Header
View tracker

Jag har insett att det här med att packa upp är inte riktigt min grej. Då jag ska vara 130 mil bort under sommaren så krävs det en del kläder - ungefär halva min garderob. Jag kom så långt att jag hann hänga upp 20-25 plagg innan galgarna tog slut, och sedan dess har hälften av kläderna legat i resväskan och andra hälften ligger på golvet. Innan jag ens kan fortsätta att packa upp behöver jag mer galgar, så det är uppdrag 1. Uppdrag 2 är att plocka upp allt på golvet, men ärligt talat. Vem har ork till det. Men det ska väl bli ordning och reda här så småningom.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Och här har vi Storumans två sevärdheter; Luspholmen och utsikten. Det är väl ungefär det som är värt att se här uppe. Det och en massa serier, just nu Orange is the new black. Har inte så mycket mer att tilläga för nu, börjar jobba om en halvtimma och det är ungefär det som händer idag. 

Likes

Comments

View tracker

​Jag vill äga denna vackra väska.

Om mindre än två veckor är jag myndig på riktigt och kan i stort sätt ta mitt pick och pack att dra. Inte för att jag har några planer på att göra det än så länge, men möjligheten finns. När man fyller den gyllene siffran innebär det ett antal saker, några som jag sett fram emot mer än andra, till exempel; Att få ett Swedbank kort så jag äntligen kan göra mina egna köp på internet. Plus jag får även köra upp och hoppas på att få körkort. Men inför varje födelsedag kommer ett stort dilemma. Vad önskar jag mig?

Har suttit i snart tre dagar och funderat på vad jag önskar mig och det jag kommit fram till är en prenumeration på Cosmopolitan UK och en Dolce Gabbana väska som kostade alldeles för mycket och som jag aldrig skulle få, inte ens i mina vildaste drömmar. Hittade dock en liknande väska från Tory Burch, men Pontus fick mig att inse att den var alldeles för liten, så jag är liksom tillbaka på ruta ett.

Likes

Comments

Den sjunde juni klädde vi upp oss fint, blev fotograferade och sedan hämtade i den fräckaste bilen som körde oss till röda mattan. En helt fantastiskt bal på Strandbaden och efter fyra års längtan var dagen i ära äntligen där. Men den var tyvärr över lika snabbt och jag hoppas innerligt att jag kommer att få gå på något liknande event inom snar framtid där alla är så finklädda.

Balen var även en inledande kväll för studentveckan som började dagen där på. Brännboll, skattjakt och olympiad. Min närvaro där var dock inte riktigt 100%, speciellt när de flesta av spelarna på brännbollen spelade med drickan i ena handen. Sen helt plötsligt var det fredag och det var dags att ta studenten.

Fast för att ta studenten måste man ha ett flak att åka på, så vi gav oss ut till Alexandra på landet och fixade flaket på torsdagen.

Och äntligen var dagen kommen. Studenten. Champagnefrukost, betygsutdelning, en sista lunch med klassen, utspring och flakåkning. Även den dagen gick i all hast. Jag och Alexandra började första året av gymnasiet tillsammans och över åren har vi kommit allt närmre varandra och vi avslutade 3 år på topp.

Och till sist har vi mannen i mitt liv. Han som betyder så mycket mer än allt annat. Jag kommer alltid att älska denna fantastiska människa och jag kan inte tänka mig ett liv utan honom. Tillsammans kommer vi uppnå fantastiska ting och vi kommer göra allt. Även om jag nu spenderar hela sommaren i Storuman, sisådär 130 mil ifrån honom så har jag augusti att se fram emot. Att få slänga mig i hans armar igen efter sju veckors saknad och känna hans värme igen. På sätt och vis är det bra att vara utan varandra en liten stund, även om det är fruktansvärt just då. Saker sätts i perspektiv och man uppskattar varandra på ett annat sätt när man väl ses igen. Under tiden inser man att man är världens lyckligaste person som har den absolut bästa tänkbara partnern vid sin sida. Kunde inte önska mig någon bättre än dig, du är det finaste jag har. 

Likes

Comments

Att folk faktiskt fortfarande kikar in här då och då är förvånansvärt. Mellan allt golfande, pluggande och sovande finns det inte mycket tid över till annat, ehm, blogga. Men när man nu har en håltimma på ungefär fyra långa timmar hinner man ta en paus från det frenetiska pluggandet av diverse prov och inlämningar. Jag som svor att aldrig igen röra en golfklubba, mycket mindre spela golf, spelade min första tävling igår och lyckades placera mig på en delade fjärdeplats. Tyvärr gick priset till den andra tjejen då hon hade placerades bättre på ett särkiljshål, men jag blev nöjd med min prestation. Eloge till Pontus som gick med och kollade nästan alla 27-hål i hellregn och orkanvind och var där och stöttade mig hela vägen. Kändes så skönt att ha honom där som lugnade en när man blev så där supernervös inför en viktig putt eller slag.

Likes

Comments

Jag har tagit tummen ur och börjat söka in till högskolor runt om i landet - 2 stycken, men det är skitsamma. Funderar på vad som är värt att läsa om jag nu inte lyckas komma in på juristlinjen i Göteborg. Förstår inte varför det ska vara så oerhört höga antagningspoäng, eller varför jag är intresserad av linjer som har skyhöga betygskrav. Man kan ju se det på vilket sätt man vill. Allt man kan göra är att korsa fingrarna och be till högre makter att det inte är lika många som söker in, eller att de som söker in inte har så väldigt bra betyg. Men det är bara önsketänkande. Jag måste komma på en plan B, och det illa kvickt. 

Likes

Comments

Ibland får man en magisk känsla som är väldigt sällsynt. Nämligen när man plockar upp en bok och endast hunnit läsa ett par rader och inser att detta, detta kommer vara en av de bästa böckerna man läst i hela sitt liv. Den där underbara känslan slog mig idag strax efter klockan åtta på morgonen när jag var nere på biblioteket och lånade boken, The Storyteller. Jag var helt extatisk och alla jag pratade med därefter fick en rekommendation (om inte ett måste) att läsa denna underbara bok. När Pontus kom förbi lite senare så frågade han mig hur jag visste att den var så himla bra när jag endast läst ett 40-tal sidor, och ibland vet man bara. Man känner det på sig.
Tur för mig så hade jag håltimma mellan 11-14.40 så jag satt helt uppslukad i denna fantastiskt skrivna bok - trots att jag tvingades vara social vid ett antal tillfällen då min vän valde att stanna kvar i skolan med mig istället för att åka hem, så jag kände en viss skyldighet till att inte totalt nörda ner mig i boken.

''I believe in Hell... but it's here on earth.''
''No matter how educated you are, no matter how irrational it seems, you will follow a glimmer of hope.''

Detta är endast två av de många guldkorn som finns gömda i texten. Så nästa gång ni ska läsa en bok, snälla gör er själva en tjänst och läs detta gudomliga verk. 

Likes

Comments

Vad är detta, tänker ni. Två inlägg på en och samma dag när tjejen varit frånvarande de senaste 2-3 veckorna. Har till och med själv tappat räkning. Men ja, jag sitter för närvarande i biblioteket och lyckas inte producera något viktigt och bestämde mig helt enkelt för att ta lite egen tid. Tänka på livet och sådant där som egentligen låter så mycket finare och djupare än vad det är. Helt ärligt så försöker jag totalt glömma bort deadlinen för gymnasiearbetet som är om mindre än en vecka, samtidigt som jag kämpar för att hålla mig vaken. Ibland är det skönt att bara sitta och inte göra någonting. Bara en själv och Bon Iver i öronen.

Likes

Comments

Det har varit så fint väder här i lilla Falkenberg de senaste två veckorna så man fick nästan lite hopp om vår och sommar. Men lyckan höll inte i sig så särskilt länge för nu har det snart gått en vecka där det har varit helt grått. Och det enda man kan göra när det är sådant väder är att drömma sig bort. Drömma sig bort till en roadtrip med min kära om ett par veckor, till studenten om några månader och sen även en resa till solen i augusti. Det är extra skönt att drömma sig bort så här när man egentligen borde sitta och plugga inför eftermiddagens juridikprov.

Likes

Comments

När pappas bästa vän från Florida kommer på besök sker en obligatorisk rundtur där vi visar upp det bästa Falkenberg har att erbjuda; Skrea strand och Strandbaden. Som tur var kikade solen förbi en stund igår och stranden blev därmed ännu finare. Men det bästa av allt var det amerikanska godiset och träningslinnena som medföljde i resväskan, och att de matchar med mina träningsskor. Känner mig fit for fight nu alltså.

Likes

Comments