Vardag

Alltså ibland blir jag helt till mig över hur allt kan kännas så jäkla bra. På senaste tiden kommer jag på mig själv att le, le ovanligt mycket och inom mig ha ett sorts lyckorus. Kanske beror det på att det är vår, sol och sommaren snart är här - vädret påverkar mig ganska mycket haha. Men jag tror att största delen beror på allt roligt som väntar.

- 50-dagars

- Balen

- Summerburst

- Studenten

- New York

Jag mår så himla bra just nu, visst kan jag ha en dålig dag och känna mig hur ledsen som helst men överlag, har jag blivit en mycket mer positiv människa. Att tänka positivt ger faktiskt så otroligt mycket. Jag vet, det kan låta lite klyschigt när alla säger "allt blir vad du gör det till" och "att tänka positivt gör dig till en bättre människa" men jag har nu på senare tid insett att det faktiskt är så! Och det är inte särskilt svårt att göra det heller. En början kan vara att varje morgon säga till sig själv att, idag ska jag göra dagen till den bästa! Det behöver inte vara mer än så, och ta motgångar med en lätthet. Jag lovar dig, det funkar!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag

Häromdagen stötte jag på en gammal vän från min förra klass, vi sågs senast för snart tre år sedan när vi gick ut nian. Vi pratade om hur det var och hur fort tiden går, det var ju liksom igår vi stod där förväntansfulla att ta nästa kliv ut i en ny klass i "stora" gymnasiet ;)

Och så är det verkligen, tiden går så sjukt fort! Jag tar liksom studenten om mindre än 120 dagar, 120 dagar!!! Det känns helt sjukt konstigt, jag har fyllt arton och snart kommer lilla jag inte att bo hemma längre! För någonstans inom mig är jag fortfarande den där lilla tjejen som vill hålla mammas hand eller vara i pappas famn och aldrig bli stor. Det känns som att tiden rusar iväg men jag är fortfarande den samma (även om jag såklart utvecklas som person).

Min lillasyster fyllde nyligen nio år och det känns overkligt om man tänker efter! Jag kommer så tydligt ihåg när hon föddes och hur hon har vuxit upp, att alla dessa minnen är från fem-nio år sedan känns konstigt! Är jag verkligen så stor att mina minnen är nästan tio år gamla! Haha, det känns ofattbart om man tänker efter!


Men trots att livet rusar iväg och det kan kännas läskigt så har jag hela livet framför mig med otroliga möjligheter, vilket är helt fantastiskt;
resa, utbilda mig, börja jobba, bilda familj och få barn, köpa egen lägenhet eller hus, ja listan kan göras lång!

Allt detta får mig ännu en gång att tänka att verkligen ta vara på varje stund och tillfälle i livet! Att visa uppskattning och kärlek åt de man älskar och inte slösa tid på de människor som får en att må dåligt!
Att säga "jag älskar dig" till de man älskar, en extra gång. För nästa dag kan det vara försent.

Lika snabbt som livet går framåt, lika snabbt kan det vara över!

Likes

Comments

Vardag

Nu lider helgen mot sitt slut och den har varit helt underbar. Trots att jag tog sen som den kom så blev den planerad och jag hann med mycket och gjorde saker som får mig att må bra!

På fredagen efter skolan åkte jag till stallet till prisen och prinsessan och det var supermysigt. Sedan blev det taco-kväll framför filmen Burlesque med godis, dröm!

På lördagsmorgonen hade jag läxhjälp i två timmar, applåder ;), sedan blev det en timmes promenad med P3 Dokumentär i lurarna. Superhäftigt att gå längs vattnet. Jag lyssnade på faller om Thomas Quick, något alla känner till men inte kan i detalj, otroligt intressant!
Sedan åkte jag till mormor och morfar för myskväll med god mat. Därefter åkte jag hem och gjorde mig i ordning för att dra ut med några kompisar då mina bästa vänner fyllde år! Blev en tidig kväll då alla var så trötta haha men mysigt var det!

Imorse sov jag ut ordentligt och gjorde en pannkaksfrukost, sedan åkte jag till stallet och red en långtur i solen! :') Pappa hämtade mig sen och vi övningskörde. Nu efter en supermiddag väntar tv-kväll!

Låter klyschigt att säga att helgen var perfekt, och det var den inte såklart i detalj, men underbar var den och det tror jag mycket beror på min inställning för det blir ju vad man gör det till!❤️

Likes

Comments

Vardag

Jag har tänkt på en sak. Ofta kan en dag vara helt fantastisk med massa bra möjligheter och förutsättningar. Trots detta blir inte dagen som man vill och hade tänkt sig. Vad kan detta bero på? Jo ofta handlar det om att man är besviken, det kanske inte blev som man ville, planerna förändrades, hormoner spelar spratt, känslor överrumplar en. Dessa faktorer är ingenting som egentligen ​har att göra med någon annan. Visst, en sur klasskompis som snackar skit om dig och kanske behandlar dig som luft kan få dig att må dåligt och bli osäker i dig själv. Det är såklart. Men samtidigt handlar det om hur du hanterar situationen. Ska du låta den personen få dig att må dåligt och bli osäker i dig själv? Eller ska du istället låta detta stärka dig och lära dig något av situationen?

Idag till exempel hade jag en bra dag. Började med körlektion, sedan åkte jag till stallet för att rida min prinsessa och min prins. Solen sken och jag hade vårkänslor i hela kroppen. Dock hände det en del saker som gjorde mig rädd och osäker. Dagen fick en vändning. Ibland händer det inte ens någonting. Tankarna bara tar en vändning och vips så är du deppig. Kan det vara så att du inte räcker till... för dig själv? Bara du kan ha krav på hur du ska vara, se ut eller bete dig. Jag tror att det i grund och botten handlar om att inte ha för höga krav på dig själv, eller en dag. Den behöver inte bli perfekt. DU behöver inte vara perfekt. ​Om kraven blir för höga, går de inte att uppnå och då är det med största sannolikhet möjligt att du inte räcker till...

Så låt dig få göra misstag. Du är inte perfekt. Ditt liv är inte perfekt och du kan bara räcka till om du har sannolika förhoppningar om dig själv. Var stolt över att du är du och ingen annan. Var stolt över ditt liv. 


Likes

Comments

Vardag

Vet ni vad?! I juni åker jag, mamma och min syster till USA i två veckor! Vi börjar i New York men sedan åker vi vidare till andra delstater. Det ska bli så underbart fantastiskt! Shoppa, äta god mat, träffa härliga människor, gå på sevärdigheter, "grab a cab", VÄRME och mycket mycket mer!

Längtar!!


Likes

Comments

Vardag

Hejsan!

Idag började jag dagen med en körlektion i 80 min. Efter det åkte jag hem och gjorde lunch som jag åt framför Sex and the City. Klockan 12:30 hade jag läxhjälp i två timmar och nu ska jag ta ett skönt bad framför youtube-klipp. Sedan börjar plugget igen... Får göra en kopp the och tända ljus så kanske det känns bättre och lättare att börja!

Efter middagen åker mamma och jag till stallet där jag ska hoppträna! Kul :)Likes

Comments

Vardag

Att vara positiv kan ibland inte vara det lättaste! Men i grund och botten handlar det om rätt inställning. Om man försöker se en situation till det bästa så brukar man vanligtvis få ut det bästa av den. Jag själv påverkas otroligt mycket av min inställning men såklart finns det andra faktorer som spelar in såsom skola, läxor, vänner, väder osv.

Här är lite tips som funkar för mig när jag är deppig och när det där med inställningen inte riktigt funkar :)

- Lyssna på bra musik. Det här tror jag funkar för de flesta. Så fort bra musik sätts på samlas mina tankar i låten och det negativa försvinner. Ibland är nostalgisk musik toppen då man kan tänka tillbaka på minnen och hur underbara stunder man haft i livet.

- Rida ut på en härlig långtur i skogen. Detta funkar såklart inte för alla då det kräver att man har en häst men man kan lika gärna ta en promenad. Detta är som mindfulness för mig, jag är här och nu. Lyssnar på naturens läten och är för mig själv och mina tankar.

- Träffa en kompis/familjemedlem. Om man känner sig deppig är det alltid bra att prata om det, särskilt med någon som verkligen bryr sig. Om inte, prata om något annat. Ibland kan det vara skönt att inte tänka på det jobbiga utan prata om saker som är roliga, som kanske inte ens handlar om en själv, att kunna släppa sig själv för ett tag.

- Se på en bra film eller serie. Släppa allt och slökolla på någon annans liv för ett tag. Detta kräver ingen ansträngning över huvud taget.

- Kolla på bilder och videos från härliga stunder. Kanske har man varit på en härlig resa som man vill drömma sig tillbaka till eller när man varit riktigt lycklig och glad.

Likes

Comments

Vardag

Tänkte tipsa om lite fina vinterkläder. Kan vara svårt att hitta inspiration såhär i mörkret men nu går vi i alla fall mot ljusare tider! Och vintern kan faktiskt vara fantastisk med vit snö, några minusgradet och sol!


Likes

Comments

Vardag

Hejsan! Idag är det lördag och det betydde en lång och skön sovmorgon :) Just nu är jag påväg till stallet för att rida ut medan det är ljust. Efter det ska jag åka iväg och vara barnvakt till imorgon kväll, mysigt :)

Kom ihåg att allting blir vad man gör det till, vare sig det är en skoluppgift, en händelse, en dag eller vad det nu kan vara!

Världens godaste efterrätt att drömma mig tillbaka till! 

Likes

Comments

Vardag

​Hej! Idag har jag haft en underbar dag, gjort precis det som jag tycker om att göra och mått så himla bra! Det började med en sovmorgon, därefter körlektion. Efter det tog jag en långpromenad med bra musik i lurarna. Helt underbart var det, naturen är ju så himla vacker! Sedan gick jag hem, duschade och gjorde i ordning mig för att sedan äta lunch. Sedan åkte jag i väg till stan för shopping - riktigt unna mig själv tillfälle :) Hittade massa fint, mycket på rean vilket alltid känns mer värt haha. Sedan åkte jag till mammas jobb och vi åkte till stallet, supermysigt. Nu kollar vi på film och äter the och kakor. DRÖMDAG 

Likes

Comments