Header

VARDAG, 2017

Igår hade jag en helt ledig dag. Egentligen hade jag tänkt befinna mig i skolan för att göra färdigt de uppgifter jag har kvar så att jag kan njuta senare när jag väl är hem-hemma under jullovet. Så blev dock inte fallet. Istället gjorde jag bara trevliga saker hela dagen och hade en riktigt skön ledig dag. Att jag efter torsdagens sjukt mysiga och roliga ost- och vinkväll vaknade sju när jag för en gångs skull hade sovmorgon var ju ett litet minus, men jag hann ju med desto mer under dagen istället.

Typ klockan tio whatsappade jag Elin och undrade ifall hon hade lust att ta en promenad i det vintriga vädret. Det ville hon till min lycka och klockan elva traskade vi iväg. Elin skulle egentligen också fixa uppgifter men jag bjöd in mig hem till deras på kaffe efter promenaden och vi hamnade i soffan och det blev chill ett par timmar. Samtalsämne efter samtalsämne avverkades och plötsligt hamnade vi i Stenhaga på lite eftermiddagsshopping och en late-lunch.

Släppte av henne hemma klockan fyra och körde själv hem för att hinna chilla en stund innan träningen. Sagt och gjort, några pidrogame senare hade jag färdigt chillat och stack iväg till gymmet. Väl hemma igen hann jag inget förutom att duscha innan glöggmys med Luddu väntade.

När jag stängde ögonlocken klockan ett inatt så somnade jag bums efter en riktigt skön och ledig dag.

Tänk att jag får ha så fina vänner som förgyller mina dagar och som jag kan hitta på allt möjligt roligt med.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

VARDAG, 2017

Idag har jag en ledig förmiddag, jag behöver inte infinna mig i skolan före 14:45. Sjukt skönt! Kvällen är istället fullspäckad så bra att ta det lite lugnt före det. Träning med Elin efter att jag slutar skolan 16:45 och sedan väntar ost- och vinkväll vid Soffis i deras nya lya. Låter perfekt i mina öron.

Under förmiddagen ska jag hämta ut paket från posten och fixa lite uppgifter, det är typ det som händer. För tillfället försöker jag få upp julfeelisen som känns långt borta genom att lyssna på julmusik. Vad är upp med att jag aldrig får julfeelis längre? Ifall den infinner sig så är det på juldagen. Det vill säga, efter det mysigaste med julen aka julafton.

Nu tror jag att jag ska hoppa på cykeln och ta mig mot centrum för att hämta ut paket och köpa lampor. Det är ett spännande liv jag lever.

Likes

Comments

2017, VARDAG

Det är lite roligt det där med julklappar, för bara något år sedan så blev jag besviken om jag fick för få eller för "dåliga" julklappar, vilket känns riktigt pinsamt att ens skriva ner. Jag är vanligtvis en människa som anser att man inte kan ha för mycket kläder och saker och köper oftast för mycket onödiga grejer. I år är det dock annorlunda, egentligen sedan några år tillbaka. Jag har börjat tycka att det är roligare att ge än att få, om inte detta ger vuxenpoäng så vet jag inte. Det är så roligt när man råkar pricka riktigt perfekt och man kan se glädjen i mottagarens ögon.

I min familj är vi så många att vi har börjat med Secret Santa, detta betyder att vi några veckor innan jul drar lott och alla får en person att köpa en julklapp för 50€ åt, smidigt och behändigt eftersom vi är typ 20 pers i familjen med alla syskonbarn och andra hälfter inräknade. Kommer inte på fråga att alla skulle kunna köpa åt alla när vi är så många så jag är faktiskt nöjd med konceptet. Alla som vill vara med får vara med och deltar man så får man även en present, chiching. Inte svårare än så. Jag är ju förstås oerhört nyfiken på vem som har kammat hem storvinsten och får köpa mig en julklapp, höhö.

Nej, ärligt talat så tycker jag synd om den som har fått mig i år. Jag är förväntansfull inför vad personen kan ha hittat på eftersom jag själv inte vet vad jag önskar mig. Visst, det finns väl alltid saker man vill ha, men saker som jag verkligen behöver så finns det inte mycket av. Man klarar sig med ganska lite saker har jag kommit fram till under den senaste tiden.. Största julklappsönskan är nog att ha en bil som aldrig krånglar, tror dock jag får drömma vidare på det planet eftersom jag tenderar att ha lite (läs: mycket) otur i det fallet.

I fjol fick jag bland annat vitvinsglas som jag hade önskat mig, de ligger i min byrålåda hemma och väntar på att få bli beskådade av allmänheten när jag någon gång i framtiden skaffar mig ett vitrinskåp. Sen fick jag också en smoothieblender som jag sååå ville ha och sååå skulle använda om jag bara hade en. Hrmm, eller hur. Den ligger i skåpet och samlar damm och varje gång jag öppnar detta skåp så tänker jag att: imorgon ska ja no laga smoothie. Så nu när den kom till tals, kanske imorgon?

Det är även väldigt svårt att skilja på saker som man faktiskt behöver och vill ha. Jag tror mig behöva en pulsklocka, jag har tränat flera år utan en, men plötsligt känner jag att jag måste ha en. Vill hålla koll på pulsen, förbränning och överlag på hur aktiv jag varit när jag tränat. Behöver eller vill ha? Jag behöver en ny dator, ska snart börja skriva på gradun och jag litar exakt 0,00 % på min nuvarande dator. Den kan ge upp när som helst, den är sjukt långsam, stänger gärna av sig själv och för att inte tala om hur stor och klumpig den är. Nej, det jag behöver är en liten, smidig dator som man lätt kan bära med sig. Som startar utan problem och som framförallt klarar av fler än två flikar samtidigt. I skolan finns många, välfungerande datorer så behöver eller vill ha kan man ju fråga sig.

Sen finns det ju även saker som jag vet att jag inte behöver, men som jag väldigt gärna vill ha. Jag vill ha ett duntäcke, inredningsprylar, presentkort av olika slag, en Peak-jacka, ett par välsittande modell lösare jeans, nya converse, en festlig klänning, ett keyboard/piano... Listan kan göras lång. Får väl bara ta och konstatera att jag bidrar till samhällets överkonsumerande. Mitt nyårslöfte borde nog vara att konsumera mindre.

En hund är också ganska högt upp på önskelistan, men det får nog vänta tills jag har studierna färdigt i varje fall.

Likes

Comments

För tillfället känner jag mig som världens mest otekniska människa. Jag har ju inte bloggat på ett tag, mycket på grund av tidsbrist/motivationsbrist/innehållsbrist, jaa you name it. Jag har dock påbörjat flera inlägg som jag varit på väg att publicera, men saken är den att jag inte fått bilder till mina inlägg. Nouw har ju annars en väldigt smidig app att använda sig av när man vill förflytta telefonbilder direkt till bloggen utan att behöva maila, överföra eller något liknande. Man behöver bara ladda upp dem i appen så har man åtkomst överallt, förutsatt att man är inloggad på det egna kontot alltså.

Nu var dock saken den att det inte gick att ladda upp bilder längre, jag ville inte publicera inlägg utan bilder och jag kunde inte för någonting i världen förstå hur jag skulle göra för att få det att funka. Jag har försökt, googlat, bannats, funderat på att byta bloggportal, försökt ännu mera och ingenting har hittills funkat. Jag testade idag igen, men icke. Tanken att det kanske vore smart att uppdatera appen slog mig. Uppdaterade. Det funkar som det ska igen. Varför tänkte jag inte på det för några veckor sen?

Skrev nyss att jag inte vill publicera inlägg utan bilder, men nu gör jag det i alla fall. Jag hade infogat en GIF som facepalmar, men eftersom jag endast fick in den i miniformat så tänker jag låta bli. Vadå oteknisk.


Likes

Comments

2017, VARDAG, PERSONLIGT, VASALIVET

Ni vet när helgen har förlängts med en dag och det känns som att man haft världens semester? Fyra dagars jobbveckor och jag skulle vara pigg som en mört, vill jag tro i varje fall. Jag hade alltså ledigt i fredags och man kan lugnt säga att jag njöt. Vaknade nästan okristligt tidigt för att vara ledig, åt morgonmål i lugn och ro, gick en runda, hoppade i duschen och bilade iväg för lunch på Pavis tillsammans med Anna. Sedan skrev jag faktiskt på en hemtent som är några dagar (läs veckor) försenad.

Det är så konstigt för mig att vara ledig på en vardag eftersom jag vanligtvis jobbar måndag till fredag, skönt är det ju förstås, men jag har lite lördagskänsla genom hela dagen. Lördagen startade på samma sätt som fredagen, men istället för Pavis var det Vasa som var min slutdestination. Som jag saknar det stället under sommaren alltså, innan jag svängde av esplanaden och körde till huset där jag bor satt jag och flinade så där löjligt för mig själv. Det var nästan lite spännande, det var ju nästan två månader senast jag varit där. Som tur börjar skolan om fem veckor och då får jag flytta tillbaka igen.

Det blev en kortvisit med mycket program och avlämning av saker som jag samlat på mig under sommaren. Jag och Erika hann luncha, lapa lite sol och kolla Ice Age på lördagen och hela dagen idag har tillbringats på Soffis balkong med en massa mat och mina Vasa-tjejer. Vi hade nämligen planerat in en söndagsbrunch för några veckor sedan, det är nästan så att jag fortfarande lider av matkoma.

Så gott, det gör jag gärna om i höst.

Likes

Comments

2017, VARDAG

Ibland, när jag känner att jag har fått min dos av det sociala känner jag att jag helt enkelt måste få vara ensam och bara vara med mig själv. Denna helg kändes det så. Efter att ha jobbat tolv dagar i sträck kände jag att det fick räcka med människokontakt, så jag isolerade mig i princip från omvärlden i två hela dygn. Inte riktigt, eftersom jag inte bor ensam nu under sommaren, men under majoriteten av helgens timmar befann jag mig i min ensamhet framför en spännande bok i solstolen eller med en kaffekopp i handen. Är man social åtta och en halv timme per vardag kan det uppskattas väldigt mycket av en människa som annars kräver en hel del egentid. Lite som en detox-helg om man kan kalla det så.

De resterande av sommarens helger är redan fullt planerade, nästan i varje fall. Inkommande helg blir det förlovningskalas, helgen därpå är det jakobsdagar helgen efter tänker jag ta mitt pick och pack och styra iväg mot Vasa och så fortsätter det så tills skolan börjar. Missförstå mig inte, jag gillar att ha det så, men jag kände verkligen att den här helgen måste innehålla mycket egentid.

Jag har fått lite färg av det fina sommarvädret, jag har utökat listan för böcker som jag läst och jag känner mig som mig själv igen. Allt detta och allt som behövdes var en helg på egen hand. Det är bra att jag känner mig själv så väl att jag vet precis vad som behövs.

En av de två böcker som jag har plöjt mig igenom i helgen.

Likes

Comments

2017, VARDAG

Detta studieår, tredje året som peffanit, sista året som kand-studerande. Helskotta vad tungt det har varit. Men helskotta vad det kommer att vara värt det i när de två sista hemtenterna är skrivna och när kandin är färdig på riktigt.

Har det alltså varit värt det? Absolut. Skulle jag under några omständigheter gå om året? Absolut inte! Det har hänt så mycket under året, på alla sätt och vis. Med två praktiker i bagaget känner jag att jag har utvecklats både i min lärarroll och i mig själv. Man lär känna sig själv på ett annat sätt när man är tvungen att stressa och prioritera sin tid annorlunda. Det blir ganska klart vad som är viktigt för en själv och vad som inte känns som hela världen om man inte hinner med.

Allt roligt och allt som jag njuter det där lilla extra av har lämnat vid sidan om under detta studieår. Vilket är lite tråkigt. Klart att jag varit på någon evenemang och gjord roliga saker men i år platsar jag nog i top tre gällande Vasas lameaste peffanstuderande. Varje gång jag haft lust att göra någonting så har jag tänkt att: "sen i sommar" eller "sen nästa år då vi har det lite chillare". Nå nu är det ju nästan sommar. Jag har börjat sommarjobba, jag har haft sista tillfället i skolan och det är bara lite skrivande kvar och sedan så är jag ledig från studierna fram till september. Nu undrar säkert ni vad jag ska göra med all extra tid under vardagarna efter 15.30 när jobbet är slut. Ska jag vara helt ärlig så undrar jag precis samma sak. Vad ska man göra när man faktiskt är färdig för dagen och inte har en hög med uppgifter som ska göras eller kurslitteratur som ska läsas? Jag har i alla fall en del saker som jag tänkt att jag ska göra, sådant som jag annars inte unnar mig.

Jag ska läsa skönlitteratur. Inga faktaböcker, inga läroböcker, ingenting. Istället ska jag läsa alla böcker som jag har tänkt läsa under studieåret. Alla böcker jag inte vågar läsa när jag mestadels är ensam i lägenheten i Vasa eftersom de är för spännande. Typ Kepler-böckerna, som ryktas vara livsfarliga. Sedan ska jag läsa alla "klassiker" aka böcker som man förväntas ha läst för att räknas som lite kulturell i alla fall. Okej, inte alla kanske men en del som typ Snabba Cash, Ondskan, Harry Potter-böckerna osv. Listan kan göras lång. Plöja mig igenom böcker ska jag i varje fall.

Jag ska blogga. Även om sommaren till största del består av jobb och mina dagar ser relativt lika ut så betyder sommaren mera häng med alla kompisar som bor hemma, mera utfärder och en hel del mera terrassittande. Saker man vill ha dokumenterade och vill minnas under den deprimerande vintern helt enkelt.

Jag ska träna som en dåre. När jag sen senare är vanare att jobba och inte är dötrött när jag stiger utanför dörren, då ska jag börja träna mera. Visst jag rör på mig redan, men tänk att orka cykla till och från jobbet., tänk alla länkar på de spår som finns här i nejden och alla pass på gymmet när man sen får köra hem i kvällssol och känna sig som typ världens hurtigaste människa. Sommarpromenader är också underbara, men helt ärligt så är det nog hundra gånger bättre att promenera i Vasa. Strandpromenaden i mitt hjärta.

Dessa punkter är några av de saker jag tänkt hinna med. Förutom dessa tre punkter har jag tänkt ha en skön sommar. Inte stressa, bli brunare än tidigare år i varje fall och så har jag tänkt mig många roliga kvällar med mina fina tjejer.Likes

Comments

2017, PERSONLIGT

Igår under mitt före-jag-börjar-sova-påriktigt-surfande öppnade jag appen Badoo. Det är typ som Tinder, fast i en annan version. Där kan man med personer som befinner sig någonstans i närheten chatta eller bara trycka på like och indikera att man gillar varandra. Nåväl, jag öppnade appen och jag hade fått ett nytt meddelande. Oftast när jag annars får meddelanden där brukar det vara ett oskyldigt "hej" följt av någon fråga för att bryta isen. Igår var inte fallet så.

En man, eller en pojke kanske är en bättre benämning i detta fall, hade skickat ett meddelande med innehållet: "Hey, I have never seen beautiful fat girl like you before", *puss-smiley* och sedan en fråga om jag faktiskt är säker på att jag är singel. Först blev jag chockad, sedan blev jag mest ledsen. Jag vill tro att det inte var illa menat (även om det kan vara att han var ute efter att trycka ner, I will never know). Jag är förundrad över vad som får en person att tro att det är okej att kommentera en persons utseende på följande sätt. Sedan får man ju fundera kring personens tankesätt också eftersom:

1. Han verkade chockad över att en fet människa kan se bra ut.

2. Han verkar inte förstå att fet inte är lika med ful.

3. Han verkar tro att det är charmigt att kommentera någon annans kroppsstorlek samtidigt som man slänger in en "snäll" kommentar.

Det väcktes en lust i mig att skriva en spydig kommentar tillbaka till denna random person som jag inte ens hade gillat, utan som bara utan vidare fick för sig att skicka detta meddelande till mig. Sedan kände jag att jag inte ville sjunka till den nivån utan istället tog jag en screenshot, blockerade personen och fortsatte surfandet, men utan att vara riktigt glad.

Jag menar, är man inte normalviktig så vet man väl troligtvis om det själv utan att någon kommenterar det. Jag vet i alla fall om det. Endera så konstaterar man bara att fallet är så, är nöjd med sig själv och går vidare i livet. Eller så finns det även fall där man kanske inte mår så bra i den icke-normalviktiga kroppen. Det är individuellt helt enkelt. Hur som helst så det stärkte det inte precis självkänslan att få bekräftat att denna person utgående från mina profilbilder har konstaterat att jag är tjock, men att han förvånansvärt nog tycker att jag ser bra ut i alla fall.

Nu kanske ni tänker att jag ska skita i denna människa. Det tycker jag också att jag borde göra. Till viss del gör jag det faktiskt också, men samtidigt känner jag en liten sorg över att det faktiskt finns människor som är funtade på detta vis och som känner att en sådan kommentar är okej. Livet går vidare som vanligt, men någonstans i mitt huvud så är det ändå redan ingrott. Den har fastnat och där sitter den. Vetskapen om att det finns människor som faktiskt förknippar fet med ful. Människor som tror att det är okej att kommentera andra människors kropp bara utan vidare och människor som tydligen inte förstår att ord som är menade att vara "snälla" faktiskt kan såra andra.

Fy vad jag blir frustrerad.

Vissa människor alltså...

Likes

Comments

2017, VARDAG

Efter att ha bloggat utan header ända sedan starten här på nouw så kände jag att det var dags att uppdatera sig lite. Fotar sällan ordentliga bilder. Förra tisdagen stack jag och Louise iväg till Replot för att fota lite bilder och vi bestämde oss för att försöka oss på en headerbild samtidigt. Flera bilder blev helt ok och efter att ha publicerat den på Instagram så fick jag kommentarer om att jag kunde ställa upp med den i kommunalvalet, så kanske lite formell för min del. Men en ordentlig bild är det i varje fall så mer än nöjd får jag väl vara. Annars tar jag bara snapchat-selfies typ och de brukar ju inte vara av kvalité direkt.

Jag tackar för fotograferandet och ångrar inte att jag blev medtvingad. Nu behöver jag ju inte uppdatera mig på minst två år. Hehe. Skämt åsido, men en god stund lär det nog vara tills jag byter i varje fall.

Here it is, en av de få ordentliga bilderna av mig som finns och som jag inte helt avskyr.

Likes

Comments

2017, VARDAG, VASALIVET

Jag befinner mig i Vasa i helg, vilket är väldigt skönt. Hade en riktig chillkväll igår med Erika och Elin, vilket betydde att jag vaknade upp utvilad klockan tio denna morgon. Huhhu ingen aning när jag sist sov så länge, är inne i en period för tillfället när jag är sjukt morgonpigg. Har hur som helst haft en underbar dag. Bestämde mig redan igår för att lördagen skulle vara en pluggfri dag och hittills har det gått bra. Har börjat se på serien Prison Break och förstår inte hur jag inte har upptäckt den och Wentworth Miller tidigare?

Förutom min stora upptäckt så har jag hunnit fixa lunch, varit på en långpromenad, virkat, duschat och nu sitter jag här och ska mumsa i mig mitt fruktfat och titta vidare på PB innan mitt sällskap för kvällen kommer till Vasa. Sounds great to me! Vad kvällen har att erbjuda har jag ingen aning om men det får visa sig. Ha en skön lördag!

Så vackert fast det är väärldens tråkigaste väder när solen inte lyser.

Disktrasan som är på g, har varit på g sedan typ november men har inte orkat göra den färdig. Inte så jämn men övning ger väl färdighet antar jag.

Passionsfrukt är typ det godaste jag vet!! *hjärtaögon*

Likes

Comments