Header
View tracker

Livet rullar på och jobbet lika så. Har hunnit fylla 22 år, varit sjuk och ridit Danielle och Destiny. Tänk att i maj har vi två små föl i stallet om allt går som det skall, vilket jag hoppas! Har även ridit lektion på Nanghiala och Danielle. Syrran har opererats i halsen så hon har inte kunnat rida, så Destiny har inte blivit riden på 2 veckor... Men skall rida lite smått på henne nästa vecka. Hon gillar att röra på sig.

I skrivande stund käkar jag frukost och skall snart åka till krs för lite jobb. Hoppas vädret blir lika fint som igår, då får kameran åka med. Har inte fotat på så länge... Hinner liksom inte det på vardagarna och på helgen har jag ingen motivation. Fotade lite fåglar i förra veckan samt mina katter, kommer upp här under veckan 😏

Likes

Comments

1/2-16 började skolan inne i Düsseldorf. Det var upprop och lite presentationer av oss och av de som jobbade där osv. Om jag minns rätt så lunchade vi tillsammans med klassen och de svenska lärarna på ett ställe och jag käkade schnitzel.
4/2 började karneval veckan. Vilket betyder fest från 11:11 på dagen och några dagar framåt. Minns att jag och Evelina var tillsammans med en från vår klass och kikade in stan och det var verkligen fest överallt, väldigt roligt. Jag var utklädd till katt, Evelina var kanin tror jag och Christian hade en FBI keps.

Vi körde all in på karnevalen och resten av februari gick vi i skolan, hade kul på helgerna och lärde känna vår klass mer och mer. Var på en studieresa till Bochum och träffade tyska studenter som läser svenska vilket var väldigt roligt. Var även på ett museum. Den 22/2 så tatuerade jag mitt finger lite spontant. På måndagar var vi ofta lediga och då var jag i ett stall och hjälpte en svensk tjej med att putsa utrustning, frisera hästar och fick rida som tack, vilket var jätteroligt.

Fick ett tråkigt besked från KRS att Dilba hade somnat in efter en kamp med kolik den 16/2 och samma dag firade jag 1 år med Tulle. Fina ponnyn 💛

Fick dagliga hälsningar från Batman också.

Likes

Comments

Jag började som alla andra år med att fylla år 5/1. Red Tulle när Wilma var i Trysil. Hjälpte även Lisa att rida Doris några dagar och vi hade ett litet "avskedsbad" för mig hos Carro med några vänner. Jobbade också lite på KRS, Veneröd och Tjuvkil mellangård. Den 28/1 åkte vi mot Düsseldorf och stannade över natten i närheten av Bremen och fortsatte resan 29/1. Vi kom till huset där vi skulle bo och hyresvärden visade oss runt osv. 30/1 så åkte vi in till Düsseldorf och kollade in vart skolan låg och pappa åkte med oss. Han åkte sedan hem på kvällen igen

Likes

Comments


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flyttade till Tyskland. Denna gången i 3.5 månad för att plugga tyska. Åkte tillsammans med Evelina och vi hade det så himla roligt även om det var också lite jobbigt i huset där vi hyrde rum. Men som tur var hade vi Johanna som öppnade upp sitt rum till oss hihi Lärde oss mycket mer än bara tyska och fick nya fina vänner.

Hur har ditt 2016 varit?
Det har varit väldigt bra tycker jag. Började som sagt året i Tyskland och sedan jag kom hem så har jag bara jobbat och ridit typ. Det som varit mindre bra var att farmor lämnade oss väldigt hastigt.

Det mest spontana du gjort i år?

Måste ha varit när vi bokade resa till Amsterdam på påsklovet...

En riktigt knasig kväll?
Oh... En knasig kväll i tyskland när jag och mina vänner var på fest hos en i klassen och det blev lite för mycket alkohol så jag la mig i deras badkar medan Johanna var på toa... Vi hade planer på att sova där så jag fick prova om det var bekvämt... En rolig kväll/natt

Ditt sämsta val?
Tror det är att vara kvar som värdinna på KRS. Inte för att jag inte gillar att vara värdinna, utan att jag jobbat 8-17 och fått stressa med att rida Daniel eller Destiny och sedan vara på KRS 18 och jobba till 21... Har nu sagt upp mig som värdinna och är bara reserv om något krisar sig.

Bästa val?
Gjort många val 2016, men ett bra val var att öppna Tjosken iår igen och jobba i Veneröd på heltid.

Blev du kär i år?
Nein!

Vilket datum från 2016 kommer du aldrig glömma?
17/11, farmor ramlade och 19/11 hon dog. 12-13 mars när vi träffade våra tyskapolare första gången och natten/morgonen var en väldigt bra början på en fin vänskap

Vad är din största framgång 2016?

Mitt självförtroende har växt, inte mycket men tillräckligt för att jag skall våga mer.

Bästa köpet?
Måste vara biljetter till Håkan Hellström och Coldplay...

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat och onyttigheter haha..Och biljetter till konserter...

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket gjorde mig glad. Kan inte välja :)

Vilka sånger kommer påminna dig om 2015?
Die Immer Lacht och 7 the element

Vem har du umgåtts med mest?
I tyskland var det Evelina och Johanna och när jag kom tillbaka till Sverige måste det varit bästa Carro

Har du haft ett förhållande under 2015?
Nix.

Vart reste du under 2015?
Till Tyskland.

Är det något du saknar år 2016 och vill ha 2017?
Mer äventyr och skojigheter.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Hade nog kalas för släkten.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Inte vad jag kan komma på…

Vem saknade du?

Farmor som gick bort 19/11

De bästa människorna du träffade?

Johanna. Är så glad att jag lärt känna henne, hon var liksom en pusselbit som fattades. Vi hade så himla roligt i tyskland och hittade på mycket bus haha. Men alla mina andra vänner jag träffat är också bäst. Har även kommit Carro närmre under detta året vilket är jättekul 💙

Vad vill du säga till dig själv inför 2017?
Ge inte upp!

Likes

Comments

Har ni haft en bra jul och nyår?
Det har jag iallafall. I fredags (30/12) så kom min vän Johanna hit, träffade henne i Tyskland och ni har läst mycket om henne här, vi bodde ju hos henne för det mesta när vi var i Tyskland.
Började fredagen på jobbet och slutade vif 11:30, åkte hem och fixade lite på rummet
, duschade och åkte sedan in till stan för att möte upp en saknad Evelina. Vi gick runt i stan en stund och sedan gick vi till ett cafe och fikade lite + bytte julklappar. Vid 18:30 kom Johannas tåg in och vi mötte upp henne och det var så kul att se henne igen. Har ju inte setts sen maj...

Vi satte oss på Lilla London på centralen och pratade en del innan vi tog ett tåg till Ytterby och åkte hem till mig och Evelina till sig. Väl hemma så snackade vi, kollade på lite youtube och hade det trevligt tills vi skulle sova.

På lördagen gick vi upp vid 9 för att åka till Evelina och kolla när de badade och åt middag där, hade det trevligt och senare åkte vi till Evelinas bror och där spenderade vi kvällen och natten. I morse missade vi bussen precis och fick ta taxi till stenungsund och sedan åkte jag och Johanna mot Kungälv och Göteborg och Evelina hem till sig. Var en rolig kväll/natt, tack finisar 💗

Likes

Comments

View tracker

296. Om internet skulle försvinna (inte bara för dig utan för alla) och aldrig mer komma tillbaka, hur skulle ditt liv förändras?
Svar:
Ja det är klart att det hade. Internet är en stor del av min vardag. Jag pratar med vänner som bor långt ifrån mig, kollar serier osv. Det hade kanske inte varit lika enkelt att skriva till mina vänner utan internet.
297. Länka en rolig websida man kan besöka när man har tråkigt
Svar: Tumblr
och WeHeartIt
298. Hiss & Diss - Internet
Hiss: Att man kan hitta information om nästan allt i världen och man kan ha kontakt med personer runt om i världen.
Diss:
Allt näthat och mobbning som sker på socialamedier och på internet. Det har blivit värre och värre.
299. 5 saker du roar dig med på internet
Svar:
Facebook, youtube, blogg, weheartit, tumblr
300. Vad har du för hobby?
Svar:
Sjunga, rida och fota
301. Brukar du träffa andra människor med samma hobby och prata om / utföra hobbyn tillsammans?
Svar:
Ja rida gör jag ju i grupp på ridskolan och pratar ofta häst med tanke på mitt jobb haha

Likes

Comments

291. Hiss & Diss - Lördagar
Hiss:
När någon vill hitta på något
Diss:
När man inte har något att göra, man bara är.
292. 5 bra saker med söndagar
- Man kan vila
- Peppa inför en ny vecka
- Rida
- Kattgos
- Äta mat
293. Känner du dig trygg på internet?
Svar:
Ja det gör jag. Har nog aldrig känt mig otrygg.
294. Hur mycket tid spenderar du på internet varje dag?
Svar:
Väldigt mycket tid.
295. Hur gammal var du och vilket år fick du internet hemma för första gången?
Svar:
Skall jag minns detta? Jag har inte en susning alltså.

Likes

Comments

Jag och syrran skall snart åka till Vneröd för lite ridning på Danielle och Destiny, Senare idag skall jag på dejt med Carro i stan. Julshoppning på G och lite välbehövlig tid med bästa Göran.

Vad skall ni göra i helgen? 😃

Likes

Comments

Hej på er!
Jag jobbar och jobbar. Känner att det blir tråkigt att skriva samma sak hela tiden, men tänkte skriva en liten update av mitt liv.

Jag jobbar som sagt väldigt mycket och rider, vilket jag älskar att göra. Rida är mitt liv och jag har två fantastiskt fina hästar som jag får rida på hur mycket som helst.

Något mindre roligt är att min farmor tyvärr har lämnat mig och min familj. Hon ramlade hemma den 17 november och slog i huvudet. Till en början var allt bra men senare på sjukhuset (farfar körde henne dit efter att ha pratat med 112 osv) så fick hon mer och mer ont i huvudet. De röntgade och gjorde undersökningar. Det visade sig att det var en fraktur på lillhjärnan, så de sövde henne. Pappa ringde mig och berättade vad som hade hänt så en ganska chockad Daniela blev hämtad på jobbet och vi åkte till Östra där farmor låg nedsövd. Min farfar och faster var redan där och senare kom min farbror m.familj samt min fasters dotter. Det var väldigt jobbigt till en början att se henne ligga där, men hon blev omhändertagen av jätte trevlig personal och det var en bra läkare som kom på kvällen och berättade vad som hade hänt och vad de hade gjort osv. Han förklarade på ett väldigt bra sätt att de tyvärr inte fanns något att göra än att vänta tills hon blev hjärndöd.

Vi var där fredag-söndag. På lördagen 19/12-16 18:10 förklarades hon hjärndöd/död och på söndagen så sa vi ett sista hejdå på bårhuset. Hon var så fin ❤

En häftig sak med detta var att farmor donerade organ, 82 år gammal. Vet inte vilket organ ännu, men vi får nog reda på det i början på nästa år. Vilken hjälte min farmor är ❤

Likes

Comments

Dags att fodra hästarna. Tänk vad man gör för dessa djur. Mockar, ger dom mat och vatten om de har hink, rider så de håller sig i form. Och vad gör de tillbaka? Skitar ner och har sig. De ger så mycket kärlek och kämpar sitt bästa när man rider. Man kan lära de mycket och de kan lära dig. Underbara djur ❤️

Likes

Comments


Better Blogging Nouw