Antje Jackelén, ärkebiskop. Åke Bonnier, Skara. Eva Brunne, Stockholm. Johan Dalman, Strängnäs. Per Eckerdal, Göteborg. Sven-Bernhard Fast, Visby. Esbjörn Hagberg, Karlstad. Fredrik Modéus, Växjö. Martin Modéus, Linköping. Mikael Mogren, Västerås. Eva Nordung Byström, Härnösand. Ragnar Persenius, Uppsala. Hans Stiglund, Luleå. Johan Tyrberg, Lund.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

"Sakpolitiska ställningstaganden i dag är grunden för morgondagens värderingar." Tycker det var så bra skrivet. Ett välbefinnande för Sveriges, i förhållande till barnkonventionen dvs FN:s deklaration av det mänskliga rättigheterna.


Måste dela denna artikel som är skriven av Sveriges 14 biskopar. 14 huvuden hopslagna ifråga om humana frågor och hur Sverige behandlar dem. I kyrkans värld som dem beskriver, behöver du som kyrkoråd/kyrkofullmäktige alltid göra en barn konsekvensanalys. Församlingen måste alltid, efter varje beslut tillgodose barnen och ungdomars fråga i detta. 


Det som många inte vet är att Sverige inte har antagit barnkonventionen som en lag, utan den är endast ratificerat i Sverige. Vilken jag tycker är fruktansvärt, då man antagit/bifallit flera andra beslut som språklagstifningen, vilket är helt onödigt. Den bifölls endast i förhållande till Sveriges status. Mycket om och men, mycket behövs ändras och förtydligas, eftersom ovetskap leder till osämja, dispyter och krig i sammanhang som skulle kunna leda till kärlek, relation och fred. 


Läs gärna artikeln här: http://www.dn.se/debatt/varna-barnen-nar-ni-rostar-om-uppehallstillstanden/

Likes

Comments

Fruktansvärt, Orlando. Mitt hjärta gör ont när människor inte får älska, vi förbjuder kärlek. Vi förbjuder vår egen existens.  

"Why would you rather see 2 men holding guns, than holding hands?" 

Varför har vi den här bilden av män. Män i allmänhet ska ju självklart vara definitionen av en man. Men vad är definitionen? Likaså, vad är definitionen av kvinna? Självklart sätter vi stämplar efter biologiska skillnader, men varför? För att Linné gjorde det? Varför inte bara acceptera att vi är den vi är. Att göra skillnad på människor är fruktansvärt, både via kategoriseringar och värderingar i utseende och beteende. 

Inte konstigt att de byggs upp förväntningar och en massa krav i det skillnader som nu uppstår. Men är skillnader något bra eller dåligt? 

Att vara en HBTQ personer är inte lätt, det är inte roligt och det är inte särkilt rogivande i den samhäll struktur vi byggt upp. I Sverige må jag säga och tycka att det är bra, men det finns en tydlig skillnad. Det är fruktansvärt vad som hänt i Orlando, praying for you. Varför ska det behöva hända? Det är endast människor som älskar andra människor? Som vilken annan människa som helst. Hur ska vi ändra på det? 

Likes

Comments

​Hem juva hem, ja du. Ständigt bli åklagad för saker man gör, gjort och vill göra. Hur ska man vara egentligen? Hur ska man bete sig? 


Tröttsamt är var det är, alltihop. Jag vet inte vad man ska säga, oftast blir det att man uttrycker sig "är så fruktansvärt trött på mänskligheten". Självklart, allt är vårt fel. Men att ständigt förtrycka och tycka en massa om mänskligheten gör tillslut att man förtrycker sin egen art. För vi är ju faktiskt ett djur, människan alltså. Vi behöver både närhet och vi anpassar oss ständigt efter ageranden, samhällsstrukturer, normer och så vidare. Det är väl därför vi faktiskt har normer, samhällsstrukturer, olika kulturer och traditioner. VI anpassar oss efter varandra, vilket gör att de uppstår felaktiga ageranden, som i sin början kommer ifrån vårt inre. Har ni hört tallas om jaktinstinkten? 

Människan är precis som vilket djur som helt, jaktinstinkter. Vi har en massa stimulus, stimulis och nyckelretningar som påverkar vardagen. Men i människans värld kallas det oftast för handlingar. Det finns en klar skillnad mellan människa och djur, eller hur? Jag förstår inte, alla dessa problem så vi skapar.. The confusion is real, for real! 

Likes

Comments

​Ett år har nu gått efter senaste inlägget, tiden flyger iväg. 


Idag är jag aktiv i mycket och gör inget annat än att inte vara hemma. Tanken på att nu ha sommarlov, slappna av i hemmet gör mig sjuk. Stressen och kraven har byggt upp en slags skyddsbarriär av vita blodkroppar. Vilket jag är tacksam över, men också lite oförstående fascinerad över hur den mänskliga kroppen fungerar. 


Jag har iaf tagit sats till att nu börja skriva igen. Oftast blir det så under sommaren, uttråkad som en oftast blir och samtidigt väldigt reflektionsrik, förmodligen i och med att en nu har tid att reflektera över vad en har gjort och hur det gått. 


Likes

Comments

Är för nuvarande helt beroende av märken som Ralph Lauren, Gant, Morris, Tommy Hilfiger och liknande! Vill ha allt detta just nuuu,.. funderar på att beställa lite men vi får se :)))))

Likes

Comments

Hejsan bloggen! 

Jag är desperat ute efter ett deltidsjobb som jag kan ta lätt itu med hemifrån. Ett jobb där jag lätt kan tjäna några tusen extra i månaden, inga jätte summor men ett par tusen i månaden hade suttit skit bra! Behöver börja samla pengar till en lägenhet + att jag måste köpa lite mer kläder och småprylar som kan förgylla vardagen.. 

Är en person som är väldigt intresserad av mode och märkeskläder och eftersom jag inte är en rik person men inte heller fattig så skulle de inte sitta fel med några tusen extra i månaden. Dock kan inte jobbet ta alldeles för stor del och tid av min fritid då jag också behöver plugga. Går ju natur på gymnasiet och behöver minst 2-3 h pluggtid om dagen... Gärna ett extra jobb jag kan gynna under lov också men de skulle sitta alldeles förträffligt fint med ett deltidsjobb som jag skulle kunna syssla med hemifrån. Helst någonting inom datorindustrin, eller försäljningsindustrin då jag oftast sitter uppkopplad på datorn. Skriva mail skulle vara perfekt eller att planera arbetsdagar och någonting liknande. Är inte så high på att skriva fakturor och sådant ännu men de kommer väl med tiden :) 

Hoppas ni där ute har någonting att erbjuda! 

Hör av er via kommentarsfältet eller till min mail: Nilsgotedaniel@gmail.com så kan jag skicka personligt brev och CV och eventuellt foto om de behövs. 

PS. Fins de någon som vet vart man ska höra av sig så får ni gärna skriva de också! 

Tack på förhand! 

Likes

Comments

Det var ett tag sedan hörrni, hoppas allt e bra med er! Jag mår för tillfället helt okej, är ganska trött och lite stressad över den kommande veckan. Jag vet liksom inte hur jag ska hinna med allt. Den kommande veckan är fullbokat med grejer. I morgon har jag dans o på tisdag är de The Hunger Games, Mockingjay part 1 och de ska bli så spännande. Jag längtar så mycket! Har väntat på denna film i snart ett år och de är helt otroligt att dagen äntligen är kommen Jag ska gå och se den med Hanna, Elina och Anna klockan 00.00 på heron, vi ska myspysa hemma hos Elina först och sen ta taxi till Heron City när de börjar bli dags! På onsdag har jag privatlektion och då ska jag och min danspartner få nya koreografier i Samba och Jive. På torsdag har jag kona med mina Tanzania konfirmander. Det ska bli så roligt! På fredag ska jag ta de lugnt för på lördag har jag danstävling. Det ska bli så roligt! 


 Som ni ser så är jag är en person som vill göra allt och hålla på med allt. Därför är jag ganska stressad och jag har ganska svårt att koppla av. Därför har faktiskt kyrkan varit och blivit en stor del av mitt liv eftersom att i kyrkan är en av de få platser som jag verkligen kan slappna av. 

Uppdateringen här på bloggen har varit ganska dålig tack vare att jag nyligen börjat på ett naturvetenskapligt program på gymnasiet, vilket betyder läxor varje dag. Och skolan går ju alltid först är ju klart! Därför kommer jag nog fortfarande inte vara så aktiv tack vare alla läxor men det är inte bara tack vare de, jag har även dans + 2 konfirmandgrupper. En konfirmandgrupp som ska ha ett sommarläger nästa år i augusti med inrikting ridning, då kommer vi rida på förmiddagen och ha bibelkunskap, lekar och annat skoj på kvällen. Lägret kommer vara i nästan 2 veckor och de ska bli jätteroligt. Nästa konfirmandgrupp ska åka till Tanzania under veckan 9 i ca 10 dagar och de kommer verkligen bli en upplevelse för livet. Det ska bli så spännande. Sen försöker jag träna så mycket jag hinner och kan. 

De var väl allt för nuet i guess, ni får ha de så bra så länge så hörs vi!

btw, för er som vill följa mina dagliga bestyr så kan ni antingen följa mig på Instagram eller adda mig på Snapchat (NGDaniel98) där jag för tillfället är som mest aktiv.   


Likes

Comments

Idag var de snart ett halvårs sedan du lämnade oss och gick in i den ljuva friden. De går inte att tänka sig att du redan befinner dig uppe i himmelriket, inte ens 65 år fyllda innan döden skilde oss åt. Idag, på din 65 årsdag, ska vi fira dig som att du ändå vore med oss.
Många år av lidande, alla slags sjukdomar, diabetes, amputerade kroppsdelar och Cancer, som du faktiskt bekämpade.
En kämparglöd som stod för kärleken mellan dig och mormor, dina barn o barnbarn. En kämpe som dig går inte att finna, inte i min värld.
Att ha fått lära känna dig, vid både sjuka och friska förhållanden var ett nöje och att få ha dig som min morfar var ett privilegium.​​

Likes

Comments

Världens finaste mormor fyller år idag! Helt sjukt vad tiden gör fort och du bara växer i mina ögon dag efter dag! Du är den starkaste person jag vet som orkar och har orkat med denna fruktansvärda vår när vår älskade morfar, din man, dina barns pappa miste livet.
Vi älskar dig mormor, jag älskar dig, du klarar allt! Stort grattis på din 64 års dag! 💗💝💗

Likes

Comments