Då var det igen dags för ett inlägg, inte för att jag saknar att blogga utan för att min fru sover, i ett tåg, när vi är på tumisresa. Jag känner mig i alla fall som ett roligt resesällskap och jag hade gärna rest med mig själv, det tycker min fru också.

Vad vill jag berätta då? Egentligen ingenting, jag har bara tråkigt och fantasin räcker inte längre till att fantisera om en proffskarriär i Liverpool FC, dessutom är jag lite halv prytto eftersom tåget till allas förvåning är typ en halvtimme försenat. Förut var det mysigt att vänta på tåg, nu vill jag bara hem till Liv som antagligen har lärt sig gå pch prata under tiden vi har väntat på tåget.

Familjelivet går annars bra, Liv tycks veta skillnad på mor och far och resten av världens befolkning, det betyder alltså att hon har blivit lite mamis och papis. Fast egentligen är det lite kul också, att man är bäst. Det är bra för självförtroendet.

Ha det bra! Inga djupa dalar eller höga berg i detta inlägg. Bara tidsfördriv.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Folk har undrat vart min bloggiver lämnat, den for tydligen med vårfloden. Nu tänkte jag i alla fall bjuda alla mina läsare på en saftig, äkta berättelse om min dag som fiskare.

Som pappa vill man ju vara den där coola farsan som kan allt. Så jag har smått börjat tänka att jag vill kunna vissa saker så att jag kan göra dem med Liv sen, om hon vill. Nåja, sagt och gjort, jag skaffade mig ett kastspö, läste lite på nätet om hur man tar i en fisk (jag har fiskfobi) och sedan slängde jag ut min űberslant från prisma. Napp på första kastet, adrenalinet pumpade, min första abborre sedan jag var 11 år. Jag vevade in och funderade på hur jag skulle ta i den "blötlägg din hand och ta i den som en smekning men stadigt uppifrån och ner". Jag smålog och kände mig riktigt som en fiskare. "Rackan en gäddo", Den näst största gäddan jag sett live hängde på kroken, mitt leende försvann och jag kände paniken komma, tårarna trängde fram och jag ville bara slänge spöt och låta gäddan fara iväg med hela ski*en.

Som tur var så var Janinas moster med sina barn vid villan, och dr hjälpte mig att ta loss gäddan. Jag spelade halvcool och frågade om dom vågar ta bort gäddan, vilket de vågade. Chill, tack!

Nästa gång jag fiskar tar jag bort kroken. Eller så ser jag till att Liv inte vill fiska, någonsin. Nåja nu far jag till Lappo och inkasserar tre poäng med bästa EIK.

Ha det gott så hörs vi kanske igen.

Ps. jag hann inte läsa igenom texten så jag ber om ursäkt för eventuella stavfel.

Likes

Comments

Som alla coola killar sitter man längst bak i bussen och chillar. Påväg hem från korsnäs efter en snöplig 2-1 förlust. Serien har ju inte börjat på bästa vis, en poäng efter tre matcher är ju inte bra, speciellt med tanke på att vi egentligen är så mycket bättre än motståndarna ;)


Nåja, forboll är ju bara en bagatell. Förut tjurade jag i flera timmar efter en förlust, nu räcker det med en god burgare efteråt så är humöret på topp. Det är som Cirre brukar säga, hellre förlorar jag med Esse än vinner med någon annan.


Annars så kan jag väl meddela att familjelivet flyter på. Liv är typ världens smartaste fyra månadersbarn och jag är stolt, hon kan t.ex. smacka med munnen. Sjukt smart, troligtvis brås hon på pappa. Jag försöker lära henne att göra knäböj och snart sitter de. Snart kan hon börja med crossfit.


Tack för denna gång. Kanska det dröjjer lika länge till nästa inlägg, vi får se. Jag kan avsluta med en vits, en sjukt bra, men den kommer på essedialekt. Förlåt alla rikssvenskar men den fungerar bara på essedialekt. håll yill godo:


He va två tomat som va ut å ga, tå möt di en banan. "hej!" sa den ena tomaten. "Vem var det där?" undrade den andre, "äh, ba nan".. haha.

Bra bussbild #kvalitet #nofilter

Likes

Comments

Våren är härlig, snön smälter, gräset kommer fram. Speciellt för en fotbollsspelare utan teknik så är ju våren den bästa, planerna är i dåligt skick och den som är bäst på att glidtackla dominerar. Jag är som min far, en sommarmänniska som bra kunde ha sommar året runt, så våren ger mig ju alltid känslan av att allt kommer bli bra, eländet går mot sitt slut.

Så har jag känt ända tills nu, när man jobbar i skolan i de lägre årskurserna så inser man ju att det inte är det mest självklara att låta vattenpölen vara. Eller att det lönar sig att ha torra strumpor även under andra lektionen. Man försöker smidigt förklara vikten av yttrabyxor, som skydd mot lera och smuts, "kom igen, det är sommar snart, bara dagis och förskolan har yttrabyxor!" Inte är det alltid så lätt med vår eller att försöka förklara hur viktigt det är att vara torr om fötterna, "de torkar ju på batteriet under lektionen", ja-a, nästan.

Igår hade vi match mot alltför dåligt motstånd, Cirre gjorde fyra mål så det säger ju en hel del om matchen. Motståndet var typ av PEFF-kalibern.

Jag hade tänkt göra som alla stora bloggare och sätta upp en bröllopsselfie, men jag glömde bort det. Men jag liknade mig själv på bröllopet.

Den här bilden är väl det närmaste jag kommer, enda bröllopsbilden jag har på datorn. Oturligt nog är det från när vi lekte med paint, men visst, håll till godo. Jag tror att vi ler.

Likes

Comments

Hej hej, hemskt mycket hej. Ett tag sedan senast, det har sina naturliga orsaker, dels har vi flyttat, handlat bil och allt vad det innebär, dels så har jag helt enkelt glömt bort att blogga.

Nu sover Liv, och frugan sitter och ska bli sminkad, för vi ska på bröllop (läs: äta fruktansvärt mycket tårta). Morbror Leif gifter sig och då vankas det bröllop, som det ofta blir när någon gifter sig. Enligt rykten är det ett väldans stort bröllop, så man får antagligen råka en massa folk, det är ju kul det också. Det här blir nog en bra dag. Liv ville inte komma med så hon far och hänga med mommo och moffa så länge.

Annars kan jag väl berätta att livet flyter på, alla tavlor är uppe, alla byråer (nästan) på rätt plats osv. Träningen flyter på i skolådan vid Jeppis, det är väldigt trevligt där, så skönt att "crossfitta" på dialekt.

Nu ska jag börja ställa mig, som bloggare kan jag ju meddela att min outfit är den som den brukar vara på bröllop, kostym och svarta strumpor.

Ha det bra och gör någon glad!

Likes

Comments

Städdag idag. Folk säger att det inte är någon skillnad på kvinnor och män. MEN när jag bodde med Filip så städade vi tre gånger på ett skolår, och vi mådde bra. Nu när jag bor med en och en halv kvinna så är det ju städdag jämt, och inte nog med det, det räcker tydligen inte med att dammsuga och skura golvet, nej det ska plockas upp, det ska möbleras om, blommorna skall friseras etc.

Det kan nog i och för sig vara att min fru är beroende av städning och att Filip var bra, ibland saknar jag att bo med Filip, men förövrigt trivs jag alldeles ypperligt med Janina. Och snart kan ju Liv hjälpa till, eller egentligen hjälper hon redan för jag brukar kontrollera med jämna mellanrum att hon sover, inte för att missa städningen utan för att det är viktigt att man tittar så att de sover skönt.

Men jag tycker att de som vill städa ska städa. Men man ska inte tvinga andra, så gjorde Filip, Filip var smart, var som Filip.

Sådan feelis utan Filip idag.

Likes

Comments

Som den världsvana bloggare jag är skriver jag ju otaliga statusuppdateringar, så jag minns inte vilken i ordningen den här är. Men vi kör den vanliga klassikern, så ni får ett grepp om mitt liv, igen, det jag vet att ni suktar efter.

Innan jag börjar med den så undrar ni säkert hur det går med vm-kvalet i crossfit, och det går ju inte alls bra kan jag säga. Förra workouten som vi skulle göra började med 55 marklyft på 102 kilo, och jag är ju klen så det tog alltför länge, så min målsättning att bli top 50 i Finland rök all världens väg, fast den målsättningen for nog redan den andra veckan när jag var sjuk. För tillfället ligger jag 94:a i FInland och det är jag inte nöjd med. Men man får säga som mr Gädda vid gymmet, "jär har vi svart på vitt, man ir int na betär än sådee, träna mejr!". Men marklyften dödade min själ tänkte jag skriva men mina baklår är så sjuka att man överväger om man alls är bajsnödig eller om man kan hålla sig i några dagar. Borde skaffa en simring att sätta som stötdämpare på byttan, Liv börjar väl ändå snart använda den.

Nu kommer då den utlovade statusen.

Mår: Alldeles utmärkt, tackar som frågar.

Kul: Att jobba som lärare, trivs riktigt bra med tvåorna, man får höra ett som annat. Borde få veta på fredag om jag får förlängt mitt vikariat eller om hen som har tjänsten kommer tillbaka. Håller tummarna för att hen är frisk, men samtidigt trivs jag på hens jobb. Den enes död den andres bröd kan man lite säga.

Frugan: Vaknade precis upp ur sin skönhetssömn, hon är ju skön min fru.

Liv: Sover ute i vagnen, jag har börjat sjunga för henne, någon i huset påstår att jag förstör hennes gehör eller vad det heter. Jag anser att det är texten som är det viktiga, melodin i en sång är väl inte så viktig? Igår när jag nattade henne sjöng jag gud som haver till melodin av en annan sång, minns inte vilken, men hon somnade så det var antagligen alldeles ljuvligt att lyssna till. #sångfågeln2017

Borde: Få iskick mina baklår, börjar ju bli jobbigt i längden...

Ska: Äta köttfärslimpa, fruktansvärt gott! Kanske det bästa man kan åstadkomma med maletkött.

Är: Fattig, eleverna blev helt förbluffade när jag sa att jag har en KIA. De frågade varför jag inte har en mercedes, jag svarade att jag inte har råd. "VA?! är du SÅ fattig?" jep...

Borde 2: Tydligen bli samarbetspartner med mercedes, så mercedes vd:n jag kan göra ett inlägg om er bil om jag får den.

Orken: Tog slut, hejdå.

Istället för crossfitproffs eller fotbollsproffs så tycker ju Liv att jag är världens bästa pappa. Pappaproffs, det är ju ändå en drömkarriär!

Likes

Comments

Jag har jobbat nu när jag missade praktiken, och det är ju kul. Jag är vikarie i en lågstadieskola och har årskurs två. Det går riktigt bra, bortsett från att de anser mig vara en pojke, jag försökte stå på mig och förklarade otaliga gånger att jag visst inte är någon pojke. Slutet av konversationen såg ungefär ut såhär...

Eleverna: Det är du visst! Du har kort hår och skägg!
Jag: Betyder det att jag är en pojke?
E: Ja, åså heter du Matts, det är ett pojk namn!
J: Men jag lovar att jag inte är en pojke!
E: Vad är du då? en hund?
J: Nej, jag är en man..
E: HAhahahhahah, för att vara en man måste man vara över 40!!
J: Vad tror ni att jag är då?
E: 35.

Tack för det!

Annars så fortsätter jag min vandring mot crossfit EM, det går ju sådär. Men det var ju den arma förkylningens fel. Ljumsken är paj, inte som en blåbärspaj utan trasig (KUL skämt). Liv har ramlat i golvet, men hon har samma hjärninnehåll som farsan, så det höll.

Idag, börjar vandringen mot sandsund, nytt bord och nya stolar... suck*. Jag bloggar så sällan nu för tiden så jag vet ju inte ens vad jag ska skriva om. Nåja det kommer kanske.


Jag vill bara avsluta så att det inte lämnar oklart: Jag är en man!

Likes

Comments

Japp, jag har haft sjukledigt från bloggen för jag har haft manflue, den ordentliga varianten. Jag tror att det var nära döden, sådan förkylning har jag haft, jag har inte ens kunnat träna. Såheså, men jag ser ut att överleva, faran verkar vara över och jag har bara lite snor som rinner nuförtiden, men det går ju att torka upp.

Sedan senast kan jag ju meddela att jag gjorde den där crossfit vm grejjen på halvfart med 112 färdigt inknappat i telefonen så det resultatet var inget att hänga i julgranen, och det som "pärttar" mest är att man vet att i friskt tillstånd så hade man kunnat prestera mycket bättre, så jag skyller årets uteblivna vm äventyr på manflue volym 2.

Nu ska jag då för första gången denhär veckan och träna, men inte till boxen i vasa (ni minns dendär skolådan jag berättade om) utan till boxen i Jeppis, en liten mindre skolåda, men fungerar lika bra, och folket där verkar helt super, fö di talar ju dialekt å int finsk! Och där kommer jag att börja träna på heltid från och med April för vi flyttar till sandsund, fel by(?) men i rätt kommun. Tiden får avgöra om vi kommer att stanna som sandsundbor resten av livet eller om vi flyttar efter två veckor.

Det blir nice! Ser framemot att bo hemhemma efter några år i storstaden vasa.

Nu tar jag helg, och återkommer någon annan dag, Liv hälsar alla sina fans att hon mår bra och har varit på fotoshoot till Micheala Fagerudd. Jättefina bilder, jag kanske lägger upp någon på bloggen sen när vi får slutversionen. Om ni funderar hur hon ser ut så borde det finnas på Michaelas instagram konto, jag är inte säker, för jag har inte instagram ;)

Tack för idag och gör någon glad!

Likes

Comments

Jag förstår att ni inte kan vänta på statusuppdateringen så här kommer den:

Mår: Så sjollans bra! Liv sover som en normal människa och har helt slutat att intressera sig för NHL nätter med pappa, förövrigt tycker jag hockey är tråkigt att titta på men med en klarvaken bebis så går det väl... men hellre sover jag, vilket också Liv konstaterat, i vårt hus kollar vi fotboll och crossfit. Punkt.

Frugan: Mår också bra, har börjat med mammajumppa, ganska kul tycker jag och Liv, vi är hejjarklack. Vi kör busvisslingar och sånt. Kul tycker Liv.

Liv: Är ju som jag skrev i förra inlägger smart, hon skrattar åt det mesta till och med bananskämtet skrattade hon åt igår, tänk att hon förstod skämtet, det krävs mycket till det. Om jag minns ska ja skriva det skämtet någon annan gång.

Idag: Var vi och titta på tränings-bh åt Liv till stadium, de hade inga som passade så vi köpte ett innebandymål åt brorsan istöllet.

Nöjd: Över betjäningen i alla butiker i vasa, för tillfället ler de flesta när man frågar något. Antagligen bara för att man har med en barnvagn, som vi har kört överallt med, Liv börjar bli riktigt bra på offroadbarnvagnskörning.

Ska: På läkarkontroll, antagligen kommer den smarta läkaren bli sur för att Liv är smartare än henne. Hon brås på pappa.

Vill: Ha ett bra hemmagym, typ som Matthew Fraser har. Borde kanske ansöka om högre studiepenning?

Har: Ont i ljumsken, men det är en världslig sak i open tider.

Åt igår: Hemmagjord pizza, gott.

Konstaterar: Att det spårar ur när man börjar skriva om gårdagens mat.

Säger: Hejdå! Ta hand om varandra och andra!

Likes

Comments