Man lär sig i tidig ålder om smärta. Mitt första minne var när jag var tre år gammal. Jag srang på grusvägen och snubblade på en stubbe, jag ramlade och började blöda på knät. Jag grät men mamma tröstade mig, hon gav mig ett blått bamseplåster och det gjorde inte lika ont längre.

"Det här är en sann historia. Eller jag vet egentligen inte vad som är sant och inte, men det är mina upplevelser och det är sant". 

Mitt senaste minne, liknande detta, ett sånt som man sällan glömmer, då vad jag 19 år gammal. Jag minns det lika tydligt. Jag minns att jag var ledsen men som jag fick lära mig i tidig ålder så gråter man inte framför någon om man ör ledsen. Pappa brukade söga att jag var töntig om han ansåg att jag hade en dålig anledning. Och jag antar att min anledning var dålig och töntig. Eller så var jag bara full och rädd att visa mig sårbar framför mitt nyblivna ex och alla hans kompisar. Jag ville inte att han skulle veta att jag var ledsen och jag ville inte att att hans kompisar skulle tro att jag var mentalt instabil. Jag gröt så tyst jag kunde tills allt kändes hopplöst. Precis i den stunden ser jag mitt ex komma upp för trappen och jag blir ännumer ledsen. Min finaste finaste bästis, den enda personen jag verkligen älskat utav hela mitt hjärta. Det finaste och mest oskyldiga ansiktet, personen jag känner mig 100% trygg med. Jag gråter ännumer, för jag älskar honom, vill krama honom, vill att han ska väcka mig och säga att han älskar mig också. Men han går emot mig, rycker telefonen ur min hand, drar in mig i ett rum och frågar surt "vafan det är som pågår?". "Inget" säger jag, "inget." Han är arg, man märker det. Ändå försöker han krama mig. det känns konstig och jag vill att han ska slöppa. De är en konstig känsla det där, när han försöker trösta men man märker och man ser i blicken att han inte vill, för jag är bara töntig. Jag är bara mentalt instabil.

Han slöpper inte. När vi var ihop och han hade gjort någonting dumt så gjorde han så för att lugna ner mig, han kramade mig hårdare för att jag skulle känna att han fanns där, att han inte ville släppa mig, även fast jag var frustrerad och ledsen. Nu kändes allt annorlunda, för jag ville vara ledsen man han såg på mig som om jag var töntig, precis som pappa gjorde.

Jag hade under en tid under den här tiden i mitt liv börjat på grova panikångestattaker, så att han höll fast mig när jag redan var ledsen och frustrerad, gav mig panik. Jag försökte knuffa bort honom för att få rum att andas. Han släpper mig med ett ryck. Han stirrar på mig och ögonen som brukar vara stora, vackra och skogsgröna, blev plötsligt smala och svartnade. Han stirrade på mig ett kort tag och jag han inte reflektera över vad som hände. Tydligen hade jag under min panik över att få bort honom råkat slå bort honom med min mobil, vilket tydligen hade träffat en finne eller någonting. ("jätteont gjorde det", har jag fått återberättat). Någon sekund stirrar han på mig medan ögonen och ansituttrycket ändrar form. Jag stirrar tillbaks och börjar känna mig lite illa till mods. Han rör sig snabbt framåt tar ett grepp omkring min hals och trycker ner mig i sägen med ett strupgrepp. Jag vågar inte tita, jag är rädd och vill inte se honom göra såhär. Jag vill inte se just honom göra så här mot mig, inte min finaste, snällaste dästaste kompis, den finaste och mest oskyldiga ansiktet, personen jag känner mig 100% trygg, han jag älskat över hela mitt hjärta.

Jag tror att jag gråter ännu mer vid det här laget och några långa sekunder senare känner jag hur han snabbt rycker bort handen, jag sätter mig snabbt upp, tittar på honom med gråten i halsen. Blicken och med lika svart och intensiv blick som innan tar han sats med halva kroppen och slår till mig, med öppen hand, i ansiktet. Han träffade lite fel, mitt örhänge, som jag fått råd om att köpa av min greniga kusin från New York, flyger av. Och jag sitter kvar med hår i munnen och mot kinden som klibbat sig fast med hjälp av tårarna och slaget.

Det gör inte ens ont, inte på kinden men helvete vad allt annat i välden och i kroppen värker.

Jag önskar att jag hade kunnat lägga mig och gråta och att någon hade kommit fram med ett blått bamseplåster, så att det skulle kännas bättre. Men ingen märker och han springer snabbt därifrån. Och inte kan man väl heller plåstra när hela kroppen krampar av smärta.

Det värsta var aldrig våldet. Det värsta var sveket. Att någon som man själv känner att man skulle kunna göra allt för, någon som jag nästan skulle kunna dö för, vill mig illa. Han ville att det skulle göra ont för mig, han ville döda mig för några sekunder. Speciellt när man kommer ut ur rummet, darrande av chock och ser honom dricka öl med sina kompisar, som om ingenting. Som om absolut ingenting.

Man lär sig tidigt om smärta, men man vänjer sig aldrig, det finns så många olika typer och det gör lika ont hur många gånger man än blir slagen, hur många gånger man än blir misshandlad, vare sig det är fysiskt eller mentalt.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Speaking of tidsfördriv, kreativitet och att ta hand om sig själv. 
Efter att ha suttit i fönstret och lyssnat på musik så insåg jag vikten i att ta hand om sig själv både psykiskt och fysiskt. Efter en löptur vill man bara dricka massor av vatten men jag är inget fan av vatten, sjukt nog så tycker jag inte att vatten är särskilt gott. Därför tog jag fram min gamla vän, mixern. 


Röd jordgubb
Vatten
Frysta jordgubbar
lime
mynta
ingefära

Grön mynta
vatten
grönt te​
mynta
lime

Gul mango
vatten
mango
citron

Så gott och fräscht! Flyttade om på balkongen så det blev supermysigt! Lite jordgubbsvatten och återhämtning och jag mådde toppen, även fast jag var själv, och även fast jag skulle börja jobba 6:30 dagen efter och även fast jag inte hade några planer för resten av dagen. 

Likes

Comments

Självklart är det ensamt att vara själv. Men det känns nyttigt på många sätt. Det är någonting man måste lära sig, ibland är det läskigt för att man lägger all fokus på sig själv, man tänker mycket, man har tid att tänka och övertänka,. Man analyserar sig själv och andra, man funderar och kritiserar. Det är läskigt. Men på många sätt är det bra och nyttigt. Man blir uttråkad och därför påhittig, man funderar och kommer fram till saker som man har användning för i framtiden. Man sätter nya fokus och nya mål. Man hittar kanske inte sig själv, det är för kylsigt men man utvecklar sig själv.

Hur som helst så får man tid att ta hand om sig själv, vare sig det är läskigt, tråkigt eller jobbigt ibland eller inte. Man får se det så! Ingen kan ta hand om dig så bra som du själv.

Likes

Comments

Paris
Regn
Värkande fötter och ben
Espresso
Croissants
Vin

En kort sammanfattning av min korta, men ack så långa vistelse i Paris. Kort, för att den var just det, kort. Lång, för att den kändes extremt lång. Tiden går nämligen inte särskilt fort när man, ensam skrider fram längs, de allt för många, vilseledande gränderna i hjärtat av Marais, utan något slutgiltigt mål.

Vandra lite, dricka lite kaffe, vandra lite, äta något, vandra lite till, äta något mer och till slut även dricka något mer. Om man inte vill göra alla "turistaktiviteter" blir man i princip begränsad till att göra just detta. Nu låter det dock som att jag klagar och jag vill understryka att så inte är fallet. Jag trivdes väldigt bra med denna livsstil, det är bara så att det i längden blir en gnutta tröttsamt.

När det till slut var dags för mig att fara min kos, kunde jag inte ha känt mig mer färdig med staden. Varken med en negativ eller positiv laddning, utan ett mer neutralt påstående. Jag hade det fantastiskt trevligt och samtidigt som jag nu säger hejdå till Paris, välkomnar jag istället Barcelona med öppna armar.

  • Boj, Resor
  • 17 readers

Likes

Comments

Satan i gatan vad jag längtar till sommaren! Dagar som denna tar verkligen fram det inom en. Du vet när solen skiner och man känner sig gladare än någonsin. Mersmak är det ju inte särskilt svårt att få. Vi vet att vi måste ta vara på dagarna då solen tittar fram så här års, för det händer i princip aldrig. Längtan till sommaren blir automatiskt enorm då man vill ha dessa dagar varje dag.

Sommaren. Sol. Resor. Cigg. Alkohol. Kärlek. Vänner. Faktisk påträngande lycka. Inte konstigt att så många flyr till Asien på vintern. Solen är världens bästa medicin mot depression och ångest. Det är som om allt jobbigt inte längre spelar lika stor roll och man har enklare att fokusera på det positiva. Varje sekund skiner på ett sätt som inte går att förklara.

Det är så här jag känner idag. Jag försöker sätta ord på allt som är bra med att faktiskt må bra. Nu låter det som att jag vanligtvis inte mår bra, vilket inte alls stämmer. Jag är ganska likgiltig, relativt svartvit. Varken glad eller ledsen. Haha.

Idag tog jag bilen till söder och parkerade vid Eriksdalsbadet. Hade mina hörlurar och min polaroidkamera i högsta hugg och tog en promenad längs vattnet bort mot Tanto. Har blivit helt hooked på detta med promenader, förutsatt ett bra väder såklart. Helvete vad susen det gör att bara vara ute och ta in atmosfären. Oavsett om du stänger ute omvärlden eller inte.

Kylan var dock ganska påträngande så det blev en kort men effektiv promenad. Både fysiskt och psykiskt.
Cruisade runt lite på söder med bilen innan jag åkte och handlade lunch på ICA och nu är vi här, framför datorn och skriver.

Det var länge sedan jag skrev så här, eller överhuvudtaget. Antagligen inte sen skolan åtminstone.

Har lyssnat mycket på Little Jinder, Kendrick Lamar och Erik Lundin idag. Det slank även in lite Drake och Zayn Malik.

  • Boj
  • 36 readers

Likes

Comments

Det blev ett trevligt slut på förra veckan. Jag promenerade i timmar på söndagsmorgonen till en kompis och trots kylan var det superhärligt. Det är sällan jag uttrycker mig på det viset. Att tycka att någonting är "superhärligt" förekommer inte precis frekvent i mitt liv om man säger så. Sedan, som ett stort plus, kom även Emma hem samma dag.

Utöver detta så fick jag dessutom "Abbey Road" på vinyl, vilket var awesome! Även om jag inte har något att spela upp den på så kommer den utan tvekan att komplettera mig på allra bästa sätt. Tacktacktack! Skulle kanske varit mer tacksam in person.

Denna dag, alltså måndag, har dock inte varit lika bra. Känslomässigt instabil, för att sammanfatta lite kort. Höga toppar och djupa dalar. Framförallt djupa dalar. Jag har inte riktigt känt igen mig själv men å andra sidan sov jag inte så mycket, så det är möjligt att det kan bero på det. Är man med en person mycket kan jag även tänka mig att man på något sätt plockar på sig den personens ångest för att försöka lätta tyngden. Iallafall känns det lite så för mig. Man försöker verkligen göra allt man kan för att underlätta även om det inte leder nånstans. Jag har idag insett att jag kanske inte gör någon nytta, utan att jag om något bara förvärrar situationen. Vissa saker bör man helt enkelt kanske inte lägga sig i. Det blir ändock svårt, då man inte vill att de man har närmst mår dåligt.

Sorry för det alltjämt luddiga innehållet. Jag känner att detta forum, för mig åtminstone, är en bra plats att kanalisera mina tankar och då finns det tyvärr risk för otydligheter.

Likes

Comments

Så fint och så gott, som vanligt!

Vi åkte till Hollywood och hade sjukt mysigt. Allt var så fint! Det är rätt uppenbart vad stället vi åt på heter, haha. Men älskar verkligen kopparna och muggarna, så fina! När man köper kaffe i Sverige är de oftast så fula och tråkiga. Önskar att de hade sånna här någonstans, skulle köpa juice och kaffe hela tiden!

Vi gick runt och kollade i massor av små butiker och affärer också. Jag har ju bestämt mig för att ta hand om mig och bli en girly girl. Så har köpt hudprodukter för 600kr och även smink från MAC. Trodde aldrig att den här dagen skulle komma, men det är Hollywoods impact on me! Haha, ser lite fram emot det ändå!

Likes

Comments

1. Lemonad är LIFE

2. Pizza is HEAVEN

Okej, har alltid tyckt att pizza är överskattat. Föredrar ofta typ sushi framför pizza även när det gäller bakismat. Tycker inte att det är gott helt enkelt. Det är samma smak vad man än väljer för topping. Det smakar bara bröd och fett. Jag tröttnar efter tre tuggor. Den här pizzan var så brutalt god dock! Mjuk, tjockt bröd med rökt lax, ruccola med ört-mascarpone och fänkål! Måste testa att göra detta hemma, låter det inte himmelskt?

Likes

Comments

​Hade en ganska dålig dag idag. Sov dåligt, hade mardrömmar, varit smått irriterad och längtat hem en del! Någonting som ALLTID funkar för mig när jag är på dåligt humör är att få skratta lite. Det är vetenskapligt bevisat att man blir glad av att skratta. Min favoritmedicin är Amy Shumer. Har redan sett alla klipp som finns att se men det är bara att se om och se igen! 

Likes

Comments

​Det är som att välden vet att jag är singel igen! Woop! Igår fick jag meddelanden av 4 grabbar från förr, helt randomly! Det kändes väldigt bra dock. Det kom fram en kille igår på Main Street och sa "Hey, not to be rude or anything but youre really pretty!". Och automatiskt blir jag lite obekväm, mumlar ett kort "thank you" och fortsätter att gå med blicken fäst rakt framåt. Han fortsätter "Sorry, this is so random but could I buy you a coffee or anything?". Då inser jag först och främst att förklaringen "Sorry but my boyfriend wouldn´t be to happy about that" vore en lögn i dagsläget. More importantly så inser jag att det enda min hjärna håller på att jobba på är att 1. Kolla framåt. 2. Gå fortare. 3. Komma på en ursäkt till att det inte går. 

Frågan är varför? Varför är man så rädd för att bara ta den där latten med grabben? Varför går mina tankar direkt i flyktinstinkter? Varför uppskattar man bara inte att personerna tagit mod till sig och höra av sig eller gå fram till tjejen på gatan? 

Jag hade aldrig vågat, men man borde faktiskt våga säga ja.  

Det här var ett lite random inlägg med jag bara funderade kring det. Hade som sagt en sjukt bra dag igår på main street. Och har köpt alldeles för mycket grejer, vilket ger mig ångest. Kommer jag ens få plats med allt i väskan? I dont know, Har köpt så mycket presenter till folk och mig själv. Jag hoppas alla  blir glada!

Likes

Comments