View tracker

Slänger in ett inlägg för att visa att jag lever.
Vad händer? Jo, senaste veckan har jag varit totalt utbränd, deprimerad, ångestfylld, omotiverad, oinspirerad och mer död än levande.
Hamnade/hamnat i en grop med onödiga tankar, i en situation där det känns som att ödet, karma, eller något annat abstrakt substantiv, stirrar en i ögat, gapskrattandes, i ett tredimensionellt perspektiv.
Ni har ingen aning om hur många skrattretande tecken jag fått. Så fånigt, men väldigt "stalkigt" och creepy. Och freaky.

Jag har haft noll motivation. I en vecka har jag varit helt "jag bryr mig inte. Det är jobbigt. Sälj hästarna om du vill". Hur sjukt?! Har inte ridit på jättelänge. Idag hoppade jag upp och tog 100m ståendes galopp i lite uppförsbacke på långa, lösa tyglar, med ena handen nästan vid Candys öron, och den andra sträckt mot himlen. Denna bit, tre gånger om. Frihetskänsla i några ynka sekunder, väckte lite liv i mig.
Måste för övrigt tjata... Måste kolla Candys tänder känner jag. Kände det redan från dag 1. Något står inte helt rätt i hennes mun. Hon tar inte bettet på rätt sätt, hon försöker undvika det, och det går inte be om en halt riktigt. Hon försöker då tvista huvudet, ta bettet, försöker fortsätta gå framåt. Hon hatar att stå still, hon är otålig. Men det känns ändå som något inte står rätt till, bortsett från hennes otålighet.
Annars då; så har hon musklat till sig, även fast hon stått väldigt mycket i och med att jag mår som jag gör (går på autopilot. Går ner. Ger lunch. Flyttar l&p till Candys hage. Fixar hö och betfor, müsli osv. Går ner på kvällen. Tar in hästarna). När hon kom blev hon svettig av 30min kravlös skritt. Häromveckan red vi i över 2h, skritt, barbacka med lite krav. Tyra red henne för några dagar sedan i alla gångarter, säkert sammanlagt 7km. Bara lite varm då, inget svett. Idag var det varmt, vi galopperade. Inte ens varm.

Har bett mamma att ringa min mentor; så hon kan pausa kursen eller nåt. Måste verkligen ha paus från allt. Hitta motivationen. För några dagar sedan gick jag upp klockan 16:30 (!!). Vill komma igång med gymmet igen. Bygga min kropp till att bli stark igen. Det bygger även psyket. Få ut ilska på boxningspåsen. Träna Candy.

Gymnasiet är ännu inte tvång (s&mp vill ju lagstifta).. Tänker inte låta det bli samma som Trojan, grundskolan. Att hur man än mår, blir man tvingad, oavsett om man drömmer om att få gå ut på rälsen bakom huset, somnar pga av att man inte har några krafter kvar för man gråtit ut allt man har, inte kan sova, stängt av "känslo-knappen", har sådan huvudvärk att man kräks osv - att gå till skolan.
Jag tror det finns andra vägar än att få ett A på ett prov om ordsatser och ordklasser, något man inte kommer komma ihåg dagen efter, för att kunna ha chans i den här världen. Enligt mig är tid viktig. Jag har slösat 4 år på att bli psykisk (som sedan drabbade mig fysiskt) torterad, pga av tvång, lagar och en "meny" där det stod vad jag var tvungen att göra för att inte få hot, för att ingen ville lyssna på mig. Jag är inte som alla andra. Alla är individer. Ett papper med regler om vad psykiskt sjuka Ska göra, skriven av en makthavare, är inget jag lyssnar på.
Jag tror att; ska man komma någonstans i livet ska man vara trygg i sig själv, må bra, ha alla pusselbitar i huvudet på plats samt kunna ha mål.
Mina mål?; Ta alla mina bra egenskaper - och göra dem bättre. Mina egenskaper blir inte bättre av att sitta omotiverad, deprimerad, framför tragglande av vad som är subjektioner och konjuktioner.
Jag vill få en stark kropp, ha kontroll över den. Kunna ta min egna vikt. Kunna självförsvar. Vara nöjd med min kropp, samt må bra. Inte bli andfådd utav springa upp för trappan i huset.
Jag vill kunna mer om speciellt hästars kroppar och muskler, hur man jobbar en häst för att må bra.
Kunna lite om företagsskapande, för att få ihop detta med en verksamhet som hjälper utsatta, oskyldiga Djur, samt få andra som varit i liknande situation som jag, att må bättre.
Kunna lite läkare-relaterade saker. Är inte rädd för blod, kan stänga av mina känslor, kan sätta mig in i roller (lugn t.ex. Detta lurade jag ofta psykologer och andra med. Bara för jag inte ville att någon annan skulle må dåligt. Dock var detta fel just i dem lägena. När jag fick saker att gå i min vändning; var det för att Jag istället tog fram den bitchiga, bestämda rollen, som visste vad hon ville), så varför inte?
Jobba lite med politik eventuellt, eller någon slags informatör. Få mer hjälp till pensionärer, samt få vetskapen om kosten (syftar mycket på protein. 3 köttbullar till middagen, det räcker inte!), kunskapen om ångest, depression och utbrändhet att spridas. Ändra många opassande lagar. Psykiska problem löser man inte med lagar. Det handlar om att göra en lista av mål, skapa collage av inspiration, för varenda individ. Inga känslolösa förordningar till depressionsångestlidande människor, tack.
Hjälpa till med t.ex få fram mat, pengar, sjukvård,vatten och vara stöd i Afrika osv t.ex.
Vill ut och resa jorden runt. Bli bättre på engelska.
Drömmen? Hjälpa andra. Såväl djur som människor. Göra skillnad. Hitta den rätta och flytta till egen gård. Renovera upp till ett drömställe. Ha fin utsikt till kvällsteet. Ha dagarna fyllda med glädje och röda kinder.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag red jag damp-isisen Solfari, kallas Solen. En kompis medryttarhäst. Han testar genom att försöka sticka, öka, hoppa runt, stegra, dra ner med huvudet Osvosv. Men till slut gick det super. Han gick i form, samlade sig, blev avslappnad. Blev långt pass. När vi skulle skritta av i skogen var han skitpigg, även fast han var genomsvettig. Så vi galopperade på en gräs-äng haha. Fullfart. Ibland var galoppen super, dock blandade han ibland in passgången, i avsaktningen hamnade han i någon klumpig tölt hahah.

Svenskaboken kom inte förrän i tisdags, så jag ligger en vecka efter med allt. Ångest. Ska alltså nu i några dagar försöka jobba dubbel-skoldag för att hinna ikapp. Det hjälper inte att det står "uppdrag 2 och modul 2: inlämning och bör vara klart: tisdag 15 sept".. Jag har gjort uppdrag 1. Men är fortfarande på modul 1 liksom (modul=uppgifter-uppdragen som man gör i svenskaboken). Huvudvärk.

Likes

Comments

View tracker

Sallad, sushi, därefter deras friterade mat etc.
Råkade ta alldeles för mycket wasabi till sushin = min näsa fattade eld, mina ögon började gråta m.m haha. Dock håller jag på att bli förkyld, så förhoppningsvis hjälper wasabin mig med att komma på friskhetsvägen.
Proppmätt. Orkar inte äta upp. Waah. Okej, ska inte klaga.
Här på Italiano får man ju en hel buffé (sallad, sushi, mat, etc) för 99:-, och ja, man får ta hur mycket man vill, ta om m.m.
Var tidigare på biblioteket för att fixa bibblan-kort, låna en roman (Stephenie Meyer ofc) som jag ska läsa (ett av uppdragen, skolan. Sen ska jag läsa Dagboken av Nicholas Sparks). Ska nu till Stallmagasinet för att köpa lite foder och tillbehör :)

Likes

Comments

Äntligen! Efter fyra års helvete med ett enda mål; få studera på distans.
Jag tillhör nu "Korrarna", enda Distansgymnasiet i Sverige, som ligger i Torsås/Söderåkra, Kalmar. Studerar via datorn (försöker fortfarande att lära mig alla tusentals program haha), kan chatta med lärarna, mentorn kommer ringa en gång i veckan för att checka av, jag kan plugga på egna tider etc. Det muntliga kommer hållas genom inspelningar och videochat.
Börjar först med Svenska 1, kursen pågår i 4v. Fortsätter sedan med Matte och Samhällskunskap tillsammans i 8v.
Går Ekonomi. Valt franska som språk sen. Hehehh.
Tråkigt att börja med svenska dock. Svenska är det mest tråkigaste och onödigaste bland alla ämnen enligt mig. Liksom; vem bryr sig vad pronomen, adverb, diskevelspiehe, och whqoqkqojqhq är?
Jag kan subjektiv, adjektiv och verb. Klarar mig bra på det.
Nu ska jag även sammanfatta en novell av August Strindberg... Och jaja, han är en legend, MEN. Jag fattar ingenting. Jag kan inte få ihop någon som helst bild i huvudet av hans texter, förstår inte hans meningar (dom är inte direkt sammanhängande..), han använder konstiga ord, gammeldags-a och ord som vi idag kallar; felstavade.
Hans texter blir bara att jag blir sur och ofokuserad. Usssch. Typ
ett ord i texten: användat. Det heter Använt! T.o.m mobilen förstår att användat är fel (blir röd linje under ordet under nu när jag skriver)

Glad för distans. Sur på svenska-ämnet. Sur på August S.

Likes

Comments

Hur vacker är inte denna donna?
Blivit mycket barbacka nu då jag känner att hon blir avslappnad just vid barbacka, och jag älskar att kunna känna varenda muskler i hästen röra sig under mig. Man blir mer "ett" vid skrittpromenader, just barbacka enligt mig. Jag blir väldigt lugn då, när jag har den känslan. Och det är just vad denna häst behöver; att man är lugn, mjuk, följsam men bestämd genom sitsen, då hon är känslig vid skänkeln och gillar inte när man kortar tyglarna/styr genom tyglarna. Utan man får styra med vikt, sits, skänklar och mer som sagt "visa" med tygeln istället för att böja nacken etc.. Det är min uppfattning av henne. :)
Riktig dressyrhäst denna flicka. Man behöver inte anstränga sig något. Det är bara att ge väldigt lätta kommandon etc. :)
Blivit nu sådär 20min skrittrunda varenda kväll senaste veckan, i solnedgången. Både jag och Candy älskar det! Öronen är spetsade framåt hela promenaden haha.
Idag blev det Förrutom lite åttor på gärdet, en ca 1-1,5km promenad i skogen. Mys. :)

Likes

Comments

Hallåhej.
Red Candy idag, första gången på typ en vecka? Har haft som sagt en riktig tung period. Hel-deppad, trött, kroppen är död etc. Så idag var Candy pigg haha! Mamma skulle egentligen rida. Hon hoppade upp. Candy försökte typ sticka haha. Så mamma fick hoppa ner. Jag lugnade ner henne och körde en lätt lydnads-övning (hon skulle gå runt pallen jag stod på) vilket hon tillslut klarade galant utan någon protest. Jag hoppade upp. Hon stod stilla. Sen märkte man att hon började gå på och bli het (energi efter man stått haha, självklart). Hon menade inget dumt, så det var bara att sätta sig ned, spänna låren, luta tillbaka och be om en halt via sits och röst.
Då jag suttit på en häst (Linus) som sticker under än, allt för många gånger, hamnat på akuten 3ggr pga av detta "trick", så började ju självklart händerna darra, även fast jag var lugn i huvudet och resten av kroppen. Men det släppte snabbt då jag sa högt "jag litar på dig" till candy och hon förstår snabbt. Hon är otroligt smart! Lyssnar massor på rösten! spänner och kortar man tyglarna på henne blir hon spänd och springing av sig. Så med henne jobbar jag mer med att "visa" via tyglarna, väldigt mjuka tag. Tyglarna ligger i fingrarna, väldigt avslappnat. Sedan jobbar jag istället mycket med kroppsvikten, skänklar, röst och sitsen. Märkt att vänster svängar vill hon inte alltid ta. Då får man jobba överdrivet mycket med sitsen, då går det galant, inga beskymmer. :)
Hittat lite sätt att kommunicera i ridningen med henne alltså. Mjukt och löst = mjuk och fin Candy. Kort och spänt=spänd springing Candy med huvudet i himlen.
Vet inte hur många gånger per minut jag berömmer henne. Men hon är ju så otroligt vacker, så...jag måste liksom haha. Sen är jag väldigt noga med gränserna. Tempot ska vara i min takt, huvudet ska inte vara i himlen, halt ska fungera på kommando, likaså att sakta av. Väldigt basic, men väldigt viktigt.


den fjärde bilden är från iförrigår. Då hade hon gått handpromenad (3-4km) med mamma på dagen. När det blev svalare (19:00?) så gick jag in till henne.. Hon blev så glad, så hon sprang 20 varv runt hagen (hagen är 50x50m) i full galopp... Och med hennes okondis = en häst med "vitt" svett som RINNER. Svalkade av henne genom att tvätta henne lite lätt med svamp (bara vatten) över hela kroppen. Gudomligt skönt för henne + jag fick en glänsande, ren häst.... Tills hon gick och rullade sig i småttingarnas lösdrift/box..

Likes

Comments

​Shoppingen från igår. :)
Gick till fynd-hörnan på BikBok. Fick två söta toppar + en kjol, tillsammans för 99:- (!!). Sedan fick det bli en skjorta (skitsnyggt att även knyta runt midjan) samt en polotopp från Gina. 
Lite från Hööks. En påse godis. Och även lite burkar med godis/mineraler/vitaminer. Min Garlic Horselyx är typ slut, så det fick bli en till. Har den blåa ''neutrala'' här hemma som Candy gillar. Tänkte testa den gröna burken också.. Öppnade den.. och fy... Den luktade vidrigt. Testade ge Candy. Hon luktade en sekund, sen så gjorde hon samma face som jag gav burken; ''UUUUSSSCH''. ​Vi har samma smaklökar ;) ​Får testa om L&P tycker om den.. Annars får jag väl ge bort den till någon haha? 
Det fick bli två par till boots (måste byta dom till storlek M, istället för L) samt lite skydd i storlek Full... Får se om dom passar. Kan vara bra att ha vid hoppning tänker jag. 
Sedan även två par ridbyxor. Dom i camouflage fick jag för 150 SPÄNN. ​Det fanns ett par kvar. Storlek 36. Dom passade. Dom har kostat 600kr (50% rea= 300kr. Sedan var det 50% på reapriset = 150kr) :P
Toppen tyckte jag var söt och kostade bara 50 spänn, so why not? haha :)

Tipsar er verkligen om Horselyx-burkarna, super att ha som både belöning, när hästen ska fokusera på något annat eller man vill ha lite ''gos-tid'' haha. :) Bootsen är super om hästen är t.ex inåttåad, klumbig, snubblar eller går på sig själv, etc. 

Likes

Comments

Otroligt snygg outfitbild haha. Ansiktet är bortklippt då jag såg helt deprimerad ut.. Och det var den enda bilden jag hade. Haha. Och jag vet, otroligt snyggt med blåmärke på låret High fashion.

Fick bli neutralsminkning (lite solpuder och rouge i globlinjen, lite av en enklare highlight i inner och på själva mitten av ögonlocket. Enkelt sätt att få fram ögonen) med liten eyeliner. Hade en eyeliner-feeling-day haha 😎

Topp och Shorts-kjol från H&M samt ett par gamla svarta boots. Enkelt, bekvämt och stiligt.💁

Blev lite shopping. Får väl visa lite i olika inlägg.
Blev allra mest på Hööks, ofc.

Blev självklart Kyckling Sallad med Rhode Island i stan. Sedan blev det mjukglass och "kaffe latte"(maskinen funkade ej. Fick liten skvätt kaffe bara.. BEHÖVER JU KAFFE GAAAH) på IKEA vid IKANO.

Likes

Comments

Sorry för en tom blogg. Varit helt totalt borta i några dagar. Deppad och helt slut. Sov T.ex idag till 15:00, och då gick jag inte och la mig speciellt sent.
Men ska nog till Linköping imorgon. Shoppa lite! :)

Likes

Comments

Lille glada damp-Godissnöret (Candy Stripe)-flickan fick skrittas ut idag. Hon hade trav- och galopp-tävling med sig själv, efter jag kom till henne i hagen. Lille flickan ville visa upp sig, visa vad hon kan.
Och...hejjdundran vad snabbt det gick! Hon betedde sig som en unghäst. Sprang ifrån än när man närmade sig med tränset... Hon ba:"nej . Jag är inte klar. Jag ska springa mer". Sen när hon var genomsvettig efter alla trettio varv, kom hon fram självmant. ;)
Då hon redan var svettig och klockan tickade iväg (hann bli 9:30, innan sadeln var på. Vill inte rida mellan 10 och 17 egentligen, då det blir så varmt) fick det bli en skrittrunda på gärdet och i skogen på en timma. Red kravlöst. Enda jag ville var att hon skulle sakta ner på signal, sedan brydde jag mig inte så mycket om, om var huvudet var (bara det inte var så högt upp att det skymde min syn..).
Tar det väldigt lugnt då jag vill att hon ska vara lugn och avslappnad, inte het och stressad. Så vi tar alla olika intryck/ridvägar först från marken 1-3ggr, sedan rida VID den nya vägen, sedan rida vägen en bit, sedan HEEELA vägen. Om ni förstår? Då alla djur blir väldigt tittiga och spända när något nytt händer.
Hon är väldigt omusklad, har dålig kondis, inåttåad och har en svankig rygg = mycket skritt. Tog bara några få travsteg idag T.ex.
Hoppas att vi kan bygga en paddock snart. Då skulle hennes schema se ut såhär skulle jag tro: 3 dagar uteritt/pass på gärdet, 1 dag i paddock (varannan vecka hoppning skulle jag tro), 1 dag handpromenad. 1 dag longering, jobba bommar/cavaletti på volt, löshoppa (löshoppa varannan vecka antagligen.). 1 dag totalvila.
Paddock/rida på volt-pass får vara lite kortare (ca 30-40min kanske) tills hon fått upp musklerna. Men tror det är viktigt att hon får komma ut lite nästan varenda dag, för att bygga kondis. Inte göra henne svettig varenda dag, men ändå motionera.

Hur tränar ni era hästar? Era scheman?

Likes

Comments