Jag råkade av misstag fixa ihopen gryta som smakar precis som min gamla favorit fisk. Konsistensen är väl lite som en fiskgratäng trots det inte är det.

Recept 3-4 pers:
1 påse oumph the chunk
2 tsk paprika pulver
2 tsk grillkrydda
3 dl naturell sojayoghurt
3 stora matskedar ajvar hot
1 tsk salt
2.5 dl röda linser
7.5 dl vatten
2 msk olja att steka i
2 tsk citronpeppar
valfritt sojabönor

Börja med att koka linserna i vattnet. Koka tills de blivit en gröt/ potatismos liknande. Stek under tiden oumphen i olja med grillkryddan och paprikapulvert. Rör ihop sojayoghurten och ajvarn med salt, citronpepparn och sojabönor fall det önskas. När linserna blivit i rätt konsistens så blandar du ihop alltid till en röra. Servera med grönsaker.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gjorde en såå otroligt god curry röra med oumph idag. Jag åt den tillsammans med ugns rostade/kokta morötter och en sallad. Tyvärr blev bilden väldigt skev i hasten.

Recept 4 pers:
1 rött äpple
1 påse oumph the chunk
1 knippe gräslök (purjolök funkar också)
2 msk curry
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
4-5 dl sojayoghurt

Tillaga oumphen genom att antingen steka den eller köra den i ugnen. Blanda sojayoghurten med kryddorna. Klipp och pressa löken och skär äpplet. Rör ner i sojayoghurten. Låt oumphen svalna och blanda sedan i den i röran. Ät på bakad potatis eller ugns rostade rotfrukter.

Likes

Comments

Jag var otroligt sugen på ugnsrostade rotfrukter idag. Vi hade snålt med potatis hemma men lyckades ändå få ihop en komplett mål tid. Ville egentligen ha rostade rödbetor till men vart osäker på om de vi hade i kylen möjligtvis passerat sitt "bäst-före-datum". Vilken tur att jag hade rödbetsfalafel i frysen.

Recept 1 portion:
2 potatisar
2 små/ medelstora morötter
1 tsk olivolja
1/4 tsk flingsalt
1/2 tsk örtagårdskrydda (eller valfria blandade torkade örter)
1 krm peppar

[Falafel (hälsanskök använde jag, hade inga blötlagada kikärtor)
Ärtpuckar (findus)

4 champinjoner
1 vitlöksklyfta]

Starta ugnen på 200°C
Skala morötterna. Dela de och potatisen i klyftor/stavar.

Lägg rotfrukterna i en ugnsfastform eller plåt.

Häll på olja. Blanda runt. Krydda nu med salt, peppar och örter. Bland igen. In i ugnen i 20-30 min. Rör runt emellanåt.

Jag valde att servera mad falafel, ärtpuckar, sallad  och vitlökssteka champinjoner. Man kan ju servera men oändligt många olika saker eller bara äta det som det är med någon god sås.

Likes

Comments

Otroligt snabb och fantastiskt god middag med tofu blev det idag. Denna rätt blev söt/stark och helt underbar. Jag älskar tofu både dess möjligheter att göra saker, smaka och konsistens. Det är snabb tillagat och mega gott.

Recept 1 portion:
1/2 paket fast tofu
2 msk mango chutney
2 msk mangosås (santa maria)
3/4 dl chilisås (jag hade felix)
1 tsk vitlökspulver
olja till stekning
ris

Börja med att koka riset enligt anvisningarna. Tärna tofun i valfri storlek Under tiden riset kokar så blandar du ihop resterande ingredienser. Bland runt tofun i såsen. Heta upp oljan i en stekpanna. Häll ner tofun. Stek på medelvärme tills riset är färdigt. Servera med sallad. Jag kryddade med lite salt efteråt också.

Likes

Comments

En perfekt middag för de som egentligen inte gillae grönsaker. Sjukt god lasagne ladda med massa gottigt.

Recept:
4 lasagneplattor
1/4 gullök
1 lite morot
1/4 gul paprika
3 champinjoner
1/4 zucchini
1 burk krossade tomater
1 tsk oregano
1/2 tsk basilika
1 tsk socker
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/4 tsk timjan
2 msk mjölkfritt smör
2 dl växtmjölk
1 msk vetjöl
1 msk bjäst (kan ersättas med ost)
Ost till topping (jag använde violife smoked)

Sätt ugnen på 200°C. Riv morot och hacka grönsakerna i valfri storlek. Fräs alla grönsaker i häften av smöret. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och kryddorna.

Värm upp andra hälften av smöret. Fräs vetemjölet och häll i växtmjölken. Vispa ordentligt. Vispa ner salt och peppat efter smak tillsammans med bjästen.

Smörj en ugnsform med lite smör. Börja med ostsåsen, sedan lasangeplattor och tomat röran. Fortsätt varava plattorna och tomatröran. Avsluta med ostsåsen och ost. Servera med sallad och ketchup 

Likes

Comments

Ett otroligt bra och roligt sätt att pigga upp frukosten på är att slänga i lite bär. Det blir en god smak men framförallt en härlig färg.

Recept 1 portion:

1 1/2 dl vatten
1 dl frysta blåbär (färska funkar också men blir inte lika bra färg tycker jag)
1 dl havregryn
1 krm salt
1/2 tsk vaniljsocker
(sötning)

Koka upp vattnet och bären. Häll i havregrynen. Rör runt och mosa blåbären. Låt koka under omrörning tills det blivit en fast gröt. Servera med valfri växtmjölk och sötning.

Likes

Comments

Bak

Oh my godness, så otroligt goda dessa maränger blir. Helt veganska såklart. Det känns lite klibbigare än vanligt när man tar på de men smakar precis som vanliga gjorda av ägg.

Recept:
1 burk kikärtsspad (ca 1 1/2 dl)
1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
(grönkaramell färg, akta er för rosa innehåller nästan alltid löss)

Starta ugnen på 100°C
Vispa upp spadet till ett skum. Enklast i metallbunke. Tillsätt sedan lite av de torra ingredienserna åt gången. Spritsa sedan ut maränger på en plåt med bakplåtspapper.
In i ugnen 1,5 timme. Stäng av värmen och låt stå ytterligare 2 timmar. Ät med glass eller bara som de är.

Likes

Comments

Nicecream eller bananglass som det egentligen är kan vara den enklaste glassen som finns. Den innehåller inget socker, mejeriprodukter utan bara 100% frukt. Det bästa kan också bara att man kan variera den så mycket. Till min frukost valde jag att smaksätt med jordgubbar och mango. Jag har alltid olika frön som strössel. Även på vanlig glass faktiskt 😂

Recept 1 portion:
1 fryst banan
3 färska jordgubbar
1/2 dl fryst mango

Kör allt i en mixer, tills fått en slät glassig konsistens. Toppa med nötter eller frön.
Vill man ha den lite extra söt kan man ta i lite agavesirap också!

Likes

Comments

Både jag och syrran var sugna på pasta med någon typ av svampsås. Vi ville ha en riktigt krämig sådan. Så fick det blir.

2 portioner:
1 burk hela champinjoner
1 paket imat
2 dl vatten
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk dijonsenap
smör
salt
peppar
cayennepeppar (valfritt)
Hackad persilja

stek löken och champinjonerna till de fått lite färg i smör. I med vitlöken, fräs lite. Hälls över imat, vatten och senapen. Krydda efter smak med salt och peppar. När det är lite rinnigare konsistens än en stuvning  tillsätt hackat persilja

Likes

Comments

OMG! Den absolut godaste sushin någonsin. Dessutom raw. Det var så otroligt gott med sushi till middag. Varit sugen på det sjukt länge. Det är väldigt enkelt att göra, förstår varför jag inte gjort detta förr. Har ni provat äpple i sushi någon gång? Jag dör så gott. Fick det ute en gång och är helt såld för det nu. Pepparroten bidrar till wasabismaken. Jag tycker att det smakar precis likadant faktiskt.

Jag gjorde 2 rullar!
2 nori ark
1 avokado
1/2 äpple
1 stor näve spenat
1 stor näve strimlad rödkål
1 stor näce vitkål
2 cosmopolitan sallads blad
2 cm pepparrot

Lägg kål, spenat och sallad på noriarket. Skär äpplet i klyftor och avokadon på längden. Placera ovanpå salladsmixen. Riv över pepparrot. Rulla ihop. Pensla 2 cm i slutet av rullen med vatten så att rullen håller ihop. Servera i skurna bitar eller ät som sushiroll!

Likes

Comments