Header

Postad i: Hästar - KRS

Klockan ringde 04:30 och vi åkte och hämtade transporten vid 05:20. När vi kom till KRS så började jag fodra medans pappa fixade transporten och Lollo började greja med Barka. 06:20 var vi klara och började lasta. Var i Askim vid 07:25 och anmälde oss i sekretariatet. Tog det lite lugnt innan vi lastade ur Barka för att sadla och fixa inför framridning. Skulle starta 08:35.

Hon kändes lite spänd i början men blev riktigt fin på framridningen. Var nervös själv och de smittade lite till B men hon skötte sig. Väl inne på tävlingsbanan gick allt helt åt pipan. Hon hörde/såg alla utanför i paddocken och blev jättestressad. Blev rädd för en funktionär som hämtade dressyrprotokoll och helt plötsligt var allt jättefarligt. Vi tog oss igenom programmet, även om det inte såg så bra ut, tror inte vi gjorde något rätt egentligen. Snäll domare och vi hamnade på 52,407%. Egentligen skulle vi väl inte fått så "bra" procent för den ritten men jag kämpade verkligen. Tänkte ett flertal gånger att "Nej nu ger jag upp." Men då hade hästen vunnit och det ville jag inte heller! Bra start.


Efter min start så kollade jag på de andra i laget och när alla hade ridit så hade vi ett litet lagmöte och käkade lunch. Vi bestämde laguppställning och jag skulle starta sist från oss. Tiden blev 18:58. Bara att vänta i x antal timmar. Promenerade Barka så hon inte skulle bli stel, men hon var snäll i transporten, lite trött.

När klockan närmade 18 så tog vi ut henne och sadlade, borstade lite och tog det lugnt innan framridningen. Väl på framridningen var det inte många eftersom vi startade typ sist. Väldigt skönt och Barka kändes inte lika spänd som innan. Hon ville dock inte gå in på banan så jag fick hjälp av en tjej som fick leda oss in.
Jag kände att hon blev lite spänd när vi kommit in på banan så jag började aktivera henne som Katarina sagt till mig innan och vi red igenom programmet med några små missar och en procent på 58,889. Mycket mer nöjd och hon kändes väldigt fin!

​Foto: Lovisa Nilsson

Likes

Comments

Har hänt en del. Jobbat på som vanligt, ridit mina lektioner och har också ridit min första riktiga tävling. Den kunde ju dock gått bättre. Skriver ett eget inlägg med det..

8/4 provade jag en häst, Triton, jag nu kommer ha andra omgången i Bohuscupen då Barka går med en annan från ridskolan. Det gick bra, många nya knappar att hitta men redan dagen efter 9/4 var vi på pay & ride på KRS. Mest för träning. Var nöjd med tanke på förutsättningarna. Men nu har jag ridit honom ett par gånger och hittar fler och fler knappar. Galoppen är svårast för mig, då han är van vid att fatta på ett speciellt sätt än vad jag är van vid.
Skall rida Triton idag och hoppas att det kommer kännas bra.

I tisdags red jag Nelson och jäklar vad jag har saknat att trimma den ponnyn. Bäst. Synd att han är i Barkas storlek. Då hade vi tävlat massor ;)

Likes

Comments

"Människor är som strumpor."
Läs mer här: http://rockasockorna.se/

Likes

Comments

Postad i: Hästar - KRS

Red två rundor och fick respons mellan rundorna. Det gick faktiskt lite bättre än väntat och jag är helt klart nöjd med båda rundorna. Carro filmade båda rundorna och slänger upp de under mina små reflektioner om någon skulle vilja se 😊
Lovisa fotade också.

Runda ett:
I första rundan var hon ganska pigg och lite busig. Ville inte riktigt samarbeta och försökte smita undan mina hjälper.
Fick lite galoppinslag på vissa ställen och hon gick mot hand vissa tillfällen. På snett igenom från H efter serpentinerna i början så taktade hon och det blev för få skritt steg. Även den fria skritten från K-M blev lite knas med lite taktinslag och jag glömde länga tygeln helt.

Jag var också väldigt nervös och glömde av att andas ibland. Även om det bara var Carro, Lovisa och Angelica som tittade. Men blir alltid lite nervös.
När jag ridit klart så förklarade Angelica lite vad jag kunde förbättra och hur jag skulle göra det. Mycket bra feedback och tips in för runda två.

Runda två:
Efter bra feedback från Angelica körde vi en runda till och här gick det mycket bättre. Snett igenom från H efter serpentinerna fick jag till riktigt bra och även den fria skritten blev bättre från K till M. Hon blir dock lite vinglig och glider ut mot väggen, men det får jag öva lite på. Hon blev också lite starkare denna rundan men är i helhet väldigt nöjd.

Likes

Comments

I söndags var jag på kick off med KRS styrelse, personal, stallvädar, US och TS. Vi brainstormade om KRS framtid och alla grupper kom fram till många bra saker gällande vår framtid. Vi åt även god mat och fikade. En väldigt rolig dag.
På måndagen var det dags för jobb igen och veckan har haft ett bra flyt. Har ridit Destiny varannan dag tillsammans med Anki som longerat Daniel så hon får röra sin mage. Hon är bred nu... Snart dags att börja räkna ner till fölning.

I tisdags red jag Barka tillsammans med Ida och Gazelle som skulle få lite hjälp av Katarina inför Bohuscupen som snart är. Jag är ännu bara reserv i både förklassen och lagklassen så vi får se hur det går för min del. Barka kändes iallafall väldigt fin och framåt.

Idag har jag inte så mycket planerat mer än att Carro kommer hit så skall vi gå på en promenad, fixa på mitt rum och så. Imorgon har jag inte heller något planerat mer än att rida Barka på programridning vid 16 tiden. Så har en sak till att göra idag, plugga program. Kan det innerst inne, red det 2015 med Tulle, så skall mest finslipa.


Likes

Comments