"Hallå världen, säg vad som står på, jag tror jag drömt och svävar i det blå, hon var så vacker och gör mig galen.." - JImmy Jansson, melodifestivalen någongång på 2000-talet. Varför skriver jag detta? ingen aning, det bara poppade upp. Vad ska jag annars skriva? Jag är ju inte så bra på det här med att blogga, det glöms bort. Därför skrev jag det som kom och det var JImmys dänga från någongång.

Varför har jag inte skrivit? ingen aning, varför äter inte alla hälsosamt? Det bara blir. Igen har jag prioriterat annat för bloggen, som typ familj, studier och annat oväsentligt, typiskt mig.

Nåja, nytt år nya möjligheter, kanske det går bättre att blogga år 2018? Men knappast, det är i alla fall roligt att skriva när man väl gör det. Man kan liksom bara skriva en massa onödigt och ändå känns det som om man gör något viktigt. Det är som när man studerar, så länge boken eller artikeln du ska läsa är uppslagen så gör du något oavsett om du egentligen instagrammar.

Nå, som alla bloggare så ska jag berätta om mina nyårslöften.

Jag har inga. Eller jo, jag ska göra över tio mål igen under fotbollssäsongen. Hallå, det blev bara åtta förra säsongen, som anfallare? "Kom å vejv" som nar sku säg.

Året som gick, vad hände? Inget speciellt, små bagateller. Blev pappa. Flyttade från vasa till sandsund. Haft det fruktansvärt trevligt med min fru. Tränat lite mera än tidigare år. Tränat väldigt lite fotboll jämfört med tidigare år.

Året som kommer: Ska fortsätta vara pappa. Ska fortsätta bo i sandsund. Ska ha det fruktansvärt trevligt med min fru. Träna mycket mera crossfit än tidigare år. Träna lite mera fotboll än förra året. Samt att jag kanske ska blogga lite nu som då, men jag lovar inget.

Annars till de som undrar över min dotters crossfitutveckling så kan jag meddela att hon gör stadiga framsteg. Hon gör "prowler pushar" med lära gå vagnen och knäböjer vid soffkanten. Olika sorters statiska hållningar kör hon också för bålstyrkan. Snart introduceras olympiska lyften, hon ska bara klara av att stå längre än fem sekunder innan vi börjar träna, för det är ungefär så länge ett lyft räcker.

Gott nytt år! Kanske vi hör under 2018 om inte så ha ett gott liv!

Så skön <3

Liv Mattsdottír, Crossfit Games athlete (Crossfit Jeppis)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ojdå, har visst glömt bort att blogga. hmm, livet har varit ivägen igen. Jag har varit väldigt mycket i vasa och på vägen med min "broder in crime" Joni aka billuffaren. Vi sitter mest i bilen och klr mellan vasa och sandsund. Däremellan är jag med Frugan aka mest hemma med vår dotter när pappa är borta, och Liv aka liten som blir stor. Så det om det.

När man kommer hem halv sex på kvällen så vill man ofta se de som är här hemma, de tycks dock inte tycka det samma. Janina skulle fara och laga Liv att sova nu på förmiddagen. "Jag kommer strax", nu tror jag nog Liv har somnat för det är två timmar sedan...

Vad har hänt annars? Liv har på riktigt börjat stå uppefter allt, så snart kan hon börja lyfta vikter, skönt att äntligen få en träningskompis. Undrar om det finns någon åldersgräns på tyngdlyftning? Hon är ju 10 månader, kanske man i alla fall kan börja träna på greppet?

Nåjaa, he om he. Nu ska vi väl äta och sen ska vi träna. Ikväll ska vi på någon konsert, Liv var smart nog att beställa skötare så hon inte behöver komma med. Jag borde också ha en skötare men tydligen är jag för gammal och sofistikerad för att kunna smita undan konserter...

Hade!

Jag kanske minns att blogga nästa vecka.. "MINNI IR BRA MEN ARMA KORT!"

Likes

Comments

Sitter i skolan och har varit fruktansvärt flitig så nu är det paus. Men det finns ju inte så mycket att göra här i skolan, blogga är typ det roligaste. Helgen var bra, i lördags var jag och träna med en svensk. Det var kul, och lite tungt. I söndags bjöd svärmor på tacos. Det var kul, och lite mättande. Jag ska nu faktiskt göra det som jag tänkte göra för länge sedan, jag ska göra en blogglista, då har jag förstått att man googlar på ordet blogglista och sedan ska man svara på de frågor som finns där. Vi får se vad det blir till. Jag har också något fel på händerna så om någon bokstav faller bort så är det händerna ni ska skylla på, inte huvudet. Det är kallt om fingrarna så de är alldeles stela, antagligen överbelastade av den flitiga inledningen på dagen.

Det blev en lista om inredning:

Favoritpryl i hemmet just nu: Har ingen sedan KaffeBettan gick bort.

Här får jag bäst inredningsinspiration: Pass, det är frun som är inspirerad.

Min favoritmöbel: Soffan? Den mindre.

När väcktes mitt intresse för inredning? Kanske den väcks?

Drömköp: En Eleiko skivstång.

Mitt senaste köp i inredningsväg: En lampa.

Bästa inredningsbutik: XXL

Något jag behöver? En skivstång.

Vilken möbel skulle aldrig få stå i mitt hem? Den måste nog frun svara på, jag är allätare.

The big no no enligt mig: Att ha sängen obäddad en hel dag?

Vilken blomma gillar jag mest: Den vi har på vardagsrumsbordet, liknar en fotboll.

Om jag fick köpa precis vad jag ville skulle jag köpa? Ett komplett hemmagym.

Hur ser det ut hemma hos mig? Som min fru vill ha det :)

Vad skulle jag helst vilja rusta upp? Förrådet till ett megagym. Fast det är lite litet, måste köpa upp grannens del först.

Sommarens måsten enligt mig? Ingen snö.

Okej, det där var inte så roligt. Kanske det får vara det där med listor, eller så måste jag vara lite noggrannare när jag väljer. Nåja, nu ska jag iväg på praktik och ha lektion i suomea. Ha det bra!

Likes

Comments

En vanlig syn för Matts Josef, asfalt bara asfalt. Vägen mellan Vasa och Jakobstad är ju inte direkt kul, men som den moderna människa jag är så har jag tagit ner en bloggapp, så de dagar jag sitter på så kan jag blogga! Smart Josef!
Förövrigt kan jag ju meddela att det är dåligt att blogga via telefonen, man trycker fel och jag tycker att man ska blogga på datorn. Nåja, det gör ju i alla fall resan lite kortare.
Vad har jag att komma med idag då? Ingenting egentligen, solen sken och sedan for den ner, det är mörkt och vintern är ju inte direkt rolig. Jag överväger att skida en gång i vinter trots att jag officiellt gått ut med att inte skida mera i mitt liv. Det är endast på grund av crossfit som jag skulle tänka mig att skida, mångsidig träning.
På tal om träning så har jag planerat att springa halvmaraton nästa sommar och möjligtvis seljes minitriathlon. Så jag får börja löpa och cykla. Målet är att kunna springa 10 km under 40 minuter och snatcha 100 kg under samma vecka.
Nåja, hejdå, nu är vi i oravais. Snart hemma.

Ps. Jag kunde inte förhandsgranska hur det ser ut så det kan ju se helt knasigt ut och innehålla stavfel. Men vem bryr sig om det?

Likes

Comments

Jaja, sitter i Vasa och suckar och jobbar med gradun, har inlett min sju veckor långa praktikperiod vid vasa övningsskola idag. Det är med blandade känslor man är på praktik vi övningsskolan, det är lärorikt samtidigt som det känns väldigt konstigt att ha en lektion per dag, det är ju ganska långt ifrån en lärares riktiga arbetsdag, samtidigt känns det ju ganska onödigt att köra tur- retur 200 km för att ha en 45 minuters lektion, men sånt är livet och inget man kan göra något åt fastän man försöker. Jag har förstått att det har varit såhär ända sedan 1970-talet och redan då kritiserades systemet. Nåja, man ser ju ljuset i tunneln, men faktumet kvarstår att pedagogikutbildningen är väldigt opedagogisk, och de lärare som lär ut pedagogik pratar om hur viktigt det är att lyssna medan de själva ibland känns som väggar när man pratar med dem, inga möjligheter till lösningar fastän de finns i hundratal.

Annars så är jag glad, jag kan ju t.ex. fördriva tiden med att blogga istället för att skriva gradun och snart är det kaffepaus. Sedan är det bara att hoppa via biblioteket och se om man hittar något användbart till gradun och sedan är det hem till favvobrudarna som gäller.

De som följer mig på instagram såg ju att jag hade fått en sen inbjudan till Unbroken8000 tävlingen som jag försökte kvala in till, men tyvärr kom inbjudan för sent för att ens hinna tänka att man skulle åka ner till Esbo för att tävla, det grämer ännu för tävlingarna såg väldigt roliga ut med roliga event. Men nästa år kvalar jag in direkt, så då behöver jag inte fundera på det. Roligt är ju i varje fall att ryggen blir bättre hela tiden, nu är den nästan bra, men att lyfta något känns nog avlägset så snatchen får nog vänta lite ännu men man kan ju alltid löpa, fastän det smakar trä.

På tal om att löpa så löper Liv runt på knäna i vår lägenhet med allt som går att använda som stöd, olika lådor, lära gå vagnen, stolar osv. ska testas, nästa steg är väl att hon börjar gå, och då, senast då kan man väl konstatera att bebistiden är förbi. Det är också svårt att natta henne nuförtiden eftersom hon alltid sätter sig upp och sitta eller stiger upp uppefter kanten i sängen, allt förutom ligga går att göra när det är natt. Men det är ju lite charmigt, och jag har så dåligt pokerface, så jag börjar ju skratta åt henne vilket gör att nattningen drar ännu längre ut på tiden, bra pedagog här.

Hejdå nu orkar jag inte mer!

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag ju haft en massa krämpor, ont i armbågen, knät och nu har jag fått gamlingarnas gamlings sjukdom. Jag är ju så pass stolt av mig så jag knappt vågar skriva vad jag har drabbats av. Jag har sedan länge konstaterat att denna sjukdom är för gamlingar eller folk som bara sitter och tittar på serier och äter chips med dipp. Men nu hände det mig, och inte när jag skulle göra någon spektakulär crossfit grej, utan när jag skulle ta av mig strumpan när jag skulle i duschen. RYGGSKOTT! nåmen sjollan Matts Josef 73 år.

Annars är livet nice, frun mår bra och tösen mår bra. På grund av ryggskottet jag fick i onsdags så hade jag vilodag igår och idag har jag varit och simmat, det var länge sen, och flytet som jag hade tidigare om åren fanns inte riktigt längre (här kan ni skratta för det där var en ordvits). Som utbildad simlärare vill man ju gärna känna sig som fisken i vattnet, inte som Åke 73 år med rygskott. Nåja, jag fick ju i alla fall kramp i fingrarna så jag gav väl mitt allt.

Jag ber om ursäkt, jag lovade ju tre inlägg i veckan, förra blev det ju två men jag har en bra orsak till det! Jag har ett liv. Nåja det här är ju första inlägget den här veckan och det är ju ännu lördag och söndag kvar så kanske jag hinner komma upp till tre inlägg denna vecka.

Snart är det idolmys, fast jag kan väl inte sitta i soffan för att jag är för gammal, så jag får väl ligga på golvet och göra ryggskottsövningar.

PS! Efter noggrann forskning så kan jag konstatera att ryggskott kan drabba vem som helst oavsett ålder eller fysisk form, 8/10 får det under sina liv så HAHA om ni skrattar åt mig, er tid kommer snart.... .

Likes

Comments

Nu tror ni säkert att min V8 har klappat och jag funderar på om cylindern månne har fått svamp, nej, inte sådana karaproblem här. Ett problem är att folk tycker jag har för lite bilder i bloggen. Det skulle ju inte vara ett problem, men jag bloggar ju för att jag tycker det är roligt att skriva annars skulle jag väl öppna en fotostudio och ta fina familjebilder och få jättelite pengar för det arbete jag lägger ner på det. Annars så hatar jag att skriva på min telefon och den här bloggportalen (visst heter det så) är mest lämpad för tolefoanvändning så det är ju en hel vetenskap att få in en bild i bloggen via datorn. Så ingen bild idag.

Morgonstund har guld i mun heter det. Liv och farsan tänkte ta morgon tidigt, men plötsligt somnade Liv om, jag gillar morgnar med henne men nog är det skönt att bara sitta och prata med kaffekoppen också, titta ut genom fönstret, fundera när dimman lägger sig, känna sig som 63 år och må gott. Ps. Jag ahr inte det minsta behov att vara pensionär. Jag ska iväg och träna men har varit så pass smart så jag har träningsväska under torskställningen i skrubben i vårt sovrum, så hämtar jag den låter det som om vårt östra grannland skulle bestämma sig för att erövra esse men stöter på motstånd, då är Liv vaken och det blir ingen träning. Så jag sitter här och underhåller er.

Snart börar VM i International Functional Fitness, det är som crossfit fast utan crossfits rättigheter, de försöker gör crossfit, eller funktionell fitness som de kallar det (eftersom crossfit är copyright skyddat) till en OS-sport och har startat ett förbund. Så det ska bli otroligt intressant att se vad det leder till. Förstås är ju Finland inte med men Sverige är med så Finland går väl med om ca tio år, vi brukar ju vara lite efter, i det mesta.

Annars då? Allt är bra, ikväll är det Pettersson kampen, jag och frugan sitter i tävlingskomittén för annars skulle JAG vinna och hon komma tvåa, så nu tävlar alla på lika vilkor, vi får se, det här är inte functional fitness utan betydligt mera krävande än så. Det krävs fantasi, snabbhet, styrka, mod, entusiasm, smarthet, en vilja av stål, lite extra under huden för att hålla värmen och mycket mer. Man behöver helt enkelt vara en Pettersson för att ens kunna få en inbjudan att vara med, annars är risken för stor för dödsfall.

Jag skulle ju göra en lista, men det får nog lämna till en annan gång, jag ska ju blogga imorgon också eftersom jag lovat mina fans i jordens alla hörn att jag ska blogga minst tre gånger i veckan. Nu ska jag sätta in en bild bara för att jag kan, hoppas ni har er livförsäkring i skick för denna bild är kanske det sötaste ni har sett, någonsin. Liv var en månad gammal när bilden togs och redan då visade hon ett intresse för crossfit och fotboll.

Foto: Michaela Fagerudd

Likes

Comments

Det är mörkt. Det är mörkt, snart är det kallt. Jag hatar vintern.


Annars då? Annars är allt bra. Liv tycker inte om att sova trots att jag har höstlov. När jag stiger upp och far till vasa och Janina är ensam hemma då sover hon till 14.37 när jag är hemma stiger hon upp 01.20 känns det som. Nåja, jag tar det som att hon inte vill missa en minut med pappa. På tal om minuter så består en minut av 60 sekunder, ni ska veta att ett barn hinner göra mycket hyss på 60 sekunder. Men det är charmigt, jag tycker om när Liv gör saker hon inte får, det visar ju att hon har lite livslust och äventyr i sig, hon har lärt sig ordet nej nu, varje gång man säger "Nej Liv! inte blomman", då ler hon och drar blomman i golvet, tur att det är plastblommor vi har.

Hon har lärt sig high five också! Det är kanske det stoltaste ögonblicket jag någonsin kommer att ha i min pappakarriär, när man märker att high fiven inte var en tillfällighet utan den sitter faktiskt. HIGH FIVE PÅ HE!

Hur går det med skolan då? Det går bra. Bättre än senast, gradun tycks inte skriva sig själv så det måste man väl ta vid igen efter en veckas paus. Träningen, går bra, jag springer och leker skidåkare på min stakmaskin, för armbågen leker trasig så det går inte ens att kamma håret, någon skidåkare kommer jag inte bli, det är värre än att köra rörlighet.

Jag skulle vilja komma med något häftigt för mina läsare men vet inte vad det skulle vara... Jag återkommer en annan dag med något revolutionerande! Typ en blogglista, det ska jag göra. För det gör vissa bloggare, och man ska ju inte vara unik utan man ska vara som alla andra, helst. Mottot för dagens värld, "var dig själv, men tänk såhär, gör såhär och ha den här åsikten...". Man ska inte tänka på människor, då inser man att vi faktiskt är fruktansvärt bakom takana, ett barn under ett år är ju lika smart som många som är över 20, nåja åldern är ju bara en siffra, precis som IQ-nivån. Med dessa uppmuntrande ord säger jag hejdå!.

Likes

Comments

​Det är halvtid i matchen som Liverpool spelar mot något skräplag, minns inte riktigt vem, brukar bara ha koll på topplagen. Manchester någonting var det, untitled, eller något i den stilen. Nåja sak samma, Liverpool dominerar utan att göra mål, som vanligt. Man tror alltid att det ska lossna men aldrig händer det, lite som när man var liten och hade en lös tand, den ramlade aldrig ur så man fick sin efterlängtade peng, men känslan att nu smäller det fanns alltid där. 

Janina skulle fara och sätta Liv till middagsvila, det slutade som det brukar, Liv nattar någon av oss. I brist på halvtidssysselsättning tänkte jag göra en berömd statusuppdatering.

​Mår: Bra, armbågen värker trots att jag bara körde knäböj idag, lyfte totalt ett ton idag under "arbetsseten", benen mår antagligen inte lika bra imorgon.

Ska: Gå till kylskåpet och snatta en dadelboll, tur att frugan kommer att vara lyckligt ovetandes om det tills hon läser det här.

Har: Haft sockerfritt i över 200 dagar, det ni. Jag hade en paus för någon månad sen och hetsåt på ett bröllop, så det är inte 200 dagar i sträck, men 200 av 201 dagar, det är ju bra. Vi bakar ibland sockerfria saker, ibland goda ibland mindre goda. Oftast är det så att när Janina bakar är det gott, när jag bakar är det något fel på receptet.

Vill: Att liverpool skulle spöa det där dåliga gänget från manchester, kommer inte på namnet på laget nu heller.

Känner: Mig nöjd med livet.

Säger: Hejdå, vi ses nästa vecka.

Likes

Comments

Jag lovade en av mina många miljoner följare att jag ska blogga minst tre dagar i veckan. Den här veckan har jag bara bloggat en gång och nu är det bara tre dagar kvar av veckan, så nu får jag sätta lite fart på.

Vad har hänt sen senast då? Nja, inte så mycket, bortsett från att jag har blivit rånad, någon har kopierat mitt kort och varit på shopping i USA, sjollan, skaff ejji penga! Undrar om jag borde gå med i Jakobstads underground och ta fatt dom där stollarna. På tal om jakobstads underground så blir man ju mörkrädd av att läsa ÖT nuförtiden, bara en massa knark. Knark och rån, mitt liv kunde vara en film.

Annars då? Liv ramlar mest hela tiden och hon har blivit sjuk, det finns ju inte mycket värre än när ens eget barn är sjukt, man skulle göra vad som helst för att hon skulle vara frisk igen, till och med bli rånad en andra gång. Fast då borde det vara ett ordentligt rån, jag tycker det är fegt när de rånar sådär genom att kopiera kort, de kunde ju i alla fall kunna komma med kniv och pistol så man åtminstone skulle få en häftig historia för pengarna, nu fick jag inget, inte ens ett tackkort. FISIKONTT!

Huvudet står still, armbågen värker, så jag vet inte vad jag ska skriva om. Jag tror att jag har överbelastat armbågen så den rackaren får vila i helgen, vilket betyder löpning och knäböj, stackars ben. Fredagen den 13, dagen Matts Josef blev rånad, det är ju i alla fall något att minnas, kanske man kan börja tro på skrock också nu när man är igång, hoppas inte någon svart katt spinger över vägen när jag ska iväg och handla..

MEN inget ont som inte för något gott med sig, vi ska äta tacogratäng! Det om något är gott.

Gangsterbild, kanski vi sku fa ti amirika å klapp döm.

Likes

Comments