​Trekanten - Borgholm 2 - 0 ( 1 - 0 )

Borgholm åker till Åvallen för att möta Trekanten i sista matchen innan uppehållet. Gästerna kommer till spel med 11 tjejer och har alltså inga avbytare med sig i dagens match. Trotts detta gör laget troligtvis sin bästa match för säsongen.


Tyvärr får Borgholm ett mål emot sig redan i fjärde matchminuten , efter lite strul i bortalagets backlinjen,  gör hemmalaget 1 - 0. Men Ölandslaget ger inte upp utan jobbar på bra och skapar en hel del chanser i matchen.


Sista 30 minuterna är det Borgholm som har kommandot i matchen och  bortalaget styr större delen av spelet. Trekanten får en spelare utvisad i 78:e matchminuten och då ökar Borgholms tryck mot hemmakassen ännu mer. Men det vill sig inte för gästerna, Trekanten kontrar in 2 -0 i slutet på matchen och Borgholm får åka poänglösa även från Åvallen.


Bäst i Borgholm: Felizia Andersson och Sabrina PetterssonVästervik - Färjestaden 0 - 2 ( 0 - 0 )


Jag har inte pratat med någon i Färjestaden men om man ser till siffrorna så ser det ut som det brukar för Färjestaden. 0 - 0 efter första halvlek kan dom inte vara nöjda med mot Västervik, men som vanligt tar tjejerna tag i det i andra halvan av matchen och man vinner med 0 - 2.


Mål i Färjestaden : Josephine Larsson, Camilla Näslund


Smedby - Glömminge 0 - 4 ( 0 - 1 )


Glömminge vinner matchen på Tingbyskans med klara 0 - 4.  I första halvlek har ölandslaget spelövertaget och man tar ledningen i matchens 23: e minut genom en snygg soloraid av Jenny Hedfors. Första halvlek slutar 0 -1.


I andra halvlek startar Smedby piggare och är mera med i matchen. Trotts det är det Glömminge som gör målen 0 - 2 Emma Jönsson och  0 - 3  Amanda Ahlström efter ett snyggt förarbete av Melina Lind. Efter Glömminges 0 - 3 mål tar ölandslaget över matchen igen och det är Emma Jönsson som fastställer slutresultatet 0 - 4. Tre nya poäng till Glömminge som ligger på en hedrande andra plats i tabellen innan sommaruppehållet.


Mål i Glömminge: Emma Jönsson 2, Jenny Hedfors , Amanda Ahlström

Bäst i Glömminge: Emma Jönsson, Felicia Waller

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

RM - FC Oscarshamn 1 - 1 ( 1 - 0 )


Idag möttes RM och FC Oscarshamn på Runvallen. Båda lagen ligger i mitten på tabellen, men FC med några poäng mer än hemmalaget. Detta är första matchen på "höstsäsongen" och när lagen möttes i första matchen för säsongen i april var Oscarshamn det klart starkaste laget och vann med klara 5 - 1 på arena Oskarshamn.


Dagens match startar i ett högt tempo, det är mycket kamp och tjejerna sliter hårt i värmen. Båda lagen skapar en hel del chanser och jag tycker det spelas fin fotboll på Runvallen. I matchens tjugoåttonde minut tar hemmalaget ledningen i matchen, Amanda Ohlsson kommer runt  på kanten, slår ett fint inlägg som når fram till Elin Eriksson, Elin får på ett kanonskott och 1 - 0 är ett faktum. Efter hemmalagets ledningsmål tar RM över spelet och är det bättre laget sista kvarten av första halvlek.


Andra halvlek rivstartar gästerna och kvitterar i matchminut 47, genom Liliana Gibek. Bortalaget är det laget som är bäst inledningsvis i andra halvlek, när 15 minuter är spelade jämnas spelet ut och resten av matchen är en jämn och hård kamp. Båda lagen skapar chanser och det delas ut 4 gula kort sista delen av matchen vilket tyder på en tuff match där ingen av spelarna viker undan.

RM får en straff i 84 spelminuten som tyvärr Elin Eriksson slår i ribban. Sista minuterna av matchen är det bortalaget som trycker på mest och skapar en hel del chanser. Men matchen på Runvallen slutar 1 - 1, sett till hela matchen ett rättvist resultat.


Mål i RM : Elin Eriksson

Mål i Oscarshamn : Liliana Gibek

Bäst i RM : Elin Eriksson

Bäst i Oscarshamn: Maria Pettersson


Likes

Comments

Glömminge - Borgholm 4 - 0 ( 3 - 0 )


Glömminge är klara favoriter i kvällens match på Glömmingelunden. Det är Borgholm som står för motståndet, Borgholm som hittills  i år inte spelat in någon poäng i seriesammanhang.


Det är kallt och regnet öser ner hela matchen vilket gör det rätt så svårspelat, trotts det tuffa vädret börjar hemmalaget väldigt piggt och skapar mycket framåt. Glömminge gör 1-0 redan i 3:e matchminuten, det är Felicia Waller som nickar in en hörna. Några minuter senare får hemmalaget en hörna till, denna gången är det Emma Jönsson som är framme och även hon nickar in bollen i mål. 2 - 0 till hemmalaget. Innan pausvilan utökar Glömminge sin ledning till 3 - 0, målskytt denna gången Amanda Ahlström.


Andra halvlek är inte lika välspelad, Glömminge har fortfarande mycket boll men har inte skärpan framför mål. Det dröjer ända till 85:e spelminuten innan hemmalaget gör mål, målskytt Melina Lind. Gästerna är nära att reducera i sista minuterna men Jennifer Nilsson får sträcka ut ordentligt i Glömminge kassen och skottet går till hörna, som blir resultatlös.


Glömminge vinner Ölandsderbyt mot Borgholm med 4 - 0 , jag tycker siffrorna kunde varit större, hemmalaget missar mycket lägen speciellt i första halvlek. Sen är det roligt att dom unga tjejerna får chansen i Glömmingetröjan, idag spelar Julia Andersson - 00 och Julia Gustavsson - 01, det bådar gott för framtiden.


Mål i Glömminge: Felicia Waller, Emma Jönsson, Amanda Ahlström, Melina Lind

Bäst i Glömminge: Sofie Vingstedt

Bäst i Borgholm: Alicia Bolanos AnderssonIFK Kalmar - Runsten/Möckleby  4 - 0 ( 2 - 0 )


För RM tjejerna väntar en tuff match på Gröndal mot IFK Kalmars bilaga. Första halvlek börjar ändå ganska jämnt, och båda lagen skapar en del målchanser. Men i 38: e matchminuten tar hemmalaget ledningen med 1 - 0, och strax efter gör IFK även 2 - 0, ett resultat som står sig halvleken ut.


Andra halvleken börjar gästerna piggt, dock utan att göra mål. IFK jobbar sig in i matchen och tar över mer och mer. Sista 20 minuterna går helt i hemmalagets favör och IFK gör både 3 och 4 -0 innan slutsignalen ljuder.


Bäst i RM : Elin Eriksson

Likes

Comments

Persnäs/Böda/Högby - Runsten/Möckleby B 0 - 2 ( 0 - 1 )


Matchen mellan P/B/H och R/M spelas på ett soldränkt Solvallen i Persnäs. Första halvleken är ganska jämn, hemmalaget som haft en del stora förluster i en väldigt ojämn serie, hänger med riktigt bra. P/B/H  som annars är vana att försvara sig mycket i matcherna kommer upp i några anfall och skapar en del målchanser dock utan att göra mål. Det är gästerna som gör halvlekens enda mål, genom att väggspela sig fram och sen stolpe in, sätter Moa Andersson 0 - 1.


Andra halvleken går mer i bortalagets favör. RM är något större och något starkare och gästerna utökar sin ledning till 0-2  i 58:e matchminuten genom Fanny Bjelkendal.


Matchen slutar 0 - 2 och detta är Persnäs/Böda/Högbys bästa insats för säsongen. Nu har laget en match kvar före sommaruppehållet då man möter Mönsterås/Timmernabben på bortaplan den 24/6.


Mål R/M : Moa Andersson, Fanny Bjelkendal

Bäst på planen P/H/B : Johanna Koefeod

Likes

Comments

Glömminge - Team Södermöre B 6 - 0 ( 3 - 0 )


Det är Glömminge som är det bättre laget på Lunden idag. Första halvlek går helt och hållet till hemmalaget och siffrorna kunde varit större. Maja Rosen ger hemmalaget ledningen genom att lugnt och behärskat nicka in en hörna i 7:e spelminuten.  2 - 0 gör Glömminges notoriske målskytt Amanda Ahlström. 3 - 0 är ett kanonskott av Evelina Jansson, otagbart för målvakten i Södermöre.  Det står 3 - 0 när domaren blåser till halvtidsvila.


Andra halvlekens början är det fortfarande hemmalaget som styr och ställer på planen och i 55 :e matchminuten gör unga Julia Andersson sitt första mål i Glömmingetröjan och 4 - 0 är ett faktum. En bit in i andra mattas spelet av något och Södermöre kommer in lite mer i matchen och gästerna skapar ett par målchanser. Men det är aldrig något snack om saken ,hemmalaget är större och starkare och vinner tillslut med 6-0. Dom två sista målen gjorde Evelina Jansson och Melina Lind.


Mål: Evelina Jansson 2, Melina Lind, Julia Andersson, Amanda Ahlström, Maja Rosen

Bäst på plan: Jenny Hedfors


Borgholm - Bodabruk 0 - 2 ( 0 - 1 )

Bottenmötet i division 3 sö slutar med en 0 -2 vinst för gästande Bodabruk. Borgholm har det svårt och har fortfarande inte spelat in något poäng i årets seriespel.


På onsdag möts dom båda Ölandslagen i division 3 SÖ på Glömmingelunden.  Glömminge får framstå som favoriter i matchen, men ett derby är alltid ett derby.

Likes

Comments

Färjestaden - Runsten/Möckleby  5 - 1 ( 2 - 1 )


Dagens derby på Tallhöjden mellan Färjestaden och RM startar i ett högt tempo i sommarvärmen. Efter ett missförstånd i gästernas försvar gör Matea Corkovic 1 - 0 till hemmalaget redan i 10:onde matchminuten.  Färjestaden utökar sin ledning i 15:e minuten denna gången heter målskytten Josephine Larsson.  Bara minuten efter gör RM  2 - 1, efter en frispark skarvar Linnea Alvarmo in  reduceringen. Efter en hyfsat jämn inledning på matchen tar RM över spelet och gästerna känns något hetare och vill mer sista delen av halvleken. Det är en händelserik första halvlek och lagen går till halvtidsvila med en 2 - 1 ledning till hemmalaget.


Andra halvleken får en helt annan matchbild när Färjestaden kommer ut och är mer taggade och etta på bollen, det går bara 5 minuter innan första målet kommer och det är Lina Malmberg som är målskytt. Färjestaden maler på, och i matchminut 73 gör Alexandra Johansson 4 - 1 på sina forna lagkamrater. Slutresultatet 5 - 1 görs även det av Alex.


En bra match på Tallhöjden trotts den heta solen, jag tycker siffrorna rinner iväg lite, RM var bättre i första halvleken och Färjestaden i den andra.


Mål Färjestaden : Alexandra Johansson 2 Josephine Larsson, Matea Corkocic, Lina Malmberg

Mål RM : Linnea AlvarmoLikes

Comments

På lördag är det derby i division 2 sydöstra när Färjestaden tar emot RM på Tallhöjden klockan 13.00.


RM kommer till spel utan Andrea "Pea " Karlsson som för närvarande går med foten i gips. Pea har spelat fotboll i RM sen hon var 8 år och trotts att hon bara är 23 år känns hon som en av inventarierna och en av dom viktigaste spelarna i RM:s damlag. Som spelare är hon totalt orädd, fruktansvärt högljudd och väldigt reflexsnabb.


Jag tog några ord med Pea.

Du går med gips, vad hände ?

- Jag trillade i trappen på jobbet. Det är inget som är av, "bara" en stukning men jag ska ha gips i 10 dagar. efter det blir det rehab några veckor. Jag hoppas jag är spelklar till ÖM i mitten på juli.


Hur känns det att missa derbyt mot Färjestaden i helgen ?

- Mycket tråkigt, att möte Färjestaden ser man alltid fram emot med nervös förtjusning. Ett derby är ett derby och dom har alltid haft lite svårt att möta oss​. Tyvärr tror jag vi förlorar, Färjestaden är heta just nu, 3 - 1 till hemmalaget.


Har du alltid varit målvakt ?

- Nej, jag började som en grym utespelare i 7-manna. Sen när vi började spela 11- manna blev jag lat och tyckte det var jobbigt med all löpning, så jag blev målvakt.


Vart slutar ni i serien i år ?

- Vi har ju inte startat så bra men med lite mer fokus så kommer vi spela upp oss, vi slutar på en fjärdeplats.


Tre saker du skulle ta med dig till en öde ö ?

- En fotboll, tandborsten och min mobil.


Likes

Comments

Färjestaden - Mönsterås 2 - 3 ( 2 - 1 )

Färjestaden som är serieledare i div. 2 SÖ tar ikväll emot serieledarna Mönsterås från div 3 NÖ, i Hyundaicup på Tallhöjden.


Färjestaden börjar matchen bäst och gör 1 - 0 genom Sofie Waller redan i nionde matchminuten. Tio minuter senare utökar hemmalaget sin ledning till 2 - 0 denna gången heter målskytten Matea Corkovic.

I detta läget kan man tro att Färjestaden kommer rinna ifrån målmässigt, men då väljer Mönsterås att ta sin handikappsstraff och gästerna sätter 2 - 1. Ett resultat som står sig till halvtidsvilan.


I andra halvlek är Färjestaden fortfarande det bollförande och bättre laget, men man sätter inte sina chanser. När Mönsterås kontrar in kvitteringen 2 - 2 blir det nerv i matchen.  Hemmalaget blir nog lite nervösa och det blir en del felpass och individuella misstag på planen. När det återstår 20 minuter av matchen tar bortalaget ledningen med 2 - 3.  Färjestaden jagar kvittering sista delen av matchen men det är gästerna som går segrande ur striden och Mönsterås vinner matchen med 2 - 3. 


En skrällseger av gästande division 3 laget, som man måste säga försvarar sig bra matchen igenom.


Nästa match för hemmalaget Färjestaden är på lördag den 13/6 när Runsten/Möckleby står för motståndet på Tallhöjden. Bäddat för ett hett derby i divison 2 SÖ.​

Likes

Comments

Om vi börjar med division 3 SÖ så blev Derbyt mellan Glömminge och Borgholm inställt, Borgholm fick inte ihop lag.


Division 2 sydöstra

Färjestaden - Landsbro 9 - 0 ( 3 - 0 )


Inte mycket att orda om Färjestaden är storleken större än gästande Landsbro hela matchen igenom. Hemmalaget startar målskörden i 17:e matchminuten sen rullar det på fram till hela 9-0. Josephine Larsson gör 4 mål i matchen och leder skytteligan i division 2 med 19 gjorda mål, detta innan ens halva säsongen är spelad.


Mål: Josephine Larsson 4, Molly Ämtvall, Cassandra Olofsson, Alexandra Johansson, Lina Malmberg, Matea Corkovic.

Bäst på plan: Sofie Waller, Maria KarlssonTeam Södermöre - Runsten/Möckleby 0 - 1 ( 0 - 1 )

RM startar matchen bäst och vinner mycket bollar på mittplanen i inledningen på matchen. Laget tar ledningen med 0-1 i 24 : e matchminuten genom Linnea Alvarmo, snyggt framspelad av Viktoria Pettersson. Efter RMs ledningsmål jobbar sig Södermöre in i matchen och hemmalaget avslutar första halvleken starkt.


Andra halvlek tar Södermöre kommandot i matchen, och skapar några farliga lägen dock utan att få in bollen i mål. Rm vinner den svåra bortamatchen på Loverslunds idrottsplats och spelar in 3 viktiga poäng.


Mål: Linnea Alvarmo

Bäst på plan : Petra Arvidsson

Likes

Comments

Hultsfred - Färjestaden 0 - 6 ( 0 - 1 )

Det är en jämn första halvlek på Knektvallen i Hultsfred, det är mycket kamp och få målchanser åt båda håll.

Andra halvlek får en helt annan matchbild där Färjestaden är det klart bättre laget och dra ifrån och vinner med klara 0 - 6.

I och med gårdagens vinst går Färjestaden upp i ledning i division 2, tre poäng före tvån FC Oscarshamn.

Mål: Lina Malmberg 3, Josephine Larsson, Molly Ämtvall, Sanna Linner

Bäst: Lina MalmbergRunsten/Möckleby - Landsbro 4 - 1 ( 1 - 0 )

Första halvlek var inte så välspelad på Runvallen, inget av lagen spelar någon vidare fotboll. Hemmalaget går till halvtidsvila med en 1 - 0 ledning.

Andra halvlek spelar hemmalaget upp sig och vinner tillslut matchen med 4 - 1. Väldigt viktiga poäng för RM tjejerna i bottenstriden.

Mål: Viktoria Pettersson 3, Emma Sannestam

Bäst: Viktoria PetterssonSödermöre - Borgholm 4 - 2 ( 2 - 0 )

Borgholm har det tufft inledningsvis på säsongen. På dom fem första omgångarna har laget inte lyckats spela in någon poäng. I dagens match tar Södermöre ledningen med 2 - 0 innan gästerna vaknar till och reducerar och kvitterar till 2 - 2. Tyvärr tappar ölandslaget matchen i dom sista fem minuterna där hemmalaget i 85:e och 90:e minuten gör 3 - 2 och 4 - 2. Surt för Borgholmstjejerna som verkligen är i behov av poäng.

Mål: Josefine Nilsson 2Kalmar Södra - Glömminge 1 - 4 ( 0 - 1 )

Första halvlek är till början en jämn tillställning på Skyttis. Mycket spel på mittplanen och inte så mycket målchanser. I tjugofjärde matchminuten gör gästerna 0 - 1 genom Melina Lind. Efter ledningsmålet tar Glömminge över spelet och är det bättre laget.

Södra kvitterar i början på andra halvlek till 1 -1, men sen är det bara ett lag på planen, bortalaget drar ifrån och vinner tillslut med 1 - 4.

Mål: Melina Lind 2 , Amanda Ahlström 2

Bäst : Melina Lind

Likes

Comments