Header

Norrsken 09/09-15

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Okej, alltså... Förra inlägget så klagade jag på att det var stökigt osv, men la upp en bild på vardagsrummet från innan Kevin föddes. Ungefär en minut efter jag postat inlägget så tänkte jag att varför la jag upp den bilden och inte bilder på hur det egentligen ser ut? Varför måste man dölja det där "fula" och det som inte är perfekt? Så här får ni några blottande bilder med tillhörande text på hur det egentligen ser ut!

I köket ser vi:
En skärbräda med kvarlevorna av frukten som blivit slarvigt uppskuren.
Plastpåsar och matlådor.
Disk som ska in i diskmaskinen så fort jag plockat ur den på den rena disken.
Barnmat och diverse köksredskap.
En termos.
Rött vin som jag använde till en sås för ca ett halvår sen.
Glykol, av någon anledning.
På fönsterbrädan står en spegel och allt mitt smink.
På bordet står lite disk, salt, en hårtork, plastpåsar innehållande krimskrams.
Leksaker och matrester på golvet.
En trött bebis.

I vardagsrummet ser vi:
En miljard leksaker.
Kuddar och filtar på golvet istället för soffan.
Tvättkorgen.
En av mina skor.
Den ena gardinen uppsatt med hjälp av ett hårspänne så Kevin inte ska riva sönder den, men den andra gardinen är av någon anledning till hans förfogande.
Tvättlappar.
Kevins kläder som egentligen ska ligga i tvättkorgen.
Ett tangentbord på vift.
En lampa som aldrig får vara ifred.

I sovrummet ser vi:
En obäddad säng.
En flaska som egentligen borde diskas.
En soppåse med nytvättade kläder.
Smutstvätt, smutstvätt och lite mer smutstvätt.
Mjukisdjur.
En kartong.

I hallen ser vi:
Ännu mera tvättlappar och leksaker.
SKOR.
Fönsterputs.
Hundbajspåsar som hänger ur byrån.
Ständigt kaos på hatthyllan, det ligger t.om en matta där.
Ett par byxor.
Ett dekorationsträd som av någon anledning har stått på golvet sen i Januari istället för fönstret i vardagsrummet.
En plansch med "Råd vid förgiftningstillbud", superbra men sjukt störande när den "tar vind" när man öppnar/stänger dörren.
En träningsbag.

Välkommen till verkligheten!

Likes

Comments

Sitter här i en stökig lägenhet. Det känns ju verkligen inte ens värt det att städa när det blir minst lika stökigt inom bara en dag igen, haha... Kanske bara vi som är dålig på att hålla det städat, men hoppas att verkligheten hos andra småbarnsföräldrar är likadan. Det är verkligen en ond cirkel, hur vi än gör så blir det lika stökigt igen... Suck. :)

Förutom att städa så vet jag inte riktigt vad som händer idag. Det är tråkigt väder så känner mig inte jättepepp på att gå ut.

Kevin har i alla fall kommit på att det är jättekul att hämta skor från skohyllan och sprida dom runt lägenheten, så vi får gå och plocka skor med jämna mellanrum haha :)

​Ja alltså detta är ju från förra året innan Kevin kom in i bilden, haha!

Likes

Comments

Igår var jag iväg och fotade på första gången på ett tag. Kände mig lite ringrostig men fick faktiskt några riktigt fina!

​Fotade dessa fina hästar. Pålfrid och Espartaco. Det var nästan perfekt fotoväder också, så jag är nöjd. :) 

Likes

Comments

Vi såg massa hockey! Det gick ju inte så bra för Björklöven, men det var skoj ändå.

Vi besökte Sveriges (och troligen världens) största flyttblock. Det var.. Typ en jättestor sten. Inte så jättefascinerande, men ändå. Man kunde klättra upp på det, men med min mage så varken ville eller orkade jag. Plus att det var en väldigt osäker väg upp, haha!
Det var på kanelbullens dag, så vi hade med oss bullar och en liter mjölk.

Vi var där i år för nån vecka sen igen, då med Kevin utanför magen!

Vi var på Fredriks brorsdotters dop.

På kvällen av samma dag som dopet var på blev jag fotograferad av min kompis. Jag trivs inte framför kameran egentligen, så det resulterar i att jag inte kan ta det seriöst vilket leder till bilder som den till höger.

Jag fotade norrsken. Det är nåt som är riktigt kul faktiskt! Kallt men kul.

En gång var min kompis med och jag och Fredrik skulle försöka oss på att stå still i 10 sek för att få till en häftig bild. Det gick väl sådär, men den blev hyfsad!

Här skulle jag försöka ta en fin bild på magen en morgon, minns att det var så himla obekvämt att ligga och försöka posera. Till slut fick jag till en bild som jag faktiskt blev nöjd med och det är jag glad över! Kanske inte den bästa kvalitén på bilden, men jag gillar den ändå! :)

Den här bilden tog jag en dag när jag väntade på bussen in till stan. Jag stod och väntade, det var rätt kallt och jag fick världens blodtrycksfall. Jag orkade inte stå upp, så jag satte mig bara ner på marken och kämpade för att inte svimma. Det svartnade för ögonen, ringde i öronen och hela jag skakade. Killen som stod och väntade på bussen bredvid kollade på mig och sen ner i mobilen. Haha, alltså.. På ett sätt kan jag förstå att man kanske inte vågar gå fram och fråga hur det är eller så, men vafan.

Måste sett rätt konstigt ut, en gravid kvinna som sitter på marken och skakar. Jaja, till slut blev det bättre och jag ställde mig upp, men minns att jag var vimmelkantig resten av förmiddagen.

Likes

Comments

Idag ska jag försöka städa upp och rensa ur lägenheten. Vi har så mycket skit som bara ligger och tar plats. Att försöka storstäda med ett barn som springer omkring och stökar ner medan man städar, det blir liksom +-0. Så jag ska försöka he iväg Kevin med Fredrik när han kommer hem från jobbet så jag kan städa utan att folk ska va ivägen, haha! Visst, det kommer vara leksaker och småplock jämt hur man än gör, men det känns ändå bra att få storstäda och rensa bort massa skit. :)

En gammal bild från förra året, innan Kevin kom till världen. Ljusen runt spegeln är ett minne blott. :(
Drömmer mig tillbaka till en lägenhet utan leksaker som ligger ÖVERALLT, haha!

Likes

Comments

​Här är Skott, pappas nya hund som han skaffade i somras. Så himla söt och jätteduktig! Han är en hälleforsare, vilket jag blev lite paff över när pappa berätta att han skulle skaffa en till. Så länge jag funnits har han bara haft jämthundar. (Förutom när jag var bebis, men den hunden minns jag inte.)

Likes

Comments

Igår var jag och Kevin på öppna förskolan för försöka gången med min kompis och hennes son! Det var helt okej. Man skulle sitta i ring och sjunga. Nu när Kevin har lärt sig att gå bra och långa "sträckor" så vill han absolut inte sitta still, men det gick rätt bra ändå. Innan sången så var det frilek och det var roligt. Fanns ett bollhav som Kevin tyckte om!

Vad jag inte tycker om med att träffa andra föräldrar med deras barn är att det ska jämföras, nästan tävlas, med barnen. "Kan din sitta?" "Kan din rulla?" "Kan din krypa?" osv.

Dom andra föräldrarna trodde Kevin var mycket äldre än vad han egentligen är, "men han går ju!" "oj, vad tidig han är!". Pedagogen/förskoleläraren/?? som var där och höll i det tyckte att Kevin var fantastisk för att han kunde gå så tidigt, hennes ord. Sånt är ju kul att höra, men samtidigt blir jag lite.. "Generad"? Obekväm? Vad ska jag säga, ja, jo han är tidig med att gå. Jag sa i alla fall att han gärna kunde fått vänta några månader med det. Hur ska jag förklara det här utan att det ska låta dumt.. Det känns som att dom andra föräldrarna tror att jag är där för att visa upp Kevin och hur tidig och duktig han är. Haha, det här låter jättekonstigt..

Kevin och bästisen Ebbe!

Likes

Comments

Sen jag skrev sist har det hänt ungefär en miljon grejer, men samtidigt känns det som att ingenting har hänt. Livet har rullat på som vanligt, Kevin växer och utvecklas i hög fart.

I helgen blev han 9 månader, helt sjukt bara det.
Han började gå helt utan stöd för några dagar sen, dock bara små "sträckor", men han går! Brås på morfar tror jag, som också började gå när han var 9 månader. Både jag och Fredrik tog det lugnt på den biten, men Kevin har tydligen bråttom, med allt.

Han säger mamma och nästan pappa. Fredrik blir lite putt när han inte säger pappa, så jag brukar retas och säga "Vem är bäst, mamma eller pappa?" och då svarar Kevin såklart mamma. ;)

För ett tag sen lärde han sig att klättra upp för soffan, eller andra klättervänliga saker. Hjälp.

Han älskar att bli jagad och kittlad. Han håller i sig i och springer full fart runt soffbordet och skrattar högt när man går på alla fyra efter honom.

Han "dansar" till musik! Det tycker vi nästan är roligast av allt. Direkt det kommer igång musik så gungar han han med huvudet och typ studsar upp och ner. Ibland hänger till och med armarna med i dansen, haha, han riktigt diggar.

Det är väl några av grejerna som Kevin har lärt sig på dom senaste månaderna.

När sommaren hade börjat komma till Umeå så upptäckte vi att Kevin var livrädd för gräs, men allt eftersom så insåg han att gräs faktiskt inte var så farligt. Dock fortfarande lite skeptisk, men inte livrädd.

Kanske inte framkommer i den vänstra bilden men Kevin är jätteintresserad av hundar. Min pappa skaffade en valp i somras och Kevin är så fascinerad. Dock var han lite läskig från början då han skällde, men nu så!

Likes

Comments