Header

Sådär ja, efter dessa månader med hårt pluggande och masserande så kan jag äntligen kalla mig hundmassör!

Utbildades av Annika Falkenberg, hundverkstan. Leg. Sjukgymnast.
Kursen har varit otroligt givande och jag har lärt mig så mycket. Att man kan påverka en hund så otroligt mycket av massage. Inte bara hundens kropp utan hela dess tillvaro. Jag har fått arbeta med behandlingsplaner på hundar, lånat med hundar till kurstillfällen och nu senast arbetat med en projekthund.

Examinationen bestod av tre delar. Först var ett skriftligt prov för att visa på våra kunskaper, sedan en scanning utav blivande projekthund för att sedan göra en behandlingsplan. Därefter var sista examinationen som då var idag, vilket innebar utvärdering av projekthunden som jag fått arbeta med under en månads tid.

Jag är så nöjd med mitt arbete och känner verkligen att dethär är något att satsa på. Jag fick så mycket fina ord från Annika och alla runt ikring. Så glad att jag gick denna utbildning och har kämpat stenhårt för att nå hit.

Tack så jätte mycket till alla som har lånat ut sina hundar till mig under utbildningen, och för ert förtroende!

Min projekthund var en supersöt liten Papillon vid namn Miro. En härlig grabb som jag har lärt mig mycket av! Till en början var han lite osäker på mig, men har utvecklats så mycket och idag är vi kompisar på hög nivå. Han valde att sitta i mitt knä under dagens examination, ett bra stöd mot min nervositet. Fick fina ord från både hundägare och Annika som var supernöjda. Fick mycket beröm om att hans kropp var mjuk och att jag hade fått mycket volym i ryggmuskler. Planen är att fortsätta arbeta med Miro. Bättre än såhär kunde det inte gå!

Åter igen ett tack till alla som hjälpt mig och ställt upp med hundar!

På bilder nedan: min projekthund Miro

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu var det längesen senaste inlägget publicerades. Efter en lång och oplanerad bloggpaus så drar vi igång igen!

Mycket har hänt sedan sist- men jag kan börja med att skryta lite om superresultat från dansk vinnar- utställning i Herning 2015. Med mig åkte Kotten och Goosie, och med mig hem åkte båda hundarna plus ett danskt CERT!

Kotten kammade hem det danska certet, helt fantastiskt roligt. Goosie tog CK. Två underbara hundar som jag hade så roligt med!

På bild: Kotten

Likes

Comments

Halli hallå. Igår var vi på hundutställning i Askersund. Isolde tog reserv cert tillsammans med en andraplats i bästa tik konkurrensen. Även Zorla var på utställning, under Boxer SM. Där klämde hon fram en andra plats i valpklass 4-6 månader. Sedan blev hon placerad 3a i valpklass 4-9 månader. Duktig Zorla, träningen ger resultat! Grattis till alla inblandade. Nästa helg rullar bilen mot Eskilstuna!

Idag började jag min andra praktikperiod på hunddagiset i Kristinehamn. Känns kul att vara tillbaka!

Dilmon på bild nedan

Likes

Comments

Halloj! I torsdags drog vi till Sälen för att deltaga på en mycket härlig tillställning.. Nämligen tollarspecialen 2015. Detta handlar om några intensiva dagar med massor av aktiviteter och tävlingar för en av världens bästa raser. På torsdagen var vi på björntest där vi kollade på hur olika hundar reagerade då de stötte på en "Björn" i skogen. Björnen var uppstoppad och det var utlagt björndoft tillsammans med ljud. Häftigt att se!

På fredagen var vi på WT i två omgångar. Jag har aldrig förut varit på working test så det var roligt att se. Superduktiga Susanne och Kotten blev uppflyttade till öppenklassen! På kvällen var vi en sväng och kollade på agility. Lördagen bjöd på lydnadstävling vilket även det var trevligt att se. Lite synd var att vi då missade tollingjaktproven, men man kan inte hinna med allt. Jag och Cissi tog oss även upp på fjället i sälfjällsbackarna tillsammans med Dustie och Goosie. Det var riktigt fint uppe på toppen med vacker utsikt!

På söndagen var det utställningsdags! Så underbart roligt, och 355 Tollare anmälda. Klasserna var stora och det var så kul att se så många olika Tollare. Vi fick fina resultat då Kotten drämde till med att bli placerad 4 i öppenklass hanar, över 30 anmälda!

Även Goosie gick bra då hon nämligen gick och VANN hela championklassen för tikar! Detta i en stor klass med underbar kritik! I finalringen blev hon BIM Champion och när det var dags för tävlan om bästa tik så kammar hon hem andra platsen! Jag är så jäkla nöjd med bästa Goosie! Sicken resa vi har haft, och kommit så långt! 💕

Jag visade även tiken Olja för första gången i öppenklassen. Det var en stor klass på 47 tikar. Detta var en mycket trevlig tjej och vi hade en rolig tid i ringen med domarens kommentar "en glad tjej". Detta var alltså en hund som viftade på svansen med hela kroppen.

Jag har haft superhärliga dagar i Sälen med gott sällskap! Det har funnits hundar i mängder och jag har fått lära mig så mycket nytt. Dagarna har varit fyllda med skratt och glädje och jag har lärt känna så mycket härligt folk!

Tack alla inblandade för roliga dagar! Kan säga så mycket som att vi åkte hem med ett knippe trötta Tollare och nästan lika trötta tvåbenta.

Ha en trevlig vecka! Slänger in lite bilder, vissa tagna av Cissi. Ber om ursäkt för viss dålig kvalité, min mobilkamera är inte den bästa.

Likes

Comments

Då kör vi söndagsblogg på en måndagkväll 👍

Under min helt oplanerade lilla bloggsemester så har mycket hänt. Allt började med att jag blev sjuk, utan att gå in på detaljer så blev hela början av mitt sommarlov rubbat. Men sedan började jag bättra på mig och jag kunde börja jobba, vilket var otroligt skönt.

Jag har även börjat träna en ung boxertik vid namn Zorla, planen är att hon ska vara 100% utställningsredo i slutet av Augusti. Än så länge har vi haft 5 träningar varav vi sett resultat redan nu.

I helgen drar ransäter hundutställning igång och självklart kommer jag finnas där. Har inga planer på att ställa ut någon än, men man vet aldrig vad som händer. Taggar även inför årets tollarspecial, som blir första jag åker på. Ska bli otroligt kul och det är verkligen något att se fram emot.

Imorgon åker jag ut till sommarstugan för att hämta hem Dille som spenderat några dagar där med min mormor och morfar. De ställer alltid upp och hjälper till med våra hundar när både jag och mor jobbar. Ska bli skönt att få hem honom 💕

Ha det gott!
På bilden nedan ser ni Zorla

Likes

Comments

Hej allesammans! Ber så hemskt ursäkt för frånvarandet på hemsidan. Mycket har kommit emellan, sjukhusvistelser och arbete osv. Men nu är jag tillbaka! Tänkte köra ett inlägg varje söndag och när jag känner för det så blir det säkert fler gånger i veckan. Så håll utkik på söndag för då har jag massor att berätta!

Ha de!

Likes

Comments

Avslutar den lilla bloggserien "min praktik" med ett litet bildspel på några av alla fina hundar på dagiset. Har samlat på mig massor av bilder, tyvärr inte på alla hundar. Men om någon vill ha någon/några av bilderna på sin hund så är det bara att kontakta mig! Bilderna är tagna med min iPhone.

 Följ min youtube kanal, som ni hittar via klippet nedan!

Ser fram emot nästa praktik efter lovet, då drar bloggserien igång igen och blir förhoppningsvis bättre och uppdaterad oftare. Denna veckan tar jag en vilovecka och sedan börjar jag jobba. Ni får ta hand om varandra, och tack till alla som följt min praktik. Nu drar vi igång de vardagliga inläggen igen. Hoppas ni gillar klippet! 😄

Likes

Comments

Idag gör jag sista dagen på praktiken för denhär perioden. Det har varit otroligt kul och givande, har inte riktigt velat att det ska ta slut. Men det känns helt okej. Jag har träffat massa spännande raser och individer, och är så glad att personalen här har trott på mig och gett mig utmaningar som jag klarat av med deras hjälp. Det är så jag växer och bygger på mitt självförtroende. Jag känner mer och mer för att jobba med hundar i framtiden, det är ju hundar jag brinner för.

Min praktik har inte bara gått ut på promenader och hundpassning, utan jag har bland annat varit med i trimmet, klippt klor, tagit tandsten, gosat med hundarna och gett mellis. Jag har pratat massa hund med de som jobbar här och även fått träna hund. Tack till bästa handledaren som trott på mig och litat på mig med hundarna! Tack även till dagiset för en superbra praktik!

Kan varmt rekommendera Kristinehamns hunddagis till den som behöver lämna sin hund under dagarna. Kunnig och trevlig personal som alltid jobbar för hundens välmående.

På bild: Disel och Zeke

Likes

Comments

I fredags fick Dille följa med till hunddagiset. Han trivdes bra och tyckte det va superkul med all uppmärksamhet han fick under lunchen, eftersom han såklart fick va med i personalrummet 😉 Anledningen till att han fick åka med till min praktik var för att uppdatera frillan lite. De har även ett hundtrim och det var det som lurade dit Dilmon.

Eftersom han inte har några planerade utställningar framöver och sommaren närmar sig bestämde jag mig för att ta ner pälsen lite. Det kändes ganska tufft eftersom han hade så fantastiskt fina behäng, därför ville jag inte göra det själv. Då jag vart med Anna på dagiset ner till trimmet och tyckte hon var jätte duktig frågade jag om hon kunde tänkas klippa Dille. Det kunde hon och han blev super söt! Jag är så nöjd med min fina grabb 💕

Tack så jätte mycket Anna på Kristinehamns hunddagis! 👏

Likes

Comments