Nu är äntligen betongplattan färdig gjuten och man pusta ut. 16 meter lång och ca. 3 meter bredd är plattan. Allt är gjort för hand, d.v.s. Betongblandningen är blandad i tombola utkört med skottkärra och slipad hela vägen för hand. Hela arbetet tog ca. 14 timmar. Det som återstår att göra är att blöta plattan några gånger om dagen så att inte plattan får massa krympsprickor.
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då var staketet på kortsidan och räcket på långsidan monterat. Nu är det inte många timmar kvar innan balkongen är färdig.
Det som återstår nu är taket.
Likes

Comments

Idag har det varit riktigt het blev till och med stekt 😉 idag har jag fått upp nästan hela staketet runt om balkongen. Det återstår endast en kortsida. Fick även extrahjälp utav Martin med staketet också och det tackar jag för. Fick även upp sista klädesbrädan på framdelen för å piffa upp lite extra.

Det som återstår nu är förstås ena kortsidan utav staketet annars är det bara armräcket på långsidan, läkten och taket. Men även hängränna och stuprör ska upp förstås😉

Likes

Comments

Det börjar ju snart att se ut som en riktig balkong. :)
Jag har satt upp handräcke på kortsidorna, det saknas dock ett långt handräcke på långsidan då jag saknar material, dimension på plankan är 45x120mm och ungefär 4.5 meter lång.

Dem två reglar under handräcket är till för att fästa själva staketet. Staketet blir 80cm högt och består av trallvirke med dimensionen 22x95mm.
Reglarna som jag fäster emot har lite varierande längder och har dimensionen 45x70
Likes

Comments

Har nu satt upp en klädselbräda frampå och ytterligare en till ska skruvas på som ska vara mindre kanske runt 80mm.
Sedan har jag satt upp ett gäng takreglar blev riktigt bra tycker jag.
Härnäst blir det att sätta upp staketet och sedan upp på taket och sätta ditt läkten.


Likes

Comments

Nu har jag fått upp 3 st pelare och stöttor som håller pelarna på plats. Bärlinor 2 st på plats, en intill väggen och en uppe på pelarna. Härnäst blir det staketet som ska på tror jag.


Likes

Comments

Det har stått still under vintern med balkongbygget, men nu har man kommit igång igen och ska försöka bygga färdigt balkongen innan skolan drar igång igen.

Ett steg närmare, hela golvet är fastskruvat nu och nästa steg blir att olja in golvet så att det klarar sig längre. Efter det kommer jag fortsätta bygga uppåt med pelare och tak alt. Att jag sätter upp pelarna och staketet först.

Likes

Comments

Efter att ha bytt stegmotorstyrning funkar nu skrivaren som den ska.
Nu har jag gjort min första stora utskrift, den har måtten 100x100x100 mm. Den har inga funktionella ändamål utan är endast till för syns skull.Likes

Comments

Fick ihop bilen idag, efter att ha gjort en ny packning till grenröret för insuget.
Nu fungerar bilen och den kan numera stå och puttra på tomgång, det enda jag behöver göra nu är att justera tomgången på bilen och eventuellt justera spjällhuset ;-)

Likes

Comments

Jag tillverkade en egen packning i helgen till grenröret för insuget, packningsmaterial är koppar därefter glödgade jag det för att få det mjukare och mer formbart.
Likes

Comments