av Anna

En recap i bilder från förra veckan. Totalt utan kronologisk ordning - ett axplock av min kanske mest intensiva vecka någonsin. Kanske också den bästa. Det är något så jäkla underbart med att träffa efterlängtade personer man inte sett på länge i ens hemstäder, när det också råkar vara pangväder varenda dag. Få gånger man uppskattar livet som då. Here we go!

Tapas på en mysig restaurang i Helsingborg kvällen innan vi skulle på bröllop. Vi beställde ungefär allt de hade på menyn.

Prommis med bästa Setareh i ett soligt Stockholm.

En sväng ut till Ekerö med Chippi-bönan, hennes pappa Calle....

...och lurvet Mio.

Vi grillade i kvällsljuset....

...tog ett morrondopp...

...käkade frulle och stack sedan tillbaka in till stan.

Ett mellis i solskenet medan jag väntade på någon jag skulle möta upp.

En kväll med mina stjärnor till x-kollegor på Microsoft. Alltid lika kul att träffa dessa, höra det senaste MS-skvallret och vad som händer ute i Akalla.

Passade på att klippa mig, var dags efter >6 månaders fritt växande.

Skönt med uppfräschning!

Tog en löjligt god (och dyr) frozen yoghurt med Jenny och Chippi.

Och så var det ju bröllop i helgen, nere utanför Helsingborg i vackra, vackra Skåne. Otroligt fint ställe ute bland rapsfälten, och solen gassade på bra. Drömdag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

av Anna

Han har ju vant sig vid ett tropiskt klimat nu, så emellanåt åkte filten på 😁

Några bilder från förra veckans mummiga lunch uppe på TAK, en ny restaurang/takterass mitt i Stockholm. Underbar utsikt, god mat (om än rätt små portioner) men framför allt världens bästa sällskap av Chippi, Ludde, Jenny, Pontus och Jake. Gah vilka sköningar dessa är alltså ❤


Likes

Comments

av Anna

Den här veckan började med en rejäl rivstart och har fortsatt i en galen fart. Några bilder från de senaste dagarna i Stockholm och på Åland.

Grillmiddag hemma hos Alms.

Påväg mot kundmöten på Åland.

Platsen för ett av mötena - uteserveringen på seglarrestaurangen ÅSS.

Grillmiddag hemma hos Kalms.

(det hade kunnat bli ett inlägg bara om all underbar mat vi har ätit - så otroligt gott med alla skandinaviska smaker och råvaror!)

Di Digitals event Female Founders, där en massa grymma kvinnliga entreprenörer delade med sig om sina resor och erfarenheter.

Tex Menmeng Du, som nu håller på att dra igång GetGeek, ett företag vi träffar under veckan då vi eventuellt kommer bygga deras tjänst.

Imorse i Bromma utanför Patriks föräldrar. Magiskt fin dag och galet varmt och skönt i solen.

Nu har jag precis käkat lunch och stökat undan lite jobb som släpat efter. Imorse hade jag och Patrik ett riktigt intressant möte med en potentiell kund, och nu är det en paus innan dagens andra möte vid 16. Tänkte passa på att gå och klippa mig, skönt att fräscha upp håret som börjar vara rejält slitet efter >6 månader utan omsorg. Efter eftermiddagsmötet väntar en AW med bästa Microsoftgänget, och efter det eventuellt ut med Chippi till Ekerö där hennes pappa bor.

Ha en fin onsdag i solen!

Likes

Comments

av Anna

Fredag efter en intensiv vecka. Tisdag - onsdag hade vi alltså introdagar med hela gänget, där vi blandade information om företaget, våra mål, arbetssätt, framtidsplaner, nuvarande projekt med diskussioner, grupparbeten och övningar för att lära känna varandra och skapa teamkänsla. Det är ju första gången jag och Patrik styr upp något liknande, men i stora drag är jag väldigt nöjd med arrangemanget. Feedbacken efteråt var att dagarna hade varit kul, annorlunda från tidigare upplevelser, och att man hade lärt sig mycket nytt om de andra. Också kul för mig och Patrik att se hur teamarbetet funkade, vem som tog kommandot, hur gruppdynamiken blev och hur de tog sig an uppgifterna.

Också idag blir en intensiv dag, då vi förutom jobbet ska packa och städa huset inför att vi sticker hem till Sverige! 10 imorgon förmiddag går planet hemåt, och imorron kväll landar vi på Arlanda för en galet efterlängtad vecka hemma i Stockholm, Åland och Skåne. Ska bli så. otroligt. kul. att komma hem och se alla välbekanta ansikten, och trots att det kommer vara en hel del jobb under veckan tror jag det kommer bli en rejäl påfyllning på energikontot.

Några av finingarna jag ser fram emot att catcha upp med 👆

Likes

Comments

av Anna

Tjo! Efter en minst sagt knepig start på gårdagens introduktionsutbildning blev det till slut en riktigt kul och lyckad dag. Det hela startade nämligen med att elen försvann runt 08:30 (en halvtimme innan utbildningen skulle börja), och inte kom tillbaka. De senaste veckorna har det hänt ibland att elen försvinner en stund på morgonen eller kvällen, men då tar det oftast bara några minuter innan den är tillbaka. Vid 09:30 ringde en av utvecklarna till elbolaget och fick meddelandet att det handlar om ett planerat elavbrott som kommer pågå under hela dagen, till kl 17:00. Att genomföra en utbildning i 30-40 graders värme utan AC eller fläkt, och utan projektorn för att visa upp våra presentationsslides, var absolut inget alternativ så vi fick snabbt börja kolla runt efter nya ställen. Slutligen fick vi napp på mötesrummet på caféet Coco Veranda inne i stan, så vi beställde Ubers till gänget, jag och Patrik hoppade in i en tuktuk och så körde vi in mot stan.

I tuktuken blev det krismöte för mig och Patrik, då vi kom på att senast vi var i mötesrummet hade inte HDMI-sladden funkat med min dator. Vi började diskutera vilka delar vi behövde visa slides för, om vi kunde flytta vissa delar till morgondagen och kanske satsa mer på gruppövningar idag. När vi var framme hade vi en plan - ett krystat och halvbra upplägg på många sätt, men ett upplägg som skulle funka. GLÄDJEN, när vi sedan lyckades lösa problemet med projektorn (använde VGA-sladd till projektorn, lånade en VGA=>HDMI-adapter av Chathushka, och sedan min HDMI-adapter in i datorn) och kunde köra på med utbildningen som planerat. Efter morgonens långa motvindsuppförsbacke blev en fungerande projektor en sån otrolig vinst.

Det var mycket fokus på att lära känna gänget med presentationer, diskussionsfrågor och några uppgifter att lösa. Det var bra snack under diskussionerna och mycket bra input på vad som kommer vara viktigt för att vi ska lyckas med företaget och skapa riktigt bra lösningar för våra kunder. Kul! Idag kommer vi gå in närmare på hur de verktyg och processer vi kommer ha i projekt och samarbete (Office365 som grund, öf course), lite fler gruppövningar och så ska vi snacka om resultatet från personlighetstestet som alla gjorde igår efter utbildningen. Vi skickade hem alla med boken "Strength Finder", där man i slutet har en kod som man kan använda för att göra ett onlinetest där man får fram ens 5 främsta styrkor. Idag kommer vi diskutera resultatet i grupp, och titta på hur vi kompletterar varandra med de olika styrkorna. Dessutom ska vi ta lite nya profilfoton till hemsidan, käka pizza och lite annat kul.

Efter utbildningen igår blev det också ett snabbt stopp på London House of Coffee, för lite jobb, ett möte med en visum-konsult och en croissant. Personalen kände igen oss och sa att de har saknat oss på senaste (vi var tydligen en hel del på London House of Coffee tidigare😊 ), och sa att vi alltid är välkomna tillbaka när vi har vägarna förbi. Blir så glad av sånt kundbemötande - genuint varmt som gör att man känner sig välkommen och hemma på ett ställe.


Likes

Comments

av Anna

Tjo! Några snaps från förra veckans lediga dagar. Vi stack alltså ner söderut för surf, sol och en himla massa Monopoly Deals i Mirissa.

Käkade också en magisk frulle på Ceylon Sliders.

Patrik och Kim, som alltså är Patriks kompis hemifrån som är här på besök.

I lördags, tillbaka i Colombo stack vi ut på stan och hittade ett riktigt grymt ställe - Love Bar / Flamingo House. Riktigt bra drinkar, skön musik och en förvånansvärt härlig toa (fastnade tyvärr inte riktigt på bild dock). Typ första gången som jag och Patrik varit ute i Colombo (om man inte räknar med drinkar i en bar),

Och igår avslutade vi helgen med sushi och bio. Innan dess övningskörde vi också utbildningsmaterialet för de kommande introdagarna inför Kim - super att testköra och få feedback. Introdagarna kör vi tisdag - onsdag, ska bli så himla kul!


Likes

Comments

av Anna

Tisdag och dags för vår första betalleverans - woop woop! Applikationen är inte fullständig, men första delmomentet är klart och ska levereras för test av kund. Sedan kommer vi fortsätta med anpassningar och detaljer + eventuell ny funktionalitet efter ledigheten.

Började dagen med ett riktigt köttarpass. En klassiker som Patrik körde när han använde Freeletics träningsprogram för något år sedan. Man tar sig helt enkelt sig igenom

50 x burpees, 50 x mountain climbers, 50 x situps

50 x burpees, 40 x mountain climbers, 40 x situps

....hela vägen ner till

10 x burpees, 10 mountain climbers, 10 situps

...med så lite pauser och vila som möjligt mellan på kortast möjliga tid. Ursprungsversionen är med benböj istället för mountain climbers. Tar <30 min, och man får en rejäl helkroppsworkout. Sköna träningsendorfiner efteråt! Snart kommer Patriks kompis Kim hit till kontoret - i eftermiddag sticker vi med honom söderut till kusten och Mirissa. Kul!


Likes

Comments

av Anna

Yo monday. Det är en kort vecka här i Sri Lanka - public holiday onsdag - torsdag (för fullmånen - Poya day). Vi kommer sticka söderut med Patriks kompis Kim som kommer på besök, förjäkla gött med några dagar surf och strandhäng! Men innan dess blir det jobb - delivery på ett projekt på tisdag och ett nytt projekt som ska planeras. Och lite annat smått och gott.

Köpte en skjorta igår. Jag älskar ju vitt, men det är så förbannat svårt att få rent med vår tvättmaskin så tänkte att en bra jobbskjorta i svårsmutsat material är en bra idé. Denna köptes på en av de något dyrare kvalitetskedjorna här i Sri Lanka, som har rätt schyssta jobbkläder, och gick loss på ca 80 SEK. Kul dock med storlekarna, skjortan ovan är i Large. Och då hade den ju absolut kunnat vara något längre. Big in Sri Lanka liksom.

Ha en toppenmåndag!

Likes

Comments

av Anna

Har precis satt mig på Café Noir med en espresso och söndagsjobbet. Ska få klart mina delar av materialet för introdagarna, som nu börjar vara galet nära (16-17 maj). Under två dagar kommer vi presentera och diskutera Ascentic som företag, våra mål, visioner och värderingar, hur vi jobbar och samarbetar, tekniska verktyg, processer, en stor dos inspiration kring kommande kundprojekt och den svenska techmarknaden, blandat med en hel del teambuilding och övningar för personlig utveckling. Målet med de två dagarna är att alla vet vad vi som företag står för och är påväg, och att man känner sig taggad av att vara med och bygga bolaget. Man ska känna att man har förtroende och frihet att göra sin egen grej, men samtidigt stöd när man stöter på utmaningar. Framför allt ska man ha lärt sig något nytt om techutvecklingen i Norden, om sina kollegor, och om sig själv.

Nu har vi varit igång i en månad. Några tankar kring tiden hittills.

Kundprojektsmatchning och fokus ♠ är svårare än vad man tror. Det är lätt att på förhand säga att dessa projekt ska vi fokusera på och dessa borde vi inte ge oss in på, men när man väl står med ett spännande projekt som ligger en aning (eller mycket) utanför det sagda scopet är det lätt att man lägger det där fokuset åt sidan. Samtidigt som vi i början inte kan vara för petiga med vilka projekt vi tar, är risken om man går utanför utvecklarnas erfarenhet att det läggs mycket tid på att lära upp sig på nya områden.

Kontakter är fortfarande king 🔝 Vår Upwork-satsning (vi har en webutvecklare som länge jobbat med Upwork-projekt som jobbar på att söka och ansöka om projekt) har inte gett i princip något, och av de "cold messages" vi skickat till personer på LinkedIn som efterlyser utvecklare, har hittills gett endast en potentiell kund. Av resten (runt 10-15 st) har 2 svarat, en intresserad av vad vi håller på med men utan konkreta case och en som vänligt tackade nej. Resten av våra leads kommer genom personer som jag eller Patrik känner eller har jobbat med.

Arbetsmoralen hos våra utvecklare ♥ är galet hög. Idag fick jag skicka ett mail till två av våra utvecklare där jag i princip beordrade dem att ta lite ledigt idag. På tisdag har vi delivery date på första versionen av tjänsten de utvecklar, och de stötte i slutet av förra veckan på några problem med funktionaliteten. I och med deadlinen på tisdag (det är public holiday här onsdag - torsdag), satte de sig igår och köttade vidare, och flaggade igår kväll om att en delfunktion i tjänsten troligtvis inte kommer kunna fixas till på tisdag. Det är otroligt kul att se deras engagemang, och jag är glad att de flaggar för utmaningar. Samtidigt inser jag också att det ligger på mitt ansvar att tydligt visa att de har rätt till sin återhämtning, och inte förväntar mig att de jobbar dygnet runt för att få klart en orimlig uppgift.

Tid ♦ Det är otroligt vad mycket tid man har på dygnet när man inte är hemma i sin vanliga livskontext. Här är det Ascentic från sekunden vi går upp på morgonen tills att vi går och lägger oss, med pauser för mat, träning och digitalt socialiserande. Man har i princip obegränsad tid att lägga på jobbet, och då har man verkligen förjäkla mycket tid. Rätt kul att uppleva, och även fast jag saknar nära och kära hemma i norr är det mer av en positiv längtan än en saknad. Det är inte så att jag känner att de saknas i mitt liv - de är ju fortfarande där - det är istället en positiv längtan efter när vi kommer träffas igen.

Också så otroligt glad att jag har den här prinsen vid min sida. Utan dig hade det här projektet bara varit galenskap. Vi är världens bästa team

Pjuf, långt inlägg. Skönt att skriva av sig och reflektera. Det är ju galet det vi håller på med, men samtidigt känns det inte så konstigt alls. Kram på er 💙

Likes

Comments

av Anna

Friyay! Patrik började dagen med att kämpa sig iväg på en löptur, han har en tävling med några hemma och var tvungen att klämma in 6 km imorse för att hålla sig kvar i toppen. Senaste 7 dagarna har han sprungit hela 3,3 mil, förjäkla bra!

Också förjäkla härligt med fredag! Har inte supermycket på agendan idag, så det blir förhoppningsvis en hyfsat lugn dag. Jag och vår fullstackutvecklare knepade igår ihop en template-sida för restauranger, som jag ska skapa ett erbjudande för. Patrik har en bekant som jobbar mot restaurangbranschen, och en schysst hemsida med basic info som man inte behöver betala multum för är något som ofta efterfrågas. Vår tanke är att erbjuda en standardsida till ett förmånligt fastpris, där anpassning av bilder, text och varumärkesdetaljer ingår. Vill man ha ytterligare funktionalitet eller mer avancerad anpassning kostar det extra.

Inte slutversionen, men på god väg.

Runt 18 väntar ett möte med Leif (som jobbar med Sweden - Sri Lanka Business Council, har nämnt honom några gånger tidigare), om ett kundcase som skulle kunna passa oss. Efter det hägrar en efterlängtad fredagskväll med vin och choklad, jäklar vad det kommer sitta fint!


Likes

Comments