"ONE WOMAN DOWN"

Var precis vad som hände. Tidigare denna veckan under danslektionen så skedde det en olycka som ledde till att jag krascha i golvet. Resten av lektionen fick jag sitta med ett ispaket på benet. Inte kul, kan jag tala om!
Men som tur så visade sig inget brutet eller någon spricka vilket var skönt då jag faktiskt slog i mitt knä rejält. Men istället får jag spendera några dagar små haltandes, möjligtvis med kryckor vid min sida och med detta fräscha kompressionsbandage/binda runt låret främst. Men hellre någon vecka med konstigt gående och smärta än flera månader med en allvarlig knäskada. Så på så sätt hade jag la tur!

Så nu gäller det bara att vila, ta de lugnt. Ingen träning på de första dagarna så jag sedan kan snabbare börja träna igen. 

// Kram M

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen dags för dagens viktigaste måltid, frukosten!!

På bilder består min frukost av:
Apelsin juice
Varm choklad
Croissant
Surdegs smörgås
Acaibowl - (blåbär, banan, mango, spenat, chiafrön, kokosnöt, jordgubbar, vatten, almondmilk).

Personligen är jag ingen person som överdrivet älskar frukost. Men pga av träningen så är det extra viktigt att få i sig något. Kan inte träna på en tom mage. Sedan kan jag erkänna att min frukost inte ser så här god ut varje dag i veckan, men när man har lite extra tid så är det lite mysigt att lyxa till det.
Så här kan tex en frukost se ut när det är helg (oftast ingår en stor omelett) medans på vardagar då larmet slår ca kl6 nästan varje dag, så lär frukosten min bestå av en macka med skinka, en frukt och kaffe eller annat.

Jag beslutade mig för att visa vad jag äter till frukost för jag har fått flertals frågor ang hur jag äter, ifall jag anpassar den extremt mycket eller går på en speciell diet eftersom jag tränar en hel del. Och svaret är nej! Visst det har gått några perioder jag har varit väldigt nyttig och tänkt lite extra på vad jag äter, men jag personligen känner att så länge jag äter varierat så är de lugnt. Jag känner att det inte är så hälsosamt att tex sluta helt med alla kolhydrater eller liknande speciellt när du fortfarande är i din tonår, du växer, det än av de svåraste stadium en person går igenom då vanor kan bli till dåliga vanor och gå överstyr.

Nu på denna bilden så brukar det egentligen vara svart rågbröd ist för det ljusa, och ist för chokladen brukar det vara vatten eller te. Men idag kände jag för att lyxa till det lite. Och så snäll som min pappa är som brukar gå och köpa bröd och croissanter från La pain francais till hel familjen, jag som älskar croissanter också!!:)
Men som sagt jag äter varierat, ibland kött/fisk/vegetariskt osv, det är bäst tycker jag och någon gång kan man väl få unna sig med tex en liten chokladbit eller två.

// Kram M


Likes

Comments

Photos by Me

Dancer: Sarah Plate Ellis

Place: Arkaden

Likes

Comments

Under alla år har jag riktat in mig på att bli dansare, inte sådan som dansar på operan och reser runt med ett kompani utan en sådan som syns på tv, i filmer och dansar bakom artister. Men senaste 1-2 åren har jag tappat nästan all motivation, orkan och viljan för dansen. Dans är inte längre det enda som jag tänker på, dansstudion är inte längre där jag vill spendera all min tid i. Innerst inne känner jag att jag inte är menad för att dansa, att jag VET att jag inte kommer bli en dansare, det är inte att jag inte tror på mig själv och min förmåga att göra bra ifrån mig och lyckas utan jag känner inombords att det bara inte är något jag är menad för. Det ger mig inte samma lycka eller glädje som de en gång gjorde, visst man har sina perioder och speciellt inom dansvärlden då det tar väldigt mycket på än fysiskt och mentalt sagt.

Det finns många stunder i en dansares liv då man får sådana här känslor då man börjar tveka, men detta känns annorlunda. Detta är på riktigt, det är som om jag har sett in i framtiden, som om "Gud" eller något/någon har ändrat mina framtidsplaner och mitt öde. Vet att det låter lite knäppt, men tror även att alla omkring mig har haft sådana höga förväntningar på mig och varit så inställda att dansare är vad jag ska bli, jag har hört hela mitt liv från olika lärare att jag har något speciellt, trots att jag vet att jag inte är tekniskt nog den bästa dansaren men att jag har stor potential. Varför? För jag hade passionen och viljan att lyckas inom dans och gjorde mitt bästa för det gjorde mig den gladaste ungen EVER. Men nu är nästan all den passionen borta, och känner mig rätt vilse. När man har spenderat typ 10 år på att satsa och ge allt på något och att det sedan bara tar slut, liksom vad kommer hända nu?

Vad som har orsakat detta? Tror dels att valet av gymnasieprogram är en stor faktor, vilket jag och min pappa tror kanske var fel val för mig. Inte att programmet/skolan i sig är dåligt, men att det var fel för mig, typ för mycket av de jag gillar. Istället för att utvecklas och inspireras så känner jag nu helt tvärtom, känner att jag gått bakåt i själva dansandet, jag har tappat min flexibilitet, styrkan och saker som piruetter. Sedan en annan anledning kan vara att jag helt enkelt bara har tappat intresset för det, upplever att känslorna osv inte kommer lika naturligt för mig och det känns tvingat. Det känns inte äkta alltid när jag dansar, känslan är inte lika äkta och kommer inte från hjärtat. Utan utför bara stegen och rörelserna som jag blivit tillkallad. Kan detta bero på att danskoreografierna och dansstilen inte är rätt för mig? Har ju även förlorat intresset för contemporary/modern/balett och öppnat upp ett nytt intresse för street/jazz/high heels hållet.

Detta är något jag har grubblat över, och är fett osäker på vad jag ska göra nu. Jag går ut gymnasiet rätt snart och måste börja tänka på utbildningar efter gymnasiet, ifall jag vill läsa vidare eller ta ett sabbatsår och bara jobba för att få in pengar. Och min ursprungsplan gick ut på att jag skulle jobba efter gymnasiet så jag kunde åka till London och troligen börja på en dansskola där, och bo ensam med andra danselever. Ta CSN-lån, och efter 1 års utbildningen/3 års utbildningen hade jag gått på olika auditions och förhoppningsvis boka ett jobb. Och efter några år flyttar jag in med min bästa vän/kusin. Jag hade nästan allt utplanterat och uttänkt, jag har haft kontakt med andra personer som är dansare och jobbar inom den industrin. Men nu, ska jag bara slänga allt i papperskorgen och tänka om helt?

Jag vet att jag fortfarande vill bo utomlands, helst med min kusin, och är ändå inställd på att det ska bli London tillslut då det fortfarande är utomlands och nytt men känns samtidigt som hemma. Med min mamma som ska bo i London ett tag, och min pappa i Skottland och Göteborg. Så ifall jag får hemlängtan (vilket jag kommer få) så kommer dem ändå finnas nära på något sätt. Hehe... sedan vet redan vart jag vill dö haha, i sköna Göteborg ofc.

Men vi får se vart vinden för mig helt enkelt!

Kram Maj


Likes

Comments

(Detta inlägg är gjort som ett slags "infoinlägg" om skolan och linjen. I fall någon har funderingar eller tankar på att möjligtvis börja där).

Jag går alltså tredje året på ett dansprogram på HuleB (Hulebäcksgymnaset), jag läser alla vanliga ämnen såsom religion, matte, naturkunskap, svenska osv men utöver det har jag även dansteori, jazz, balett och modern och mer.

Jag går i en klass som är uppdelad på tre olika program - bild, teater och dans. Dem som går i dansklassen har alla kommit med olika bakgrunder inom dans, vissa som har hållit på med mest balett andra från hiphop och vissa från inget riktigt. Själva intagningen går ut på att man blir kallad till skolan där man är med och deltar på en danslektion typ (dansaudition) fast lite mer chill. Sedan efteråt kallar dem in dig, en efter en på en kort intervju där dem frågar lite om din dansbakgrund och varför du vill gå här osv. Sedan så ger dem dig viss antal poäng efter hur bra du tog in koreografin och utförde rörelserna på lektionen, och de poängen (danspoängen) läggs i hop med dina andra poäng (dina betygspoäng) och summan av de blir alltså de slutpoäng som du sedan försöker komma in med.

Skolan i sig fokuserar mycket på att alla ska trivas, och fokuserar på att göra det så bra för eleverna som möjligt. Dem är stora på att förbättra skolmiljön och maten och kommunicera med eleverna, då eleverna har stor inflytan på vad som bestäms och sker under deras skolgång. Skolan erbjuder många program och kurser att läsa som många andra skolor omkring kanske inte kan. Utöver de vanliga programmen så har de alltifrån musik, teater, dans, massage, musikal, innebandy och idrott med gymnastik som specialisering och man kan också gå någon slags bilmekaniker program då skolan har riktiga rum där man fixar med bilar. Skolan har även ett gym som elever kan träna i, flertal idrottssalar och danssalar.

När du går dansprogrammet lär du ha ca 1-2 danslektioner per dag. Då en kan vara teoretisk. I programmets teoretiska delar lär du dig om anatomi, danshistoria och i dem fysiska delarna, dansar du och improviserar. Bort mot sista året så lär du dig att ta mer eget ansvar, du får chansen att koreografera. Och varje termin har vi dansföreställningar, där alla danselever deltar i. Och ibland förekommer det att vi får erbjudanden under terminen att vara med på olika events, utanför och i skolan. Som vid ett tillfälle dansade jag och mina klasskamrater på horseshowen i Scandinavium, vilket var coolt. Sedan att uppträda på olika avlutningar, eller på innebandy matcher eller göra olika flashmobs. Något dans/teater/bild elever får göra är att gå och kolla på dansföreställningar på tex operan eller olika dansskolor, och samma med teaterklasserna fast på teater relaterade saker, och bild eleverna får gå på olika vernissager. Som är otroligt roliga och bra möjligheter och upplevelse.

Tänkte nu avsluta detta inlägget lite hastigt, men det kommer en fortsättning snart då jag går in mer på min egna trivsel, upplevelse och personliga åsikt angående linjen framförallt men även lite på skolan. Sedan kommer det ett annat inlägg nära inpå där jag öppnar upp om mina tankar och planer inför framtiden.

// P&K MajLikes

Comments

Hej,

Detta blir officiellt mitt första inlägg, inget för "fancy" direkt. Tänkte snabbt berätta lite om mig, min danshisotria och vad jag kommer dela med mig av här på bloggen.

Jag heter som sagt Maj, blir 18 år om precis 9 timmar och 4 min, yey, så egentligen när jag skriver detta så är jag fortfarande 17 år haha. Men ah, jag bor just nu i Göteborg. Man kan säga att jag har vuxit upp med dans, musik och liknande vilket jag är oerhört tacksam över. Jag har dansat sedan jag var ca 3 år tror jag, då började jag på en dansstudio så kallad "Move", där dansade bland annat dansmix, Move var bokstavligen mitt andra hem under de åren vi var där, min mamma var vän med ägaren och jag var bästa vän med hennes dotter och dotterns kompisar, vilket var lite roligt då jag var typ 6 år och hon var säkert runt 16 år eller liknande.

Sedan när jag var ca 9 år så flyttade jag till Dansforum, en annan dansstudio vid Järntorget och började efter några korta år på Showlinjen. Där sjöng vi, dansade och körde musikal, sedan under samma år har jag varit i 2 olika körar från ålder 6-11/12. Jag som barn var väldigt aktiv, då mina föräldrar satte mig i olika dansklasser, fotboll, piano, kör, cirkus, musikal/teater osv. Och min familj isig har varit väldigt engagerade i allt jag gjorde, min syster dansade en hel del breakdance och akrobatik, och min mamma dansade och gick i kör. Jag minns hur vi spenderade all fritid antingen på dansstudion eller på körträningarna där min mamma var en av huvudledarna och hur min pappa alltid sprang iväg och gjorde ärenden och kom tillbaka med en kanelbulle efter nästan varje körträning, ett barns dröm. Men det enda som riktigt höll fram tills idag vad dansen. Så just nu går jag på Hulebäcksgymnasiet, danslinjen. Nu är jag inne på mitt sista år här på hulebäck, och detta kommer jag även gå mer in på, hur jag trivs och lite allmänt om linjen ifall någon är intresserad och kanske till och med dela med lite bilder från framtida föreställningar.Detta året har jag återigen bytt dansskola, varför? det kommer jag skriva mer om sen, jag bytte i alla fall till twisted feet i mölndal.

Sedan kommer det troligen dyka upp lite gäst dansare, lite hemliga projekt som ni får se mer av senare. På denna blogg kommer man få läsa och se allt ifrån dansklipp, dansbilder, inlägg, och mer.

Vill även säga i förhand, jag är ingen proffsfotograf eller filmare, och detta med blogg är rätt nytt för mig, men ska göra de bästa jag kan, sedan går jag i skolan och därför så kanske uppdateringen är bättre under vissa perioder än andra, medans andra projekt även tar längre tid men då låter jag er veta det!:)

Kram Maj


Likes

Comments