Header

Har hänt en del. Jobbat på som vanligt, ridit mina lektioner och har också ridit min första riktiga tävling. Den kunde ju dock gått bättre. Skriver ett eget inlägg med det..

8/4 provade jag en häst, Triton, jag nu kommer ha andra omgången i Bohuscupen då Barka går med en annan från ridskolan. Det gick bra, många nya knappar att hitta men redan dagen efter 9/4 var vi på pay & ride på KRS. Mest för träning. Var nöjd med tanke på förutsättningarna. Men nu har jag ridit honom ett par gånger och hittar fler och fler knappar. Galoppen är svårast för mig, då han är van vid att fatta på ett speciellt sätt än vad jag är van vid.
Skall rida Triton idag och hoppas att det kommer kännas bra.

I tisdags red jag Nelson och jäklar vad jag har saknat att trimma den ponnyn. Bäst. Synd att han är i Barkas storlek. Då hade vi tävlat massor ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

"Människor är som strumpor."
Läs mer här: http://rockasockorna.se/

Likes

Comments

Postad i: Hästar - KRS

Red två rundor och fick respons mellan rundorna. Det gick faktiskt lite bättre än väntat och jag är helt klart nöjd med båda rundorna. Carro filmade båda rundorna och slänger upp de under mina små reflektioner om någon skulle vilja se 😊
Lovisa fotade också.

Runda ett:
I första rundan var hon ganska pigg och lite busig. Ville inte riktigt samarbeta och försökte smita undan mina hjälper.
Fick lite galoppinslag på vissa ställen och hon gick mot hand vissa tillfällen. På snett igenom från H efter serpentinerna i början så taktade hon och det blev för få skritt steg. Även den fria skritten från K-M blev lite knas med lite taktinslag och jag glömde länga tygeln helt.

Jag var också väldigt nervös och glömde av att andas ibland. Även om det bara var Carro, Lovisa och Angelica som tittade. Men blir alltid lite nervös.
När jag ridit klart så förklarade Angelica lite vad jag kunde förbättra och hur jag skulle göra det. Mycket bra feedback och tips in för runda två.

Runda två:
Efter bra feedback från Angelica körde vi en runda till och här gick det mycket bättre. Snett igenom från H efter serpentinerna fick jag till riktigt bra och även den fria skritten blev bättre från K till M. Hon blir dock lite vinglig och glider ut mot väggen, men det får jag öva lite på. Hon blev också lite starkare denna rundan men är i helhet väldigt nöjd.

Likes

Comments

I söndags var jag på kick off med KRS styrelse, personal, stallvädar, US och TS. Vi brainstormade om KRS framtid och alla grupper kom fram till många bra saker gällande vår framtid. Vi åt även god mat och fikade. En väldigt rolig dag.
På måndagen var det dags för jobb igen och veckan har haft ett bra flyt. Har ridit Destiny varannan dag tillsammans med Anki som longerat Daniel så hon får röra sin mage. Hon är bred nu... Snart dags att börja räkna ner till fölning.

I tisdags red jag Barka tillsammans med Ida och Gazelle som skulle få lite hjälp av Katarina inför Bohuscupen som snart är. Jag är ännu bara reserv i både förklassen och lagklassen så vi får se hur det går för min del. Barka kändes iallafall väldigt fin och framåt.

Idag har jag inte så mycket planerat mer än att Carro kommer hit så skall vi gå på en promenad, fixa på mitt rum och så. Imorgon har jag inte heller något planerat mer än att rida Barka på programridning vid 16 tiden. Så har en sak till att göra idag, plugga program. Kan det innerst inne, red det 2015 med Tulle, så skall mest finslipa.


Likes

Comments

Förstår att det blir uttjatat med "Jag jobbar som vanligt" så vi skippar den biten, för ni vet nog redan att jag jobbar.

På slutet av vecka 7 så hände det en tråkig grej. Destiny kastade/stötte ut sitt föl och är nu inte längre dräktig. Hon mår jättebra nu och tanken är att sätta igång henne nu efter några veckors vila från fölningen. Nu håller vi alla tummar och tår att Danielles föl är friskt och fint. Hon är riktigt tjock nu och vi skall trappa ner på ridning. Får bli skogspromenad eller lite longering så hon ändå får röra sig.

Vecka 8 så var det hästfest i Göteborg. Gothenburg Horseshow och jag var där onsdag kväll, hela lördagen och gick på mässan på söndagen. Var där med Ida och massa andra men var mest med Ida. Red även Fürstina två dagar, red ut cypress och red Nanghiala åt Anna när hon var på Horseshow. Till lördagen så fick jag två VIP biljetter av Cypress ägare så jag och Ida åt och drack gott och hade det roligt på VIP läktaren. På lördag kväll så var vi på Gothia Towers och dansade, gick även till trädgårn och dansade till 04... En väldigt rolig dag/natt. Träffade en av Idas kompisar och hans kompis som var ute och det var kul.
På söndagen sov vi inte så himla länge utan vi var på mässan och fyndade saker på rean. Jag skall ju ev. rida bohuscupen och hittade en ridkavaj för endast 180 kr. 70% på 599 och det var som taget. Även om jag inte tävlar just nu så kanske den kommer till användning i framtiden.

Vecka 9 var det årsmöte på KRS, red lektion på pricken som kändes mycket bättre än tidigare. Red honom på tisdagen och fredagen och han börjar komma till rätta. På onsdagen red jag lektion för Anki på Nanghiala och joggade Daniel. Igår var jag ute med Ida, Evelina, Hanna, Julia, Axel (som vi träffade på trädgårn) och några av hans kompisar.
Idag har jag varit på klädkällaren med mamma och köpte bla ett par skor. Har också handlat mat inför veckan.

Likes

Comments

Likes

Comments


Better Blogging Nouw