Bananflugor kan vara riktigt jobbigt att bli av med!

Två saker som du bör göra om du fått bananflugor är att:
1. Plocka undan frukt och håll torrt och rent i köket.
2. Sätt upp en fälla för bananflugorna.

Fällor för bananflugor består vanligen av några droppar diskmedel i en skål med vatten som också innehåller något sött som socker och ättika.

Här hittar du mer detaljerade tips kring att sätta upp en fälla för bananflugor:
Bli av med bananflugor på Expressen.se
Få bort bananflugor på Dammtussen.se
Mer om bananflugor på Anticimex
Bananfluga på Wikipedia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Citroner är ett gammalt beprövat husmorsknep som fungerar för allt från att behandla din acne och bleka ditt hår till att rengöra badrum och kök på ett ekologiskt och samtidigt effektivt sätt.

Visste du till exempel att du kan lägga citronskal i soppåsen för att bli av med ofräsch lukt och att du kan lägga in en halv citron i diskmaskinen för att få disken och diskmaskinen att bli väldoftande?

Läs mer om citron och rengöring här:
Citron är bra för mycket (Dammtussen.se)
7 smarta sätt att städa med citron (Allers.se)
10 städtips med citron (Drömhem & Trädgård)
Likes

Comments

Den hederliga gamla dammvippan betraktas mest som en kul grej nu för tiden med faktum är att de är hur bra som helst. I synnerhet de nya i syntet som tagit vid efter de klassiska med fjädrar. 

Vad som gör att de fungerar och som kanske inte är uppenbart är att de bygger upp statisk elektricitet. Det gör att de suger åt sig damm och att dammet fastnar i vippan. 

Sen är allt man behöver göra att slå av den utanför dörren eller fönstret. Faktum är att de fungerar bättre än en trasa då de kommer åt i skrymsle och på saker man har framme. Och de är avsevärt mycket bättre än att våttorka då det bara binder dammet ännu hårdare. Köp en dammvippa!

Likes

Comments

Luddet som kan sitta som en utväxt på baksidan av ditt kylskåp ska egentligen inte vara där - det är damm.

Dammet är inte bara smutsigt och ganska så otrevligt utan även en riktig energibov.

Alla rör och grejor som dammet sitter på är det som genererar kyla, har de inte fritt luftflöde så drar kylskåpet mer energi.

Alltså, damma bakom kylskåpet. Kanske lättare sagt än gjort, speciellt om det är inbyggt, men du kommer spara energi!

Likes

Comments

Fram till 31 juli anordnar Dammtussen.se en sommartävling där du kan vinna ett antal olika produkter genom att bjuda på dina bästa städtips!

Här hittar du tävlingen

Vinster:
1-3:e pris:
500-watts stavmixer.
4-8:e pris:
Tre paket doftpärlor för dammsugaren.
9-10:e pris:
Avfrostningspåsar.

Exempel på städtips från tävlingssidan:
Tips på att göra rent brända grytor- i med lite diskmedel och på spisen med grytan på lite värme. Så blir det lättare att ta bort det brända.

Likes

Comments

Städexperten Marléne Eriksson visar hur man gör rent fogarna i badrummet med bikarbonat, potatismjöl, ättika och vatten.

Varför potatismjöl undrar kanske ni precis som vi? Jo, potatismjölet gör att det blir till en massa som stelnar och kan ligga kvar i fogen och göra nytta och arbeta tills du tar bort rengöringsmassan och får skinande rena fogar - fogar som annars kan samla bakterier och smuts i badrummet. Det kan till och med bildas mögel i fogarna i badrummet.

Marléne Eriksson kan hon och nu visar hon hur du kan rengöra fogarna i badrummet utan dyra och giftiga kemikalier! Kika igenom videon så får ni också se hur man tar sig an smuts i fogarna i badrummet.


Likes

Comments

​Vem blir inte sjukt irriterad av bläckfläckar på till exempel väggar eller parkettgolv, men vet ni vad - det går att få bort: med parfym! Titta på den här korta videon från ​Dammtussen.se så ser nu hur.

Tips: ta din sämsta parfym, så du inte slösar dyrbara droppar - borttagningen av bläckfläckar går lika bra med billig eller mindre bra parfym, eller parfym du tröttnat på.

Fler städtips och husmorsknep kommer inom kort på den här bloggen!

Likes

Comments