Postad i: Mord, Julvecka, Massmord

Källa // Källa

År 1911 gifte Charles Davis Lawson sig med Fannie Manring, som han hade åtta barn ihop med. Men det tredje barnet, William som föddes 1914 dog sedan av en sjukdom 1920.

1929, strax före julen, tog Charlie Lawson (43 år) sin fru Fannie (37 år) och deras sju barn, Marie (17 år), Arthur (16 år), Carrie (12 år), Maybell (7 år) James (4 år) Raymond, (2 år) och Mary Lou (4 månader) in till stan för att köpa nya kläder och för att ta ett familjeporträtt.

Strax efter att dem kommit hem bestämde sig två av döttrarna Carrie och Maybell för att gå till deras moster och farbrors hus. De hann inte komma långt fören Charles sköt flickorna med ett hagelgevär. För att vara säker på att flickorna hade avlidit slog han dem och bar sedan in kropparna i ladan. Därefter återvände han till familjens stuga där hans fru Fannie satt på veranda och sköt henne. Hans dotter Marie var inuti i stugan och skrek när hon hörde skottet som dödade sin mor. Inne i stugan befann sig även sönerna James och Raymond. Pojkarna sprang för att gömma sig när de hörde pistolskottet. Charles gick in i stugan och sköt Marie därefter letade han upp pojkarna och sköt dem också. Slutligen, dödade han den fyra månader gamla Mary Lou. Man tror att hon blev slagen till döds.

Ladan där Charles lade Carries och Maybells kroppar. Huset där familjen Lawson bodde och där Fannie, Marie James, Raymond och Mary Lou mördades. De blodiga golvet efter massakern.

Efter den blodiga massakern gömde Charles sig i skogen. Folk började samlas i Lawson bostad efter att ha hört talas om tragedin. Några timmar efter att han dödat sin familj hörde de samlade människorna ett sista skott. Skottet som tog Charles liv. Alla kroppar hittades med armarna korsade över bröstet och stenar under deras huvuden. Tjänstemännen hittade ett brev nära Charles som han hade skrivit till sina föräldrar.

Den enda som överlevde i familjen Lawson var den äldste sonen Arthur som Charles hade skickat iväg på ett ärende strax innan Charles sköt ihjäl resten av familjen. Arthur levde fram till 1945 då han dog i en bilolycka.

Man upptäckte sedan att några veckor före jul hade Marie haft en hemlighet med sin nära vän Ella May. Hon hade berättat för Ella May att hon var gravid och att Charles var far till barnet. Ella May sa att både Charles och Fannie visste om graviditeten.

Det finns fortfarande saker som lämnats obesvarade. Vad sa bokstäverna som Charles hade skrivit till sina föräldrar? Varför hade Charles lagt alla kroppar i samma position? Och varför sparade han på Arthurs liv? Alla familjemedlemmarna begravdes i en massgrav, inte långt ifrån kyrkogården. Många har rapporterat att huset är hemsökt och att familjen aldrig kan hitta fred på grund av att de begravdes utanför kyrkogården.

Bildkälla // Bildkälla // Bildkälla // Bildkälla // Bildkälla

Familjefotot som togs bara några timmar innan familjen mördades. Arthur, Marie, Charles, Fannie, Mary Lou, James, Maybell, Raymond och Carrie. Gravstenen till familjen Lawson.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Mord, SeriemördareMellan 1978 och 1991 dödade Jeffrey Dahmer 17 män och pojkar.

Jeffrey Dahmer föddes år 1960 i West Allis, Wisconsin i USA. I tonåren började han cykla omkring i närområdet för att leta efter döda djur som han kunde ta med sig hem för att dissekera. En gång blev han påkommen med att ha satt upp en död hunds huvud på en pinne.

När han började highschool hade han inga speciella intressen, men han var snäll, skötsam och skötte skolan väl, trots att han ibland blev retad och slagen av andra elever på skolan. Jeffery kom senare in på Ohio State University men hoppade av efter en fjärdedel av tiden, som han till största delen tillbringat berusad på grund av ett allt större alkoholberoende.

Jeffreys far Lionel tvingade 1979 istället in sin son i armén. Efter två år sparkades han dock ut och flög till Florida, eftersom han inte velat möta sin far och stå till svars för ännu ett misslyckande. I Miami Beach började han att arbeta i en delikatessaffär. Sin lön spenderade han till stor del på alkohol och vräktes sedan ifrån sitt motellrum, då han inte orkade betala. Han reste då hem till Ohio där han 1981 fortsatte dricka och blev sedan gripen för fylla och förargelseväckande beteende.

Jeffrey flyttade sedan hem till sin farmor i West Allis där han skulle bo de närmaste sex åren. En dag hittade farmodern en skyltdocka i hans garderob, helt klädd i kvinnokläder som Jeffrey hade stulit från en affär. Senare fann man en magnumrevolver liggande gömd under hans säng och en lukt spreds från källaren där Jeffreys far påstått att han dissekerat en ekorre för att sedan försöka lösa upp den med kemikalier. Jeffrey blev gripen och dömd runt (1982 och 1986) för blottande i två fall.

År 1985 anställdes Jeffrey vid Ambrosia Chocolate Factory i Milwaukee, där han arbetade nattskift sex dagar i veckan.

Sommaren 1988 bad farmodern sin sonson att flytta ut. En dag efter att han flyttat in i sin nya lägenhet ertappades Jeffrey med att sexuellt ofreda en 13-årig pojke vid namn Somsack Sinthasomphone. Jeffrey fälldes i rätten och dömdes till fem års övervakning och ett år i arbetsläger vilket han tilläts lämna två månader i förtid. Han flyttade i maj 1990 in i en ny lägenhet vid 924 North 25th Street i centrala Milwaukee varifrån han strax inledde en bana med en serie av mord som inte slutade förrän han slutligen upptäcktes i juli 1991.

Jeffrey hittade oftast sina offer på olika gaybarer, från pojkar i 14 års ålder till män 36 år gamla. Han dödade sina offer direkt efter han hade haft sex med dem. Han började mörda 1978 då han lurat med sig den 19-årige liftaren Steven Hicks hem till sin fars hus. När Steven hade velat lämna huset hade Jeffrey använt en skivstång för att slå ihjäl honom. Jeffrey styckade sedan kroppen och lindade sedan in bitarna i plast och begravde dem i en skogsdunge bakom huset.

Under de följande åren hejdade sig Jeffrey från att begå fler mord. En kort tid efter att han lämnade armén 1981 återvände han dock hem och grävde upp Stevens kvarlevor. Han slog sönder dem med en slägga och spred sen de små bitarna i skogen. Det var inte förrän i oktober 1987 som Jeffrey åter igen begick ett mord.

Det mord som senare skulle få störst uppmärksamhet i media var det på den 14-årige Konerak Sinthasomphone, yngre bror till Somsack Sinthasomphone vilken Jeffrey tidigare dömts för att ha ofredat. Pojken hade i maj 1991 påträffats vandrande naken, blödande från ändtarmen, under kraftig påverkan av droger. Två kvinnor hade då slagit larm varvid polisen anlänt till platsen samtidigt som en desperat Jeffrey som hade jagat ifatt sitt offer. Han försökte slita pojken med sig, han menande att Sinthasomphone var hans 19-årige pojkvän och att de två hade bråkat och druckit alkohol. Trots att de två kvinnorna sagt emot hade polismännen följt med Jeffrey hem och där lämnat över pojken till honom. De hade känt en märklig lukt i lägenheten men inte gjort någon undersökning. Inte heller Jeffreyss eventuella medverkan i brottsregistret undersöktes; något som hade visat att han fortfarande stod under övervakning för sexuellt ofredande av barn. Senare samma kväll dödade Jeffrey pojken och styckade delar av hans kropp. Huvudet behöll han.

När polisen den 22 juli 1991 företog en razzia i Jeffreys lägenhet (lgh 213 i Oxford Apartments) i Milwaukee efter ett tips från ett offer, Tracy Edwards, som kommit undan med några skärsår, fann man tre lemlästade kroppar utan armar, huvud och ben som höll på att lösas upp i 300 liter syra i Jeffreys sovrum. Man fann även fyra avhuggna huvuden i ett kylskåp, sju kranier, skelettdelar i hans garderob, en penis i en hummertina och en slaktkniv. Polisen hittade ingen mat i hans kylskåp, endast kryddor och mänskliga kroppsdelar.

Eftersom dödsstraffet var avskaffat i delstaten Wisconsin dömdes Jeffrey till 15 gånger livstids fängelse (total 957 år) för sina brott. Senare dömdes han även till ytterligare en livstidsdom i Ohio för sitt första mord.

Den 28 november 1994 blev Jeffrey Dahmer svårt misshandlad av medfången Christopher Scarver då han städade fängelsets gym. Jeffrey dog senare påväg till sjukhuset.

Jeffrey Dahmers kropp kremerades och askan delades mellan föräldrarna.

Mordoffer

 1. Stephen Hicks, 19 år – juni 1978
 2. Steven Tuomi, 24 – september 1987
 3. James "Jamie" Doxtator, 14 – oktober 1987
 4. Richard Guerrero, 23 – mars 1988
 5. Anthony Sears, 26 – februari 1989
 6. Raymond Smith (alias Ricky Beeks), 33 – maj 1990
 7. Eddie Smith, 27 – juni 1990
 8. Ernest Miller, 22 – september 1990
 9. David Thomas, 23 – september 1990
 10. Curtis Straughter, 19 – februari 1991
 11. Errol Lindsey, 19 – april 1991
 12. Tony Hughes, 31 – maj 1991
 13. Konerak Sinthasomphone, 14 – maj 1991
 14. Matt Turner, 20 – juni 1991
 15. Jeremiah Weinberger, 23 – juli 1991
 16. Oliver Lacy, 23 – juli 1991
 17. Joseph Bradeholt, 25 – juli 1991

Överlevande

 1. Tracy Edwards, 22 – juli 1991

Likes

Comments

Postad i: Mord, Killer kids

Källa // Källa

Fredagen den 12 februari 1993 befann sig Jon Venables och Robert Thompson på varuhuset New Strand Shopping Centre i norra Bootle i Liverpool. Ett flertal övervakningskameror registrerade de 10-åriga pojkarna som skolkade från skolan. Under dagen stal de olika varor, bland annat godis, en trolldocka, batterier och en burk med blå modellfärg. En av pojkarna medgav senare att de i varuhuset letade efter ett barn att röva bort och döda.

Den 2-årige James Bulger befann sig på shoppingcentret med sin mor Denise för att handla. Men vid 15:40 upptäckte modern att James var borta. Jon och Robert hade lockat bort honom när modern för en kort stund var inne i en charkuteriaffär.

Pojkarna tvingade med sig James på en drygt fyra kilometers lång promenad i Liverpool. Vid Leeds and Liverpool Canal höll de upp James och släppte honom med huvudet före och fick ansiktsskador. Under vandringen sågs pojkarna av 38 personer. James hade en bula i pannan och grät, men de flesta av vittnena ingrep inte, då de antog att han var Jon och Roberts yngre bror. Två personer konfronterade pojkarna, men de ljög och sade att James var deras yngre bror eller att de hade träffat på honom irrande omkring och var på väg till närmaste polisstation.

Efter att ha gått en bit längs Church Road i Walton bar pojkarna upp James på ett järnvägsspår nära den nedlagda Walton & Anfield railway station, strax öster om Walton Lane. Här fortsatte pojkarna att misshandla James. En av dem skvätte blå modellfärg i hans vänstra öga. De sparkade honom, kastade tegelstenar och stenar på honom och slog honom gång på gång i huvudet med ett järnrör. Jon och Robert skall även ha lagt batterier i James mun. De drog av James byxor, skor, strumpor och kalsongerna samt, massakrerat hans förhud. James led av totalt 42 skador.

Innan Jon och Robert lämnade platsen lade de James över ett järnvägsspår så att ett tåg skulle köra över honom och få det hela att se ut som en olycka. James dog snabbt efter misshandeln och blev sedan delad på mitten av tåget. James kropp hittades två dagar senare, söndagen den 14 februari, och rättspatologen vittnade om att James var död innan tåget körde över honom.

Polisen började sökandet efter James mördare. Jon och Robert hade fångats på övervakningskamerorna i köpcentret. En stillbild från en övervakningskamera anger tiden 15:42 då Jon och Robert går ut ur varuhuset med James. På bilden ser man att Jon håller James högerhand, medan Robert går framför dem. Pojkarna greps och under förhöret försökte de ljuga men så smånimngom erkände dem mordet på James Bulger. Båda dömdes för livstidsfängelse, men 2001 frigavs dem och fick en så kallad "life license" som innebär att de båda måste hålla sig till ett antal hårda regler. Bryts någon av reglerna åker den som bryter mot dem i fängelse igen under obestämd tid.

Bildkälla // Bildkälla

Likes

Comments

Postad i: Urban Legends

Källa // Källa // Källa

Det finns en hemsida som erbjuder sina användare valet att uppleva den "ultimata skräcken". Denna webbplats kallad Blindmaiden.com

För det mesta är webbsidan offline och du kan inte komma åt den hur mycket du än försöker. Men enligt ryktet finns det regler du måste följa för att komma åt sidan.

1. Du måste vara helt själv.
2. Alla lampor måste släckas.
3. Månen får inte synas på himlen.
4. Du måste vänta tills midnatt.
5. Du får inte ha något religiöst på dig eller nära din dator.

När du har följt reglerna så kommer du troligtvis att komma in på webbsidan.

När du har kommit in på webbplatsen så kommer du se en massa bilder på flickor och pojkar utan ögon som vrids i en enorm rädsla.
Därefter visas en text på spanska som lyder: Den här webbplatsen tar dig till en helt ny nivå av skräck. En skräck som kommer att använda alla fem av dina sinnen. Du måste vara mycket försiktig så att du inte klickar på någonting av misstag. Du kommer att möta en riktig upplevelse av ren skräck. Klicka på på acceptknappen för att angagera dig i upplevelsen.

Nedanför texten kommer det att finnas två knappar "Accept" och "Decline"

Om du klickar på decline kommer du att bli belönad genom att få tillgång till hela arkivet av dessa bilder. Klickar du på accept kommer du uppleva den ultimata skräcken. Du kommer se en siluett på datorskärmen som går mot ditt hus. Anden kommer att närma sig och komma in i samma rum som du är i. Du ser då din egna rygg på datorskärmen och du kommer att känna en närvaro bakom dig. Plötsligt kommer du att känna någon som knackar på din axel, och när du vänder dig om kommer du se The Blind Maidens ansikte som skriker i skräck. Sen kommer hon att döda dig och plocka ut dina ögon och ta ett foto av ditt ansikte. Som sedan kommer att vara en del av webbsidans bildgalleri, precis som alla andra bilder av personer som var dumma eller nyfikna nog att trycka på acceptknappen.

Är du villig att ta risken? Valet är ditt.

Bildkälla

Likes

Comments

Postad i: Urban Legends

Källa

Ibland betyder kärlek glädje, ibland sorg och ibland en mystisk och tragisk död. På Irland för många år sedan bodde en ung vacker kvinna vid namnet Elisa Day där. Folk kallade henne för "Wild Rose" eftersom de tycket att hon var lika vacker som dom vilda rosorna som växte vid floden.

En dag när en ung man kom till staden, la han ögonen på Elisa Day och sa till sig själv att hon var den rätte för honom. En dag kom han hem till henne och presenterade sig. Han tog henne i sina armar och kysste hennes rubin röda läppar.

Dagen där på kom den unga mannen tillbaka. Han gav henne en röd ros och sa att hon var den vackraste han någonsin hade träffat. Han bad henne sedan att träffa honom vid floden där dom vilda rosorna växte, vackra och fria.

På den tredje dagen tog han ner henne till floden. Hon stod och tittade ner i det tysta lugna vattnet, och han kysste henne en sista gång. Sen väntade han tills hon hade vänt sig om innan han slog en sten i huvudet på henne tills hon dog och viskade henne i örat " All beauty must die". Han placerade en röd ros mellan hennes tänder och knuffade sedan ner henne i det tysta vattnet, hon försvann långsamt ner under ytan.

Hennes kropp hittades aldrig och hennes riktiga namn glömdes bort, och där efter fick hon heta "The Wild Rose".

Det sägs att folk har sett hennes ande vandra längs den strömmande floden, där dom vilda rosorna växer. Hennes åsyn är hemsk, blodet från hennes huvud täcker det en gång vackra ansiktet. Rosen mannen placerade i hennes mun har hon nu i handen.

Bildkälla

Likes

Comments