View tracker

Rhodos2016, Resor

Hej!

Är nu i Rhodos och har varit här redan 12 dagar, kom alltså hit den 1:a Maj och skall enligt planerna vara här till 1 Augusti.Var sorgligt att säga hejdå på flygplatsen, speciellt till Robin, men månne int dehär 3 månaderna skall gå snabbt, som tur så finns Skype osv.! Har inte riktigt börja min riktiga praktik ännu eftersom hotellet jag skall jobba på inte har öppnat ännu men kommer göra det inom några dagar.

Har nu jobbat i 6 dagar som servitör på en av restaurangerna här för att ha nånting och göra. Har ingen tidigare erfarenhet av det men har lärt mig en del och det är helt okej men tungt. Jobbar 6 dagar i veckan med 8 timmars dagar. Är alltså i Kiotari i Rhodos och jobbar och bor för tillfället på hotellet (Miraluna) men är lite osäker på var jag bor då jag kommer börja jobba i andra hotellet, troligtvis i en närliggande by.

Har också varit på en kortvisit till Rhodes Town med organisationen som fixade hit mig, där fixade vi mitt grekiska "social security number" och "tax number". Det lilla jag hann se av Rhodes Town så var bra, vill gärna besöka det på nytt under min tid här!

Dethär blev nu ett väldigt flummigt och råddigt inlägg men ni får gärna fråga om det är något ni undrar! Vet inte hur ofta jag kommer kunna blogga då jag hamnar betala för WiFi här och det är rätt så dyrt och dåligt, hoppas jag har bättre nät på andra platsen men skall försöka blogga nu och då! Har laddat upp en hel del bilder på min Facebook, så om ni vill se så finns där och kommer ladda upp mera efterhand :)

Flög hit den 1 Maj med Finnair på kvällsidan, flyget blev nästan 1h försenat p.g.a nåns bagage var försvunnet..

Utsikten från min hotellbalkong!

En liten del av hotellet. Hotellet består av många mindre "hotell". Detta är taget från receptionshuset.

Fråga gärna om det är något ni undrar! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har nu fått en praktikplasts och kommer att spendera hela sommaren i Rhodos!(!!) :D

Praktiken börjar den 1 Maj men kommer att sticka dit 1-2 dagar före och kommer vara där(om allt går som de ska) till 1 Augusti! Kommer alltså att jobba i ett hotell nära Lardos, och jag kommer att jobba i en butik in hotellet. Ser väldigt mycket fram emot det trots att det också har sina negativa sidor var en är att jag måste leva i ett långdistansförhållande. Det kommer vara tungt men nog skall det fungera! :) Och sen också att vara ifrån vänner och familj är ju också jobbigt.

Men vem tackar nej till 3 månader i Rhodos! 

Någon av er som semestrat i Rhodos eller t.om. jobbat i Rhodos? Berätta gärna om era erfarenheter, har själv aldrig varit till Rhodos! :)

Bild lånad från google.

Likes

Comments

View tracker

Shopping, Allmänt

Har varit superfint väder de senaste dagarna med sol, igår var vi med klassen och framförde en Flashmob i Mylly, jättekul var det! :) Själv filmade jag dansen. Lägger upp filmen då den är klar! Har även gått ute och fotograferat både idag och igår, måste passa på då det varit så ljuvligt väder! :)

Var igår och idag på en liten shoppingrunda och de här är vad som fick följa med hem!

Hupparin från Gina Tricot 19,95€ , randiga tröjan utan ärmar från Gina Tricot 7,95€, blå peplum topp från NewYorker 12,95(?), Vit t-skjorta från H&M 4,95€, L'Oréal mascara från Sokos 19,50€, Randig kortärmad från GinaTricot 9,95€, vattenflaska från H&M 7,99€ ,3 häften + en stabilo från Suomalainen kirjakauppa (minns inte pris) och ett KC Professional torrshampo 14,90€ 

Väldigt nöjd med alla mina köp, kul med lite nytt i garderoben! :)

Likes

Comments

Resor, Skola

Idag lyssnade jag på en intressant föreläsning av EF Education i skolan, där de presenterade sig och deras arbetsmöjligheter, blev väldigt intresserad av att någon gång i framtiden jobba för dem och eventuellt fara till dem på praktik? Blev självklart också väldigt ressugen igen..

Vi fick också en liten "goodiebag" av dem som innehöll en broschyr, en penna, en sovmask och ett fodral för pass!

Nu skall jag läsa min bok om Internationell Marknadsföring och till 16:00 skall jag på ett möte till skolan.

Har du några erfarenheter av EF? Har du t.e.x. jobbat för dem eller varit på språkresa med dem? Berätta gärna!

Inte sponsrat inlägg (tyvärr)

Likes

Comments

Weheartit, Inspiration

Alla dessa bilder är tyvärr tagna från weheartit.com 

​Har en sån resfeber för tillfället, vill resa överallt, såväl stadsresor som södernresor. Håller på att leta praktikplatser nu hela tiden och har kollat på en massa trevliga destinationer olika hotell, skulle så gärna fara utomlands på praktik! 

Har funderat med Robin att sticka iväg på en weekendtrip någonstans inom kort, eventuellt till Berlin, Gdansk eller någon annanstans. Skulle dock vara ljuvligt med en resa till typ Thailand, tyvärr följer det nog inte studerandebudgeten riktigt.

Vart vill du resa? 

Likes

Comments

Djur, Foto, Natur

​Några höstbilder på min fina Kitty som bor hemma hos pappa! Har lite bildbrist för tillfället och haft långa dagar i skolan p.g.a utmaningsveckan så därför står bloggen lite tyst, tycker ni jag skall lägga upp mera 'gamla' bilder (= bloggar oftare)  eller främst ha färska bilder? :)

Likes

Comments

Foto, Djur

Några bilder på vår kattunge Ralli som bor hemma hos mamma och mina syskon! Har inte varit hem nu på en månad så han har säkert växt massor sen dehär bilderna! Tyvörr lite korniga bilder p.g.a att det inte är enkelt att fota en kattunge så måste använda högt ISO-tal..

Likes

Comments

Allmänt, Allmänt

​Fazers nya choklad serie, köpte 2 plattor då jag var på resemässan och rekommenderar verkligen! 

Smakerna här är Mint & Choco drops milk chocolate & Toffee rocks + salty cookie milk chocolate! Så goda! Sen finns det också 2 till smaker! Kostar 2€ i Citymarket :)


Likes

Comments