Har haft några riktigt tuffa dagar där jag känt mig trött, sliten och riktigt sugen på vin. Glad att jag äter antabus för annars hade jag garanterat druckit dessa dagar.

Kom upp till mina föräldrar igår där vi ska fira midsommar. Tänker tillbaka på de senaste midsomrarna och inser att jag varit för full nästan varje gång sen jag började dricka. Trots att firandet varit hemma hos föräldrarna utan att det varit fest. Mina syskon har åkt i väg på galej men jag har varit hemma och känt mig ensam och därför druckit mer än planerat. Ensam och ångestfylld har jag känt på midsomrarna. I år blir det givetvis nyktert och jag hoppas jag slipper känna mig ensam, jag har ju min alldeles egna lilla familj nu dessutom. Min älskade fästman och min underbara lilla unge.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har jag snart varit nykter i två veckor och det känns bättre för varje dag men ibland kan jag känna en djup sorg över att aldrig mer få dricka. Aldrig mer ha det där första glaset att se fram emot till fredagskvällen, aldrig mer dricka rosé på en uteservering i början av sommaren, aldrig mer känna värmen från ett glas rödvin sprida sig i kroppen en kall vinterkväll, aldrig mer bli extra kär och pirrig efter ett glas, aldrig mer bli extra av allt. Dessa stunder som egentligen bara är en illusion av verkligheten för verkligheten med alkohol är för mig allt annat än det där rosenskimrande som jag i så många år målat upp. Mitt förnuftiga jag vet att det är så men ändå får jag ibland brottas med sorgen om att mitt förhållande med alkoholen är över, det destruktiva och skadliga förhållandet på övertid är äntligen över.

Likes

Comments

Dagen har rullat på utan större motstånd. Jag var hos min terapeut på beroendemottagningen jag går hos imorse. Tog min antabus och pratade i en dryg timme, hon kommer alltid med så många bra tankar och jag känner mig säkrare mitt beslut om total avhållsamhet från alkohol efter ett samtal med henne.

Just nu känner jag mig ganska lugn. Sonen ligger och sover på sin pappas bröst efter att ha ätit och jag donar med middag till oss. Jag är nykter en fredag kväll och rätt nöjd med det. Det ÄR mysigt att gå och plocka i köket utan ett glas vin, jag måste bara inse det och uppskatta det. Ett glas vin var det ju förresten många år sen, när jag har druckit har det naturligtvis börjat med ett glas men mer ofta än sällan har det slutat med att det där mysiga glaset blivit en hel flaska. Och mys har utbytts mot misär.

Nej, nu ska jag njuta av en nykter kväll men min lilla familj och uppskatta det riktiga myset, inte det inbillade icke-existerande vinmyset.

Likes

Comments

Nu har jag tränat första gympasset på över ett år! Det gick faktiskt över förväntan även om jag är sjukt mycket svagare än förut. Och det var både skönt och lite roligt, ser fram emot att fortsätta.

Jag är så nöjd över att jag tog mig i väg fast att jag var allt annat än sugen. Nu har jag förutsättningar för att göra den här dagen bra.

Likes

Comments

Steg upp redan klockan 4 imorse, lite för tidigt till och med för mig som är morgonpigg, men barnet vaknade då och jag kunde inte få honom att somna om.

Om jag inte hade ätit antabus nu hade det varit en högriskdag idag. Precis som igår kväll känner jag mig nämligen tom, ensam och låg och med för lite sömn brukar jag i vanliga fall trilla dit men nu kan jag inte dricka. Tyvärr, känner jag just nu. Vore då skönt att bara få dämpa alla negativa känslor för en stund.

Jag hoppas att mitt mående förbättras under dagen. Bara sambon vaknar ska jag gå till gymmet även om jag verkligen inte känner för det men jag VET att jag mår bra av att träna. Därför ska jag göra det.

Likes

Comments

Kom hem igår eftermiddag. Borta bra, hemma alltid bäst, speciellt nu. Pappa drack på söndagen med men jag blev inte förvånad. Blir bara besviken och ledsen. Tycker det är hänsynslöst och egoistiskt.

Idag har jag haft en okej dag men nu på kvällen efter för mycket godis och en sovande bebis och sambo känner jag mig mest tom och ensam. Den här jäkla tomheten som jag försökt dricka bort så många gånger, ensamheten som jag försökt dränka i vin som om det skulle hjälpa. Mitt liv känna tråkigt just ikväll men jag ska gå och sova så känns det förhoppningsvis bättre imorgon bitti.

Likes

Comments

Åkte upp till mina föräldrar igår hela familjen. Mamma hade sagt att ingen skulle dricka i helgen. När vi står och fixar med middagen, vad händer? Jo, pappa tappar upp ett vinglas till sig medan vi andra dricker varsin alkoholfri fläderdrink. Besvikelsen! Ja, jag blev riktigt besviken för att han inte kan hålla sig EN helg när hans alkoholberoende dotter är på besök. Att få dricka är för viktigt.

Dag 3 idag. Vaknar upp efter en hel natts sömn eftersom mamma tagit hand om bebisen. Så fantastiskt! Tyvärr har jag dragit på mig mjölkstockning och känner mig väl inte helt hundra men det är sköna är att jag inte kommer dricka. Jag börjar mer och mer acceptera att jag aldrig mer kommer, vilket är så skönt! Kampen för att kunna dricka "normalt" är över.

Likes

Comments

Så! Nu är vi igång med antabus! Tog med mig barnet (för att pappan jobbade och jag saknade barnvakt) till beroendemottagningen jag går på för att träffa läkare och starta upp medicineringen.

Känsla: SKÖNT! Nu kan jag inte dricka längre och jag behöver inte ens tänka på alkohol. Kommer jag säkert göra ändå, men jag behöver inte fundera på att dricka. Bra!!

Nu är jag sjukt trött. Om det beror urladdningen med att börja ett nytt kapitel i livet eller på antabusen vet jag inte men det är skitsamma och rätt bra. Kommer ju knappast behöva vara orolig över att inte kunna somna ikväll. I och för sig behöver man aldrig vara rädd för att inte kunna somna om kvällarna som småbarnsmorsa 😴

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg. Jag ska börja med att presentera mig själv trots att jag till en början (kanske för alltid) kommer att vara anonym:

I alla fall. Jag är en 28-årig småbarnsmamma som bor i en mellanstor stad tillsammans med min sambo och min 5 månaders gamla son. Jag är utbildad civilekonom som just nu är föräldraledig, jag gillar att träna, att läsa böcker och att umgås med min familj. Så långt låter väl alltid ganska normalt? Ja, jag är ganska normal till ytan men sen har jag haft vissa "svårigheter" de två senaste decennierna. Förutom ätstörningar och tvångstankar och träningsnarkomani har jag de senaste åren tampats med en alkoholproblematik som ställt till både ett och annat och det är just alkoholen som den här bloggen kommer handla om.

I morgon börjar nämligen mitt nya liv. I morgon börjar jag nämligen äta antabus, vilket kommer innebära att jag inte ska dricka en droppe alkohol. Inte en droppe alkohol mer i mitt liv, för jag och alkohol går inte ihop överhuvudtaget.

Fortsättning följer.

Likes

Comments