En era. En hel livstid. Ett slut som inte är värdigt hjältar.

Vi är bortskämda vi svenskar. Ett så litet land med en relativt fin historia i fotbollens värld. Vi har krossat murar, vi har gjort det omöjliga, vi har med denna generation dödat fördomar. Vi klagar på att vi är dåliga, att vi inte tar oss längre, att spelare är dåliga. Bortskämda var ordet. Men samtidigt så är det hopp i det hela. Ett hopp för att det KAN hända. Vad mer kan vi begära? Vi är Sverige....Kom igen. Jag är stolt, när jag ser spelare ge sitt liv på planen, och för vårt land....Inget annat än stolthet. Vad mer kan man begära?

Kim Källström, Andreas Isaksson, Zlatan Ibrahimovic. 

Lämnar den sistnämde till slutet. Kim och "Isak". Vi har kunnat se deras hjärtan pumpa på landslagsemblen på bröstet. Blod, svett och tårar, i vått och i torrt så har jag och min generation växt upp med dessa grabbarna, som nu blivit gubbar. Fantastiska karriärer med allt för lite beröm. Svenska hjältar. Tack för allt. Stort lycka till i framtiden.

Z.....Den bokstaven kommer för all framtid endast påminna mig om Zlatan. Jag kommer att berätta för mina barn, barn barn, mina barns kompisar, historier om Zlatan. Den svenska kungen som gjorde vårt lilla fotbollsland till Ett. Han sjöng inte nationalsången, men hans blick brann av passion, kärlek och en beslutsamhet att vinna. Han har tagit vårt land till nya höjder, inte bara vad gäller fotboll, men också i vårt sätt att se på människor oavsett bakrund som en av oss alla. Vi är en, vi är Sverige. Målen han har gjort, magin han har skapat. Att jag har fått leva samtidigt som vår största spelare genom alla tider och uppleva detta, det är jag så otroligt tacksam för. 

Hoppet han har gett till kidsen. KIdsen som har så otroligt lite. Bollen som dom går med vid fötterna är hoppet om framtiden. Om du kommer från Rosengård, Boden, Rinkeby, Väsby...det spelar ingen roll. Om du jobbar hårt, aldrig ger upp och tror på dig själv när andra inte gör det....då finns chansen. Zlatan har gett vårt land en ljusare framtid, vi kanske inte får någon lika stor som honom någon gång. Men han har utvidgat drömmar som förut inte verkade möjliga. Allt är möjligt, det har han lärt mig iallafall. 

Min största idol, min kung, min gud. Zlatan Ibrahimovic. Tack för allt du gett mig och oss. Du kommer vara otroligt saknad. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I flera år får vi höra, i flera år blir vi lärda.

Vi ska förstå och lära oss att alla ska behandlas lika, vi ska inte döma folk pga hudfärg, kläder, utseende, ursprung, hur man är, vad man gillar med mera.

Vi får riktlinjer på vad som är rätt och fel, och så som livet går och man blir äldre så förstår man (dom allra flesta) att så är det ju faktiskt. Folk ser olika ut och har olika tro och värderingar. Men vi är av samma ras. Och vi delar samma jord.

För några veckor sedan så skulle jag ut med några arbetskamrater. Jag har på mig vanliga mörka jeans, en tröja och en skinnjacka. Jag blir nekad inträde för att jag inte har klass nog att komma in. Alla dom andra kommer in och jag står sist. Desperat hopp om att få komma in, så jag kunde fortsätta en fin kväll med goda vänner. Alla försöker få in mig och jag känner mig som en fån. Jag är väldigt van, men att vara den enda av 10 stycken. Då blir du lite smått ledsen.

Det ska sägas att jag har min helt egna stil som kan anses som hipster eller hobo-trash-fashion haha. Men denna gång så var jag mildare klädd(men fortfarande jag). Mer normalt vardaglig som man kanske ska sätta det i en överlag samhälls rankning som verkar vara populärt i den världen.

Jag hatar att bli dömd, avvisad av folk som tror att det finns bättre. Varken du eller jag eller någon annan är bättre än någon andra. Vi har bara oss själva att jämföra med. Jag kan vara mitt bästa jag, men inte mitt bästa jag som är bättre än dig. Oavsett hur mycket vi tävlar, utvecklas eller tjänar så kan jag aldrig bli bättre än någon. Jag kan bli bättre på något men inte bättre än någon. När nattklubbar inte låter dig komma in för att du inte ser ut till att tjäna pengar, eller du ser ut som en bråkstake...då är vi tillbaka till skolan. Vi är tillbaka till mobbning och dömande iakttagelser. Vi ställer folk i olika rader med en varsin stämpel. Fula står där, tjocka står där, töntar där...Jag har blivit van. Jag har alltid i nattlivet haft problem med just det här. För att jag vägrar byta kläder för att passa in. Jag vägrar byta beteende för att vara någon.

Jag vill vara mig, vara vart jag vill. Älska männiksor och ha kul. Vill inte dem flesta det?

Lägger man detta i ett större perspektiv så är det jättelitet. Jag tycker inte synd om mig själv. Jag står på. Jag tycker det är synd. Att världen inte har kommit längre.

Flyktingar som desperat vill få en chans till ett bättre liv, men blir nekad. För att dom inte passar in.

Jag hoppas det blir ändring.

Hakuna Matata!

Likes

Comments

Fortfarande mätt i magen, känns som att man har 1000 hål i tänderna. Men det är väl lite så det ska vara efter påsk 😊

Med en liten grabb i bilden så blir alla högtider lite annorlunda. Nu när han fortfarande är så liten så blir det ju väldigt lite av det typiska "firandet". Men längtar otroligt mycket efter dessa tider när han är lite äldre och förstår. Jul, påsk, midsommar osv. Är det något man kommer ihåg från sin barndom, iallafall jag, så är det alla de där härliga dagarna när släkten möts upp och man lekte och hade de bästa dagarna i sitt liv.

Är väldigt tacksam för det jag fick som barn och ungdom, och jag hoppas att vår lilla skatt kommer kunna tänka samma sak när han själv är 25 unga vårar.

Ha det bäst!

Hakuna Matata!

Likes

Comments

Böcker, tidningar, bloggar, broschyrer m.m.

När vi väntade vår lilla son så läste jag ingenting om pappa-grejor. Hur man ska andas, vad man ska göra vid specifika situationer osv. Jag önskade att jag själv skulle spegla mitt egna sätt att vara pappa. Säger inte att det är fel att ta råd, det är superbra! Men ofta så vill det framställas som att du SKA göra det på ett visst sätt istället för en approach som : vid ett sånt tillfälle så kan du göra såhär eller såhär.

Många pappor jag mött på och pratat med säger ofta "jamen dom säger ju att blabla". Dom säger också att UFON finns. Hur ska man förhålla sig till något som egentligen inte har ett riktigt facit? Enligt mig så ska du hitta ett sätt eller en väg som passar dig. Gå lite mot strömmen om så behövs. Precis som några hårstrån på mitt huvud på bilden (därav den) 😂

Var ditt egna bästa av dig själv så kommer allting att bli perfekt med tiden. Oavsett om det gäller ditt sätt som förälder eller vad som helst i livet.

Jag har tron!

Hakuna Matata!

Likes

Comments

För någon månad sedan så fick jag hjälpa @sonymobileno med en photoshoot för deras lansering av ny mobil. Jävligt kul att vara modell, blev riktigt feta bilder!

Något jag inte skriver mycket om här är mitt stora intresse för mode och kläder. Så det var kul att bli uppmärksammad för min stil som dom tyckte passade in perfekt till detta! Kan inte klandra dom 😂😂

Hakuna Matata!

Likes

Comments

Hej igen.  Länge sen.

Vet inte varför det blev ett så snabbt och brått stopp, ska bli bättre, det lovar jag!

Jag har nu samlat på mig tankar ganska länge. Så nu känner jag att jag har ganska mycket att skriva om...stackars er!

Med en liten fara för att detta inlägget blir lite för ointressant för vissa, så ska jag försöka förklara det på ett sätt som är så neutralt som möjligt. För grejen är den, att jag är 25 barre nu, tills jag var 23 så spelade jag fotboll. Sista åren ganska lite, 3 gånger i veckan ungefär. Innan det, 6-7 gånger i veckan. Jag levde och andades fotboll.

Nu, idag har jag lärt mig det relativt. Att leva utan det. Det är som en missbruk som du ständigt blir påmind om på TV och när du snackar med kompisar. Suget blir enormt, så måste jag bara släppa det för ett tag.

Den känslan av ett heligt omklädningsrum. Luktar helt jävligt, normalt skulle man nog nästan spy av att gå in i ett annat rum med en sån doft kring sig. Men när du vet att det är ett rum där du har din plats, dina bröder och medkrigare sitter omkring dig. Då blir den helig! En känsla av nästan odödlighet kryper in i kroppen och du känner att ingenting kan rubba dig.

Jag har haft stora problem att bara leva utanför det omklädningsrummet ganska länge. Inte så att jag mår dåligt, men ett ständigt hål i vardagen, en saknad som inte velat försvinna. Jag sitter nu och tänker lite på om man ska sätta på sig skorna igen...då skrev jag officiellt på min instagram för 2 månader sen att jag slutar med fotboll för all framtid. Förstår ni mitt problem?

Jag är så fast i fotboll, att för mig att ta steget till att bli förexempel tränare är så otroligt svårt. För det pirrar i mina ben, adrenalinet vill pumpa, jag vill ha sår på mina knän och mitt hjärta uppe i halsen.

Jag vet att det går bra, ingenting som längre stör mig på samma sätt som förut. Jag ler lite åt mig själv, och tänker :"Jaja, kör på!".

Min son, OM han väljer att spela fotboll, så hoppas jag att jag kan vara neutral. Låta honom känna efter om det är något för honom. Blir lite orolig för mig själv. Vill inte bli en sån hitler-pappa och tvinga på min son något han kanske inte vill. Jag ska ständigt fråga honom om det är kul, om han har roligt eller om han hellre vill pröva något nytt. Det lovar jag mig själv, och min familj!

Tror detta är något många kan känna igen sig i? Kan ju egentligen vara vad som helst .

Hakuna Matata!!

Likes

Comments

Hejsan!

Hoppas allt är bra med er fina läsare!

Här hemma blir vi lite friskare. Men jag känner mig fortfarande väldigt risig.

När man är sjuk så blir det mycket TV. Säkert för många andra också. På dagarna så går inte världens bästa program, vilket gjorde att jag stannade på "Finding Bigfoot" .

För er som inte vet vad det är så är det simpelt ett gäng på 4 personer, där 3 av dom är fantaster, och tror på denna varelse som att den är lika vanlig som en hund. 1 av dom är en "skeptiker", som ofta säger liknande :"Här är ett perfekt ställe för Bigfoots....om dom finns....Men det gör dom ju troligen inte!" . Otroligt skeptisk eller hur?

Dom åker runt i Nord-Amerika för att hitta bevis på att Bigfoots finns, for real. Och för mig blir det här i samma kategori som Big Bang Theory etc. Men andra ord...komedi!

Här går dom runt och säger att det är klart dom finns, det är ju massa observationer av varelsen, tusentals. För det första, det är i USA, landet där dom tror att enhörningar finns i Asien. Där dom tror att tomten kommer från Finland. Dessutom så är det här ställen i USA som är det starkaste av "Redneck" ställen du kan skåda. Hade jag sagt till dom att jag hade sett en Alien, så hade dom troligtvis lagt ut en 2 timmars berättelse om att dom också sett den.

Inga bevis har någonsin hittats. Bilder där folk troligtvis har sett en bigfoot osv, sure. Men aldrig har det tagits ett filmklipp, en död kropp, vad som helst. Dom lär ju dö? Men dom har säkert förmågan att sjunka ner i marken när dom inte andas.  Dom är ju helt sjuka.

För enligt de 3 experterna, så säger dom att Bigfoots imiterar andra djur. Dom imiterar Vargar,Björnar osv. Det är tydligen en av egenskaperna dom har för att svårare bli upptäckta.....

Hur vet dom det när INGEN har sett, undersökt eller tagit prover på denna...sak.

För er som inte sett det, så borde ni göra det! För det är otroligt fascinerande att se människor som tror på något så avlägset.

För i ärlighetens namn så är det ju samma sak som att tro på tomten. Ingen har någonsin sett en släde i luften med massa paket, och renar som löper för fulla muggar i luften. Då är man vettig, och tänker: "Det är bara påhitt".

Det borde dom också göra. Eller så får dom leta på ett sätt som faktiskt gör att dom kan hitta Bigfoot om den nu finns. Dolda kameror, värmesensorer. Finns massa fler redskap som kan förbättra chanserna åtminstone.

Helt otroligt kul måste jag säga.

Önskar er en fin kväll! Vi hörs imorgon 😊

Hakuna Matata!!

Likes

Comments

Hej kära läsare!

Jobbig vecka än så länge. Flickvännen startade veckan med sjukdom, och sakta men säkert så blev jag och lillen också lite risiga.

Nu har Ida blivit bättre, och jag sämre. Lillen är lite hostig, men annars pigg. För pigg för sjuka föräldrar.

Herregud, back in the days när man var sjuk så var det jobbigt nog. Man har lite energi, ont i leder och muskler. Att ta sig från sängen till toaletten var svårt.

Nu måste man försöka leka med en liten busunge. Om inte så får man höra skrik tills han får som han vill. Inte heller något man vill ha när man är sjuk.

Det viktigaste är att han inte blir lika sjuk som oss, så än så länge är vi superglada. Men det är nog med det sagt kanske den svåraste uppgiften med att ha barn. När du är sjuk, och måste vara med i barnets värld om man säger så.

Kul också att det här är sista veckan av ledighet, jobb igen på Lördag. Längtar egentligen mer och mer ju närmare det blir. Men hade ju varit kul att vara frisk. Nog med utmaning och omställning bara att komma tillbaka dit menar jag.

JAJA! Enough med att klaga.

Jag hoppas ni får en superbra vecka! 

hörs imorgon 😊

Hakuna Matata! 

Likes

Comments

När man har pappaledighet på vintern så blir det en del chill hemma. Lek och bus, lyssna på musik.....och se på tv. Och på den tv:n så har jag fastnat så otroligt på ett program.

Har suttit här och tänkt: "Ska jag skriva det här verkligen? Är det smart?" ...Men vet ni vad, jag skriver det...och bryr mig inte om vad folk tycker 😂

Real Housewives of Beverly Hills. Fyfan, jag ser varje avsnitt, och efter varje så tänker jag "Varför ser jag på detta?" .

Det är ju inte bra. Men det är det som är grejen tror jag. Det är så sjukt långt ifrån dem vardagen man själv lever att det blir som en vanlig "påhittad" serie. Bara med massa bråk och drama och en del riktiga idioter.

Sen drömmer man sig iväg. :"Tänk om man hade så mycket pengar, Det där huset hade man kunnat bo i" trots det att deras ungar är så otroligt bortskämda. Och det är ju inget man önskar, men bara för att du äger en stor summa pengar så tror jag väldigt på att det kan undvikas.

Är det någon annan som ser på detta program? Vad tycker ni? Kan ni sätta fingret på vad det är som gör att man fastnar? 😇

Ha en fin dag!

Hakuna Matata

Likes

Comments

Mat....Herregud för en underbar grej!

Lagade lite middag, tänkte så mycket Masterchef jag bara kunde. Fläskfilé stekt och satt i ugnen med aluminiumfolie runt, sjukt saftigt och smakerna sätter sig djupt.
Avokado och chili puré till köttet, BAM Gordon Ramsey bugar.

Potatis fylld med cheddarost och lite gräddfil/serrano skinka till det!

Det enkelt och otroligt gott! Rekommenderas starkt! 😊

Ha en superfin helg alla!

Hakuna Matata!

Likes

Comments