Jag har en brokig trädgård, och stavar Angel Haze som Angle,
för jag är en arbetsskadad ingenjörsstudent. 
Vi fyller år på samma dag, men det är klart, hon är yngre,
dom tenderar att vara det nu, kändisarna.

Och ändå är jag inte gammal än, jag känner mig ung, 
jag är yngre nu än när jag var fjorton.
Och i min brokiga trädgård växer allting som det vill, det växer på sned,
där ömsom vill jag plantera och klippa, eller låta bero.

Jag lyssnar på Angel Haze, bara det. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Om kärlek vid första ögonkastet fanns hade det varit du

Nu hade det ju varit svårt för den att bli besvarad eftersom ögonkastet var enkelriktat genom skärmen på en tv, så det är kanske lika bra som det är trots allt.

För att komma till sak, Aurora, denna fantastiska unga norska är dagens rekommendation med stående ovationer från min sida. Hennes musik låter som en klar, hoppande bäck eller en vårvind mot kinden, sådär när man inte kan avgöra om man är varm eller kall. Hon är fantastisk, enkel, djup och något eget. Anspråkslös och spännande. Porlande. Lyssna!


Likes

Comments

Needless to say, I´ve been stuck by the television today 

​Med det ur världen så behövs inga större utläggningar kring varför inspirationen var på topp idag. Frågan var bara, dressyr eller hoppning? Hoppning vann, helt enkelt därför att en av helgdagarna i princip alltid dedikeras till hoppning, eller markarbete. Galoppbommar ur kort sväng eftersom jag gärna kortar upp galoppen alltför mycket. Sedan hade jag med en studs och ett separat litet räcke med lång anridning. 

Efter att vi värmt upp byggde jag om studsen till min nya favoritövning, räcke med galoppbommar bakom. Jag har generellt svårt att hålla galoppen, och på distanser med räcke-räcke på långsida plockar jag lätt in ett galoppsprång för mycket. För att träna på att inte ta bort galoppen i och efter landningen tränar vi just nu med hjälp av ett enkelt räcke och galoppbommar efter, har hittills hjälpt mycket. En bra övning om man lätt blir vinglig i landningen eller har lätt för att slarva och inte rida rakt efter hindret. Kan med fördel ramas in med koner som gör bompassagen smalare. Likes

Comments

När jag får fem minuter över; mellan laborationer, i pluggpauser och bara för att jag blir sugen så finns det en aktivitet som jag gärna förkovrar mig i. Ett besök på följande sida: 

http://online.seterra.net/sv

Det är ett trivsamt litet tidsfördriv av flera anledningar, dels är det alltid trevligt att jobba lite med hjärnan bara för att jag tycker det är kul. Sedan finner jag stort nöje i att ha koll på världen ur ett geografiskt perspektiv, jag får större behållning av alltifrån nyhetsrapportering, frågesport och frågespel, historiska skildringar osv. Egentligen handlar det nog mycket om att jag tycker om allmänbildning och att jag tycker om att kunna saker, både stort och smått. 

Likes

Comments

Det är vår, det är fällningstider, det är skavsårstider ... och mitt kära lilla skimmelsto har plötsligt bestämt sig för att vara skavsårsprinsessan nummer ett. Eller skavsår är det inte ens, plötsligt har hon börjat bli helt skorvig och svullen i sidorna av sadelgjorden och framförallt magplattan. En sadelgjordstunnel i fårskinn senare och problemet verkade ur världen, i den bemärkelsen att problemen försvann. Snart uppstod dock ett nytt problem, sadelgjordstunneln fungerar utmärkt till dressyrgjorden, som i sin tur fungerar utmärkt till både dressyr och hoppsadeln eftersom jag har en enkelkåpad hoppsadel med långa stråppar. Men när man ska ut i terrängen vill man ju trots allt kunna använda magplattan, därav det nya problemet.

Några samtal till diverse ridsportbutiker senare kunde jag konstatera att avtagbara fårskinn till magplatta är en bristvara både hos butikerna och leverantörerna. Lite desperat sökande på engelska sidor bekräftade att det inte bara verkar vara ett svenskt problem för tillfället. Visst fanns det alternativ, men fattig student kände att 3000+ var lite väl saftigt trots allt.

Så vad gör den uppfinningsrike? Bygger sin egen såklart. Motivationen var den stundande träningshelgen i skåne som närmade sig med stormsteg. En rejäl fårskinnstunnel innhandlades (Galet nöjd med den dubbel-n konstruktionen), symaskinen packades upp (för första gången sedan jag fick den för 3 år sedan) och ett mästerverk skapades. Sjukt imponerad av mig själv.


Likes

Comments

Eller undrar och undrar, jag hoppas, att alla har haft tillfälle att se dokumentären Searching for Sugarman. Om inte, gör det nu, Bums! Jag har, som så många andra, fått ännu en artist att lägga i min lista över musik som jag lyssnar ofta och gärna på.

Jag tror inte att det finns något finare än när en människa tillslut får den uppskattning som han eller hon verkligen förtjänar. 

Likes

Comments

Nu börjar det dra ihop sig till årets sista tävling. Och med årets sista tävling menar jag årets sista fälttävlan (hopp och dressyrtävlingar ska vi nog hinna med fler av men de är ju inte tävlingar "på riktigt"). Med dra ihop sig menar jag att det är en vecka kvar. Ännu en gång ska vi ned till Skåne. För mig som inte är så resvan är det en ganska stor process som kickar igång sisådär en vecka innan avfärd, en process på temat HUR ska vi hinna allting? och med vi menar jag jag! Men när paniken kikar in allt för mycket och jag är övertygad om att allt kommer att gå åt skogen så ringer jag tränaren aka lagledaren aka chauffören aka uppfödaren som alltid tycks ha ett lugn som får en filbunke att framstå som stressad. Jag gråter om att det är panik, jag bönar om att vi ska lägga upp en plan då tiden är så knapp, jag ber om att vi ska schemalägga minsta minut. Jag talar till döva öron. Men lugnet tycks ändock smitta och efter ett par resor har jag lärt mig att även om vi hade lagt upp en plan så hade den aldrig följts. Utom möjligen den om att vi ska gå upp tidigt, alldeles, alldeles förtidigt.

Nu börjar nedräkningen...

Likes

Comments

Det är höst. Det är mörkt. Det är kallt. Och det är fantastiskt för det är soppans förlovade tid. Inte för att jag låter bli att äta soppa under de andra årstiderna, men det känns om inte annat lite mer rätt så här års.

Idag gjorde vi, sambon och jag, potatis och purjolökssoppa.
Ingredienser:

1 purjolök
4-5 normala potatisar
2 dl Creme fraiche (ekologisk för oss idag)
ca 2 dl grädde (även denna eko)
2 grönsaksbuljongstärningar
lite rosmarin

Initialt fräser du hackad purjolök i lite smör i en kastrull.
Dela potatisen ett par gånger och ned med den i kastrullen med, häll på vatten (ca 1-1,5 L)
Tillsätt rosmarin och buljong. Koka tills potatisen är välkokt.

När potatisen är "klar" hälles allt över i en mixer och mixas, sedan tillbaks till kastrullen.
Tillsätt då grädde och creme fraiche samt salt och peppar efter smak.
Låt puttra en stund så att alltsammans kokar ihop sig. Klart!

Likes

Comments

Thin Lizzy

'Ett band som tyvärr är allt för okänt, åtminstone om jag ser till min generation och dem som är yngre än mig, men som har varit mina absoluta favoriter väldigt länge nu. Thin Lizzy regerade främst på 70 talet och frontades av den enastående Phil Lynott.

Det jag älskar med det här bandet är skramlet i oslagbar kombination med svänget. Och den låt som bäst representerar min kärlek till Thin Lizzy och som alltid får mig att dansa och sjunga högt är Dancing in the Moonlight.

 

Likes

Comments

Idag satte ett enormt sug efter hemmagjord pizza in. Sagt och gjort.

Charmen med hemmagjord pizza är att alla har sitt egna lilla specialrecept, eller flera, och oftast gör man lite olika varje gång dessutom. Nedan följer vad jag hade i idag och jag får lov att säga att det är ganska mycket standardingredienser när jag gör pizza. Förutom när jag gör currypizza förstås, då ser det helt annorlunda ut. 

Pizzadeg
Heinz chilisås
Tacosås (ekologisk från santa maria)
Rödlök (Egenodlad)
Paprika
Champinjoner
Plommontomater
Soltorkade tomater (eko på dessa)
Purjolök (egenodlad)
Mozzarella (ekologisk)
Riven ost
Oregano (Så viktigt)

Jag toppade med lite ruccola eftersom jag hade kvar sedan i förrgår!
Stort plus är att pizza är så bra att ha som matlåda, funkar fint att frysa in och tar ingen plats om man ex fryser den i en fryspåse.

Likes

Comments