Jag ska va' tacksam för allt jag har, för varje dag jag får stanna kvar
Men när hjärtat vill slå på stort, är det lättare sagt än gjort

Aldrig ställa ett enda krav, bara vänta och slappna av
När jag smyger förbi din port, är det lättare sagt än gjort

Jag måste vidga mitt perspektiv och älska varje stund av mitt liv
Och när jag satsat allt på ett kort, ärr det lättare sagt än gjort

Ring klocka ring, ge mig en ny chans
Jag vill ingenting med nån inre balans
Ta allt jag fått bränn upp var lycklig lott
Bara ring in nått nytt, tills jag får dig i år

Tänk på alla som tvingas fly och de som aldrig ser dagen gry
När jag bara vill ha dig fort är det lättare sagt än gjort
Vi kan drabbas av vad som helst, när som helst, så var tacksam och glad och som en frälst
När min sans är på okänd ort är det lättare sagt än gjort

Ring klocka ring, ge mig en ny chans
Jag vill ingenting med nån inre balans
Ta allt jag fått bränn upp var lycklig lott
Bara ring in nått nytt, tills jag får dig i år

Jag ska va' tacksam för allt jag har, för varje dag jag får stanna kvar
Men när hjärtat vill slå på stort, är det lättare sagt än gjort

​Carola - Nyår

Som vanligt är det ​tacksamt när någon annan sätter ord på man känslor och dessutom gör musik av det hela. Musiken påminner mig om hur jag ska leva mitt liv, hur jag ska hantera livet.

Allt gott!​​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Idag är det internationella yogadagen. På en helt ny plats, i ett helt nytt sammanhang för en helt ny instruktör var jag idag på en yogaklass - det blev en fantastisk upplevelse! Vi var sannerligen en blandad skara ute i den varma sommarluften, vissa hade träningskläder, andra bar jeans, en stor bredd av nationaliteter och språk men det som förenade oss alla var den varma stämningen! Och möjligen den varma temperaturen. Instruktören var en tunn liten man som sannerligen hade yogan i blodet. Och genom alla rörelser och genom alla andetag så påminde han oss om och om igen att behålla ett leende på våra läppar. Egentligen tror jag inte att hans avsikt var att vårat leende skulle sprida sig, från läpparna och in i hela kroppen.

För mig var det en fin påminnelse - att alltid behålla ett leende, såväl ett yttre com ett inre! Inte ett påklistrat och falskt och givetvis finns det stunder där ett leende är svårt att få fram, men genom att göra dessa stunder färre och färre så tror jag att vi kan få ett lite, lite gladare och lyckligare liv - bara genom att påverka oss själva! ​Tacksam.

Namaste! 

Likes

Comments

Att vara ny i ett sammanhang kan ofta vara ganska krävande. Jag upplever ofta att jag blir tröttare än vanligt, att alla intryck och all ansträngning gör avtryck på ett sådant vis. Just nu nyligen varit i ett nytt sammanhang där alla är nya och där alla är nya för varandra. Jag vill bara ge en eloge till de människor som nu finns i mitt nya sammanhang. Alla har verkligen bidragit till att vi alla ska få en så glad och trevlig tillvaro som bara är möjligt, där vi alla stöttar varandra och har roligt tillsammans. Jag är SÅ tacksam för att alla har känt en skyldighet, i positiv bemärkelse, att bidra till den goda stämningen. Det här gäller egentligen inte bara nya sammanhang. I alla sammanhang är alla människor en väldigt, väldigt viktig puzzelbit! Var och en bidrar till stämningen och situationen så sträck på dig en extra gång och tänk på hur du beter dig. DU bidrar - så gör ditt bästa, det kommer löna sig i längden, jag lovar!

Lycka till!

Likes

Comments

I hela Sverige är det just nu studenttider. Troligen är det bara några få klasser kvar i Sverige som ännu inte haft de vita hattarna på sina huvuden. Jag kommer att vara evigt tacksam för min egen student. Det var ett bra tag sen, men jag minns väl den glädje som genomsyrade hela dagen! Jag minns att jag gick med ett leende på läpparna hela dagen. Det är verkligen en minnesvärd dag och på något vis har var och en av studenterna ett ansvar att själv göra det till en bra dag. Men, jag vill hävda att det finns ett antal andra viktiga komponenter. Alla i min omgivning gjorde verkligen dagen till en helt fantastisk dag! Var och en som på något sätt var inblandad. Så vad jag vill skicka med den som läser detta är att: hjälp studenten att göra dagen till en minnesvärd dag! Var med och fira, kom med glada tillrop, ge en blomma, en kram eller vad som helst - DU är med och skapar en minnesvärd dag, en dag som studenten kanske bär med sig hela livet.

Sjungom studentens lyckliga dar!

Likes

Comments

Klockan är snart två och jag har inte fått så mycket gjort hittills idag som jag hade hoppats på. Av den anledningen känner att jag misslyckats lite. Jag vet att en bra dag inte mäts i vad jag producerat, uträttat eller hunnit med. Och jag vet att mitt värde inte mäts i dessa termer. Ändå har jag känslan av att det jag åstadkommit inte riktigt duger, att jag inte riktigt duger, att jag borde gjort mer och om jag hinner med dubbelt så mycket nu så kommer det att duga. Troligen är jag inte den enda med dessa känslor? Kanske är det baksidan av prestationssamhället? Jag skyller inte ifrån mig, jag vet att ansvaret är mitt och att jag inte kan bolla och säga att det är situationens fel, samhällets fel eller någon annans fel. Det enda jag kan göra är att förhålla mig till det. Än så länge har jag lugnet i behåll, det är jag tacksam för.

Frid.

Likes

Comments

Juni. Nu är det officiellt sommar! För mig är sommaren den absolut bästa årstiden på hela året, med den känslan är jag knappast unik. Sommaren är oerhört positivt laddad i min kropp, jag blir ofta varm och glad av bara tanken. Men det är inte helt enkelt, för även fast jag inte vill känna så, så måste jag ändå erkänna att det ligger en viss press även i sommaren. Du förväntas ta det lugnt, du förväntas kanske jobba, du förväntas träffa vänner och familj, kanske förväntas du åka till vissa platser, göra vissa saker. Jag känner ganska mycket press och förväntan på mig inför sommaren, från min omgivning. Jag ska dock erkänna att jag också lägger på mig själv en viss press. Sommaren i vårat underbara land är relativt kort och därmed vill jag inte "slösa" sommaren på saker som inte känns 100% bra! Samtidigt kanske jag behöver komma ur min bekväma zon lite, utforska lite nytt och inte alltid göra samma saker? För det vill jag ju också - se nytt och upptäcka nytt!

Rent teoretiskt vet jag ju att sommaren, precis som allt annat, tillhör mig och mitt liv och jag är därmed fri att välja precis vad jag vill. Och egentligen blir det nog bra, vad jag än väljer! För vad kan egentligen gå fel? Så länge jag gör som jag vill den här sommaren så blir det ju bra, och så länge du gör som du vill så blir ju din sommar bra! Som vanligt är det egentliga det enda som är viktigt - att var och en lyssnar inåt och känner efter vad som är rätt för var och en precis just nu. Någon sommar kanske det betyder 100% vila, en annan sommar kanske det betyder 100% fokus på någon annan eller för någon annans skull - kanske någon i omgivningen som behöver dig och ditt stöd, som är sjuk, eller kanske frisk som en nötkärna! En annan sommar betyder det kanske arbete och en tredje är det något helt annat.

Lyssna på dig själv och gör dina val varje sommar - utan press från någon annan! Jag tror att du, liksom jag, kommer att rikta tacksamhet till dig själv om du följer ditt hjärta.

Frid.

Likes

Comments


Det här är en sång till barnet jag var
Till tidiga drömmar, till allt som kom bort
Jag ville passa in som varje unge vill
men det blev aldrig så, nej, det var aldrig min lott

Åren går och man lär sig leva med dom kort som delats ut
vågar jag säga; jag tror på ödet och allt får en mening till slut?


Tänk om allt är som det ska
ingen annan jag borde va´
Tänk om allt, allt drama all skuld
var steg på vägen, som leder mig hem
där tårar blir till guld
blir till guld….

Jag har somnat ibland och hoppats att vakna
som nån helt annan - ett bättre jag
jag har tappat tron, jag har levt bredvid
jag har gått på lina hela mitt liv

Men åren går och man lär sig leva med dom kort som delats ut
vågar jag säga; jag tror på ödet och allt får en mening till slut?

Tänk om allt är som det ska
ingen annan jag borde va´
Tänk om allt, allt drama all skuld
var steg på vägen, som leder mig hem
där tårar blir till guld

Dra en lott ur den svarta hatten be om tur be om nåd
nåt gick sönder nåt blev helt en del kan man aldrig förstå

Det här är en sång till barnet jag var


Sara Dawn Finder - Tårar blir till guld

Viss musik bara fastnar. Somliga låtar kan jag lyssna på om och om igen. Det här är en sådan låt. Musik, vad vore jag utan musiken? Den finns där som tröst, som pepp, att gråta till, bli lycklig av. Tacksam.

Likes

Comments

Jag är inte typen som tror att bråk eller osämja nödvändigtvis sabbar och förstör, varken när det gäller en partner, en familjemedlem eller en vän. Ibland kan det vara bra att rensa luften lite, det behöver i alla fall inte nödvändigtvis vara dåligt. Många gånger tycker jag att det gör att jag och den berörda personen har kommit varandra ett steg närmare. Det om något är värt att känna tacksamhet inför. Dock vill jag inte hävda att det är den enda vägen att gå, jag tror inte att det är det enda sättet att komma någon annan närmare. Att två, eller flera, personer tycker olika ibland ser jag som något fullständigt naturligt! Och då kan det helt enkelt smälla ibland (ja, givetvis inte fysiskt, men bildligt talat - smälla gällande uppfattningar, tankar eker vad det nu kan vara). Att känna en annan människa, leva med en annan människa eller ha en annan människa - familjemedlem eller vän - i sin närhet tror jag är ett livslångt lärande. Den dagen vi slutar vara nyfikna på varandra, slutar intressera oss, den dagen slocknar relationen.

Ta hand om varandra <3

Likes

Comments

Kom inte hit om du vill bli buren,

Du ser väl att jag är tung nog som det är

Jag är en sån som gärna vill bestämma

Förr fick jag aldrig det

Jag aldrig vågat göra som dom säger
Ändå har jag frågat om en råd
Som att inte trivas i staden som man bor i
Men ändå aldrig ta sig därifrån

Det kan gå dagar utan samtal
Vanan att säga nej har suttit kvar
Jag kan drömma om att träffa nya vänner
För att jag inte tagit hand om dom jag har
Och jag vet att jag kan fastna i en feber
Du har kallat den för hänsynslös och kall
Där allting som jag inte borde säga
Blir sagt iallafall

Det är här mitt liv
Det här är mitt jobb
Det här är min tid
Och mina val som jag har valt dom
Du behöver inte förstå
Men det här är sättet som jag gör det på
Men det är upp till
Om du vill vara med mig

Jag såg sitta bland publiken
Du hade hamnat i stolen bredvid hans
När jag hade min bästa tid i livet
Kände du, att du inte fanns
Om du skulle bli kär i någonannan
Så skulle jag låta dig gå
För på nått sätt som jag inte kan förklara
Så skulle jag förstå

Det är här mitt liv
Det här är mitt jobb
Det här är min tid
Och mina val som jag har valt dom
Du behöver inte förstå
Men det här är sättet som jag gör det på
Men det är upp till
Om du vill vara med mig

Jag har aldrig haft nån lust att lämna ut dig
Du får se det som en liten del av allt jag är
Snälla be mig aldrig att välja
För då väljer jag det här

Det är här mitt liv
Det här är mitt jobb
Det här är min tid
Och mina val som jag har valt dom
Du behöver inte förstå
Men det här är sättet som jag gör det på
Men det är upp till

Det är här mitt liv
Det här är mitt jobb
Det här är min tid
Och mina val som jag har valt dom
Du behöver inte förstå
Men det här är sättet som jag gör det på
Men det är upp till
Om du vill vara med mig

Melissa Horn - Om du vill vara med mig


Det är alltid befriande när någon annan sätter ord på mina känslor. Tacksam.


Likes

Comments

Hur många chanser är det egentligen värt att ge sitt förhållande? Hur många punkter är det värt att kompromissa på? Hur olika är det egentligen rimligt att parterna tycker? Hur mycket är det värt att tulla på sina egna värderingar, tankar och känslor? Hur lång tid ska det behöva gå innan förändringar sker? Vad händer om jag tar steget och sen ångrar mig? Tänk om jag ångrar mig? Tänk om det helt enkelt blir jättebra? Det kanske blir mycket bättre? Jag kanske kommer känna mig mycket mer fri? Tänk om mitt mående har berott på det här? Men tänk om det inte alls har med varandra att göra? Jag vet att jag kommer att sakna min partner, men hur mycket och hur länge? Tänk om vi just nu båda hindrar varandra från att blomma, växa och frodas?

Det enda jag känner att jag vara tacksam för i de här tankarna är att jag faktiskt tänker dem, reflekterar och prövar.

Likes

Comments