Instagram@carolinenwadby

Skrev tidigare att jag blivit kontaktad av viktväktarna som ville göra ett reportage om mig och min resa med viktväktarna. Sä himla roligt att bli uppmärksammad på det man gör.
Så här kommer den.

Caroline, -16 kg

Caroline ändrade snabbt sin förutfattade mening att ViktVäktarna bara är för tanter när hon själv började på ViktVäktarna efter att ha fött sitt första barn.

– Jag hoppas att jag kan inspirera fler unga att börja med ViktVäktarna!

Caroline gick upp i vikt redan innan graviditeten när hon fick en reumatisk sjukdom som gjorde henne stillasittande.

– Jag letade efter något som fungerar även när man ammar. Min mamma skulle börja på ViktVäktarna så jag följde med henne.

Enkelt att följa

Det visade sig att ViktVäktarna passade Carolines situation och livsstil väldigt bra.

– Det bästa är att jag kan äta allt, men i måttliga mängder. Eftersom ViktVäktarna inte är någon diet så behöver jag inte ändra min livsstil, utan kan fortsätta leva som vanligt och t.ex. gå ut och äta – men göra bättre val.

Att hon dessutom vet att hon fortfarande får i sig allt som behövs när hon ammar gör det tryggt.

– Appen räknar ut hur mycket jag ska äta beroende på om jag hel- eller halvammar. Mitt barn får i sig alla viktiga näringsämnen och går upp i vikt samtidigt som jag går ner i vikt!

De förändringar som Caroline har gjort är att äta mer regelbundet och göra bättre val.

– Även om jag fortfarande äter vanlig man som passar hela familjen så har jag fått lära mig hur en normal portion ser ut genom att väga maten. Jag äter mer grönsaker, kött och väljer lättare produkter. Appen och scanningfunktionen gör det enkelt att hålla koll och välja rätt!

Motivation

Carolines största motivation har varit att se hur kroppen förändras. Men utan stödet från sin mamma och mötena tror hon inte att hon hade klarat det.

– Mamma och jag har sporrat varandra och mötena är bra för att diskutera med andra för att få tips och idéer.

Caroline har också motiverats av att inspirera andra att göra samma resa som hon har gjort.

– Jag har inspirerat många i min ålder att ta steget till att börja. ViktVäktarna passar alla, även unga!

En investering i livet

Viktminskningen gör att Caroline mår bättre, känner sig finare och orkar mer.

– Jag ser och känner en stor förändring med min kropp. Det är en investering i livet, jag har lärt mig jättemycket och vill bli guldmedlem för att få hjälp att hålla det här.

Carolines 3 bästa tips

ViktVäktarna passar alla – även unga!
En investering i livet – man lär sig jättemycket!
Om viktminskningen saktar av – ge inte upp

Likes

Comments

Idag har vi haft en väldigt skön höstdag här i Trelleborg. Skulle egentligen till öppna förskolan idag, men då vi äntligen fick hämtat hem molly igår, så ville jag inte lämna henne själv hemma idag, då hon fortfarande är rädd och orolig. Så vi bestämde oss för att gå ut och träffa Anna och Fideli, då jag tänkte fota lite höstbilder på tjejerna.
Gick bra att fota Fideli men tyvärr blev det inget bra på Adele, då hon fick för sig att stoppa lite löv i munnen, jag tog givetvis bort lövet och fortsatte att få några fina bilder på henne, men hon började hosta och klökas och tillslut förstod jag att hon hade satt lövet i halsen, i ren panik lämnar jag henne till Anna, som jobbar som ssk som tur e, och hon fick lägga henne på magen och börja slå henne i ryggen tills hon Kräkte, hon kräkte rätt ordentligt och ett par gånger och tillslut kom det lite löv upp.
Fyfan säger jag bara.. va så fruktansvärt rädd och är glad att Anna va där med mig, jag blev helt panikslagen, och känner mig samtidigt som världens sämsta mamma, som vill ta bilder på henne bland löv som hon sätter i halsen.. Ush hoppas aldrig detta sker igen.. min älskade fina dotter!! <3

Efter ett tag började hon återhämta sig, och vi kunde börja bege oss hemåt, stannade och matade fåglarna först.

När A kom hem blev det viktväktarna för mig, denna veckan har jag inte riktigt skärpt mig, så trodde jag hade fått upp något kilo, men blev som tur e bara + 0,3. Ibland måste man gå upp lite också, ändå sjukt stolt över min viktresa, och ligger lite lågt med den nu. ( Btw är med i en artikel på viktväktarna, ska dela den med er i nytt inlägg)

Resterande av kvällen har bara blivit lugnt.
Imorgon har vi inget inbokat förutom att jag ska ner till subway och snacka lite med dom ang jobb, jobbade där för något år sedan, så ska bli spännande att komma tillbaka.

Godnatt

Likes

Comments

Då börjas det igen, så fort man är färdig med det ena projektet så påbörjas det andra. Är det de som är vitsen med hus?

Nu ska vi ”äntligen” renovera badrummet på ovanvåningen, vi har två toaletter, en på vardera våning, men endast dusch på toan på nedervåningen, och det är liten och ofräsch, plus det är inte optimalt att ha EN dusch med 3 personer, Adele kommer så småningom också använda duschen.

Så nu står vi i valet om att sätta upp ett bubbelbad på ovanvåningen eller köra på en stor öppen dusch..?
För och nackdelar med båda
Badkar ger oss mer utrymme på toan, det är mysigt och Adele kommer älska det.
Dusch är bekvämare, går snabbare och känns mer ”vuxet”

Det är svårt det här.. vi har dock kommit så långt som att vi har bestämt färg på kakel, det blir grått, men längre har vi inte kommit.

Får se hur lång tid det tar för detta projektet att bli klart.
Önska oss lycka till

Likes

Comments

Vi bådar älskar vår fina åkpåse från elodie details, den är så himla snygg och praktisk!

Likes

Comments

Då va det dags igen för mim älskade molly att åka in akut till veterinären och bli inlagd igen, för andra gången denna veckan.

Hon kom hem i tisdags, och vill inte äta.. igen. Men fick medicin mot magkatarr och tänkte att så länge vi får i henne den, och magen lindras så kommer hon äta så småningom, men nej, det gjorde hon inte, utan hon fortsatte att kräka och i fredags börja hon få diarré också.

Ringde in fredagkväll och rådfråga veterinärerna då hon tillslut bara låg i ett hörn och skaka, och dom ville ha in henne.

Så nu har hon legat inne en dag med dropp och fått medicin intravenöst, men har fortfarande inte ätit, så hon fick stanna en natt till där.
Hoppas innerligt att hon mår bättre imorgon så vi kan få hem henne, det är så tomt utan henne hemma.

Denna kärleken till molly är obeskrivlig, känner att jag aldrig kommer kunna leva utan henne. Hon är verkligen min bästa vän.
Vi satt bokstavligen ihop innan, hon och jag, och har dagligen ångest över att jag inte har samma tid för henne, som innan.
Varenda lilla chans jag får till att bara gosa med henne, värdesätter jag så mycket.

Min älskade prinsessa
💕
Lämna aldrig min sida!

PS hon ska klippas på måndag, brukar aldrig vara såhär långhårig.

Likes

Comments

Här har vi en tjej som verkligen älskar att gunga! Värmer så i hjärtat när man ser hennes glädje i ögonen.

Det är så roligt nu när man kan börja göra saker med Adele, spädbarnstiden va verkligen ingenting för mig, tycker mest det va pest och pina. Förstår inte vart ” bebisbubblan” va.
Men nu är det riktigt roligt, vill aldrig att min ledighet ska ta slut, om jag får bestämma så vill jag vara hemma med henne tills hon är 18.. hemskola kanske? :))

Likes

Comments

Oh jag är så förälskad i mitt nya mysset.
Hur snyggt är inte det?

Likes

Comments

Vår lilla lilla tjej.
Våran förmiddag spenderades hos veterinären med Molly, hon har inte velat äta sedan i onsdags, och 5 imorse blev jag väckt av Andreas då molly kräkt i omgångar. Tillslut stod hon bara och hulkade och ingenting kom ut, så ringde och rådfråga veterinären och dom tyckte vi skulle åka in.
Så vi satt ett par timmar med henne på akuten, tills vi sen fick lämna henne där, för hon behövde bli inlagd, för att bl.a. få dropp.
Lite undersökningar ska göras på henne, så får se vad dom säger imorgon.

Tycker dock det är orimligt sjuka priser hos veterinären, självklart är molly försäkrad, och det tackar vi gud för, för fy bubblan vad pengarna tickar iväg hos veterinären.
Tycker dock det är sanslöst att det nästan går upp emot 8000kr för att göra ett ultraljud på en hund, som inte ens tog 30 minuter? Why liksom?
Mollan är klart värd alla pengar i världen, så länge hon mår bra, men förstår bara inte hur det kan bli så dyrt?

••••

Resten av dagen rullade på i vanlig ordning. Mamma hade haft Adele när vi va iväg, så fick bli en lunch där hemma när jag kom hem ifrån Malmö. Sen har vi mest tagit det lugnt resten av eftermiddagen och kvällen, Adele ville hjälpa till i tvättstugan. Och sen kom Jenny förbi en runda. Men Adele är inte riktigt kry, så hon har mest vilat nu på kvällen.
A började att riva ut toan på ovanvåningen idag, mycket som händer här nu, men kommer bli så bra när allt är klart.

Nu ska vi natta, eller lillan sover redan, så nu är det dax för mig med.

Hoppas min prinsessa sover gott hos veterinären.. mammahjärtat gör ont.

Likes

Comments