Header

Måndag: Vanlig måndag, vanlig skoldag, 8.10-13.20. En av de kortare dagarna som tur är som dessutom kommer spenderas på ett litet möte jag har efter skolan. Dock är det inte satt förrän efter tre tiden vilket ger mig "some time to kill". Sätter ett frågetecken där emellan men tror nog ändå att den tiden kommer ägnas åt plugget både innan och efter då jag har en del över i skolan + körkortet såklart.

Tisdag: Här hade jag tänkt mig att slänga in ett litet träningspass i det hela och efter det ska jag bara baka, baka, baka. Varannan onsdag brukar vi fika med vår halvklass och denna veckan blev det Almas och min tur att fixa fikat. Vi har dock inte delat upp vem som gör vad än men det vi hade tänkt oss är kanelbullar, kolakakor & cornflakes kakor så det kommer förmodligen bli supergott! Ska få med mamsen på en körtur till affären med för att köpa ingredienser och förhoppningsvis får jag lite assistans resten av kvällen ;).

Onsdag: En pluggfika kommer nog ske denna dagen och sen hade jag tänkt att jag skulle övningsköra lite efter det under minst 30min kanskee. Trots att jag inte har bokat in någon uppkörning så känns det ändå så nära inpå, har som tur väl utvecklats rätt snabbt vilket jag är glad över och hoppas bara på att allt kommer gå som en dans på rosor när den dagen väl kommer.

Torsdag: Här får jag slänga in lite "packnings" tid inför dem kommande dagarna och sen har jag nog inget mer planerat än det. Ska nog köra ett träningspass med men annars blir det en av de lugnare torsdagarna.

Fredag: Under fredagen blir det lite roligare! Här skulle jag egentligen börja skolan runt 1 tiden och hjälpa till att vara värdinna under ett event i skolsyfte men istället ska jag till STOCKHOLM. Äntligen ska man tillbaks till huvudstaden! Känns som att det var en evighet sen eller när jag tänker efter så var det nog när jag var uppe på detta eventet vilket var i juni?? För länge sen ;(. Men eftersom vi bilar upp dit så klämmer vi nog bara in en middag & mys resterande timmar av den dagen.

Lördag: En del shopping kommer nog stå på schemat under lördagen så en trip till MOS gissar jag på kommer ske. Vi har inte planerat in exakt vad vi ska göra dag för dag men shoppingen för min del står högt upp på listan. Vill hitta några julklappar som jag kan bocka av och sen även unna mig själv såklart!

Söndag: Söndag skulle jag vilja dra ut under lunchtiden och brucha någonstans där det både är gott & fräscht. Har fått lite tips från här och var så det återstår vart det blir någonstans. Resten av dagen är rätt så oklart från min sida.

°Shoot från i våras°

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fick ett mejl häromdagen om att mitt paket äntligen har kommit hit! Så direkt när jag hade slutat skolan så gick jag och hämtade ut den och oj vad nöjd jag är! Vevade mellan storlekarna 4 och 6 men slutade med 4 och thank god att jag valde den för jackan var snäppet större än vad jag hade förväntade mig. Stor och mysig är den vilket passar perfekt nu när temperaturen börjar sjunka!

Nu återstår det bara att vänta in ett nytt gäng hem till oss då vi ska fira mamsen med lite middag en måndagkväll som denna! Vaknade upp tidigt idag för att väcka henne med tårta och presenter som vi hade kirrat ihop tillsammans och vad jag märkt hittills så tycker hon om det hon fick, wohoo! Men är så otroligt trött fortfarande efter bara 2-3h sömn inatt så ska försöka hinna med en tupplur innan dem kommer, hörs&ses!JEANS - monki // PÄLS JACKA - asos

-Bläddra ner i texten-

Likes

Comments

Godmorgon eller rättare sagt godeftermiddag!
Vaknade inte upp för sååå länge sen på grund av att jag kom hem runt 2 inatt efter att ha vart iväg på jobb i nästan 10h huhu. Var servitris under hela kvällen och trots att jag inte alls känner mig bekväm i det så gick det förvånansvärt bra! Fick ta del av massa musik och mat bakom kulisserna så bara servering var det icke. Detta gjorde vi i samband med skolan så all lön som var och en i vår klass får ska gå till vårt flak under studenten, TAGGA.
I fredags var jag även iväg för att stötta Almisen i stan då hon skulle gadda sig för första gången! Som ni ser så fick jag inte till en så bra bild på den tyvärr :/. Men efter 4h så blev resultatet otroligt fint (!) och detta är bara början på den nya sleeve har jag hört!

Likes

Comments

Ha ett schema
Jag själv har ett dokument på datorn som innehåller ett veckoschema, om jag har läxor i skolan eller kommande prov, kommande resor, olika köp som jag ska prioritera osv osv. Förnyar denna listan lite varje dag och på veckoschemat skriver jag in bland annat träningar, pluggtid utanför skolan, körlektioner m.m. Ett bra sätt att hålla koll på vad som försiggår i sitt liv utan att behöva tänka på det för mycket och riskera att kanske glömma bort en del.

Fokus
Flow och fokus i plugget är jätteviktigt för mig om jag ens ska komma någonstans med det och nu på senaste tiden har jag märkt att jag jobbar betydligt bättre självständigt. Brukar oftast ha igång musik i bakgrunden eller i hörlurarna som hjälper att stänga ut snack och annat som kan störa. Men alla är olika, vissa kan konsertera med musik och vissa kan inte det osv. Det gäller helt enkelt att komma på vad som funkar bäst för en själv. Jobbar man bättre hemma, försök kanske att jobba i biblan. Jobbar du bättre i grupp, hitta andra som känner likadant och samarbeta så mycket ni kan och får.

Vänta inte & bygg inte en hög
Att bygga en hög av saker att göra är något jag känner igen mig i. Men hittills i trean av gymnasiet så har jag försökt få saker gjorda så snabbt som möjligt eller på en och samma gång. Det vi har haft mycket av är inlämningar och en inlämning kan man kanske dela upp i två dagar, gör halva ena dagen och andra halvan andra dagen om man inte får tiden till det i skolan. Försök inte heller spara allt till dem sista dagarna innan inlämning. Dela upp dem olika pluggen i olika dagar (kan skrivas i veckoschemat) och sen när dem väl är klara så kan man bocka av dem från listan och njuta av något annat.

Ha en positiv inställning
Denna punkten tycker jag är jätteviktig för om man går in i egentligen vad som helst med en dålig inställning så blir det kanske inte lika bra som det kunde ha blivit. Om man säger till sig själv att man aldrig kommer klara det och ger upp direkt så är processen inte lika lätt. Det gäller att peppa sig själv och uppmuntra sig själv i sådana här lägen så kommer det att gå bra och så kommer det att glida mycket bättre än vad det egentligen skulle.

Likes

Comments

Wohoo! Äntligen hittat och införskaffat mig den sista presenten till nästa veckas födelsedagsbarn! Det var faktiskt riktigt svårt att fundera fram bra presenter men tror jag och mina syskon lyckats köpa något som hon kommer bli nöjd och glad över trots allt! Finns dock en liten risk att hon kommer se detta inlägget innan själva dagen men den risken får jag ta, det är tanken som räknas!

Sitter förtillfället på tåget hem igen tillsammans med Erica och några mer. Det är rätt så sent på eftermiddagen nu men resten av denna dag kommer förmodligen spenderas bland annat på gymmet en sväng och därefter på idrottsplatsen på grund av att både Ericas och min syster spelar mot varandra i en träningsmatch. Nu när det väl har vart säsong för fotbollen med serien osv så har oftast våra söndagar spenderats som publik för dem. Känner att om man kan och har en lucka till det så ska man ta sig tiden till att kolla, liten princip jag har hihi.
Ska även försöka passa på att få med mamsen på en körtur. Övningskörde häromdagen i en halvtimme sammanlagt med bara tre motorstopp! :) Är faktiskt nöjd över det egentligen då jag kanske övningskört sammanlagt 7 ggr eller något? Fyller år sent, rättare sagt i mitten av november typ så det är ett tag kvar tills dess men känns ändå som att tiden bara rinner iväg! Så ja, har två körlektioner inbokade denna veckan + att jag ska försöka plugga lite teori när jag får tid till det. Fullt upp :/ Men snart ska vi hoppa av på vår station så vi höres mer snart igen!

Likes

Comments