sedan brukar det sluta med att hela kvällen går år till prat och mys.

Här är 3/6. Erika befann sig ännu här på FSLF-Zumba, jag är fotografen och Martina befinner ju sig i södra Finland. Trevligt hade vi det i alla fall och jag gör gärna om det inom en snar framtid.

Likes

Comments

VARDAG

Förbannade förkylning! Imorgon friskförklarar jag mig, hur jag än mår. Fast jag så ska springa med snor hängandes från näsan och måste stanna i varje gathörn och hosta, eller jaa, jag skulle ha lust att göra det i varje fall, men tur för min kropp att jag har lite mera vett än så. För jag har verkligen god lust att låtsas vara frisk och göra en massa roliga grejer som jag inte kan göra nu när jag är sjuk. Det är tvåveckors jubileum för mig och flunsan imorgon och det börjar minst sagt tära på mitt tålamod.

Hur härligt skulle det inte vara att få länka/gå/hoppa/whatever i dessa fina höstfärger. Ni hör kanske min bitterhet, tror att det ligger någonting i det att jag annars är en krutgumma som aldrig blir sjuk. När jag väl sedan blir det så blir jag bitter och sur och känner alltid att "varför jag?" och "varför nu?", det tycks aldrig riktigt passa in att vara sjuk.

Vad kan man mer göra än att vila så mycket att man har liggsår, dricka te i så stora mängder att vessan är ens bästa vän samt att proppa i sig mynthon och smörja in sig med krämer? Hit me med era bästa husmorstips. Nänä, ingen kommer svara. Håll istället tummarna för att jag blir frisk snart och blir en glad och pigg människa!

Likes

Comments